Ik wil DeFi aan mijn vader uitleggen

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Ik wil DeFi aan mijn vader uitleggen

Voordat u MetaMask downloadt en aan uw DeFi-reis begint, willen we de belangrijkste termen en ideeën introduceren die gedecentraliseerde financiering mogelijk maken. door Anthony Albertorio 12 februari 2021 Geplaatst op 12 februari 2021

EswPwwoW8AMXPkt

Dus je bent een complete beginner en hebt gehoord over DeFi en crypto. Je zou ook graag aan de slag gaan. Nou, je bent op de juiste plek! Dit artikel maakt deel uit van een beginnersvriendelijke serie die je kennis laat maken met gedecentraliseerde financiering (DeFi). Voordat u MetaMask downloadt en aan uw DeFi-reis begint, willen we de belangrijkste termen en ideeën introduceren die gedecentraliseerde financiering mogelijk maken.

Na het lezen zul je:

 • Begrijp wat DeFi is
 • Kunnen uitleggen wat DeFi is aan een vriend
 • Bezoek verschillende DeFi-applicaties

TL; DR:

&# 129300; ❓ Als je vriend je vraagt ​​”Wat is DeFi?”

&# 128483; ️ Financiële applicaties op een open, programmeerbare blockchain voor activiteiten zoals sparen, lenen, geld verzenden, handelen, investeren en meer.

&# 129300; ❓ Als je vriend je vraagt ​​”Waarom zou ik me zorgen maken over DeFi of het gebruiken?”

&# 128483; ️ DeFi biedt een alternatief voor uw financiële systeem dat toegang zonder toestemming biedt, altijd en overal waar een internetverbinding is. Voor de allereerste keer hoeft u niet door een of andere slordige bankier te worden geïnterviewd voor een lening of om aanzienlijke hoeveelheden persoonlijke informatie aan een beurs te verstrekken om te kunnen handelen. Iedereen kan toegang krijgen, op voorwaarde dat ze over de nodige middelen beschikken om transacties op het netwerk te verzenden.

Oké, laten we aan de slag gaan met de basistermen die uw reis zullen begeleiden.


Wat is financiën?

Financiën wordt gedefinieerd als het beheren van geld en omvat activiteiten zoals sparen, lenen, uitlenen, investeren, budgetteren en voorspellen. Financiën kunnen worden gezien als een maatschappelijk instrument om middelen, risico’s en beloningen in ruimte en tijd te beheren. Tegenwoordig vertegenwoordigen financiële diensten ~ 20% van het wereldwijde bbp. 

Wat is DeFi?

Gedecentraliseerde financiering of DeFi is de term die wordt gebruikt voor applicaties die een soort software gebruiken die “blockchains” wordt genoemd, van de eenvoudige overdracht van waarde tot meer uitgebreide financiële activiteiten. De meeste DeFi-activiteit vindt plaats op Ethereum. Deze gedecentraliseerde applicaties (Dapps) en protocollen (instructies voor interacties tussen computers) zorgen ervoor dat iedereen er toegang toe heeft en dat iedereen er services bovenop kan bouwen zonder dat daarvoor toestemming nodig is. DeFi biedt oplossingen en nieuwe mogelijkheden voor dezelfde tijdloze economische behoeften: betalen, besparen, handelen, investeren.

&# 128161; U kunt de op blockchain gebaseerde DeFi-app zien als een automaat die financiële transacties afgeeft. Er wordt een munt ingestoken en er vindt een financiële activiteit plaats.

&# 128214; EEN blockchain is een gedecentraliseerde database die bestaat uit onveranderlijke, digitaal geregistreerde gegevens in pakketten die blokken worden genoemd. Elk blok is ‘geketend’ aan het volgende blok met behulp van een cryptografische handtekening en beveiligd door knooppunten in een netwerk over de hele wereld. De blockchain-database wordt automatisch bijgewerkt wanneer nieuwe transacties worden geverifieerd, en elke computer die deel uitmaakt van het netwerk komt tot overeenstemming over de juiste geschiedenis van transacties. Klik hier voor meer informatie over blockchain.

&# 128161; Als je aan blockchains denkt, denk dan aan een samenwerkingstool die we gebruiken om het eens te worden over wie wat bezit. Een heleboel computers hebben een kopie en kruisverificatie van transacties.

&# 128214; Waarom zou iemand deze computers bedienen?? Computers die door het consensusmechanisme worden geselecteerd, ontvangen een beloning. Deze beloning is een economische stimulans die alle operatoren op één lijn brengt om de veiligheid van het netwerk te behouden. Het proces van het verlengen van de blockchain leidt tot het creëren van de valuta. Om het netwerk te gebruiken, betalen gebruikers een vergoeding ter compensatie van de computers die het netwerk beveiligen. 

&# 128161; Blockchains-netwerken geven mensen de mogelijkheid om schaarste met computers te modelleren en ze allemaal met elkaar eens te zijn zonder tussenpersonen te hoeven vertrouwen. Ethereum is de meest gebruikte blockchain ter wereld en de basis van andere applicaties, zoals DeFi.

