Ethereum 2020: een routekaart en Outlook

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain-ontwikkeling

Ethereum 2020: een routekaart en Outlook

Een geannoteerde versie van de persoonlijke roadmap van Vitalik Buterin voor Ethereum en hoe u kunt bijdragen aan de ontwikkeling van Beacon Chain. door ConsenSysMaart 25, 2020Geplaatst op maart 25, 2020

Ethereum-held ConsenSys

Wat staat er op het programma in Ethereum 2020? Voor het geval je het gemist hebt, tweette Vitalik Buterin een persoonlijke roadmap van Ethereum. Vraag je je af wat zijn diagram betekent en wat er dit jaar wordt verwacht? Ik heb het diagram geannoteerd met links en zal een voorbeeld van wat waarschijnlijk is in Ethereum 2020 bekijken.

The Merge: Ethereum schalen naar Proof of Stake en Shards

Hier is een geannoteerde Ethereum-roadmap met referentielinks. Ik accepteer de verantwoordelijkheid voor linkkeuzes. Alle credits op het diagram zouden nog steeds naar Buterin moeten gaan.

Eth2roadmap 1Klik op de afbeelding om gerelateerde repositories te zien voor elke stap in de roadmap.

Het diagram bestaat uit vier hoofdonderdelen, van boven naar beneden:

 • “Eth1.x andere”
 • “Eth1.x staatloosheid”
 • Een “kern” die begint van eth2 Fase 0 en convergeert naar de eth1 -> eth2 samenvoegen waardoor Proof of Work (PoW) wordt verwijderd.
 • eth2 Phase 2 en verder

De middelste, horizontale as geeft de tijd weer. Langs deze as bevindt zich een “kern”, van de lancering van fase 0 tot de lancering van fase 1 tot de “Merge”: de eth1 -> eth2 SAMENVOEGING.  De samenvoeging heeft drie afhankelijkheden:

 • eth2 Fase 1 lancering
 • eth1 -> eth2 voegt specificatie en implementatie samen
 • eth1.x staatloosheid

Met de samenvoeging veroudert het systeem de Proof of Work-keten. Gebruikers hoeven niet langer een eth1-client en een eth2-client te draaien om twee blockchains te volgen. Ethereum wordt een versnipperd Proof of Stake-systeem. Er zal er een zijn Ethereum bestaat uit de Beacon Chain en scherfkettingen.  De status van eth1 wordt opgeslagen op Shard 0. Gebruikers blijven transacties uitvoeren en applicaties gebruiken zoals ze hebben gedaan.

De samenvoeging is een enorme sprong voorwaarts voor de schaalbaarheid van Ethereum. Aanzienlijke engineering is nodig om de Merge mogelijk te maken en veilig uit te voeren. De bovenstaande afhankelijkheden classificeren het grootste deel van het werk.

Er is veel te bespreken met de Merge en andere items, maar hier zullen we ons concentreren op de kern en “eth1.x other” omdat ze Ethereum 2020 bevatten. In de kern beginnen we met Ethereum 2.0 Phase 0.


Ethereum 2.0 fase 0

Het item dat het meest waarschijnlijk in 2020 beschikbaar zal zijn, is het Zwaailicht.

Fase 0 bestaat uit een actief Proof of Stake-netwerk, maar bevat nog geen sharding of de mogelijkheid om andere transacties dan sommige validatorbewerkingen te verwerken.

phase0 prep

De belangrijkste voorwaarden voor de lancering van de Beacon Chain zijn:

 • Het eth2-depositocontract publiceren op het eth1-mainnet.
 • Ten minste twee, idealiter drie, eth2-klantteams die een productierelease van de software publiceren.
 • Zodra het aanbetalingscontract is gepubliceerd, worden er ten minste 16.384 validators (524.288 ETH) in gestort.
Waarom is de bakenketen waarschijnlijk voor Ethereum 2020?

Er zijn Danny Ryan, Diederik Loerakker en vier teams die aan eth2-klanten voor productiekwaliteit hebben gewerkt. Alfabetisch zijn ze: VuurtorenNimbusPrysmTekuDrie-eenheid.

