blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Introductie van het Deposit Launch Pad voor Eth2.0

door Collin Myers 27 juli 2020 Geplaatst op 27 juli 2020

spacex uj3hvdfQujI unsplash


UPDATE: De eerste fase van Ethereum 2.0 is gearriveerd! Fase 0, zoals het wordt genoemd, zal de bakenketen lanceren, die het consensusmechanisme voor het bewijs van inzet tot stand brengt en onderhoudt. Als u uw eigen validator op Ethereum 2.0 wilt gebruiken, volgt u stapsgewijze instructies met behulp van de officiële Ethereum Launchpad. Zie ook onze blog op het aanbetaling contract adres.

Zoals alle grote missies, vereist de lancering van de wereldcomputer van morgen een platform dat zijn reis over de grenzen van onze digitale ruimte begeleidt, versterkt en voedt. Vandaag kondigen we met trots de go-live van de Eth2 Launch Pad-applicatie, wat het toegangspunt markeert voor validators om hun reis op de Eth2-keten te beginnen. Het is tijd om uw testnet ETH klaar te maken!

De afgelopen maanden, Codefi Activeren en de Ethereum Foundation (EF) zijn heads-up geweest om het voor gebruikers gemakkelijker te maken om te staken en een validator te worden op Ethereum 2.0. Het resultaat van deze inspanning is het Eth2 Launch Pad, een applicatie die is ontworpen om u veilig te begeleiden bij het proces van het genereren van uw Eth2-sleutelparen en het inzetten van uw 32ETH in het officiële depositocontract. Het lanceerplatform is ontworpen voor zelfvalidators, dat wil zeggen, hobbyisten die van plan zijn hun eigen validator uit te voeren en comfortabel opdrachten uitvoeren in een terminalscherm op hun computer. 

In eerste instantie is het lanceerplatform alleen compatibel met de Eth2 Medalla testnet, die gepland staat om live te gaan zodra de genesisdrempel van 16.384 validators (524.288 ETH) is bereikt. Het testnet is ontworpen om voldoende tijd te bieden om ervoor te zorgen dat de Beacon Chain foutloos functioneert. Na de testnetfase zal het Eth2 Launch Pad blijven fungeren als een toegangsportaal voor validators om echte ETH uit te zetten voor het Mainnet. 

In dit bericht zullen we een kort overzicht geven van de samenwerking, enkele leuke feiten over de applicatie, evenals de behoeften en ontwerpdoelen die het Eth2 Launch Pad vervult.. 

We kijken ernaar uit om de gemeenschap te voorzien van doorlopende educatieve brandstof en softwaretools om deelname aan dit volgende hoofdstuk te stimuleren. 

Word Testnet Validator

Bundeling van krachten: een achtergrond van de samenwerking

In 2019 begonnen we ons te verdiepen in het Eth2-ecosysteem om te onderzoeken waar Codefi Activate waarde zou kunnen toevoegen aan de uitrol van Eth2 en bestaande communicatiekloven tussen de protocolbouwers, serviceproviders en bestaande ETH-houders kon opvullen met de naderende release van fase 0. We hebben sinds onze missie gericht was op het ontwikkelen van educatieve bronnen en inzichten over de economie van Eth2, evenals onderzoek naar de industrie en validatie, waarvan de bevindingen onlangs zijn vrijgegeven als het Eth2-ecosysteemrapport. 

Kort na DevCon V kwamen we in contact met Carl Beekhuizen, die leiding gaf aan de aanbetaling Command-Line-Interface (CLI) -inspanning bij de Ethereum Foundation (EF). Naast de code heeft Carl zich ook gericht op de gebruikerservaring van ETH-houders die voor het eerst validators worden. Gezien onze bestaande Eth2-onderzoeksinspanningen en onze ervaring met het lanceren van netwerken, was de samenwerking met de EF en Deep Work Studio een congruente volgende stap om ervoor te zorgen dat de lancering van Fase 0 werd gebouwd op een manier die de gebruikerservaring voorop stelde, maar ook de bijbehorende risico’s en leerzaam verwoordde. informatie voor gebruikers om zich op hun gemak te voelen bij het opzetten van hun eigen Eth2-validators.  

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan onderzoek, ontwerpen, en gebouw het Eth2 Launch Pad en we zijn verheugd om de resultaten van deze inspanning met u te delen!

Het Eth2-lanceerplatform was open source tijdens de Ethereal Summit op 8 mei, waardoor gebruikers de applicatie lokaal kunnen hosten. Sinds de eerste release is het geweldig geweest zie onmiddellijke betrokkenheid en feedback van de gemeenschap. We blijven teams en gebruikers aanmoedigen om feedback te geven!

leslie.png

Leuke weetjes

 • De Eth2 Launch Pad-mascotte is Leslie the Rhino, genoemd naar de Amerikaanse computerwetenschapper Leslie Lamport.

 • De Eth2-specificatierepo heeft momenteel 72 directe bijdragers.

 • Het Eth2-aanbetalingscontract voor het testnet simuleert de vereiste om een ​​Genesis-drempel van 524.288 ETH ingezet of 16.384 validators te bereiken 

Kennismaken met Genesis: een korte samenvatting van fase 0

Ethereum 2.0 zal in fasen worden uitgebracht, te beginnen in 2020 met fase 0. Fase 0 zal de bakenketen lanceren, het onderdeel van de Ethereum 2.0-blockchain die het Proof of Stake-consensusmechanisme implementeert. De bakenketen beheert het register van validators, die beginnen met het bevestigen en voorstellen van blokken. 

