Een Crypto Content Manifesto

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

Een Crypto Content Manifesto

Waarom we migreren van Medium en 7 richtlijnen voor inhoud in de blockchain-ruimteby ConsenSys 4 november 2019 Gepost op 4 november 2019

ConsenSys Signaal een manifesto-held van crypto-inhoud

Als het een groot deel van de taak van de cryptograaf is om veilig te communiceren in aanwezigheid van tegenstanders, dan moet de 21e-eeuwse schrijver in veel opzichten ook een cryptograaf zijn. Ze strijden tegen de gebruikelijke tegenstanders – clickbait, click farms, het vullen van zoekwoorden, verkeerde informatie, plagiaat – en moeten zich voorbereiden op opkomende bedreigingen: cloudfalen, censuur, deepfake, bots.

In de cryptosfeer is de toestand van de inhoud bijzonder precair. Onmiddellijke liquiditeit heeft een enorme kans gesignaleerd voor zowel shillers als oplichters. De meeste projecten in het blockchain-kerkhof geen smart contract- of portemonnee-inbreuken ondergaan, maar content-inbreuken: nepwebsites, nep-whitepapers, omgeleide DNS, spearphishing-e-mails. 

In het Ethereum-ecosysteem zijn open source-initiatieven zoals EthHub en Ethereum-onderzoek hebben geholpen bij het crowdsourcen en beheren van inhoud van hoge kwaliteit, en MetaMaskDe phishingdetector voorkomt dat gebruikers een lijst met bekende kwaadaardige sites bezoeken. Projecten zoals Civiel, Kauri, en Steemit gebruiken zelfs de innovatie van blockchain zelf om de infrastructuur en prikkels rond contentmanagement te vernieuwen. Schrijvers als Andreas Antonopoulus en Gavin Wood hebben ons geleerd informatie zorgvuldig en rigoureus te consumeren. “Niet alle blockchains zijn gelijk gemaakt”, schrijven ze in Ethereum beheersen. “Als iemand je vertelt dat iets een blockchain is, heb je geen antwoord gekregen; in plaats daarvan moet je veel vragen gaan stellen. ” Ons ecosysteem stelt nu meer vragen, betere vragen – over technische specificaties, compatibiliteit, decentralisatie en vertrouwen.

Toch zijn we allemaal nog steeds gebonden aan Web2 – zijn rangschikkingsalgoritmen, zijn inhoudsmods, zijn advertentiegestuurde aandachtseconomie, zijn clouddiensten. De ironie: Web3-evangelisten hebben Web2 nodig om onze boodschap naar buiten te brengen. 

“De afgrond van fictie is stilte … de afgrond van non-fictie is Total Noise.”

–David Foster Wallace

Sinds ConsenSys in 2014 werd opgericht, hebben we het tot onze missie gemaakt om inhoud te creëren en te distribueren die verder gaat dan marktbewegingen en de rol van blockchain-technologie in opkomende megatrends onderzoekt. Onlangs hebben we ons gericht op het bieden van ontwikkelaars van de technische inhoud die ze nodig hebben om te blijven bouwen, disruptors met de ondernemersmiddelen die ze nodig hebben om producten op de markt te brengen, en bedrijven met de praktijkvoorbeelden die ze nodig hebben om hun eigen blockchain-ontdekking en implementatie te inspireren.. 

Vandaag beginnen we met onze blogmigratie van Medium naar consensys.net. Dit is een kleine maar belangrijke overgang omdat het een van onze kernovertuigingen benadrukt dat protocollen en platforms ertoe doen. Door de jaren heen is Medium ongelooflijk handig voor ons geweest –– zoals voor veel Web3-projecten –– en we zullen het waar nodig blijven gebruiken om te groeien en ons publiek erbij te betrekken. Maar in de geest van flexibiliteit, veiligheid, verantwoordelijkheid en disintermediatie is het tijd dat we eigenaar worden van onze inhoud.

Om deze overgang op gang te brengen, wilde ons team enkele inhoudsprincipes vastleggen om ons, ons ecosysteem en hopelijk het bredere web naar een betere inhoudstoekomst te leiden. We hopen dat dit bericht dient als een bron voor andere Web3-projecten die proberen hun boodschap over te brengen en die gemotiveerd zijn om verantwoorde en geïnspireerde inhoudservaringen te creëren. 


We zullen onze inhoud bezitten.

Diverse startups en publicaties zoals Gitcoin en Hackernoon zijn onlangs gemigreerd van Medium naar zelf-gehoste blogs om SEO-equity te beschermen, maatwerk te vergroten, analyses te ontgrendelen en het eigendom van hun inhoud veilig te stellen in het geval dat Medium wordt verkocht, gehackt of hun Servicevoorwaarden wijzigt. Medium is nog steeds een krachtig platform voor het verspreiden van inhoud en het betrekken van de gemeenschap, en we zullen erop actief blijven. Hier is een eenvoudige formule om uw interne blog en Medium tegelijkertijd te gebruiken:

  1. Publiceer eerst een bericht op uw interne blog.
  2. Gebruik Medium’s importtool of canonieke linkoptie om zoekmachines te vertellen dat uw originele versie de volledige waardering moet krijgen en hoger moet scoren dan de kopie op Medium.  
  3. Wijzig op Medium de titel van het bericht en kopieer en plak de eerste twee alinea’s van uw oorspronkelijke bericht. Voeg onderaan een CTA toe die lezers naar het oorspronkelijke bericht op uw interne blog leidt. Bijvoorbeeld: “Als u het volledige verhaal wilt lezen, gaat u naar [titel van gekoppelde post