Er zijn verschillende niveaus van bijdragers van de Ethereum Foundation en andere teams zoals Artemis, Harmony, Lodestar, Nethermind, Parity, plus degenen die Staking-as-a-Service-bedrijven en “nieuwkomers” opzetten. Er zijn ook enkele audits uitgevoerd.

De missie om de Beacon Chain in 2020 op te leveren is duidelijk en de krachten zijn gefocust. Het meeste werk is ook verspreid uitgevoerd.

Sociaaleconomisch een jaarlijks percentage (APR) van meer dan 20% is een aantrekkelijk tarief voor de vrije markt om 16.384 validators (524.288 ETH) op voor de hand liggende of creatieve manieren te organiseren en te activeren. (De APR zal afnemen met meer validators.)

gemiddeld validatormodelBron: APR-link boven 2020-03-24

Hoe u kunt bijdragen aan Ethereum 2020

Productiereleases van Beacon Chain-clients worden verwacht na meer audits en een multi-client testnet draait al enige tijd stabiel; single-client testnets draaien al stabiel, hoewel meer optimalisatie en testen onder hoge belasting gewenst zijn.

Meer bijdragers zijn altijd welkom. Gebieden die kunnen bijdragen zijn onder meer het peer-to-peer netwerken van clients, hun interoperabiliteit en de gebruikelijke factoren zoals testen, beveiliging, prestaties en stabiliteit van de clients en het netwerk..

Voor experts in hacking, beveiliging, de EVM en slimme contracten, het controleren van het aanbetalingscontract en het beoordelen van het werk van Runtime Verification is Paramount. Hoewel de bytecode op mainnet nog niet is geïmplementeerd, kunt u al een voorsprong krijgen omdat er geen wijzigingen in het aanbetalingscontract worden verwacht.

Ethereum 1.x heeft hulp nodig

Het bovenste deel van het diagram, “eth1.x other”, zijn de items die betrekking hebben op het huidige Ethereum-mainnet.

eth1x

Drie gebieden, grofweg drie EIP’s, hebben toegewijde eigenaren nodig om een ​​redelijke kans te hebben om in 2020 op mainnet te worden geïmplementeerd.

Een BLS12-381 precompilatie wordt al enkele maanden verdedigd door Alex Vlasov van Matter Labs, en EIP 2537 is goed op weg.  EIP 2537 voegt ondersteuning toe voor de BLS12-381-curve dat eth2 gebruikt en slimme contracten in staat zal stellen om lichte klanten van eth2 te zijn. Met de precompilatie kunnen nieuwe slimme contracten worden geschreven die gegevens van eth2-shards verifiëren. De lancering van eth2 Phase 1 zal shards introduceren, die de beschikbaarheid van gegevens voor eth1-rollups vergroten. Kortom, rollups zijn slimme contracten die het grootste deel van hun berekening en opslag off-chain hebben, maar sommige data on-chain voor fallback. Rollups worden schaalbaarder als ze niet worden belemmerd door de beschikbaarheid van gegevens. Met Alex Vlasov ziet de precompilatie van de BLS12-381 er waarschijnlijk in 2020 uit (en is mogelijk zelfs vóór de Beacon Chain beschikbaar).

EIP-1559 is opwindend voor gebruikers omdat ze het vaststellen van gasprijzen kunnen negeren en tegelijkertijd de verzekering hebben dat ze geen teveel betalen of dat hun transacties oneerlijk worden vertraagd. Uit het EIP: “de verwachting is dat de meeste gebruikers de gasheffingen niet handmatig hoeven aan te passen, zelfs niet in perioden van hoge netwerkactiviteit”. Bovendien houdt zijn elegantie in dat sommige vergoedingen worden verbrand die de inflatie van ETH compenseren zonder de beloningen voor mijnwerkers aanzienlijk te verminderen. Er is wat werk verzet sinds het EIP bijna een jaar geleden werd voorgesteld. Helaas is er geen huidige eigenaar.

