blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Hoe Stablecoins gedecentraliseerde financiën op Ethereum aansturen

Stablecoins versterken de brug tussen traditionele financiële en cryptomarkten, aangezien activiteiten zoals lenen, uitlenen en derivaten een stabiele en betrouwbare basiswaarde nodig hebben. Leer hoe u een stablecoin kunt verwerven met MetaMask en begin uw DeFi-reis. Door James Beck 29 januari 2021 Geplaatst op 29 januari 2021

Q4 2020 DEFI REPORT-blogs Download Rapport


Dit maakt deel uit van een serie artikelen uit ConsenSys Codefi’s Q4 2020 Ethereum DeFi Report. Download het volledige rapport voor meer informatie over tokenstandaarden voor activa en betalingen, NFT-marktplaatsen, sociale en community-tokens, DAO’s, flitsleningen, ingepakte Bitcoin en Filecoin, uitleenprojecten en meer.

Toen ConsenSys in 2019 voor het eerst over stablecoins schreef, nam de sector een vlucht met meer dan 200 verschillende stablecoins uitgegeven door bedrijven over de hele wereld, waarvan bijna de helft op Ethereum. Tegenwoordig wordt 74% van alle stablecoins uitgegeven op Ethereum en met een waarde van ongeveer $ 20 miljard op 1 januari 2021. Als ERC-20-tokens hebben stablecoins de voordelen van andere Ethereum-tokens: ze zijn efficiënt om uitgifte te produceren en te beheren; ze hebben een wereldwijd bereik, waardoor het gemakkelijk is om over de grenzen heen transacties uit te voeren; ze zijn volledig controleerbaar; en wat belangrijk is voor gedecentraliseerde financiën, ze zijn interoperabel met de rest van Ethereum. 

Totale uitgifte van stablecoins op Ethereum. Bron: Dune Analytics

Geïntroduceerd als een middel om een ​​meer bekende rekeneenheid (dollars) te vertegenwoordigen, hebben stablecoins bijgedragen aan het verminderen van de volatiliteit van de algehele cryptomarkten, aangezien handelaren de beurzen niet hoeven te verlaten en fiat niet hoeven over te dragen om zich in te dekken tegen prijsdalingen. Stablecoins versterken ook de brug tussen traditionele financiële en cryptomarkten, aangezien activiteiten zoals lenen, uitlenen en derivaten een stabiele en betrouwbare basiswaarde nodig hebben. Stablecoins dienen steeds vaker als optie voor het vermijden van inflatoire fiat-valuta’s. Individuen in Brazilië wenden zich bijvoorbeeld tot in USD luidende stablecoins als alternatief voor de Braziliaanse real, die een record laag ten opzichte van de USD dit jaar. De snelle opkomst van stablecoins heeft ook regeringen over de hele wereld gedwongen om de manieren te onderzoeken waarop centrale banken hun eigen valuta kunnen uitgeven op slimme contractplatforms zoals Ethereum.. 

Figuur 7Transactievolume van ETH, DAI, USDC en USDT verrekend op Ethereum in 2020. Bron: CoinMetrics

De drie grootste stablecoins, USDT, USDC en DAI hebben in 2020 zo’n toename in gebruik gezien dat ze nu verantwoordelijk zijn voor meer handelsvolume op Ethereum dan het activum dat voor berekening betaalt – ether (ETH) – zelf. Het jaarlijkse transactievolume voor ETH dit jaar was $ 385 miljard, maar het USDT-token van Tether verrekende $ 580 miljard op Ethereum, Circle’s USDC stablecoin verrekende $ 239 miljard op Ethereum en MakerDAO’s DAI stablecoin verrekende $ 98 miljard. Alles bij elkaar genomen, bijna $ 1,6 biljoen USD aan stablecoins en ETH verhandeld op Ethereum in 2020. 

Hoe u een stablecoin krijgt met MetaMask

Als de beste manier om iets te begrijpen is door het te ervaren, is downloaden de beste manier om uw DeFi-reis te beginnen MetaMask, beschikbaar als browserextensie of op mobiel. Je hebt jezelf nu uitgerust met een sleutelkluis waartoe alleen jij toegang hebt, een veilige login, een portemonnee om je tokens te bekijken en een manier om tokens uit te wisselen of toegang te krijgen tot het gedecentraliseerde web. Zie het als een manier om uw geld, digitale activa, unieke kunst en identiteit te beheren terwijl u verschillende gedecentraliseerde financiële toepassingen gebruikt.

Voordat u een stablecoin kunt krijgen, moet u eerst wat ETH aan uw MetaMask-portemonnee toevoegen om te betalen voor transacties, zoals het uitwisselen van tokens, op het Ethereum-netwerk. U kunt ETH rechtstreeks op MetaMask kopen of op een beurs zoals Coinbase. Nadat u ETH heeft verworven, kunt u die ETH omwisselen voor een stablecoin zoals DAI, USDC of USDT.

Screen Shot 2021 01 28 om 9 52 01 uur

Selecteer het bedrag aan ETH dat u wilt converteren naar een in USD luidende stablecoin, zoals DAI in dit voorbeeld. U krijgt een schatting te zien, maar wanneer u “Offertes opvragen” selecteert, controleert MetaMask 7 verschillende gedecentraliseerde beurzen en Geautomatiseerde marktmakers (AMM’s) om u de beste handel tegen de laagste kosten aan te bieden.

