Ethereum 2.0 Woordenlijst

  Ethereum 2.0

  Ethereum 2.0 (Eth2) is de volgende fase in de evolutie en verbetering van het openbare Ethereum-netwerk. Met een verschuiving van a Bewijs van werk naar Bewijs van inzet consensus-algoritme, Ethereum 2.0 zal resulteren in verbeterde schaalbaarheid, beveiliging en bruikbaarheid voor het netwerk. Eth2 zal in meerdere fasen live gaan, te beginnen met Fase 0 in 2020.

  Bewijs van werk

  Proof of Work (PoW) is een klasse van consensusalgoritmen die mijnwerkers beloont die rekenkracht gebruiken om wiskundige problemen op te lossen om nieuwe blokken voor te stellen. Met PoW is de kans om een ​​blok te minen en dus blokbeloningen te ontvangen een functie van hoeveel rekenkracht (bekend als hash-kracht) een mijnwerker uitgeeft. Populaire blockchains zoals Bitcoin, Ethereum (1.0) en Litecoin zijn allemaal Proof of Work-blockchains.

  Bewijs van inzet

  Proof of Stake (PoS) is een klasse van consensusalgoritmen die selecteert en beloont validators als functie van het economische belang van een validator in het netwerk. in tegenstelling tot PoW, de kans op het creëren van een blok in een PoS-netwerk is niet het resultaat van hash-energie door het verbranden van energie, maar eerder het resultaat van economische waarde-bij-verlies. Proof of Stake zal het consensusmechanisme zijn dat Ethereum 2.0 gebruikt om het netwerk te onderhouden. In tegenstelling tot Proof of Work-netwerken, kunnen Proof of Stake-netwerken bereiken finaliteit.


  Uitzetten

  Staking vervangt mining als het consensusmechanisme in Bewijs van inzet blockchains. Een inzet is een vast bedrag aan fondsen dat door een validator om deel te nemen aan het creëren en attesteren van blokken. Aan Ethereum 2.0, validators zullen 32 ETH inzetten voor het netwerk en zullen in ETH worden beloond voor hun inspanningen. Als een ETH-houder geen 32 ETH heeft, kunnen ze ervoor kiezen om een uitzetten zwembad om deel te nemen aan Ethereum 2.0. Validators die de regels van het netwerk overtreden, zijn onderworpen aan snijden van hun inzet.

  Validator

  Een validator is een actor op Ethereum 2.0 die nieuwe blokkades op het netwerk voorstelt en bevestigt. In Bewijs van inzet, een validator inzetten 32 ETH om deel te nemen aan het onderhoud van het netwerk. Als een validator wordt gekozen om het volgende blok te bevestigen, worden ze beloond in ETH als een percentage van hun inzet. Omgekeerd krijgen validators die hun taken niet uitvoeren – bijvoorbeeld als ze offline zijn – boetes of schuine strepen in de vorm van kleine bedragen aan ETH die van hun inzet worden afgetrokken.

  Fase 0 van Ethereum 2.0

  Fase 0 is de eerste upgrade naar de Ethereum-blockchain en markeert de eerste fase van Ethereum 2.0. Fase 0 is de lancering van het baken ketting. Fase 0 bestaat alleen om het Bewijs van inzet consensusmechanisme door de lijst van validators te beheren. Het biedt geen andere blockchain-functies zoals scherf ketens of uitvoering: kortom, deelnemers kunnen nog geen transacties doen of slimme contracten afroepen op Eth2.

  Zwaailicht

  De beacon-winkelketen slaat en beheert het register van validators, en zal het Bewijs van inzet consensusmechanisme voor Ethereum 2.0. De bakenketting zal live gaan Fase 0. De originele Ethereum 1.0 PoW chain zal blijven draaien naast de nieuwe Ethereum PoS-keten, zodat er geen onderbreking is in de datacontinuïteit.

  Stortingscontract

  Om zich als validator op het netwerk te registreren, moet een gebruiker Ethereum 2.0-sleutels genereren door een eenmalige storting van ETH in het officiële aanbetalingscontract. Om uw ETH in Eth2 in te zetten, moet u ervoor zorgen dat u over de nodige hardwarevereisten en technische expertise beschikt en stapsgewijze instructies volgen met behulp van de officiële Lanceerplatform applicatie ontwikkeld door de Ethereum Foundation en Codefi Activeren en volg de instructies.