Account abstractie maakt het mogelijk om accounts aan te maken met elke gewenste autorisatielogica. Deze extra flexibiliteit kan verreikend zijn, maar hier is een eenvoudig voorbeeld. Een multisig smart contract-portemonnee kan zijn eigen gas betalen met het geld dat hij al heeft. Zodra een portemonnee is gemaakt en gefinancierd, is een apart account bij ETH niet nodig om met de portemonnee te communiceren en gas te betalen. Account-abstractie vindt zijn oorsprong in 2015, maar een voorstel dat een maand geleden is geschreven, biedt iemand de mogelijkheid om het in 2020 te realiseren.

Contact https://gitter.im/ethereum/AllCoreDevs als u meer wilt weten en wilt bijdragen.

“Eth1.x staatloosheid” heeft ook hulp nodig, maar het is op zichzelf een veelomvattend onderwerp. Bekijk ondertussen een voorgestelde roadmap voor “Stateless Ethereum” en de 1.x bestanden.

Een doorlopend eerbetoon aan het Geth-team

Vorige week was de 164e release van Geth op Github. Laten we niet vergeten dat de Het Geth-team blijft vrijgeven functies, verbeteringen en optimalisaties voor Geth. Het is gemakkelijk om hen en hun werk als vanzelfsprekend te beschouwen. Laten we Guillaume Ballet, Zsolt Felföldi, Felix Lange, Gary Rong, Adam Schmideg, Martin Holst Swende, Péter Szilágyi, alfabetisch bedanken!

Felix, Martin en Péter hebben Geth jarenlang verbeterd en geoptimaliseerd, terug naar het oorspronkelijke netwerk “Shanghai-aanvallen” (met voormalige teamgenoten Nick Johnson en Jeffrey Wilcke).

Een paar maanden geleden, Péter was te gast bij een rondetafelgesprek over ontwikkelaars bij ConsenSys.  Hij deelde enkele standpunten over onderwerpen als eth2, staatloosheid, het stimuleren van bijdragers en het waarderen van mensen (~ 49e minuut). Bedankt voor deze herinnering Péter en bedankt aan jou en de rest van het team voor je belangrijke werk en toewijding.

Sluit je aan bij de Discord-kanaal voor Go Ethereum als je ze wilt bedanken, verwijzingen wilt maken, of wilt leren en bijdragen aan Geth.

Ethereum 2020 en daarna

Momenteel is een ruwe reeks van wat waarschijnlijk is in Ethereum:

 1. Beacon Chain (eth2 Phase 0) in 2020
 2. BLS12-381 precompileren in 2020 (misschien eerst)
 3. als er eigenaren zijn voor accountonttrekking en EIP 1559, bestaat de kans dat ze in 2020 beschikbaar zullen zijn
 4. eth2 Fase 1
 5. eth1.x staatloosheid
 6. eth1 -> eth2 SAMENVOEGING
 7. verdere uitvoeringsmodellen, privacy- en beveiligingsverbeteringen en geavanceerde cryptografie

De Beacon Chain heeft de meeste mensen die zich inzetten om het in 2020 mogelijk te maken.  “Eth2 ziet er goed uit – Fase 0 is stabiel, klantteams verpletteren het.”Op eth1 zullen de releases van Geth doorgaan en de precompile BLS12-381 ziet er waarschijnlijk in 2020 uit (misschien zelfs vóór de Beacon Chain). Er zijn echter binnenkort eigenaren nodig voor EIP 1559 en account-abstractie om een ​​realistische kans te hebben om Ethereum 2020 te maken. De routekaart wordt door velen tegelijkertijd aangepakt.

Abonneer u op de ConsenSys-nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste Ethereum blockchain-analyse, tutorials, webinars en meer rechtstreeks in je inbox. Schrijf je in

Ethereum 2.0 Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer E-mailadres Exclusieve inhoudHoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoertWebinar

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoert

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwenWebinar

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwen

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkelingWebinar

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkeling

De toekomst van financiële digitale activa en DeFiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map