blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Hoe Kaleido een Blockchain-marktplaats creëerde voor ontwikkelaars en ondernemingen

Het belang van partnerintegraties voor blockchain-oplossingen en hoe Kaleido een marktplaats ontwikkelt voor ontwikkelaars en ondernemingen. door ConsenSysDecember 4, 2019Geplaatst op december 4, 2019

kaleido marktplaatsheld

Marktplaatsen hebben de wereld- door storm. De paradigmaverschuiving van enorme bedrijven naar marktplaatsen mogelijk gemaakt door individuele netwerken werd verder gekatalyseerd met de introductie van Bitcoin en blockchain-technologie. Maar zelfs met de uitbreiding van gedecentraliseerde applicaties, crypto-startups en bedrijven die blockchain-technologie implementeren, is de opkomst van een markt voor blockchain-oplossingen voor bedrijven tot nu toe niet van de grond gekomen..

Deze marktplaats biedt een vorm van composability, ook wel bekend als het “lego brick effect”, waarmee oplossingen op elkaar kunnen worden gebouwd of met elkaar kunnen worden geïntegreerd. Terwijl openbare blockchains blijven streven naar het vergroten van de composability van hun platforms, hebben Enterprise Ethereum blockchain-netwerken stilletjes gewerkt om verschillende specificaties en componenten te creëren die zorgen voor een full-stack oplossing. Kaleido heeft een uniek gebouwd marktplaats die het eenvoudig maken om Enterprise Ethereum-blockchains op te zetten die bedrijven een optie bieden – wat de behoefte aan gespecialiseerde blockchain-expertise helpt elimineren – waardoor de kosten voor het opzetten, implementeren en onderhouden van een blockchain-netwerk worden verlaagd. 

“We hebben succesvolle implementatiepatronen gezien naarmate bedrijfsnetwerken in productie gaan en we hebben deze best practices in de Kaleido Marketplace-services ingebouwd om de acceptatie van blockchain radicaal te vereenvoudigen en een deel van de benodigde gespecialiseerde blockchain-expertise te elimineren”, aldus Kaleido Oprichter en COO, Sophia Lopez.

Hoe werkt de Kaleido Marketplace?

De Kaleido Marketplace biedt ondernemingen de mogelijkheid om hun blockchain-netwerk snel en naadloos op te bouwen met aanpasbare attributen. Bedrijven gebruiken de marktplaats om hun blockchain-oplossing te bouwen uit de volgende categorieën:

Protocolkeuze

Het onderliggende blockchain-protocol dat uw netwerk beheert, is een onderdeel van de volledige full-stack-oplossing. De optie om te kiezen uit Hyperledger Besu of andere Enterprise Ethereum-blockchains zoals Quorum is handig voor bedrijven die verschillende problemen oplossen. Hyperledger Besu biedt compatibiliteit met de openbare Ethereum-blockchain voor ondernemingen die denken dat hun bedrijven na verloop van tijd de voordelen van openbare Ethereum willen benutten. 

Cloud configuraties 

Kaleido stelt ondernemingen in staat hun bestaande cloudservices te gebruiken door te integreren met Amazon Web Services of Microsoft Azure. Deze providers hebben ook andere services die zijn ontworpen voor sleutelbeheer en gegevensbescherming die bedrijven kunnen integreren in hun geautoriseerde blockchain-oplossingen. Het platform van Kaleido biedt een eenvoudige ervaring om blockchains te bouwen en te beheren die worden uitgevoerd in Microsoft Azure, Amazon Web Services of on-premise.


Ontwikkelaarstools

Ontwikkelaarstools die worden aangeboden door externe providers zoals Truffle of MythX zijn van vitaal belang voor de brede acceptatie van blockchain door ondernemingen. Deze tools bieden robuuste services en producten op bedrijfsniveau waarmee het product- of engineeringteam van een bedrijf problemen kan oplossen en kan voortbouwen op de blockchain van het bedrijf.. 

Kaleido-diensten

Uniek aan de blockchain-marktplaats van Kaleido zijn de services die het bedrijf levert. Kaleido biedt bijvoorbeeld privacy- en beveiligingsoplossingen waarmee bedrijven het potentieel van blockchain-oplossingen volledig kunnen benutten. Bovendien biedt Kaleido native blockchain-services die nodig zijn voor analyse, monitoring en beheer voor elk blockchain-netwerk. 