De kern van DeFi is de mogelijkheid om open-source, toestemmingsloze en gedecentraliseerde systemen te maken. Open-source zijn betekent dat iedereen waar dan ook de code kan inspecteren om de veiligheid ervan te garanderen. Het betekent ook dat mensen hun kennis kunnen delen en snel nieuwe producten en ideeën kunnen innoveren.  

Op dezelfde manier waarop peer review open access de vooruitgang van de wetenschap helpt, helpt open source de vooruitgang van onze technische infrastructuur. DeFi wordt mogelijk gemaakt door het bestaan ​​van programmeerbare blockchains zoals Ethereum.

&# 128161; Als je aan DeFi denkt, denk dan aan diensten om relaties aan te gaan of iets te bezitten of te bezitten. Ze zijn voor iedereen toegankelijk. Een aantal computers heeft een kopie en kruist de transacties.

Wat Ethereum tot een programmeerbare blockchain maakt, is de mogelijkheid om daarin programma’s op te slaan en uit te voeren. Deze programma’s worden genoemd slimme contracten. Slimme contracten zijn waar de bedrijfslogica van DeFi-applicaties zich bevindt. Aangezien iedereen kan bellen en met hen kan communiceren, zijn deze financiële toepassingen zonder toestemming. Bovendien bevinden alle slimme contracten zich op hetzelfde systeem, waardoor het delen van gegevens naadloos verloopt.

Waarom zou je DeFi-applicaties gebruiken??

Als u al bankdiensten heeft, kunt u tegen lagere prijzen toegang krijgen tot vergelijkbare producten door de tussenpersonen te verwijderen. Met goed onderzoek kun je projecten vinden met verbazingwekkende opbrengsten die vergelijkbaar zijn met beginnende startups.

Als u een fintech-startup bent, kunt u producten maken met een softwarestack die interoperabel, samenstelbaar en toestemmingsloos is en direct een groter aantal mogelijkheden biedt. De backoffice voor financiële operatie is een markt van $ 250 miljard die rijp is voor verstoring.

Als u geen toegang heeft tot bankdiensten, heeft u eindelijk een alternatief voor uw lokale instellingen dat mogelijk niet betrouwbaar is, mogelijk geen goedkope diensten aanbiedt of u om verschillende redenen kan uitsluiten. Wereldwijd hebben 1,7 miljard mensen geen toegang tot eenvoudige bankdiensten. Miljarden anderen vinden het moeilijk om toegang te krijgen tot geavanceerde financiële diensten, waardoor de groei wordt belemmerd. 

DeFi verbetert de huidige financiële activiteiten door zijn capaciteiten uit te breiden vanwege zijn programmeerbare karakter. Het verbetert:

 • Overboeken van geld – onmiddellijke afwikkeling met transacties die ~ 15 seconden duren.
 • Lage transferkosten – De kosten voor het verzenden van $ 1 of 1 miljard dollar zijn hetzelfde.
 • Lenen – Met DeFi kan iedereen kapitaal lenen zolang ze voldoen aan de vooraf ingestelde parameters, ongeacht hun achtergrond
 • Kredietverlening – DeFi-apps bieden meestal hogere retourneringspercentages en streamingbetalingen.
 • Gedecentraliseerde uitwisselingen – 24/7 toegang tot handelsmarkten met ruime concurrentie om de tarieven laag te houden. Deze entiteiten zorgen voor een gemakkelijke notering van elk activum dat wordt vertegenwoordigd door cryptocurrency-tokens, aangezien beide zich op hetzelfde systeem bevinden.
 • Betrouwbare borg – DeFi vermindert het risico van tegenpartijen aanzienlijk door programmeerbare, onveranderlijke en verifieerbare code te gebruiken om waarde vast te houden en alleen te verspreiden onder de overeengekomen voorwaarden. Betrouwbare peer-to-peer swaps met efficiënte en gemakkelijke, zonder dat u een derde partij hoeft te vertrouwen.
 • Fractioneel eigendom van een item Met DeFi kunnen gebruikers een fractioneel deel van elk digitaal activum bezitten dat wordt vertegenwoordigd door een token.
 • Derivaten – DeFi-platforms stellen iedereen in staat om synthetische blootstelling aan elke activaklasse te creëren. Vanwege de brede spreiding kunnen mensen buiten de Amerikaanse markten op een eenvoudigere manier tegen lagere kosten een positie in Amerikaanse aandelen verwerven.
 • Stabiele munten – Digitale valuta’s die zijn gekoppeld aan een valuta zoals de Amerikaanse dollar, stellen gebruikers in staat zich in te dekken tegen de waardevermindering van hun lokale valuta en hun vermogen te behouden.
 • Bestuur – Transparante, gedecentraliseerde organisaties stellen gebruikers in staat hun geld rechtstreeks te beheren, waardoor het morele risico van het aanrekenen van buitensporige vergoedingen van een ondermaats presterende investeringsvehikel wordt geëlimineerd.
 • Markten – Het creëren van een 24/7 gemeenschap die eigendom is van en beheerd wordt.
 • Illiquide investeringen ontgrendelen – DeFi biedt de mogelijkheid voor illiquide investeringen zoals onroerend goed om te worden getokeniseerd en genoteerd op wisselmarkten.