  Officieel Phase0 Deposit Contract Address​ 0x00000000219ab540356cbb839cbe05303d7705fa

  WAARSCHUWING: STUUR GEEN ETH NAAR DIT CONTRACT. Het verzenden van Eth naar dit contractadres zal resulteren in een mislukte transactie en betekent niet dat u op Eth2 uitzet. Om uw ETH in Eth2 in te zetten, moet u het speciale Lanceerplatform en volg de instructies, of sluit je aan bij een aantal verschillende staking als dienstverleners. 

  Aanbieder van uitzetten

  Staking providers bieden diensten aan, zoals staking-as-a-service en / of poelen uitzetten–– die fondsen inzetten en namens tokenhouders blokken creëren, voorstellen of stemmen op blokken die aan de blockchain zijn toegevoegd. Staking providers helpen de technische last van het onderhouden van een online validator te verlichten en / of verminderen financiële belemmeringen voor deelname voor deelnemers.

  Staking-as-a-Service

  Staking-as-a-service-tools waarmee u de technische inspanningen van het runnen van een eigen tool ontlast validator-knooppunt door een persoon met 32 ​​ETH toe te staan ​​om te selecteren welke client ze willen gebruiken om op afstand een knooppunt uit te voeren en inzet hun fondsen.

  Pools uitzetten

  Om ervoor te zorgen dat een persoon een ‘volledige’ wordt validator Aan Ethereum 2.0, ze moeten inzet 32 ETH. Mocht een gebruiker niet bereid of niet in staat zijn om 32 ETH in te zetten, dan kunnen ze ervoor kiezen om minder dan 32 ETH naar een uitzetpool te sturen, die het geld van anderen combineert en namens hen inzet. Pooldeelnemers ontvangen een beloning als percentage van hun bijdrage.

  Fase 1 van Ethereum 2.0

  Fase 1 is de tweede upgrade naar Ethereum 2.0, als vervolg op Fase 0 in 2020. De belangrijkste verbetering van fase 1 is de integratie van scherf kettingen om de schaalbaarheid te verbeteren.

  Sharding / Shard-ketens

  Sharding is een vorm van databasepartitionering, ook wel horizontale partitionering genoemd, waarbij grote databases worden onderverdeeld in kleinere, beter beheersbare clusters om de gegevensbelasting te verminderen en de schaalbaarheid te verbeteren. Aan Ethereum 2.0, sharding zal de vorm aannemen van 64 kettingen die langs de baken ketting, het verhogen van de algehele doorvoer en schaalbaarheid.

  Fase 1.5 van Ethereum 2.0

  Fase 1.5 is een term die wordt gebruikt om een ​​periode tijdens de Fase 1 upgrade waar de Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0 blockchains worden samengevoegd. Na fase 1.5 werkt de Ethereum 1.0-keten als een scherf van de Ethereum 2.0 PoS blockchain. Dit is het moment waarop de volledige functionaliteit van de Ethereum 1.0-keten – inclusief het gebruik van ETH – functioneel wordt op Ethereum 2.0 zonder het risico te lopen dat de gegevensconsistentie wordt verbroken..

  Fase 2 van Ethereum 2.0

  Fase 2 is de derde fase van Ethereum 2.0, als vervolg op Fase 0 en Fase 1. Deze fase is momenteel minder duidelijk gedefinieerd dan de voorgaande twee fasen, maar het omvat het toevoegen van etheraccounts, het mogelijk maken van overdrachten en opnames, het implementeren van cross-shard-overdrachten en contractoproepen, het bouwen van uitvoeringsomgevingen zodat schaalbare applicaties bovenop Ethereum 2.0 kunnen worden gebouwd. , en de Ethereum 1.0-keten in Ethereum 2.0 brengen, zodat Bewijs van werk kan eindelijk worden uitgeschakeld.

  Finaliteit

  Bewijs van inzet blockchains kunnen finaliteit bieden. Na een korte tijd wordt een blok definitief verklaard, wat betekent dat het nooit meer kan worden gewijzigd. Alle transacties in dat blok en alle eerdere transacties zijn permanent, onveranderlijk en voor altijd gegarandeerd. Proof of Work-ketens bieden veel zwakkere garanties rond finaliteit.

  Snijden

  Het consensusmechanisme van Ethereum 2.0 heeft een aantal regels die zijn ontworpen om aanvallen op het netwerk te voorkomen. Elke validator die deze regels heeft overtreden, wordt doorgesneden en uit het netwerk verwijderd. Slashing betekent dat een aanzienlijk deel van de inzet van de validator wordt verwijderd: tot de hele inzet van 32 ETH in het ergste geval. Validatorsoftware en aanbieders van uitzetten heeft een ingebouwde bescherming tegen per ongeluk snijden. Slashing mag alleen gelden voor validators die zich opzettelijk misdragen.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me