blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Inbreken in Blockchain: een baan krijgen in Crypto

Hoe ik een baan kreeg bij ConsenSys en mijn advies aan niet-ontwikkelaars die graag fulltime in crypto willen gaan werken. door Mason Nystromnovember 25, 2019Geplaatst op november 25, 2019

Doorbreken in blockchain

Dit essay bestaat uit drie delen:

 1. Mijn verhaal 
 2. Advies over hoe in te breken in blockchain / crypto
 3. Uw sollicitatie opstellen en waar u een baan kunt zoeken 

Mijn verhaal

Ik ben geen OG. Ik ben sinds B.E. niet meer in cryptovaluta geweest. (vóór Ethereum), en zijn nooit een first mover of early adopter van technologie geweest. Ik hoorde voor het eerst over bitcoin toen ik in de undergrad zat, toen een professor ons een huiswerkopdracht gaf om te onderzoeken en uit te leggen hoe blockchain werkt. In mijn oneindige wijsheid googelde ik het antwoord voor de les, strompelde ik tijdens de les door een uitleg en vergat vervolgens meteen alles. 

Verdomme, wat een vergissing. 

Pas toen ik een paar maanden later de bruiloft van mijn vriend bijwoonde, raakte ik geboeid door de concepten van blockchain-technologie. 

Als je me een limerick wilt geven over het onderwerp …

Op de bruiloft ontmoette ik Dan. 

Hij bekritiseerde het systeem, de Amerikaanse dollar, de man. 

Een onveranderlijk grootboek, verkondigde hij.


Blockchains zijn gedecentraliseerd en onbetrouwbaar, legde hij verder uit.

Bitcoin en Ethereum voorkomen censuur

En zorgt voor echt eigendom van persoonlijke gegevens.

Hij verklaarde dat blockchains de tussenpersoon elimineren.

IJverig luisterend begreep ik het nog steeds niet.

Nog een whisky-cola vroeg ik aan de man achter de bar

Maak je geen zorgen, zei Dan, je bent al heel ver gekomen. 

Oké, genoeg rijmend … 

Geïntrigeerd door het potentieel dat blockchain-technologie zou kunnen bieden en aangenaam uitgedoofd door de open bar, bleven we een paar uur chatten. Toen ik thuiskwam, begon ik dieper in Bitcoin en Ethereum te duiken. Ik las alles wat ik kon vinden, luisterde naar podcasts, keek naar YouTube-video’s en probeerde met iedereen te praten die ervaring had met blockchain. 

Gelukkig was ik bezig met het afronden van mijn Master in Business Management toen ik gefascineerd raakte door crypto, wat me vrije tijd gaf om deze interesse na te streven. Omdat ik niet wilde dat de school mijn opleiding in de weg zat, besloot ik stage te lopen bij een lokale cryptocurrency exchange. Houd in gedachten: mijn ervaring voordat ik bij de uitwisseling werkte, was als personal trainer en onderzoeksassistent in een sportprestatielaboratorium. Mijn diploma was in bedrijfsbeheer, hoewel ik een minimale bedrijfservaring bezat. 

Wauw, praat over een zware strijd. 

Maar ik heb veel geleerd. Ik had het geluk om omringd te zijn door mensen die liefde deelden voor het ontwrichtende potentieel van crypto-netwerken. Mijn functieomschrijving was niet gedefinieerd en omvatte het maken van inhoud, het helpen met e-mailmarketing, het helpen van het klantenserviceteam, het onderzoeken van initiële muntenaanbiedingen en het uitvoeren van due diligence bij bedrijven met als doel crypto-activa op onze beurs te plaatsen. 

