blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Het is tijd om de financiering van onze lokale gemeenschappen opnieuw te democratiseren

door Alex Kosturafebruari 4, 2020Geplaatst op 4 februari 2020

brian jones JFpLW xhvco unsplash

ConsenSys Codefi en een recente overname zullen de basisparticipatie in muni-obligaties herstellen, geschreven door Patrick Berarducci en Emma Channing

De gemeentelijke obligatiemarkt is altijd populair geweest bij particuliere beleggers en biedt wat als relatief veilige beleggingen worden beschouwd, vaak met zowel federale als nationale belastingvrijstellingen. Lokale bewoners zijn echter geprijsd om in hun eigen gemeenschap te investeren door coupures van wel $ 100.000.

fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash.jpg

De ooit door de gemeenschap gefinancierde projecten zijn nu voorbehouden aan grote instellingen en onderlinge fondsen, waardoor de focus verschuift van kansen om gemeenschappen te verbeteren naar winstgenererende projecten.

Pogingen om de aandacht weer naar de gemeenschap te verleggen, waren wisselvallig. Sommige Amerikaanse steden hebben met succes “mini muni-obligaties” gebruikt voor kleine gemeenschapsinfrastructuurprojecten. Lawrence, Kansas, met minder dan 100.000 inwoners, uitgegeven ongeveer een half miljoen dollars aan obligaties specifiek om in 2017 een brandweerwagen te kopen, en Denver verkocht $ 12 miljoen in mini-muni-obligaties in 20 minuten in 2014. In feite bedroeg ongeveer de helft van de gemeentelijke obligaties die in 2019 werden uitgegeven minder dan $ 10 miljoen, maar het totale opgehaalde bedrag bedroeg slechts ongeveer $ 31 miljoen of 5% van de gemeentelijke obligatiemarkt.

Hoewel deze initiatieven een overvloedige lokale vraag aantonen, verhinderen de hoge kosten om kleinere obligaties uit te geven schaalvergroting. Dat blijkt duidelijk uit de ondergang van een goed gefinancierde startup Buurman, die erop uit waren om muni’s naar de massa te brengen, maar worstelden met de hoge kosten voor het verkopen, distribueren en onderhouden van de obligaties.


Tokenization voor door de gemeenschap gefinancierde muni’s

In het verleden hebben gemeentelijke obligaties enorme, revolutionaire projecten gefinancierd. Een van de eerste muni-obligaties werd in 1818 uitgegeven door de staat New York om het Eriekanaal te financieren, waardoor de verzendkosten tussen het middenwesten en het noordoosten van de VS konden worden verlaagd, waardoor de prijzen van voedsel en voorraden voor oostelijke steden werden gedaald. Ook opmerkelijk is dat de Golden Gate Bridge werd gebouwd met financiering van een $ 35 miljoen muni-obligatie-aanbieding gekocht door inwoners van San Francisco.

Maar mini muni-obligaties hebben doorgaans niet zulke grote ambities. Met uitgiftegroottes variërend tussen $ 10-20 miljoen in coupures van $ 5.000, werden de meeste fondsen vorig jaar gebruikt voor projecten die minder dan $ 10 miljoen kosten: afzonderlijke projecten met impact op de gemeenschap in plaats van grotere doorlopende infrastructuurplannen.

Het probleem met kleinschalige financiering van openbare infrastructuur is dat de uitgiftekosten net zo hoog zijn als die van een obligatie van meerdere miljarden dollars. In feite brengt het proces van verkoop en beheer van muni-obligaties binnen lokale gemeenschappen een extra laag administratieve kosten met zich mee, samen met wettelijke vereisten. De toetredingsdrempels zijn hoog voor kleinere bedrijven die het $ 3,8 biljoen gemeentelijke obligatiemarkt.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moet de infrastructuur rond de uitgifte van muni-obligaties veranderen. Blockchain-technologie, met het potentieel om een ​​revolutie teweeg te brengen in de sociale en kapitaalcoördinatie, is perfect gepositioneerd om innovatieve en beheersbare kansen te creëren in de financiering van muni-obligaties.

In de praktijk kunnen gemeenten tokenisatie gebruiken om een ​​efficiënter beheer mogelijk te maken gedurende de hele levenscyclus van obligaties. Rentebetalingen kunnen bijvoorbeeld automatisch worden geprogrammeerd met behulp van slimme contracten.

