blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Hoe NFT Art Marketplaces samensmelten met DeFi

NFT’s vertegenwoordigen aantoonbare eigendomsrechten voor schaarse digitale kunst. De totale waarde van NFT’s aan het einde van 2020 was $ 52 miljoen. Door James Beck 2 februari 2021 Geplaatst op 2 februari 2021

Q4 2020 DEFI REPORT blog 1 Download Rapport


Dit maakt deel uit van een serie artikelen uit ConsenSys Codefi’s Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Download het volledige rapport voor meer informatie over tokenstandaarden voor activa en betalingen, NFT-marktplaatsen, sociale en community-tokens, DAO’s, flitsleningen, ingepakte Bitcoin en Filecoin, uitleenprojecten en meer.

Omdat niet-vervangbare tokens (NFT’s) de financialisering van digitale goederen vertegenwoordigen, zijn NFT-ontwerpen en marktplaatsen een onmiskenbare groeiende sector van DeFi geworden. Net zoals Ethereum ERC-20’s heeft gebruikt om digitale activa te vertegenwoordigen, kunnen NFT’s worden opgevat als aantoonbare eigendomsrechten voor het afschrikken van digitale kunst. Met kunstgalerijen over de hele wereld die gesloten zijn vanwege COVID-19 en meer culturele ervaringen online plaatsvonden, vond Ethereum een ​​groeiende niche voor makers om kunst te delen en rechtstreeks te communiceren met een enthousiaste gemeenschap van verzamelaars. 

Screen Shot 2021 02 02 om 3 37 27 uurVan de uitstekende “Skeptics Guide to Cryptoart en NFT’s”Door Justin Cone.

Eind 2020 bedroeg de totale marktwaarde voor NFT’s $ 52.293.650 (42.720 ETH) met 53.663 unieke kunstwerken die op de vijf grootste platforms werden verkocht. Nonfungible.com, dat meer soorten marktplaatsen volgt, telde 5 miljoen unieke NFT’s die werden verkocht voor een totaal van bijna $ 150 miljoen. Hoewel dit nog steeds een fractie is van de $ 63,7 miljard het jaarlijkse volume van de traditionele kunstmarktplaatsen, het aantal unieke kunstenaars, kunst en kopers kan groter zijn in de digitale wereld. Op traditionele kunstmarkten vertegenwoordigt 1% van de kunstenaars 64% van de verkoopwaarde

Totale NFT-marktwaarde. Bron: cryptoart.io Totaal NFT-handelsvolume. Bron: Nonfungible.com

Traditionele kunstmarkten zijn notoir illiquide met beroemde kunstwerken die in de loop van een generatie slechts een paar keer van eigenaar wisselen. Met digitale kunst op Ethereum is het handelen in digitale kunst net zo eenvoudig als het verzenden van een transactie MetaMask, en kan 24/7 gebeuren. Op 1 september 2020 bedroeg het dagelijkse volume van NFT-marktplaatsen ongeveer $ 24.110 met 63 unieke handelaren, en op 13 november 2020 overschreed het volume $ 618.500 met meer dan 1.800 unieke handelaren. 

NFT Marketplace-volume en handelaren tellen mee. Bron: DappRadar

Met meer handelsactiviteiten en meer artiesten die de unieke voordelen van de verkoop van digitale kunst op Ethereum begrijpen, voegen meer reguliere digitale artiesten zich bij de groep. Mike Winklemann, een populaire digitale kunstenaar, die Beeple heet, verkocht een verzameling NFT’s waar het winnende bod $ 777.777.777 was. NFT’s beginnen ook over te steken naar traditionele kunstmarkten. In oktober 2020 werd de allereerste NFT ooit verkocht tegen een Christie’s kunstveiling voor $ 131.250, en de kunst is geprogrammeerd om van kleur te veranderen, afhankelijk van waar ze zich in de wereld bevindt en het tijdstip van de dag. 

“Block 21” van Robert Alice, het eerste NFT-kunstwerk dat bij Christie werd verkocht.

NFT-marktplaatsen

Er zijn nu minstens 27 unieke digitale kunstmarktplaatsen op Ethereum, met Super zeldzaam, MakersPlace, Async Art en Known Origin hebben sinds de lancering tussen de $ 1- $ 8 miljoen aan verkopen gefaciliteerd. 

Super zeldzaam kunstmarkt

Andere categorieën van NFT-marktplaatsen zijn verzamelobjecten, zoals CryptoPunks (dat de hele tijd $ 8,5 miljoen aan verkoopvolume heeft gehad), CryptoKitties ($ 38 miljoen aan totaal verkoopvolume) en MLB-kampioenen ($ 1,5 miljoen all-time volume), waar NFT-beeldjes beloningen kunnen verdienen naast live MLB-honkbalwedstrijden, afhankelijk van hoe goed je team presteert.  

Top CryptoPunks-verkopen door ETH. Bron: LarvaLabs

SuperRare, een exclusieve NFT-marktplaats, is de laatste tijd enorm populair geworden. De totale omzet overtrof de $ 2 miljoen in de maand januari, een recordhoogte voor de markt.

beeldSuperRare primair en secundair volume in dollars. Bron: DuneAnalytics

DeFi en NFT’s

Ontwerppatronen in de DeFi-ruimte gaan ook over in de NFT-marktplaatsen. Net zoals DeFi-projecten ervoor, Zeldzaam besloot om een governance-token introduceren, RARI en onderneem stappen om het platform te laten beheren door een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Houders van RARI-tokens (waaronder makers en verzamelaars) kunnen stemmen voor platformupgrades en deelnemen aan beheer en moderatie op de markt. Ze introduceren ook een NFT-index – een portfolio van NFT’s voor verzamelaars die willen investeren in de NFT-markt, maar niet zeker weten welk kunstwerk ze moeten kiezen. 

