blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hoe € 350 miljoen aan onroerend goed werd getokeniseerd op Ethereum

Achter de schermen van Mata Capital’s historische tokenisatieproject en wat dit betekent voor de toekomst van vermogensbeheer. door ConsenSys29 mei 2020Geplaatst op 29 mei 2020

mata capital succesverhaalheld


“Dit markeert het begin van een radicale transformatie van de vastgoedvermogensbeheersector.”

Matthieu Bouchaud, productleider bij Codefi Assets

Van prototypes van titeltoken in het VK tot gefractioneerde condos in Manhattan, vastgoedtokenisatie is de afgelopen jaren naar voren gekomen als een van de meest hier-en-nu use-cases van blockchain-technologie voor grote asset- en vastgoedbeheerders. Vorig jaar, Franse vermogensbeheerder Mata hoofdstad bracht de industrie voorbij een nieuwe mijlpaal met zijn symbolisering van meer dan € 350 miljoen aan onroerend goed. Het project omvatte de tokenisatie van een alternatief investeringsfonds met een logistiek platform ter waarde van € 220 miljoen in het noorden van Parijs. De uitgifte van door activa gedekte tokens is een van de grootste tokenisatieprojecten voor onroerend goed in Europa.

Naast efficiëntere onboarding van klanten, transactieverwerking en rapportage, streeft Mata Capital ernaar de toegang te vergroten en een bredere pool van binnenlandse en internationale professionele investeerders aan te trekken. Baptiste Saint-Martin, Product Development Manager bij Mata Capital, legt uit dat de langetermijnvisie van het project is om “een investeringsplatform te bouwen waarmee iedereen kan investeren in private equity, onroerend goed, infrastructuur of privéschulden met minder dan één euro, met inachtneming van alle regelgevingsnormen. ” 

Mata Capital werkte samen met ConsenSys om de oplossing te lanceren op Codefi Assets, een op Ethereum gebaseerd platform voor het uitgeven en beheren van digitale activa. Het Codefi-platform gebruikt ook slimme contracten van Ethereum om compliancevereisten te definiëren en KYC te valideren om overeenkomstige aandelen uit te geven aan geverifieerde investeerders. 

Hier is een kijkje achter de schermen van hoe het platform werkt en een uitsplitsing van wat het project betekent voor de vastgoedsector in het algemeen.

consensys plexus pictogram rond Download de volledige Mata Capital-casestudy. Downloaden

Hoe ze het hebben gebouwd

Tokenized onroerend goed

Een van de unieke voordelen van de Ethereum-blockchain is dat iedereen gemakkelijk digitale tokens kan slaan en distribueren die fungibele, niet-fungibele en financiële activa vertegenwoordigen die kunnen worden geverifieerd in een gedistribueerd grootboek. Voor historisch monolithische activa zoals onroerend goed, maken blockchain-tokens het mogelijk dat eigendommen gemakkelijk worden gefractioneerd, zodat digitale aandelen kunnen worden gedistribueerd naar zowel institutionele als particuliere beleggers.

Sinds de lancering van Ethereum in 2015 heeft de community algemeen aanvaarde tokenstandaarden ontwikkeld: lijsten met technische vereisten waaraan slimme contracten moeten voldoen om een ​​token compliant en compatibel te maken binnen het Ethereum-netwerk. Voor de oplossing van Mata Capital gebruikt het Codefi Assets-platform de ERC1400 token standaard om aandelen van vastgoedfondsen op de Ethereum-blockchain te vertegenwoordigen. ERC1400 zorgt ervoor dat tokens kunnen worden geslagen, overgedragen en gebrand door een beheerder, en ook kunnen worden gebonden aan juridische documenten en overeenkomsten.  

Vóór de implementatie werden alle slimme contracten die voor de oplossing van Mata Capital waren ontwikkeld, gecontroleerd door ConsenSys Diligence, ons team van blockchain-beveiligingsexperts..

Deel de klassenpaginaEen momentopname van getokeniseerde vastgoedaandelen op het Codefi Assets-platform.

