blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hoe is blockchain verifieerbaar door het publiek en toch anoniem?

Dit artikel bespreekt het verschil tussen de niveaus van anonimiteit op private blockchains en openbare blockchain door ConsenSys 13 januari 2020 Gepost op 13 januari 2020

Hoe is blockchain verifieerbaar door het publiek en toch anoniem

TL; DR:

  • Als openbare grootboeken vereisen Bitcoin-blockchain en Ethereum dat transacties standaard zichtbaar zijn.
  • Ethereum-netwerk biedt pseudo-anonimiteit; Transacties zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan adressen die overeenkomen met openbare sleutels die zijn afgeleid van door de gebruiker vastgehouden privésleutels, niet door gebruikersnaam of wachtwoord.
  • Bepaalde technologieën worden momenteel ontwikkeld en getest voor Ethereum 2 en Ethereum 3 die een enclave van privacy toevoegen aan openbare Ethereum, namelijk zk-SNARKs.
  • Een zk-SNARK is een cryptografisch bewijssysteem waarmee gebruikers privétransacties kunnen onderhouden terwijl ze de transacties valideren volgens het consensusalgoritme van het netwerk.
  • Zodra zk-SNARKs is geïmplementeerd, kunnen organisaties transacties uitvoeren op hetzelfde netwerk als hun concurrenten in volledige privacy, terwijl ze genieten van de veiligheid van de openbare Ethereum-blockchain.
  • Tot die tijd kunnen ondernemingen openbare of particuliere Ethereum gebruiken om een ​​breed scala aan gebruiksscenario’s aan te pakken. Hieronder worden voorbeelden gegeven.

Ondernemingen die de peer-to-peer-vertrouwde structuur van blockchain-technologie willen benutten, vragen zich vaak af hoe gegevens tegelijkertijd openbaar verifieerbaar en anoniem kunnen zijn. Om deze vraag te beantwoorden, moeten we het verschil aangeven tussen toegestane en toestemmingsloze blockchains. Zowel de Bitcoin-blockchain als de openbare Ethereum-blockchain hebben geen toestemming, wat betekent dat iedereen lid kan worden van het netwerk, het grootboek kan lezen en kan deelnemen aan het valideren van transacties en blokkades door een knooppunt uit te voeren. Transacties in grootboeken zonder toestemming zijn van nature pseudo-anoniem: transacties zijn gekoppeld aan adressen die overeenkomen met openbare sleutels die zijn afgeleid van door de gebruiker beheerde privésleutels, niet door een gebruikersnaam of wachtwoord. Transacties worden versleuteld en opgeslagen op meerdere apparaten of knooppunten over de hele wereld. Deze decentralisatie, transparantie, breed verifieerbare en alleen toegevoegde aard maakt het bijna onmogelijk om met gegevens te knoeien.

Omgekeerd zijn banken en andere bedrijven met een fundamentele behoefte aan privétransacties momenteel meer geneigd om privé- of geautoriseerde blockchains te gebruiken. Op toegestane blockchains zijn transacties anoniem voor het grote publiek. Toegestane blockchains gebruiken dezelfde technologie als blockchains zonder toestemming, maar hebben specifieke autorisaties nodig om informatie te lezen, er toegang toe te krijgen en er informatie over te schrijven. Daarom kan de toegang worden beperkt en kan informatie worden gecodeerd om de vertrouwelijkheid te beschermen.

Anonieme transacties naar het transparante mainnet brengen

Voor bedrijven die nog steeds de toestemmingsloze Ethereum-blockchain willen gebruiken om redenen van transparantie en niet-censuur, worden technologieën gebouwd die een enclave van privacy toevoegen aan openbare blockchains. Zodra zk-SNARKs op grote schaal zijn geïmplementeerd, kunnen bedrijven genieten van de betrouwbare voordelen van de openbare blockchain zonder enige anonimiteit te riskeren. Tot die tijd kan een portemonnee worden gekoppeld aan persoonlijk identificeerbare informatie, zoals een IP-adres, e-mailadres, telefoonnummer of afleveradres op toestemmingloze blockchains. Zelfs als de transactie willekeurig is, kunnen gegevens die zijn ingebed in de software eromheen, worden gebruikt om de persoon achter een transactie te identificeren. Het runnen van uw eigen node kan de identiteit rond transacties verdoezelen, maar niet helemaal. 

tafel gecomprimeerdTabel 1: Een vergelijking van privacykenmerken van openbare blockchains, private blockchains en traditionele databases. 