Voorlopig moeten we ons nog steeds aan de regels van Google houden om onze inhoud ontdekt te krijgen. Web3-contentstrategie is momenteel een evenwichtsoefening tussen trouw blijven aan gedecentraliseerde media en het gebruik van gecentraliseerde media om het nieuws over decentralisatie te verspreiden. We vertrouwen ook nog steeds op Web2-serviceproviders zoals Cloudflare en Digital Ocean, in ieder geval totdat er meer robuuste, gedecentraliseerde opties naar voren komen. Ondertussen zullen we onze technische inhoud opnieuw publiceren op Kauri, die gegevens opslaat op het InterPlanetary File System (IPFS) en een relevante IPFS-hash op de Ethereum-blockchain, om ervoor te zorgen dat deze blijft hangen. 

We zullen op een verantwoorde manier over ons publiek leren.

We nemen gegevensprivacy serieus. We nemen opt-in e-mail serieus. We nemen vermoeidheid van lezers serieus. We zullen nooit om privésleutels of seed-zinnen vragen. We analyseren het gedrag van onze doelgroepen in volledige openheid, niet om ze te spammen of hun aandacht te misbruiken, maar om de inhoud en ervaringen te bieden waarnaar ze op zoek zijn.

We zullen schrijven voor publiek over de hele wereld.

We bewonderen de Ethereum Foundation’s recent initiatief om zijn website en andere bronnen voor de wereldwijde gemeenschap te vertalen. In de geest van het internationaliseren van het verhaal van blockchain-technologie, zullen we binnenkort casestudy’s en andere inhoud publiceren in niet-Engelse talen, en onze website lokaliseren voor verschillende regio’s over de hele wereld..

We geven prioriteit aan duidelijkheid. 

De wereldeconomie is aan het decentraliseren, onafhankelijk van blockchaintechnologie. We zullen waar mogelijk jargon, acroniemen, samengestelde termen en neologismen minimaliseren. We zullen onze blockchain-woordenlijst blijven updaten en uitbreiden. We verwachten dat dapps op een dag gewoon apps zullen heten en dat iedereen terug zal keren naar alleen maar praten over databases, maar met onderliggende blockchain-protocollen.

We zullen prioriteit geven aan duidelijkheid, maar we zullen de complexiteit niet minimaliseren wanneer dit nodig is. We blijven dicht bij de machine. We zullen schrijven over blockchains en hun componenten en niet over “blockchain” als een monolithische, mystieke machine. We zullen on-chain data citeren en analyseren. We doen een beroep op technische experts, enterprise-experts, ondernemersexperts, designexperts en anderen uit ConsenSys en het ecosysteem om met diepgang en precisie te schrijven.

We zullen schrijven over de mensen achter de machine. 

We zullen gebruikersverhalen en verhalen achter de schermen en oorsprongsverhalen schrijven. We zullen hackathon-winnaars onder de aandacht brengen en winnaars en ontwikkelaars lock-ins en de Ethereum-gemeenschap toekennen op de grond. We zullen schrijven over de blockchain-ruimte als een samenkomst van disciplines. We zullen de bouwers en visionairs die ons hier hebben gebracht niet vergeten: Lovelace, Turing, Chaum, Nakamoto, Gibson, Berners-Lee en nog veel meer. 

We zullen interoperabiliteit waarderen. 

2019 was het jaar van compatibiliteit. Tussen Hyperledger en Ethereum. Tussen private ketens en publieke ketens. Tussen Eth2-klanten. We zullen lessen trekken uit het vroege internet en balkanisering vermijden, zowel in onze code als in onze inhoud. We zullen de visie van interoperabiliteit niet opgeven in de race om onmiddellijke functionaliteit en marktgereedheid te beloven. We blijven onderzoeken hoe we de decentralisatie van een netwerk het beste kunnen meten. 

We zullen crypto raar houden.

Vreemde betekenis anders, goed, opmerkelijk – het waard om op te merken, zoals die van Satoshi Bitcoin-witboek, die velen van ons jaren geleden met elkaar deelden en zeiden: “Hé, let hier goed op.” We deelden de krant omdat het duidelijk, bescheiden en radicaal was. 

Getalenteerde mensen in het hele ecosysteem hebben koortsachtig gewerkt om Web3 UX en onboarding te verbeteren, maar voor velen zal inhoud de onramp naar de blockchain-ruimte zijn. Joe Lubin, mede-oprichter van Ethereum en de oprichter van ConsenSys, begon zijn Web3-reis door het schrijven van Vitalik Buterin te lezen in Bitcoin Magazine. Wat velen van ons in deze ruimte betovert, is dat, zoals Joe vaak zegt, het meer is dan een markt – het is een beweging met een ongelooflijke geest en schaal. 

En dus zullen we de oorspronkelijke crypto-geest levend houden in onze inhoud. We zullen meer zines maken. We zullen eerlijk zijn over onze ontevredenheid. Wij zullen tweetstorm. We zullen ook vieren met narwallen en dansende vossen. We zullen onthouden dat de Web3-reis is een zoektocht. We zullen de boodschap over decentralisatie luid en duidelijk overbrengen in aanwezigheid van tegenstanders. We zullen een signaal zijn in de ruis.

In wat voor soort blockchain-inhoud ben je geïnteresseerd?

Vul onze korte lezersenquête in →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map