Na een paar maanden stage te hebben gelopen, merkte ik dat Ryan Selkis ‘ oproep voor analisten van Messari. Ik solliciteerde gretig en kreeg toegang tot een waardevol netwerk van cryptoliefhebbers. Ik hielp bij het schrijven van een paar activaprofielen die enorm gunstig waren om mijn begrip van het crypto-ecosysteem te vergroten. Nadat ik mijn masteropleiding had afgerond, was ik toegewijd aan het werken in de crypto-sfeer. Bijgebracht met een passie en wat, nu relevante werkervaring, ging ik het volgende deel van de reis tegemoet, solliciteren op banen. 

Gelukkig kreeg ik met veel hard werken binnen een paar maanden verschillende vacatures. Mijn zoektocht naar een baan was moeilijk en vereiste het maken van verschillende schriftelijke stukken om mijn capaciteiten en kennis te demonstreren – en uiteindelijk kreeg ik een baan bij ConsenSys in het marketingteam. Nu ik meer dan een jaar bij ConsenSys heb gewerkt, kan ik oprecht zeggen dat ik van elke minuut heb genoten. Het is een levendig bedrijf, gevuld met rare en gekke mensen die allemaal gepassioneerd zijn om van de wereld een blockchain-plek te maken (ha, snap het, ik heb beter vervangen door blockchain). 

Nu je mijn verhaal hebt gehoord, wil ik graag wat advies delen waarvan ik denk dat het je kan helpen een baan te vinden in de rare wereld van crypto.

Advies voor de nieuwkomers 

Er zijn maar twee soorten advies: het advies dat iemand doorgeeft omdat het voor hem werkte, of het nederige en altijd aanwezige advies dat door spijt wordt geleerd. Beide zijn waardevol, maar u moet alleen de eerste repliceren. 

Mijn advies komt voort uit zowel wat voor mij werkte als de dingen die ik niet deed. Hoewel ik van toepassing ben op veel mensen, is mijn advies gericht op mensen met weinig werkervaring, huidige universiteitsstudenten of mensen met een paar jaar achter de rug die op zoek zijn naar een carrièreverandering. Met andere woorden, als uw naam Vitalik is, heeft u dit advies misschien niet nodig.

Beschouw dit advies als een menu, kies en kies een aantal opties die je smakelijk in de oren klinken en leg je eraan vast. Consistentie is belangrijk. 

Word een stagiair

Als je een student bent op welk niveau dan ook en de kans hebt om stagiair te worden, raad ik je dit ten zeerste aan. Dit is misschien de beste optie voor studenten die meer willen weten over deze vreemde wereld en wat ervaring willen opdoen. Zoals ik al eerder zei, was een stage voor een lokale cryptocurrency-uitwisseling in Hong Kong een geweldige eerste ervaring om natte voeten te krijgen en ondergedompeld te raken in de crypto-ruimte.. 

Vrijwilliger

Vrijwilligerswerk kan een geweldige manier zijn om wat ervaring op te doen, je cv op te bouwen en verbindingen te leggen in de cryptowereld. Ik doe vrijwilligerswerk bij Messari door cryptoasset-profielen te schrijven. De initiaal van Ryan Selkis oproep voor analisten was precies wat ik zocht, een plek om te beginnen, om in te springen en zoveel mogelijk te leren. Ik leerde direct over ERC20-tokens, laag 2-statuskanalen en meer door cryptoasset-profielen te schrijven, maar ook indirect via osmose. Wanneer je in de buurt bent van uitzonderlijke mensen, stroomt hun kennis en ervaring van hen naar alle anderen. Hoe dichter je bij die mensen bent, hoe meer je leert. Periode. 

Persoonlijk was Messari al vroeg een belangrijk voordeel voor mijn carrière, niet alleen qua ervaring, maar ook qua postuur. In de ‘echte’ zakenwereld luisteren mensen of je cv een Ivy League-school heeft of McKinsey, Goldman Sachs of [voeg je favoriete grote naambedrijf in] staat. Het is misschien jammer, maar mensen hebben de wens om status toe te kennen. 