Nog meer experimenteel is Aavegotchi, gemaakt door Pixelcraft Studios in Singapore, die een investering hebben ontvangen van Aave en Het LAO onder andere. Volgens zijn wit papier, Aavegotchi streeft ernaar “het explosieve potentieel van zowel [NFT-markten als DeFi-markten] gecombineerd te benutten.” Net als CryptoKitties ervoor, hebben Aavegotchi’s eigenschappen die hun zeldzaamheid beïnvloeden, zoals ‘verwantschap’ die begint met een vaste waarde en toeneemt of afneemt op basis van factoren zoals hoe lang de Aavegotchi al bij dezelfde eigenaar is en hoe vaak de eigenaar omgaat met het. Aavegotchi’s hebben ook DeFi-attributen: de Aavegotchi’s verdienen in de loop van de tijd waarde omdat het opbrengst verdient van Aave’s a-tokens (zoals eenUSDC of aETH) en heeft DAO-beheerde spelmechanismen. 

Anatomie van een Aavegotchi. Bron: Whitepaper van Aavegotchi

Terwijl de markt voor digitale kunst en verzamelobjecten groeit, wat als NFT’s ook inkomsten kunnen vertegenwoordigen, zoals een nummer dat als een beperkte NFT kan worden verkocht en waarmee een muzikant ook kan profiteren van secundaire verkopen? De Grammy-winnende artiest RAC gebruikte het Zora-platform om een ​​nieuw album met dit model uit te brengen. Zora is een marktplaats om goederen in beperkte oplage te kopen, verkopen en verhandelen, zoals schoenen, platen, kunst – echt alles. Al deze goederen worden gelanceerd met een bijbehorend token, wat betekent dat het goed dynamisch kan worden geprijsd op basis van vraag en aanbod, of zelfs kan worden gelanceerd voordat het item bestaat. Belangrijk is dat NFT’s de rechten op de werkelijke verkoopomzet hebben wanneer het item wordt doorverkocht. Als bijvoorbeeld een paar Yeezy-sneakers zouden worden verkocht op Zora, zouden zowel Kanye als Adidas de wederverkoopwaarde kunnen vastleggen met een bepaald deel van de tokens.

RAC heeft een BOY-cassetteband in beperkte oplage uitgebracht, waarin fysieke goederen worden gecombineerd met NFT-eigendomsrechten. 

Recente trends

Meest recent heeft de Hashmasks rage heeft de NFT-ruimte in crypto ingehaald. Hashmasks zijn nieuwe NFT-verzamelobjecten gemaakt door meer dan 70 artiesten wereldwijd. Elk hasjmasker heeft unieke kenmerken en bepaalde kenmerken zijn zeldzamer dan andere.

afbeelding 1Hashmasks en verkoopschema voor primaire uitgifte

16.384 hasjmaskers werden verkocht voor een totaal van 10.243 ETH volgens hun verkoopschema, of ongeveer $ 15,3 miljoen, wat kan worden gevolgd in de contract hier. Op de primaire markt waren Hashmasks in minder dan een week uitverkocht. Hoewel de primaire markt voor deze hasjmaskers ongelooflijk heet werd, zal het interessant zijn om te zien of deze NFT’s hun waarde behouden op de secundaire markt. Veel eigenaren hebben er al een Hashmasks te koop op OpenSea.

Te veel energie

Naarmate de belangstelling voor NFT-kunst op Ethereum is toegenomen, is er ook een hernieuwde focus op het enorme energieverbruik dat nodig is om transacties te bevestigen en NFT’s te maken met behulp van het huidige Proof of Work-consensusmechanisme op Ethereum. Memo Atken schat dat de gemiddelde NFT, wanneer rekening wordt gehouden met het slaan, bieden en eigendomsoverdracht, heeft een voetafdruk van ongeveer 211 KgCO2. Gezien het feit dat het kijken naar een uur Netflix naar schatting 36 gram CO2 is, ontmoedigt dit sommige artiesten die overwogen hun kunst op NFT-marktplaatsen uit te brengen..

Het is ook een van de redenen waarom het Proof of Stake zo belangrijk is voor de groei van Ethereum: het zal niet alleen de doorvoer van netwerken enorm verbeteren, maar er wordt ook geschat dat het de ecologische voetafdruk van het bevestigen van transacties op het netwerk zal verkleinen. met 99%. Gelukkig neuriet Proof of Stake op de Beacon Chain van Ethereum 2.0 al twee maanden mee, met 2.491.268 ETH al ingezet (ongeveer $ 3,8 miljard). Het uitschakelen van Proof of Work komt misschien eerder dan we denken, sommige onderzoekers schatten al dit jaar met voorstellen om het Ethereum te bouwen direct op de bakenketting.

DeFiDigital ArtmarketplaceMetaMaskNFTsNonfungible tokenNieuwsbriefSchrijf je in voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me