ontwikkelaars 1InhoudGidsenCommunityWebinarsSubsidiesCarrièresNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

Ethereum Developer Portal & Opleiding

Alles wat je nodig hebt om te beginnen met bouwen op de Ethereum-blockchain.

 

Hoe u een Ethereum-ontwikkelaar wordt

Dit ontwikkelaarsportaal is een plek om aan de slag te gaan en de tools te vinden die je nodig hebt om applicaties op de Ethereum-blockchain te ontwikkelen en te bouwen. Hieronder vindt u de meest populaire kennisbanken, infrastructuurtools, programmeerbibliotheken en meer die u zullen leren hoe u software op Ethereum kunt bouwen. We raden u aan om de portal te bekijken en alle ontwikkelaarstools en -opties te lezen voordat u aan de slag gaat.

Zorg er ook voor dat u in het ConsenSys Discord-server. Het is de perfecte plek om vragen te stellen, professionele tips op te halen en rechtstreeks in contact te komen met de teams achter populaire Ethereum-producten zoals Infura en MetaMask. 

Onderwerpen om u op weg te helpen met Ethereum

bg donker vullen

Kennisbasissen

Het Ethereum-ecosysteem is een enorme en getalenteerde open source-gemeenschap en heeft de afgelopen jaren een pantheon van waardevolle ontwikkelaarsbronnen voortgebracht. Met een platform als Kauri gebruikt de community nu zelfs de innovatie van Ethereum zelf om inhoud van hoge kwaliteit te onderzoeken, samen te stellen en op te slaan. Van persoonlijke training tot technische tutorials tot onderzoeksforums, de onderstaande kennisbanken bieden een breed scala aan bronnen voor ontwikkelaars van alle niveaus.

bg donker vullen

Infrastructuur

Knooppuntinfrastructuur en API’s voor directe toegang maken het voor Ethereum-ontwikkelaars gemakkelijk om hun applicaties met de blockchain te verbinden. Een Ethereum-client verwijst naar elk knooppunt dat de blockchain, de slimme contracten en alles daartussenin kan analyseren en verifiëren. Een Ethereum-client biedt ook interfaces om transacties te maken en blokken te minen, wat de sleutel is voor elke Ethereum-transactie.


bg donker vullen

IDE’s en editors

IDE staat voor Integrated Development Environment. IDE’s en editors zijn wat u nodig hebt om software te schrijven en te testen. Het zijn softwaresuites die basistools consolideren die nodig zijn om te beginnen met schrijven op Ethereum.

bg donker vullen

Slimme contracten

Als u zich op Ethereum wilt ontwikkelen, moet u weten hoe u slimme contracten schrijft. Solidity, de belangrijkste slimme contracttaal van Ethereum, is gemakkelijker te leren als u Javascript al goed begrijpt. U heeft waarschijnlijk al eerder programmeerbibliotheken gebruikt, en de onderstaande zijn niet anders. Een slimme contractbibliotheek is het herbruikbare stuk code voor een slim contract dat een keer wordt geïmplementeerd en vaak wordt gedeeld. Als u een tool, product of applicatie op Ethereum maakt, moet u er ook voor zorgen dat uw slimme contract in goede staat verkeert voordat u het naar het mainnet implementeert. Deze tools helpen u bij het bouwen, testen en verzenden van uw code.

bg donker vullen

Veiligheid

Oké, dus je hebt eindelijk je dapp of smart contract opgebouwd. Maar hoe weet u of het correct is ingesteld en veilig is voor hackers? De onderstaande beveiligingshulpmiddelen helpen ervoor te zorgen dat uw code veilig is en voldoet aan alle best practices voor Ethereum-ontwikkeling.

bg donker vullen

Testnetten

Openbare testnets op Ethereum bieden ontwikkelaars een manier om te testen wat ze bouwen zonder hun creaties op het hoofdnetwerk van Ethereum te plaatsen. U kunt op testnetwerken zoveel ETH verkrijgen als u wilt, omdat testnet ETH geen geldwaarde heeft. Net als bij openbare testnetten, zijn lokale testnetten een plek waar u uw software kunt testen zonder deze openbaar te maken. In tegenstelling tot openbare testnets, werkt de lokale testnet-software alleen op uw computer / node en kunnen andere gebruikers deze niet zien of ermee communiceren. Hieronder staan ​​de meest gebruikte testnets om te beginnen met testen en links voor het aanvragen van testnet ETH.

bg donker vullen

Interfaces

Als je dapps wilt gaan ontwikkelen, heb je front-end ontwikkelvaardigheden nodig. Hieronder staan ​​de meest populaire front-end-interfaces waarmee u uw dapp kunt omzetten van een idee in een live Ethereum-mainnet-applicatie. Als u geïnteresseerd bent in het doen van backend- / protocolwerk op Ethereum, moet u aanzienlijke ervaring hebben met Go, Rust, Java, .NET, Ruby of Python.

bg donker vullen

Opslag

Met Ethereum kunt u variabelen of gegevens permanent opslaan. De onderstaande opslagplatforms zijn waar alle slimme contractgegevens leven. IPFS is het meest gebruikte opslagsysteem op Ethereum. Verken de onderstaande platforms voor meer informatie over hoe opslag op Ethereum werkt.

bg donker vullen

Analytics

Blockchains slaan gegevens op op manieren die de meeste apps moeilijk toegankelijk vinden. Met de volgende API’s voor gegevensquerylagen kunt u de gegevens verkrijgen die u nodig hebt voor uw project of toepassing.