Beeld

Wat zijn de voordelen van DeFi op hoog niveau:

DeFi biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele financiële toepassingen:

 • Hoger rendement: hoewel riskant, kan toegang tot DeFi-diensten een hoger rendement opleveren dan traditionele financiële producten  
 • Toestemmingloos: het is niet nodig om financiële instellingen te vragen om diensten te creëren of te gebruiken.
 • Toegang: iedereen waar ook ter wereld met een computer kan openen of maken innovatieve financiële diensten.
 • Meer keuze: Snellere innovatie in financiële dienstverlening.
 • Interoperabiliteit: de mogelijkheid voor services om gemakkelijk met elkaar te communiceren.
 • Composability: de mogelijkheid voor financiële diensten om elkaar gemakkelijk te mixen, matchen of uitbreiden. Ze zijn modulair zoals ‘geldlego’s’.
 • Decentralisatie: zorgt voor een robuuster systeem dat minder vatbaar is voor storingen of systemische ineenstortingen.
 • Controleerbaarheid: stelt entiteiten in staat om transacties eenvoudig te verifiëren, zodat ze betrouwbaarder kunnen zijn.
 • Weerstand tegen censuur: beschermt individuele rechten om deel te nemen aan economische activiteiten.
 • Bewaring van de gebruiker: gebruikers blijven volledig eigenaar van hun activa of gegevens.
 • Peer naar peer: zodat gebruikers direct kunnen handelen en handelen met weinig of geen tussenpersonen.
 • Onbetrouwbaar: bepaalde tools verminderen het tegenpartijrisico.
 • Privacy: bepaalde projecten werken eraan om uw privacy te beschermen.
 • Goedkoper: Lagere vergoedingen, gemakkelijker om grote hoeveelheden geld te verplaatsen met gemakkelijkere toegang tot kapitaal.

Het zijn niet alle 100% voordelen zonder risico. DeFi-applicaties brengen enkele risico’s met zich mee waarmee gebruikers rekening moeten houden:

 • Grotere verantwoordelijkheid van de gebruiker: aangezien gebruikers activa kunnen bezitten zonder bewaarnemers.
 • Nieuwe beveiligingsgewoonten: gebruikers moeten nieuwe beveiligingsgewoonten aanleren met nieuwe technologieën.
 • Onomkeerbare verliezen: gemaakt door gebruikersfouten.
 • Hoge vluchtigheid: vergeleken met traditionele activa.
 • Technisch risico: foutieve code kan leiden tot hacks en verlies van geld.
 • Fraude: er bestaan ​​veel zwendelprojecten.
 • Phishing: hackers die gebruikers misleiden om vertrouwelijke informatie te delen.
 • Slechte marktaanpassing: het product flopt.
 • Illiquide investeringen: kan uw fondsen blokkeren en alternatieve kosten creëren.

Naarmate we meer over DeFi leren en applicaties gaan gebruiken, zullen we deze uitgebreid behandelen.

&# 128161; Decentrale financiën actualiseert en vergroot de mogelijkheid van traditionele financiële activiteiten! 

Reflectievragen

 • Wat is DeFi?
 • Wat zijn enkele toepassingen van gedecentraliseerde financiering?
 • Wat zijn slimme contracten?
 • Waarom is een blockchain handig??
 • Waarom is DeFi nuttig??

In het volgende artikel laten we u zien hoe u MetaMask kunt downloaden, wat ETH kunt krijgen en deze DeFi-applicaties kunt gaan gebruiken. Ondertussen kunt u een voorsprong nemen.

 • Uitchecken de geschiedenis van DeFi door Finematics. 
 • MetaMask – De toonaangevende cryptocurrency-portemonnee
 • AirSwap – Over-the-counter peer-to-peer gedecentraliseerde uitwisseling zonder slip
 • Uniswap – Een gedecentraliseerde uitwisseling
 • MakerDAO – Een toonaangevende stablecoin met onderpand in cryptocurrency-activa
 • Samengestelde financiering – een gedecentraliseerd geautomatiseerd kredietprotocol
 • UMA – Derivatenprotocol
 • yearn.finance – gedecentraliseerd vermogensbeheer
 • Kettingschakel – Dataleverancier voor DeFi-protocollen
 • Nexus.Mutual – Gedecentraliseerde verzekeringsmaatschappij

Zeldzaam – Creëer, verkoop of verzamel digitale items die zijn beveiligd met blockchain

BlockchainDeFiHow ToMetaMask Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map