Ethereum in cijfers – Het jaar van 2019

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

Ethereum in cijfers – Het jaar van 2019

Bekijk de netwerkactiviteit, Ethereum-statistieken, DeFi-analyses en meer feiten en cijfers van het Ethereum blockchain-ecosysteem in 2019. door ConsenSysDecember 11, 2019Geplaatst op 11 december 2019

ethereum door de getallenheld

Jaar na jaar blijft het Ethereum-ecosysteem zich uitbreiden en dit jaar bracht een nieuwe golf van innovatie en blockchain-groei. Het Ethereum-netwerk verbeterde via zowel netwerkupgrades als meer mindshare van ontwikkelaars. DeFi bracht honderden miljoenen dollars aan waarde in het Ethereum-ecosysteem, terwijl in de loop van het jaar meer dan 520 nieuwe gedecentraliseerde applicaties werden gecreëerd. Laten we even de tijd nemen om analytisch na te denken over het afgelopen jaar en tegelijkertijd optimistisch te zijn voor de komende jaren.

Netwerk

 • 20m+. Totaal aantal Ethereum-accounts dat dit jaar is gemaakt
 • 4 miljoen. Nieuwe actieve Ethereum-adressen in 2019
 • 2. Ethereum heeft twee netwerkupgrades ondergaan
 • 4.728.152+. Ether heeft zijn jaar uitgegeven vanuit blokbeloningen. 
 • Ca. 2m. Verhoging van de gemiddelde gaslimiet (van 8 miljoen gas naar bijna 10 miljoen gas)
 • 8.516. Live Ethereum-knooppunten

Dapps

 • 520. Nieuwe dapps gemaakt in 2019
 • 2019 bracht crypto naar mobiel: MetaMask Mobile, Argent, Coinbase Wallet en meer hebben het afgelopen jaar allemaal wallets uitgebracht. 
 • 1-2. De gemiddelde Ethereum Name Service-eigenaar kocht 1-2 domeinnamen, terwijl sommige “walvissen” honderden bezitten.
 • De langste ENS-domein is: Forwhatsallitprofitamanifhegainthewholeworldandsufferthelossofhissoul.eth 
 • OpenSea is de leidende marktplaats geworden voor in totaal NFT-verkopen meer dan $ 7 miljoen op veilingen gedurende zijn tweejarige levensduur, waarvan $ 1,7 miljoen alleen al in oktober kwam. 
 • Gods Unchained, een van de meest populaire dapps op Ethereum heeft gemaakt over 6.714.445 artikelen
 • Moloch, MetaCartel, Ethereum Marketing en tenminste 25 andere DAO’s waren opgeroepen dit jaar.  

DeFi

Het verhaal van DeFi gedurende 2019 wordt consequent verteld in de context van de Dai stablecoin die verschillende nieuwe toepassingen mogelijk heeft gemaakt.

Ethereum 2019 afbeeldingStabiliteitsvergoeding en Dai-levering door Mkr.tools

55 miljoen Dai. In de loop van 2019 bereikte Dai uiteindelijk de door Maker opgelegde limiet van 100 miljoen Dai, waarvoor een stem nodig was om het aanbod te vergroten. De grote daling aan het einde van het jaar toont de migratie van single collateral Dai (SAI) naar de nieuwe en verbeterde multilaterale Dai (Dai). 

De Maker-stabiliteitsvergoeding – hierboven in blauw weergegeven – begon het jaar met 2,5%, piekte in augustus met 20,5%, voordat hij uiteindelijk terugkeerde naar een bescheidenere vergoeding van 3%. De totalen van de jaarlijks opgebouwde stabiliteitsvergoeding 1.640.555 Dai

Een visualisatie van CDP’s in het afgelopen jaar laat zien hoe Maker CDP’s – of kluizen zoals ze nu worden genoemd – variëren in grootte, leeftijd en zekerheidsratio. Dit jaar zijn er duizenden Maker Vaults gemaakt en de volgende grafiek laat zien dat sommige Vaults een extreme hoeveelheid onderpand hebben opgesloten tegen relatief lage onderpandverhoudingen (een onderpandratio van minder dan 150% resulteert in het liquideren van een Maker Vault).

CDP's voor Eth op nummer 2019Historische CDP’s door Mkr.Tools


De hoeveelheid ether opgesloten in DeFi is in de loop van het afgelopen jaar dramatisch gestegen en heeft onlangs overtroffen $ 650 miljoen. Ether is het belangrijkste onderpand geworden voor defi-platforms en -toepassingen.

Eth vergrendeld in Defi-platformEther vergrendeld in DeFi-platforms door Alethio

Op 1 januari 2019 had Uniswap in totaal 31 gebruikers met iets meer dan 30 ETH in dagelijks volume en bijna een jaar later heeft honderden gebruikers met duizenden ETH in dagelijks volume.  

Synthetix, een platform voor het maken van synthetische activa op Ethereum erkende ongekende groei in 2019 –– met een toename van de totale waarde opgesloten in Synthtix van $ 1,6 miljoen naar meer dan $ 160 miljoen. 

Ontwikkelaars

 • 25K+. Maandelijks verhoogde truffeldownloads gedurende 2019. 
 • $ 300k +. Subsidies die het afgelopen jaar door ConsenSys zijn verstrekt. Wave 3 is nu open!
 • 8. Virtuele hackathons in 2019 ondersteuning door Gitcoin die meer dan 200.000 aan subsidie ​​heeft verdeeld. 
 • alleen al in november 2019 faciliteerde Gitcoin $ 302k aan waardeoverdracht via zijn platform met een levensduur van meer dan $ 2,8 miljoen aan bruto platformwaarde
 • Gitcoin Quests waren 12.157 keer gespeeld door meer dan 700 leden van de gemeenschap

ConsenSys lanceerde haar initiatief om 1 miljoen ontwikkelaars in het Ethereum-ecosysteem. Dit jaar is er veel meer aandacht besteed aan het analyseren van ontwikkelaarsgemeenschappen. Halverwege 2019 bracht Electric Capital een rapport uit waarin werd aangetoond dat de ontwikkelaarsgemeenschap van Ethereum 4x groter is in vergelijking met elk ander crypto-ecosysteem. De ontwikkelaarsgemeenschap van Ethereum blijft zich uitbreiden en groeien met de toevoeging van opwindende velden zoals DeFi, DAO’s en meer.

Stof tot nadenken

 • 12. Dagen van de winter
 • 2019. Het jaar van deFi
 • 5. Het aantal Twitter-medewerkers dat werkt aan een gedecentraliseerde infrastructuur

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map