Wat wordt er gedaan om de anonimiteit op private blockchains te versterken?

Als openbare grootboeken vereisen Bitcoin en Ethereum dat transacties standaard zichtbaar zijn. Bepaalde technologieën worden momenteel ontwikkeld en getest voor Ethereum 2 en Ethereum 3 die een enclave van privacy toevoegen aan openbare Ethereum, namelijk zk-SNARKs.

zk-SNARKs: het bieden van een enclave van privacy op een openbaar grootboek

zk-SNARK staat voor zero-knowledge beknopt niet-interactief argument van kennis. zk-SNARKS zijn een cryptografisch bewijssysteem waarmee een gebruiker een transactie kan verifiëren zonder de onderliggende gegevens van de transactie te onthullen en zonder interactie met de gebruiker die de transactie heeft gepubliceerd. In de context van een blockchain stellen zk-SNARKs gebruikers in staat om privétransacties te onderhouden, terwijl ze de transacties nog steeds valideren volgens het consensusalgoritme van het netwerk. Eenmaal geïmplementeerd, kunnen organisaties transacties uitvoeren op hetzelfde netwerk als hun concurrenten in volledige privacy, terwijl ze genieten van de veiligheid van de openbare Ethereum-blockchain.

Klik hier voor een technische walkthrough van zk-SNARKs.

Anonimiteit behouden op een openbare blockchain 

zk-SNARKs

zk-SNARKs worden geïntegreerd in Ethereum2, waardoor een blockchain-transactie privé kan worden verzonden en geverifieerd terwijl de anonimiteit van de gebruiker volledig behouden blijft. Industrie-experts verwachten dat private en publieke blockchain-netwerken zullen convergeren, vanwege steeds robuustere en modulaire privacy- en toestemmingsoplossingen, industrie-experts verwachten dat private en publieke blockchain-netwerken zullen convergeren. Enterprise Ethereum Alliance (EEA) heeft het Mainnet-initiatief gelanceerd dat tot doel heeft de samenwerking tussen ondernemingen en de Ethereum-gemeenschap die aan het openbare mainnet werken, te versnellen. Een van de componenten die in de EEA-specificatie zijn gedefinieerd, is de ‘Private Transaction Manager’, een toestemmend subsysteem dat privétransacties tussen geautoriseerde partijen mogelijk maakt.

Totdat zero-knowledge proofs op grote schaal worden geïmplementeerd in Ethereum2.0, zijn er manieren om veilig te communiceren, af te stemmen en samen te werken tussen private blockchain-netwerken en openbare blockchain-netwerken. 

PegaSys Plus + Orion

PegaSys Plus is een commercieel gelicentieerde Java-oplossing die is gebouwd op de Hyperledger Besu Ethereum-client, gebouwd met ondernemingen in gedachten. De beveiligingsconfiguraties van PegaSys Plus bieden alles de voordelen van Hyperledger Besu, plus database-encryptie, en een speciale functie genaamd Orion. Orion, is een op Java gebaseerde Private Transaction Manager die de verspreiding van veilige privétransacties tussen Enterprise Ethereum-knooppunten mogelijk maakt.

AZTEC-protocol

Het AZTEC-protocol is gemaakt om privacy op openbare blockchains mogelijk te maken. Hiermee kunnen logische controles worden uitgevoerd op gecodeerde waarden zonder dat de onderliggende waarden aan de blockchain worden onthuld. De invoer en uitvoer van een transactie worden versleuteld met behulp van een reeks zk-SNARK’s en homomorfe codering, toch kan de blockchain nog steeds de logische juistheid van deze versleutelde verklaringen testen.