Messari, ConsenSys, Multicoin Capital, Ikigai, Pantera Capital, Binance en Coinbase zijn enkele van de meest bekende bedrijven in crypto. Meer anekdotisch is dat ik veel vrijwilligers van Messari fulltime in cryptovaluta heb zien overstappen, allemaal omdat ze een substantiëler platform kregen – de Messari-gemeenschap – ze gebruikten het als hefboom om opgemerkt te worden door de juiste mensen. 

Om een ​​lang verhaal kort te maken, ik kon de ervaring en kennis van mijn stage en Messari-vrijwilligerspositie gebruiken om voor mezelf een baan te krijgen bij ConsenSys. Ik ontving ook interviews en vacatures van andere bekende bedrijven binnen het crypto-ecosysteem. Hierdoor nam mijn carrière in blockchain van 0 naar 1, wat altijd de moeilijkste stap is in elke ontwikkeling. 

Schrijven

Derek Hsue, Myles Snider, Chris Burniske, Phil Bonello, Tony Sheng en Kyle Samani werden allemaal namen in crypto omdat ze blogs begonnen te schrijven over blockchain-onderwerpen, meestal gerelateerd aan investeringen of onderzoek. Een van de beste vaardigheden die u kunt gebruiken, is uw vermogen om te schrijven. Het is niet alleen moeilijk om goede inhoud te schrijven, maar ook om het lef te hebben om je mening te geven. Dat gezegd hebbende, iedereen kan schrijver worden – vertel uzelf nooit iets anders. Ik heb mezelf ook nooit als schrijver beschouwd. Nu ben ik schrijver en marketeer bij ConsenSys en schrijf ik de ConsenSys Markt Intel nieuwsbrief (zoals ik al zei, hefboomwerking). 

Enkele eenvoudige stukken of vormen van schrijven:

 • Als je je niet op je gemak voelt om je gedachten te delen, kom er dan overheen! Als je er echt wat rustiger aan wilt doen, begin dan met het samenvatten van geweldige, lange of complexe stukken. Het zal je verbazen hoe weinig tijd mensen besteden aan lezen. Samengestelde inhoud is belangrijk. 
 • Stukken domeinexpertise: onderzoek concepten in een specifiek domein. Ethereum en privacy. Blockchain-projecten in de toeleveringsketen. Stabiele munten. Uitleenprotocollen.
 • Walkthroughs. Je hebt iets gedaan, laat nu anderen zien hoe het moet!   

Tweet

Als je het niet leuk vindt om lange formulieren te schrijven, is Twitter je redder. Hoewel ik niet echt een tweeter ben, waardeert CryptoTwitter degenen die meedoen of relevante vragen stellen. Enkele van de slimste mensen in crypto gebruiken Twitter om hun merken op te bouwen, zoals Ryan Sean Adams, Meltem Dimirros, Nic Carter, Ari David Paul, Hasu, Tom Shaughnessy. Wees gewoon geen trol of bangmaker. 

Gebruik andere sociale media

Hoewel Twitter een sterke cryptocommunity heeft, kun je je favoriete medium vinden met behulp van Instagram, Reddit, Telegram of andere vormen van sociale media. De meeste mensen kunnen alleen succesvol zijn op een paar media zoals Twitter en Linkedin of Instagram en Tik Tok, dus gebruik wat het meest authentiek aanvoelt. 

Beantwoord vragen over Quora, het zal u helpen crypto te begrijpen en views te vergaren of uw merk te vergroten. Als je genoeg vragen beantwoordt, dan heb je een geschreven stuk. 

Doe mee met bijeenkomsten, evenementen en clubs

Als je je in een omgeving bevindt die wemelt van blockchain-activiteit, raad ik je aan naar bijeenkomsten of community-evenementen te gaan, waarvan de meeste gratis zijn. Enkele veel voorkomende plaatsen om evenementen te vinden zijn onder meer Ontmoeten en Eventbrite. Voor universiteitsstudenten: bekijk de blockchain-club van je school of start je eigen club! Ik raad conferenties niet aan als u op zoek bent naar een baan, aangezien kaartjes voor conferenties geen goede ROI opleveren, tenzij u geweldig bent in netwerken (laten we eerlijk zijn, u zou waarschijnlijk in dienst zijn als u dat wel was). 

