blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain-ontwikkeling

Ethereum heeft 4x meer ontwikkelaars dan enig ander crypto-ecosysteem

Lees de belangrijkste crypto-inzichten uit het ontwikkelaarsrapport van Electric Capital door ConsenSys 20 augustus 2019 Geplaatst op 20 augustus 2019

ConsenSys Ethereum heeft 4x meer ontwikkelaars dan welke andere held van het crypto-ecosysteem


Electric Capital heeft onlangs een Analyserapport voor blockchain-ontwikkelaars met jaar-op-jaar statistieken.

Samenvatting van het ontwikkelaarsrapport

  • Ondanks marktdalingen in 2018 zijn fulltime ontwikkelaars in juni 2019 met 13% gestegen op jaarbasis en consolideren ze rond projecten met een hoge netwerkwaarde.
  • Het volume van de code-vastlegging is consistent, maar het totale aantal maandelijkse actieve ontwikkelaars is met 10% gedaald.
  • 80% van het ontwikkelaarsverlies kwam van eenmalige ontwikkelaars per maand en parttime ontwikkelaars.
  • De grootste drop-off van ontwikkelaars kwam van projecten buiten de Top 100 op basis van netwerkwaarde.
  • Smart Contracts, Infrastructure en DeFi-ecosystemen blijven fulltime ontwikkelaars winnen.
  • Over het algemeen benaderen crypto-ecosystemen de omvang van bekende open source-projecten zoals Apache, maar er is nog steeds voldoende ruimte om te groeien.

Methodologie

Electric Capital heeft in het H1 2019 Developer Report van het bedrijf 27.000+ coderepositories en 22 miljoen code-commits met vingerafdrukken gemaakt. Het staat vol met geweldige informatie en inzichten.

Het rapport verdeelde ontwikkelaars in drie categorieën:

  • Eenmalig: één vastlegging per maand
  • Parttime: 2–9 commits per maand
  • Fulltime: 10 of meer commits per maand

Aantal actieve blockchain-ontwikkelaars

Actieve ecosystemen: In het rapport wordt ook gedefinieerd dat actieve ecosystemen ten minste twee fulltime ontwikkelaars hebben die gedurende ten minste zes maanden code vastleggen.

Volgens deze methodologie identificeerde Electric Capital 583 actieve ecosystemen uit een veld van in totaal 1.140 ecosystemen.

Belangrijkste afhaalrestaurants en inzichten

1. Er was een afname van het totale aantal blockchain-ontwikkelaars, maar een toename van het aantal fulltime ontwikkelaars.

Maandelijks actieve ontwikkelaars Fulltime ontwikkelaars

Het aantal fulltime blockchain-ontwikkelaars stijgt met 13%, terwijl het totale aantal ontwikkelaars met 10% is gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar. Hier wordt het interessant. De hoeveelheid gecommitteerde code bleef constant, zelfs door de daling van 10% in devs. Fulltime ontwikkelaars leggen de meeste code vast en dus is het consistente volume in combinatie met de algehele toename van het aantal fulltime ontwikkelaars een geweldig teken voor het crypto-ecosysteem.

2. Slechte projecten nemen af.

Top 100 projecten - Maandelijks actieve ontwikkelaars

De top 100 cryptoprojecten op basis van marktkapitalisatie bevatten 50% van alle ontwikkelaars en verloren sinds vorig jaar slechts 4% van hun ontwikkelaars. Ondertussen verloren projecten buiten de top 100 19% van de ontwikkelaars! Net als alle opkomende technologieën, zullen de zwakke projecten en bedrijven worden uitgeroeid terwijl de geweldige producten de overhand hebben.

3. Het Bitcoin-ecosysteem is sinds 2014 continu gegroeid in termen van ontwikkelaars.

Blockchain-ecosystemen - Maandelijkse actieve ontwikkelaars 2018-2019 Blockchain-ecosystemen - Maandelijkse actieve ontwikkelaars 2014-2019

Het aantal ontwikkelaars van Bitcoin is verdrievoudigd sinds 2014 en bleef relatief hetzelfde, zelfs gedurende de cryptowinter van 2019. Dit spreekt de veerkracht van Bitcoin aan en dat veel mensen nog steeds actief bezig zijn om Bitcoin beter te maken.