Ontdek de staat van privacy op Ethereum

De staat van privacy op Ethereum →

Enterprise Use Cases op Public Ethereum en Private Ethereum

Hieronder staan ​​vier projecten die het niveau van privacy en schaalbaarheid verder illustreren dat kan worden bereikt met behulp van openbare Ethereum en Enterprise Ethereum.

Toestemmingsloze Ethereum: 

Santander: uitgifte van de eerste end-to-end blockchain-obligatie op Public Ethereum

Banco Santander SA, een particuliere instelling, gebruikte de openbare Ethereum-blockchain om een ​​obligatie van $ 20 miljoen te tokeniseren en veilig te registreren. Door de obligatie uit te geven op een openbare blockchain, kunnen financiële gegevens niet met terugwerkende kracht worden gewijzigd zonder de consensus van de netwerkdeelnemers.

Hala Systems: Reporting War Crime Information on Public Ethereum 

Hala Systems, een particuliere onderneming, gebruikt de openbare Ethereum-blockchain om informatie over oorlogsmisdaden op te slaan. Sentry, het indicatie- en waarschuwingssysteem van Hala, maakt gebruik van een multi-sensornetwerk om real-time situationeel bewustzijn van bedreigingen in Syrië te genereren. IoT-apparaten die zich op de vuurlinie bevinden, rapporteren hun bevindingen rechtstreeks aan de openbare Ethereum-blockchain, waar het voor altijd voortleeft. 

Voordelen van het gebruik van Permissionless Ethereum

Hala verwijdert zichzelf effectief uit de kern van de Sentry-rapportagevergelijking, wat bewijst dat er op geen enkele manier met de verzamelde informatie is geknoeid en / of gewijzigd. Door gebruik te maken van de private blockchain, biedt Hala nu rapporten die als waardevol worden beschouwd door het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties en het Internationaal Strafhof.  

Toegestane Ethereum: 

Project i2i: Enterprise Consortium Payment Network stimuleert financiële inclusie in de Filippijnen 

Unionbank of the Philippines werkte samen met ConsenSys, Kaleido: Blockchain Business Cloud, Microsoft Azure en verschillende lokale banken om een ​​interbancair platform te creëren om veilige, onmiddellijke en kostenefficiënte binnenlandse overmakingen mogelijk te maken.

Voordelen van het gebruik van geautoriseerde Ethereum

Rekeninghouders kunnen privé geld verzenden en ontvangen via elke bankrekening in de Filippijnen zonder afhankelijk te zijn van de internationale financiële diensteninfrastructuur.

komgo: ‘s werelds eerste particuliere consortium voor grondstoffenhandel 

komgo is een semi-privé, partijgedecentraliseerd privéconsortium voor de handel in grondstoffen. In samenwerking met ConsenSys creëerde komgo een op blockchain gebaseerd handelsfinancieringsplatform en netwerkgebaseerd. Het resultaat is een veilig digitaal platform waar geautoriseerde partijen gegevens kunnen opslaan, transacties kunnen verzenden en waarde of informatie kunnen uitwisselen, en berichten kunnen verzenden op basis van toestemmingen.

Voordelen van het gebruik van geautoriseerde Ethereum

komgo faciliteert P2P-transacties waartoe netwerkdeelnemers toegang moeten hebben, maar niet noodzakelijkerwijs het grote publiek. komgo fungeert als een enkele bron van waarheid, waardoor handelaren, vervoerders, banken en andere geautoriseerde deelnemers veilig transacties kunnen uitvoeren op een zeer efficiënte, gedigitaliseerde manier, wat resulteert in een industriebrede vereenvoudiging van operaties en gestandaardiseerde documentatie. Voor een extra beveiligingslaag heeft het komgo-platform een ​​eigen documentoverdrachtsysteem genaamd Kite dat veilige overdracht mogelijk maakt zonder de inhoud aan het volledige komgo-netwerk te onthullen..

Op zoek naar een project op Ethereum, of dit nu openbaar of privé is? 

Contact Oplossingen →

Hyperledger BesuQuorum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me