Ga naar een cryptostad

Van nature zijn we allemaal producten van onze omgeving. Het is geen geheim dat als je succesvol wilt zijn in technologie, je waarschijnlijk moet wonen waar innovatie plaatsvindt. Ik zeg niet dat je naar een grote technische stad als New York of San Francisco moet verhuizen, maar je moet er je voordeel mee doen als je daar woont. Andere opkomende technische steden in de VS zijn onder meer Los Angeles, Denver, Austin, Dallas en Seattle. Als je bereid bent om naar het buitenland te gaan, heb je nog meer opties. Azië, met name China, Hong Kong of Singapore, zouden allemaal geweldige plekken zijn om naartoe te verhuizen en je een voorsprong te geven. Ook hoor ik Berlijn mooi in de zomer.

Ik zal dit opmerken door te zeggen waar je woont, wordt minder belangrijk. Er zijn veel blockchain-bedrijven die een remote-first-werkcultuur hebben, zoals ConsenSys. Naarmate werken op afstand populairder wordt met tools als Zoom en Slack, verwacht ik dat remote de norm wordt. Als u afgelegen bent of in een stad die geen technische hub is, moet u toch lid worden van uw lokale cryptogemeenschap! 

Maak gebruik van uw sterke punten (tovenaarvaardigheden) 

Degenen met enige werkervaring zouden er gebruik van moeten maken. Als je vaardigheden hebt, waaronder: 

 • Analist (Excel-wizard)
 • CPA (boekhoudwizard)
 • CFA (‘Ik geef geen beleggingsadvies’-wizard)
 • Advocaat (verveelt nooit de jurisprudentie-wizard)
 • Onverschrokken spreker in het openbaar (wizard voor geluid of podcast)
 • Schrijf als Dickens (toetsenbordwizard) 
 • People Wizard (bedrijven betalen letterlijk voor netwerken, dit heet Business Development)
 • Proces (detailgeoriënteerde en operationele wizard)
 • Ontwerp (Photoshop en grafische wizard)
 • Economische kennis (crypto wordt ondersteund door stimuleringsmechanismen en speltheorie) 

Als u een van deze vaardigheden bezit, heeft u een voordeel ten opzichte van vele anderen die momenteel in crypto werken. Gebruik uw tijd voor de studenten en jongeren die er zijn om nieuwe vaardigheden te leren of ervaring op te doen. 

Bied uw hulp en bijstand aan

Dit betekent niet dat u iemand moet vertellen “laat me alsjeblieft weten hoe ik behulpzaam kan zijn”, alsof je een VC bent of parodie VC-account. De cryptowereld is klein in vergelijking met welke andere industrie dan ook. Je kunt mensen bereiken op Twitter en in mindere mate Linkedin. Neem geen contact op met de manager van een VC-bedrijf of CEO van uw favoriete cryptobedrijf. Ze zullen waarschijnlijk niet reageren. Zoek iemand die nieuwer is bij het bedrijf, aangezien deze waarschijnlijk meer tijd heeft en zich zal kunnen identificeren met jou als jonge professional. Er zijn een een heleboel artikelen over hoe u mensen kunt bereiken, dus ik zal niet veel zeggen, behalve dat u een manier moet vinden om waarde te bieden. 

Een paar voorbeelden:

 • Mensen zijn altijd op zoek naar dingen, helpen hen de informatie te vinden die ze nodig hebben. 
 • Beheer van inhoud, nieuws, informatie, gegevens, mensen, educatief materiaal, enz. 
 • Start een lokaal netwerk in uw gemeenschap
 • Denk buiten de kaders: mensen kunnen je niet altijd vertellen wat ze willen / nodig hebben. Wat kan uw unieke reeks vaardigheden en eigenschappen bieden?? 