Overname van Heritage Financial Systems

Als een door de strijd getest besturingssysteem voor handel en financiën, maakt ConsenSys Codefi al efficiënt en betrouwbaar gebruik van blockchain-technologie voor meerdere gebruiksscenario’s. Codefi heeft het Kadaster van Hare Majesteit in het VK mogelijk gemaakt om tokenisatie van onroerend goed te testen, samen met een tokenisatie van 26 miljoen euro van eigendom van een gebouw in Parijs. Het platform heeft ‘s werelds eerste tokenisatie van een juridische financiële investering geproduceerd, bedrijven in staat gesteld om digitale, programmeerbare betalingen te accepteren en gegevensanalyses gebouwd van op blockchain gebaseerde’ DeFi’-kredietactiviteiten..

Codefi bereidt zich momenteel voor om via Covantis, een initiatief van ADM, Bunge, Glencore Agriculture, Cargill en Louis Dreyfus Company, de wereldwijde handel van enkele van ‘s werelds grootste grondstoffenbedrijven mogelijk te maken..

Het bouwen van een kostenefficiënte en effectieve oplossing voor directe, lokale investeringen in mini-muni-obligaties is zowel voor de financiële markten als voor de democratie een goede zaak. Buurtbewoners hebben immers de grootste prikkel om te investeren in hun lokale gemeenschappen en beschikken over de diepste kennis en inzichten om zich te beschermen tegen risico’s en overleningen. Door een grotere lokale deelname aan mini-muni-obligaties zullen de bewoners weer betrokken worden bij hun gemeenschap.

Als een real-world use case voor digitale effecten, zijn mini-muni-obligaties een buitengewoon krachtige kracht om steden te helpen bij het betrekken, informeren en belonen van burgers die investeren.

En dus gaan we bij ConsenSys nog verder om op deze visie in te zetten voor een betere fondsenwervingservaring voor muni: ConsenSys Digital Securities LLC (“CDS”), de FINRA geregistreerd in-house broker dealer van ConsenSys, heeft overgenomen Erfgoed financiële systemen Inc.om de muni-financieringsmarkt te betreden en het voor muni-emittenten nog gemakkelijker te maken om Codefi-software te gebruiken om hun muni-aanbod te symboliseren.

patrick-robert-doyle-OvXht_wi5Ew-unsplash.jpg

De toekomst van gemeentelijke obligaties

ConsenSys is verheugd om door te gaan met innovaties in zowel technologie als structurering die de evolutie van de mini-muni-obligaties zullen ondersteunen. Tokenization kan een toch al krachtige financiële markt toegankelijker maken voor individuen en gemeenschappen.

“Tokenized, digitale gemeentelijke obligaties kunnen helpen de muni-markt te herstellen naar zijn oorspronkelijke gemeenschapsgedreven geest door de effecten toegankelijker te maken voor alledaagse burgerinvesteerders en kosteneffectiever voor gemeenschappen van elke omvang”, aldus Joseph Lubin, Co-Creator van Ethereum en oprichter van ConsenSys. “Aanpasbare digitale overeenkomsten, of slimme contracten, zullen helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van processen zoals betaling en afwikkeling van muni-obligaties, juridische arbitrage en verificatie van investeerders-ID’s.”

Leden van de gemeenschap zullen altijd de grootste prikkel hebben om in hun omgeving te investeren, en symbolisering maakt deze investeringsmogelijkheden opnieuw tot een realistisch lokaal perspectief. Bewoners weten welke snelwegen verbeterd of aangelegd moeten worden. Ouders begrijpen lokale behoeften en zullen investeren in betere scholen, parken en gemeenschappelijke ruimtes. Door blockchain ondersteunde, gemeenschapsgerichte financiering kan ervoor zorgen dat investeringen in openbare infrastructuur de voordelen voor de mensen die daar wonen maximaliseren, terwijl de verantwoordingsplicht en de lokale democratie worden verbeterd.

Patrick Berarducci is co-hoofd van ConsenSys Codefi en wereldwijde fintech in New York en Emma Channing is een geregistreerde vertegenwoordiger voor ConsenSys Digital Securities LLC en Heritage Financial Systems Inc. in Colorado.

Industry Insight Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me