4. Ethereum is nog steeds een topper voor ontwikkelaars.

Ethereum maandelijkse actieve ontwikkelaars Blockchain-ecosysteemontwikkelaars

Het rapport stelt vast dat 18% van alle open-source crypto-ontwikkelaars in het Ethereum-ecosysteem werkt. Sterker nog, Ethereum heeft 4x meer ontwikkelaars dan het volgende ecosysteem, namelijk Bitcoin.

Crypto gaat over netwerkeffecten. Het open-source-ecosysteem met de meeste waarde is waarschijnlijk het ecosysteem met de meeste ontwikkelaars. Deze statistieken zullen elk jaar blijven variëren, maar ze zijn belangrijk om in de gaten te houden om te bepalen welk ecosysteem groeit en hoe ontwikkelaars hun mening delen.

5. Grin heeft een indrukwekkend aantal ontwikkelaars voor een jong project.

Grin-ontwikkelaars

Grin is een relatief nieuw project waarvoor 33 ontwikkelaars aan het cryptocurrencies-protocol hebben gewerkt. Dit type groei spreekt de gemeenschap achter de cryptocurrency aan en leidt hieruit af dat ze nog steeds actief werken aan nieuwe iteraties en implementaties voor Grin.

6. Slechts zes crypto-ecosystemen hebben geen ontwikkelaars verloren.

Procentuele verandering in maandelijkse gemiddelde ontwikkelaars

Maker verhoogde met name zijn totale aantal ontwikkelaars met 80,68% of 27,8 in onbewerkte aantallen. Hoewel het hoge groeipercentage enigszins te wijten is aan het feit dat ze een lager aantal ontwikkelaars hadden, is het nog steeds erg indrukwekkend. Basic Attention Token verhoogde ook het totale aantal ontwikkelaars, wat goed spreekt voor het bedrijf dat een revolutie teweeg wil brengen in de browserindustrie. Bitcoin Cash verloor procentueel de meeste ontwikkelaars, maar EOS verloor in totaal de meeste ontwikkelaars (30,5).

7. De algemene groei van Ethereum-ontwikkelaars was vlak, maar de groei van fulltime ontwikkelaars nam toe.

Ethereum Ecosystem Full-time ontwikkelaars Nieuwe parttime ontwikkelaars

Ethereum bleef relatief consistent in termen van totale ontwikkelaars, maar verhoogde het aantal fulltime ontwikkelaars met 34%. Ethereum, EOS en Bitcoin hebben ook een toename van het aantal parttime ontwikkelaars die code plegen. Bovendien zou men het argument kunnen aanvoeren dat Ethereum ook ontwikkelaars verkrijgt, prominente ERC20-tokens krijgen meer ontwikkelaars. Het zou ook mogelijk zijn om aan te nemen dat sommige Ethereum-ontwikkelaars op nieuwe op Ethereum gebaseerde projecten springen, net zoals veel originele Bitcoin-ontwikkelaars zijn overgestapt op cryptocurrencies zoals Monero, Grin, Bitcoin Cash en meer..

8. “Actieve ecosystemen” werden gedefinieerd in 5 groepen.

5 actieve blockchain-ecosystemen

Slimme contracten zijn goed voor 40% van alle ontwikkelaars met applicaties die de op een na meeste plaatsen. Beide groepen hebben het afgelopen jaar echter ontwikkelaars verloren. Ondertussen zijn zowel Defi als infrastructuurontwikkelaars aanzienlijk toegenomen.

Aantal DeFi-ontwikkelaars

9. Het crypto-ecosysteem groeit snel en er is nog veel ruimte voor uitbreiding.

Crypto en Blockchain in vergelijking met andere grote open source-ecosystemen Volgende 4 jaar groei van ontwikkelaars

Wil je beginnen met bouwen op Ethereum?

Bekijk de Ethereum Developer Portal →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoertWebinar

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoert

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwenWebinar

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwen

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkelingWebinar

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkeling

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me