Partnerintegraties

Een van de belangrijkste aspecten van de Kaleido Marketplace zijn de partnerschapsintegraties waarmee een onderneming blockchain-software kan gebruiken die wordt aangeboden door een reeks andere technologieleveranciers.

De sleutel tot een marktplaats: partnerprogramma’s en integraties

Stel dat u een blockchain-netwerk wilt opzetten voor het supply chain-beheer van uw bedrijf. Eerst moet uw bedrijf een onderliggend blockchain-protocol selecteren, bijvoorbeeld Hyperledger Besu. Vervolgens kiest u de cloudconfiguratie die uw bedrijf nodig heeft, of dit nu AWS of Azure is. U heeft een overvloed aan Kaleido-services om uit te kiezen, zoals een On-chain Registry of Zero-Knowledge tokenoverdrachtsmechanisme. Ten slotte kan uw bedrijf kiezen uit ontwikkelaarstools zoals MythX en Truffle en beslissen over de supply chain-component, zoals Treum. Al deze derde partijen integreren met Kaleido-services om de best mogelijke service te bieden, allemaal met de eenvoud van een klik.  

Tegenwoordig is het een uitdaging om de volledige blockchain-stack te bezitten en zijn partnerschappen vereist om de best mogelijke oplossing te creëren. Dit is de reden waarom ConsenSys onze interne applicaties combineert met onze door ConsenSys ondersteunde bedrijven zoals Kaleido en Aztec om te zorgen voor robuuste oplossingen die voldoen aan de eisen van elke onderneming.. 

Full-stack Blockchain-oplossingen in actie 

Sinds de lancering heeft Kaleido organisaties geholpen duizenden blockchain-netwerken te creëren met zijn Blockchain Business Cloud. Met zijn Marketplace gaat Kaleido nog verder en biedt het de eerste volledige stapel blockchain-mogelijkheden die nodig zijn om een ​​complete oplossing te bouwen, de productiestatus live te krijgen en de oplossing draaiend te houden.

ConsenSys en Kaleido hebben consortiumnetwerken en ondernemingen geholpen bij het opzetten van werkende blockchain-netwerken. Bijvoorbeeld de Small & Medium Business Exchange (SMBX), dat een op blockchain gebaseerde beurs biedt voor het uitgeven, kopen en verkopen van obligaties van kleine bedrijven aan gemeenschapsbeleggers, gebruikt Kaleido om zijn eigen blockchain-oplossing te ondersteunen.

 “Aangezien we deze marktplaats beheren namens de SMBX-gemeenschap, heeft Kaleido ons geholpen om onze oplossing in een fractie van de tijd en tegen een fractie van de kosten op de markt te brengen”, zegt Benjamin Lozano, CEO van SMBX..

Een ander Kaleido-voorbeeld is Komgo, een geavanceerd handels- en financieringsnetwerk voor grondstoffen dat bestaat uit wereldwijde instellingen zoals Citi, ING en Koch Supply & Trading, MUFG Bank, Societe Generale, Credit Agricole Group, BNP Paribas, Shell en anderen. 

“Door voort te bouwen op een open blockchain-systeem, kan Komgo kiezen uit de beste protocollen die in ontwikkeling zijn in het hele ecosysteem en bestaande bouwstenen gebruiken voor een geoptimaliseerde oplossing,” – Souleïma Baddi, Chief Executive Officer van Komgo. 

Tegelijkertijd willen sommige ondernemingen vaak een full-service implementatiepartner. Er zijn Enterprise Ethereum-oplossingen en ondersteuningsproviders in elke markt over de hele wereld, inclusief de vier grote adviesbureaus en ConsenSys Solutions. Deze bedrijven bieden diensten variërend van proof-of-concepts tot productieklare blockchain-netwerken tot integratie in legacysystemen en voortdurende ondersteuning.

Laatste opmerkingen

De waarde van robuuste marktplaatsen voor ondernemingen en ontwikkelaars kan niet worden onderschat. De beschikbaarheid van een netwerk met branchespecifieke applicaties en services bevordert de acceptatie voor alle gebruikers. De helft van de strijd is weten wat er bestaat en naarmate de Kaleido-marktplaats het aantal partnerprogramma’s uitbreidt, zal het andere platforms blijven overtreffen die dergelijke samenstelbaarheid niet mogelijk maken. 

Bekijk de Kaleido Marketplace

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me