 • dev portal alethiodev portal alethio
  Alethio

  De API van Alethio biedt u een robuuste en betrouwbare manier om gesynthetiseerde, geïndexeerde Ethereum-gegevens in realtime op te vragen via een JSON: API-compatibele REST-interface.

 • dev portal eth stats iodev portal eth stats io
  EthStats

  EthStats wordt mogelijk gemaakt door Alethio en biedt directe Ethereum blockchain-monitoring van bloktijd tot gaslimiet.

 • dev-portaal etherscandev-portaal etherscan
  Etherscan

  Etherscan biedt Ethereum blockchain-API’s als een gemeenschapsdienst en zonder garantie.

bg donker vullen

Kansen

Nu u de tools kent die u nodig heeft, is het tijd om aan de slag te gaan. De manier waarop ontwikkelaars werken, verandert, vooral in de blockchain-industrie. De volgende plaatsen bieden freelance ontwikkelaarswerk of nieuwe kansen om betaald te worden door bij te dragen aan open source-projecten. Lees hoe u kunt beginnen met bijdragen aan projecten en ervoor kunt worden betaald!

 • dev-portaal verleent toestemmingdev-portaal verleent toestemming
  ConsenSys-subsidies

  ConsenSys Grants financiert projecten die voldoen aan de behoeften van een snel groeiend Ethereum-ecosysteem.

 • dev portaal tachyondev portaal tachyon
  Tachyon

  Tachyon is een versneller voor blockchain- en Web 3.0-startups in een vroeg stadium.

 • dev-portaal-jobkitdev-portaal-jobkit
  Blockchain Developer Job Kit

  Waar u blockchain-banen, vereiste vaardigheden, branchekennis en meer kunt vinden.

 • dev portaal panvaladev portaal panvala
  Panvala

  Panvala is een gedecentraliseerde stichting die helpt bij het financieren van het werk waarvan de hele Ethereum-gemeenschap afhankelijk is.

 • dev portal premiesdev portal premies
  Bounties-netwerk

  Met het Bounties Network kun je projecten maken, samenwerken en betaald worden voor geweldig werk in elk domein.

 • dev portal gitcoindev portal gitcoin
  Gitcoin

  Krijg betaald in crypto voor freelancetaken, het bouwen van functies en het oplossen van bugbounties. Werk met de beste open source-projecten en word snel uitbetaald.

bg donker vullen

Layer 2-infrastructuur & Schaalbaarheid

Ethereum-ontwikkelaars ontwikkelen voortdurend nieuwe en opwindende manieren om Ethereum te schalen. Er zijn verschillende oplossingen die ontwikkelaars gebruiken om Ethereum, dapps en protocollen te schalen. Sommige hiervan omvatten betalingen, staatskanalen, zijketens, off-chain berekeningen en nog veel meer!

Betalingen & Staatskanalen

 • dev portal connextdev portal connext
  Connext-netwerk

  Connext is een infrastructuurlaag die de Ethereum-blockchain schaalt met behulp van staatskanalen.

 • dev portal raidendev portal raiden
  µRaiden

  µRaiden (Micro Raiden) is een betalingskanaalraamwerk voor frequente, snelle en gratis op ERC20-token gebaseerde microbetalingen tussen twee partijen. µRaiden is anders dan het Raiden-netwerk dat tot doel heeft multihop-overschrijvingen mogelijk te maken via een netwerk van bidirectionele betalingskanalen.

 • dev portal liqualitydev portal liquality
  Liquality

  Atomic swaps tussen BTC, DAI en ETH met minimale risico’s en kosten, met behoud van controle over uw privésleutels.

Zijketens

 • skale dekkingskale dekking
  Skale Network

  Het modulaire protocol van SKALE is een van de eerste in zijn soort waarmee ontwikkelaars eenvoudig zeer configureerbare blockchains kunnen leveren, die de voordelen van decentralisatie bieden zonder concessies te doen aan de berekening, opslag of beveiliging.

 • dev portal weefgetouw xdev portal weefgetouw x
  Weefgetouw netwerk

  Zelf beschreven als EOS gebouwd bovenop Ethereum –– Loom Network bouwt een SDK waarmee ontwikkelaars snel hun eigen blockchains kunnen bouwen zonder de blockchain-infrastructuur te hoeven begrijpen.

 • POA-netwerkPOA-netwerk
  POA-netwerk

  POA (Proof of Authority) Network biedt blockchain-producten en -diensten om slimme Ethereum-contracten te helpen schalen, waaronder POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol-testnet, xDAI en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me