Investor Onboarding: KYC-naleving en witte lijst

Het Codefi-platform stroomlijnt de onboarding van investeerders voor Mata Capital door potentiële investeerders in staat te stellen accounts aan te maken, een KYC / AML-nalevingsformulier in te vullen en alle vereiste documenten te uploaden. In aanmerking komende beleggers worden vervolgens op de witte lijst gezet, zodat hun Ethereum-adres de op het platform gekochte aandelen kan ontvangen. Mata Capital heeft tot dusver ongeveer 80 professionele investeerders in dienst genomen.

BureaubladHet KYC-proces op het Codefi Assets-platform.

Transactieverwerking 

Na validatie van de betaling gebruikt Mata Capital het Codefi-platform om een ​​digitaal certificaat te ondertekenen met hun privésleutel en om de overdracht van vastgoedbeveiligingstokens aan investeerders toe te staan. Beleggers ontvangen vervolgens een ontvangstbewijs van de verkoop die linkt naar de transactie op de Ethereum-blockchain.

FondsenlijstDe betalingsstatus volgen op het Codefi Assets-platform. consensys plexus pictogram rond Bekijk ons ​​webinar over de toekomst van beleggen in onroerend goed op blockchain. Kijk maar

 Wat dit betekent voor onroerend goed

Het tokenisatieproject van Mata Capital is een signaal dat er enkele ingrijpende veranderingen nodig zijn voor de vastgoedsector, zowel op korte als op lange termijn. Blockchain-technologie heeft duidelijke voordelen voor informatieverwerking, maar het bijzondere voordeel is de mogelijkheid om aanzienlijk meer betaalbare investeringsproducten te creëren. Dit zijn wat we zien als de drie belangrijkste trends om op te letten als blockchain-oplossingen aanslaan in onroerend goed: 

  • Digitaal is onvermijdelijk. In de vastgoedsector wordt vermogensbeheer nog steeds verzand door papieren processen voor het valideren van KYC en het beheren van beleggersregisters. Platformen zoals Codefi creëren eindelijk een veilige, digitale laag voor het moderniseren van deze industriële workflows.
  • Transparante middelen komen eraan. Als de subprime-hypotheekcrisis van 2008 een casestudy was over ondoorzichtige activa, dan zet Mata Capital’s blockchain-gebaseerde oplossing een nieuwe standaard voor activatransparantie. Naarmate er meer blockchaintoepassingen voor onroerend goed op de markt komen, verwachten beleggers dat de informatie over activa transparant is om hun beslissingen en risicoanalyse te onderbouwen. 
  • Een gelijk speelveld voor investeringen. In veel landen is de toegang tot private-equityfondsen doorgaans beperkt tot geaccrediteerde en institutionele beleggers, met investeringsminima van $ 100.000 tot $ 250.000. Bovendien maken vermogensbeheerders opstartkosten die doorgaans in de vorm van vergoedingen aan beleggers worden doorberekend. Door de goedkope uitgifte van tokens en transactieverwerking kunnen vermogensbeheerders radicaal meer betaalbare beleggingsproducten aanbieden, wat een win-win is voor zowel uitgevende instellingen als beleggers.. 

Wat is het volgende

Mata Capital concentreert zich nu op het creëren van een secundaire markt voor de tokenized aandelen. Baptiste Saint-Martin legde uit dat ze actief in gesprek zijn met hun adviseurs en toezicht houden op de updates van de regelgeving om “ervoor te zorgen dat we een oplossing bieden die voldoet aan en waardevol is voor onze klanten.” Hun op Ethereum gebaseerde oplossing heeft het potentieel om grensoverschrijdende distributie van financiële activa te vergemakkelijken en tegelijkertijd de KYC-naleving te waarborgen. 

Matthieu Bouchaud, productleider van Codefi Assets, gelooft dat het initiatief van Mata Capital een krachtig bewijs is van hoe naadloos institutionele spelers blockchain-oplossingen kunnen adopteren en ook hoe retailbeleggers gemakkelijk complexe financiële producten kunnen kopen via een gebruiksvriendelijk dashboard zoals Codefi. Het alles-in-één platform van Codefi, legt Bouchaud uit, maakt nu de “overgang van het tijdperk van experimenteren naar een tijdperk van industriële groei” mogelijk.

Vraag een demo aan van het Codefi-platform

Bekijk het platform voor de uitgifte van activa van Codefi in actie. Vraag een demo aan

Asset Management Case Study Codefi Real Estate Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, ontwikkelaarsbronnen en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me