Om ervoor te zorgen dat de bakenketen zijn genesisblok op mainnet lanceert, moet ten minste 524.288 ETH worden ingezet op het netwerk, verdeeld over minimaal 16.384 validators om voldoende beveiliging en decentralisatie te garanderen. Het bereiken van genese zal worden gesimuleerd op het live Medalla-testnet. 

Elke validator-instantie vereist een aanbetaling van 32 ETH om aan de activeringswachtrij te worden toegevoegd en te beginnen met het bevestigen en voorstellen van blokken in de bakenketen. Totdat opnames zijn ingeschakeld (in ieder geval na fase 0), is het storten van ETH in het depositocontract een eenrichtings, niet-omkeerbaar proces.

launchpad 1.png

Welke behoeften vervult het Eth2 Launch Pad?

Validators verliezen ETH = Eth2 verliezen validators

Simpel gezegd, als validators hun ETH verliezen, verliest Eth2 validators. Het proces van het storten van uw ETH in het Eth2-aanbetalingscontract kan resulteren in meerdere mogelijke fouten of aanvalsvectoren. Deze risico’s omvatten onder meer het verliezen van uw geld doordat u ze naar het verkeerde adres van het stortingscontract stuurt, ten prooi valt aan phishingaanvallen of iemand die uw privésleutel en geheugensteuntje steelt als deze op een onveilige manier wordt gegenereerd en opgeslagen. Niemand wil ongelukkige validators met verloren of gestolen geld!

Om deze risico’s te beperken, is het Eth2 Launch Pad ontworpen als een front-end-applicatie die is ontworpen om u te begeleiden bij het proces van het genereren van uw sleutelparen, het deponeren van uw ETH en het registreren van uw validator op de Ethereum 2.0-bakenketen op de meest veilige manier. . De stortingsinterface wordt gehost door de Ethereum Foundation.

Tijdens je reis door het Eth2 Launch Pad, zul je:

 1. Lees meer over de risico’s en verantwoordelijkheden om validator te worden op Eth2

 2. Selecteer hoeveel validator-instances u wilt uitvoeren 

 3. Genereer veilig het validatorsleutelpaar en de mnemonische zin, via een offline CLI voor elke validatorinstantie die u wilt uitvoeren

 4. Genereer en upload het depotgegevensbestand (en) met uw validator openbare sleutel (s) die nodig zijn om uw validator (s) te registreren na voltooiing van het lanceerplatform

 5. Stort 32 ETH per validatorinstantie in het officiële aanbetalingscontract. Dit gebeurt via een vertrouwd en geverifieerd toegangspunt dat wordt gehost door de Ethereum Foundation. 

Eth2 Launch Pad gebruikersstroom & amp; Architectuuroverzicht

Eth2 Launch Pad gebruikersstroom & Architectuuroverzicht

Onderwijs

Voordat u aan uw reis als validator begint, is het van het grootste belang dat u zich bewust bent van uw verantwoordelijkheden, inclusief de beloningen van het vervullen van uw plichten om uptime te bieden en eerlijk te handelen in het consensusproces, evenals de risico’s en sancties als u dit niet doet . Omdat de eerste storting van ETH in het depositocontract eenrichtingsverkeer is tot latere ontwikkelingsfasen, is het van cruciaal belang om de afwegingen van deelname en het stellen van verwachtingen te schetsen en te begrijpen..

Om deze reden is het Launch Pad ontworpen om te fungeren als zowel een aanbetalingstoepassing als een educatieve toolbox en een bron van waarheid die is samengesteld om toekomstige validators te informeren over:

 • Verantwoordelijkheden van de validator

 • Economie en beloningen

 • Sancties en snijden

 • Participatierisico’s en afwegingen 

Waarschuwingsberichten en verklarende secties introduceren ‘opzettelijke wrijving’ in de gebruikerservaring om gebruikers te vertragen en ervoor te zorgen dat ze alle kritieke context die hen wordt geboden, opnemen.

Genereren van sleutelparen

Validators die het Launch Pad gebruiken, moeten hun ezelsbruggetje en validatorsleutelparen genereren, die zullen worden gebruikt wanneer validators klaar zijn om hun respectieve validatorclients te starten. Met de openbare sleutel kunt u uw validatiestatistieken en -activiteit bekijken, terwijl uw privévalidatorsleutel, die altijd online moet blijven, wordt gebruikt voor het stemmen en het voorstellen van blokkades. 

In het Launch Pad zullen validators ook een geheugensteuntje genereren om hun uitbetalingssleutels te genereren. Tijdens fase 2 stelt deze geheugenzin je in staat om de sleutels van je kasteel te genereren, waarmee je je ETH-aanbetaling en opgebouwde beloningen kunt opnemen.

Het genereren van het validatorsleutelpaar en de mnemonische zin is ontworpen om te gebeuren via een CLI om dit proces mogelijk te maken in een veilige, offline omgeving.

We zijn verheugd dat we hebben geholpen de weg vrij te maken voor eerste stortingen op de Ethereum 2.0-test- en mainnet en we zijn verheugd om te zien dat toepassingen en klantintegraties alternatieve wegen ontwikkelen om in de toekomst met het Eth2-aanbetalingscontract te communiceren. Een speciale oproep aan Chris Battenfield en George Weiler voor hun ontwikkelingswerk voor deze inspanning.

Bekijk deze ruimte voor nog meer opwindende aankondigingen van ons team! 

Geschreven door Collin Myers en Mara Schmiedt

Ethereum 2.0 Productaankondiging Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me