Schermopname 2021 01 28 om 10 42 04 uur Screen Shot 2021 01 28 om 10 43 15 uur

Als u tevreden bent met het tarief, klikt u op “swap”, en DAI wordt toegevoegd aan uw MetaMask-account. Hier is een video van het proces.

Uw nieuwe saldo van in USD luidende ETH kan worden gebruikt voor elke financiële applicatie van Ethereum die u toestemming verleent. ETH ruilen voor een stablecoin is een manier om u in te dekken tegen volatiliteit, of u kunt Sluit het in een hoge rente-rekening zoals Aave (de huidige APY is 5,38%)

Verschillende soorten stablecoins

In 2020 zijn stablecoins een van de beste voorbeelden van hoe programmeerbaar geld eruit kan zien, simpelweg vanwege de verschillende ontwerpbeslissingen over hoe ze kunnen worden uitgegeven of hoe ze gelijk blijven met de Amerikaanse dollar.. 

stablecoin-tafel

De meeste stablecoins worden ondersteund door de verplichtingen van het traditionele banksysteem, zoals Circle’s USDC, waar elke cryptodollar wordt ondersteund door een Amerikaanse dollar die in reserve wordt gehouden. Omdat beide stablecoins worden uitgegeven door een gecentraliseerde entiteit, kunnen ze ook in beslag worden genomen of kan een gebruiker de toegang worden geweigerd. 

De meest voorkomende soorten synthetische stablecoins, zoals DAI, worden overcollateraliseerd door andere cryptocurrencies, zoals ETH, USDC en BAT. Nieuwere modellen van synthetische stablecoins, zoals Ampleforth’s AMPL, gebruiken een variabel aanbod, wat betekent dat een orakel vraag en aanbod in de gaten houdt en “rebases”Om een ​​doelpaaltje te ontmoeten. 

Een van de nieuwste ontwikkelingen in Q4 van 2020 waren het toenemende aantal rentedragende stablecoins, zoals yUSD (Yearn.finance). Telkens wanneer iemand een stablecoin als onderpand stort op een leen- en uitleenplatform zoals Compound of Yearn, ontvangt hij een token dat de stortingspositie vertegenwoordigt. Als u bijvoorbeeld 100 USDC zou storten op een Aave lending pool, krijgt u 100 USDC in ruil, die toeneemt naarmate u leenvergoedingen verdient die vergelijkbaar zijn met een financieel instrument dat dividend of coupons uitgeeft. Wat uniek is, is dat zelfs als eenUSDC overuren samenwerkt, het net als andere ERC-20-tokens is: het kan worden verhandeld of gebruikt als onderpand voor andere liquiditeitspools. Nog geavanceerdere stabiele munten, zoals Verlangens yUSD, yDAI en yUSDT zijn geprogrammeerd om het beste investeringsrendement te behalen uit verschillende leen- en leenprotocollen, zoals Aave, Compound en dydx. 

Naarmate de verschillende soorten aangeboden stablecoins toenemen, is een manier om hun afwegingen te begrijpen, de omgekeerde correlatie van hun complexiteit en hoe gedecentraliseerd ze zijn gebaseerd op de onderpand activa (of helemaal geen) die hen helpen een stabiele koppeling aan de USD te behouden.. 

Hoe zien regeringen stablecoins??

Omdat stablecoins steeds populairder zijn geworden, zijn ze ook steeds meer onderwerp van juridische discussie geworden. Op 19 november 2020 hebben verschillende Amerikaanse wetgevers de STABIEL Act, die, indien aangenomen, uitgevers van stablecoin vereisen om een ​​federaal bankhandvest te verkrijgen en ook om de goedkeuring te verkrijgen van zowel de Federal Reserve als de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) zes maanden voorafgaand aan de uitgifte. Hoewel de congreskalender geen tijd meer had om het wetsvoorstel in 2020 goed te keuren, zou deze in 2021 opnieuw kunnen worden ingevoerd.

In tegenstelling tot de STABLE Act, heeft het Amerikaanse kantoor van de Comptroller of Currency (OCC) heeft een brief uitgegeven te verduidelijken dat nationale banken en federale spaarverenigingen blockchain-knooppunten mogen exploiteren en stablecoins voor betalingen mogen gebruiken. Voormalig Comptroller of the Currency, Brian P. Brooks, schreef: “ Onze brief verwijdert alle juridische onzekerheid over de bevoegdheid van banken om verbinding te maken met blockchains als validatorknooppunten en daardoor stablecoin-betalingen af ​​te handelen namens klanten die steeds meer om snelheid, efficiëntie vragen, interoperabiliteit en lage kosten voor deze producten. “

Tegen het einde van het jaar, de Europese Centrale Bank schreef die algemeen aanvaarde stablecoins, “de financiële stabiliteit en monetaire soevereiniteit kunnen bedreigen.” Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe privaat uitgegeven stablecoins door regeringen over de hele wereld zullen worden behandeld, onderzoeken steeds meer regelgevers hoe ze ervoor kunnen zorgen dat stablecoins plaatsvinden in een meer gereguleerde omgeving, terwijl ze ook onderzoeken hoe centrale banken hun eigen vorm van programmeerbare digitale munten kunnen uitgeven. valuta’s. 

DeFiMetaMaskMetaMask SwapsQ4 2020 DeFi ReportStablecoinNieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me