YouTube of Podcast

Misschien ben je geen woordsmid, maar blink je uit in het maken van video’s, vooral live content die steeds populairder wordt. Start je eigen kanaal of maak enkele introductievideo’s. Bekijk in ieder geval live video’s van je favoriete YouTubers (CryptoBobby, Ivan on Tech en The Crypto Bubble) en stel vragen of maak opmerkingen tijdens hun livestreams. Je leert en voelt je gemakkelijker om contact op te nemen. 

Podcasting is klaar voor cryptodiscussie. Ariana Simpson en Meltem Demirors hebben een geweldige podcast. Tony Sheng experimenteerde met een leuke podcast (wacht nog steeds op het volgende seizoen). Wat Bitcoin deed door Peter McCormack. Nathaniel Whittemore schrok Long leest zondag die inhoud heeft samengesteld en nu een succesvolle podcast / livestream host. Tip: kortere podcasts zijn meestal beter. Maak van uw podcasts een verhaal (Crazy Genius), educatief (Gimlet) of anders. Denk niet alleen dat een podcast een interview met x persoon betekent. Zie Robinhood Snack’s Podcast of Naval en Nivi’s podcast van Speerpunt of Hoe rijk te worden

Reddit

Als u zich niet op uw gemak voelt bij het tweeten, het schrijven van middelgrote berichten of het bereiken van contact, moet u zich er serieus bij voelen. Als je echter nieuw bent met crypto en bang bent voor de wet van Cunningham, stel dan vragen op Reddit en neem deel aan discussies. Dit zal je helpen te leren, te beseffen dat je slimmer bent dan je denkt, en dat internetmensen niets te vrezen hebben. 

Zoek een blockchain-maatje

Zoek een vriend die net zo gepassioneerd is als jij en werk samen aan een van de bovenstaande onderwerpen. Niemand haalt de top alleen, behalve Chuck Norris – Chuck Norris komt tot de bodem en laat de top alleen voelen. 

Uw applicatie ontwerpen

Er zijn twee manieren om een ​​baan te vinden. De gemakkelijke manier en de moeilijke manier. 

De makkelijke manier

Wees een mens en ga netwerk. Netwerken is in alle eerlijkheid een van de beste manieren om een ​​baan te vinden. Als u moeite doet om contact op te nemen, naar netwerkevenementen te gaan of online te communiceren, zal dit u meer helpen dan u denkt. Aan het eind van de dag proberen we allemaal gewoon vrienden te maken en willen mensen met vrienden werken.  

Op de moeilijke manier

Het beste advies dat ik kan bieden: je moet opvallen en je doelgroep bereiken. De kwaliteit van uw aanvraag is belangrijker dan de hoeveelheid aanvragen die u verstuurt. Als je dezelfde sollicitatiebrief of sollicitatie naar 100 banen stuurt, krijg je misschien een baan, maar als er maar een handvol bedrijven is waar je echt bij wilt werken, moet je je best doen om die baan te krijgen.. 

Multicoin Capital creëerde een van de beste sollicitaties Die ik ooit heb gezien. Hier is een fragment:

Je zou al ons onderzoek moeten lezen, je zou Kyle Twitter moeten onderzoeken, en je zou veel tijd moeten besteden aan het maken van je scriptie. We zeggen dit allemaal om de meeste kandidaten af ​​te schrikken, omdat we veel te veel sollicitanten krijgen die 1-3 uur spenderen en middelmatige sollicitaties maken. We zijn op zoek naar een uitzonderlijk niveau van analyse en inzet van tijd en energie.

Optimaliseer niet voor snelheid. Optimaliseer voor kwaliteit. Als u zich zorgen maakt dat we op het punt staan ​​iemand anders een bod uit te brengen, kunt u dit via e-mail of Twitter vragen. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, kunt u verwachten dat Kyle elke claim die u indient terugdraait. Dat is het punt van de oefening. “

Solliciteren naar een baan zal niet gemakkelijk zijn en je moet je publiek kennen. Voor mensen zoals Multicoin-oprichters Kyle en Tushar is het gemakkelijk om hun standpunten op Twitter te vinden en te vermijden te schrijven over hoe goed je cv is of waarom ze jou zouden moeten kiezen vanwege je Ivy League-opleiding (hint: het kan ze niet schelen). 

Mijn laatste advies voor het maken van je applicatie – slechte mensen zijn anders, dus denk anders. 

 • Maak een website of nieuwsbrief die iets waardevols oplevert, zoals een lijst met vergadertijden voor elk open source cryptoproject.
 • Onderzoek een superniche-onderwerp dat betrekking heeft op blockchain en schrijf / tweet over je bevindingen. Het zou niet oppervlakkig moeten zijn, maar het hoeft niet helemaal revolutionair te zijn, tweet / schrijf / spreek je versie en meningen uit. 
 • Werkgevers waarderen mensen die alleen handelen en coole shit produceren. 

Als je nog een student bent of nog maar een jaar of twee niet naar school gaat, beschouw jezelf dan als een geluksvogel. U heeft waarschijnlijk minder verplichtingen en meer tijd over – of tijd die u efficiënter kunt besteden – om uw merk op te bouwen en de bovenstaande gids te volgen. 

Een opmerking over je cv

Nogmaals, maak je cv specifiek. Als je helemaal niet weet hoe je je cv moet maken of helemaal opnieuw wilt beginnen, Harvard biedt veel gratis materiaal aan. Er is ook geen reden waarom je niet creatief kunt worden met je cv, of in ieder geval voeg een esthetisch aantrekkelijk sjabloon toe. Onthoud dat je te maken hebt met mensen (met hagedis hersenen) die van nature aangetrokken zijn tot felle kleuren, afbeeldingen en afbeeldingen. Gebruik ten slotte indien mogelijk gegevens en statistieken, zelfs als het alleen maar uw maandelijkse groei op sociale media, reddit-karmapunten of weergaven van uw blogberichten laat zien. 

Waar moet je kijken

 • AngelList – een van de beste plaatsen om een ​​baan in crypto te vinden, zonder twijfel. 
 • ConsenSys Labs – Veel van onze portefeuillebedrijven nemen mensen aan!
 • Proof of Talent Job Board – Voor de meer senior / technisch
 • Carrièrepagina van ConsenSys – sluit je aan bij de Mesh.
 • Linkedin – het vinden van crypto- en blockchain-banen op LinkedIn wordt steeds normaler.
 • Proof of Work gemeenschappelijke toepassing – ja, het is weer net als college.  
 • Nieuwsbrieven – volg de nieuwsbrieven van uw favoriete bedrijven en zij zullen vaak nieuwe vacatures of kansen aankondigen. 
 • Crypto-banen – Heeft ook een visueel vriendelijke lijst om banen te vinden.
 • Cryptocurrency-banen – En nog een.

Laatste gedachten

Werk hard, blijf nederig en leef gelukkig. 

Ten slotte wil ik ConsenSys bedanken voor de kans om te werken in een vakgebied waar ik van hou, omringd door ongelooflijke individuen. Ook bedankt Crypto Twitter, de meesten van jullie zijn geweldig. 

Neem gerust contact met me op twitter (@masonnystrom) of stuur een e-mail naar [e-mail beveiligd] als u vragen of feedback heeft. 

Disclaimer: De opvattingen van de auteur hierboven vertegenwoordigen niet noodzakelijk de opvattingen van Consensys AG. ConsenSys is een gedecentraliseerde gemeenschap waarbij de ConsenSys Blog een platform is voor leden om vrijelijk hun uiteenlopende ideeën en perspectieven te uiten. 

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me