blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain-ontwikkeling

Joe Lubin beantwoordt de vraag: “Wie is een Ethereum-ontwikkelaar?”

Hoe het Ethereum-ecosysteem groter kan nadenken over wie Web3 bouwt en een miljoen ontwikkelaars kan bereiken door Joseph Lubin 26 februari 2020 Gepost op 26 februari 2020

die een etherische ontwikkelaarsheld is


Tijdens de hackathon en het community-evenement van ETHDenver vorige week deelde ik met de hackers een vraag waar we aan hebben gedacht sinds Devcon V, waar ik ons ​​ecosysteem uitdaagde om uit te groeien tot een miljoen ontwikkelaars die op Ethereum voortbouwen: die een Ethereum-ontwikkelaar is? 

Ongeveer een derde van de bezoekers in Denver was nieuw bij blockchain, dus mijn ConsenSys-collega’s en ik wilden hen welkom laten voelen, kennis delen en een duidelijk pad naar onze gemeenschap laten zien. Bij ConsenSys hebben we veel Ethereum- of Web3-ontwikkelaars. En onlangs – in de context van het streven naar een miljoen Ethereum-ontwikkelaars – hebben we geprobeerd een definitie te bedenken van wat een Ethereum-ontwikkelaar precies is.

Een Python-ontwikkelaar gebruikt de programmeertaal en de toolketen van Python het grootste deel van de tijd om te ontwikkelen wat ze wil voor platforms die relevant zijn voor haar toepassingsdomein. Ze zou zichzelf ook een AI-ontwikkelaar kunnen noemen als dat haar probleemdomein is.

En natuurlijk kan een Python-ontwikkelaar een Ethereum-ontwikkelaar zijn, want er is een Ethereum-client – Trinity – ontwikkeld in Python en onderhouden door Denver’s eigen Piper Merriam van de Ethereum Foundation. Maar hoe briljant Piper ook is, hij is niet de beroemdste Python Ethereum-ontwikkelaar. Vitalik Buterin bouwt al jaren cryptografie-, Bitcoin- en Ethereum-bibliotheken in Python. Dit was zijn onderzoekswerkbank. En natuurlijk speelde hij een grote rol bij de ontwikkeling van de eerste Python Ethereum-client.  

De superkracht van Ethereum is de ontwikkelaars- en evangelistengemeenschap – de grootste, meest levendige en waarschijnlijk meest vriendelijke in de blockchain-ruimte. Velen van ons hebben ervoor gekozen om onze loopbaan, onze nachten en weekenden door te brengen met het bouwen met gedecentraliseerde protocoltechnologieën, omdat we geloven dat we de volgende stappen aan het effenen zijn voor een beter internet, een economisch en politiek sterkere wereldburger en een gezonder middel om aan een nieuwe vertrouwensstichting. Dat langetermijndoel en die visie begint heel erg bij evenementen zoals ETHDenver, met een stel codeerders die uitzoeken hoe ze problemen kunnen oplossen. Een ecosysteem groeit op dezelfde manier als een gedecentraliseerd netwerk: knooppunt voor knooppunt, peer voor peer, verbinding voor verbinding, vriend voor vriend.

Maar wat betekent het eigenlijk om een ​​miljoen mensen aan het Ethereum-platform te laten werken? Het gaat niet alleen om gefinancierde projecten en fulltime blockchain-ingenieurs: hackers, studenten, Web2-ontwikkelaars die elementen van Ethereum in hun bestaande werk integreren, zijn ook ontwikkelaars van Ethereum. De meer inclusieve, wrijvingsloze blockchain-gebaseerde systemen die we allemaal proberen te bouwen, zullen in opkomst zijn. Ze zullen stapsgewijs vorm krijgen, via bruggen tussen legacysystemen en nieuwe paden, via kleine experimenten en geïnspireerde hacks.

Dus misschien moeten we groter nadenken over wie een Ethereum-ontwikkelaar is? 

 • Het is een Javascript-ontwikkelaar die een pakket of bibliotheek heeft voor elke functie behalve vertrouwen, waarvan ze zich realiseren dat het nu voor hen beschikbaar is met een eenvoudige import van Web3.js of Ethers.js. 
 • Het is een iOS-ontwikkelaar die besluit om een ​​Web3-portemonnee in hun app te integreren. 
 • Het is een Android-ontwikkelaar die ontdekt MetaMask mobiel en implementeert een Snaps-plug-in dat maakt meer dan een miljoen MetaMask-gebruikers om toegang te krijgen tot zijn app vanuit de portemonnee.
 • Het is een Java-ontwikkelaar die gefrustreerd is door de institutionele verstarring van haar branche en die onderzoekt hoe Hyperledger Besu veel snellere schikkingen met meerdere partijen mogelijk kan maken.
 • Het is a.Net-ontwikkelaar die heeft geleerd toegang te krijgen tot de Ethereum-keten via Nethereum.
 • Het is een protocolontwikkelaar die interesse heeft in het ontwerp van de Ethereum Virtual Machine of Ethereum 2.0-uitvoeringsomgevingen.
 • Het is een Drupal-ontwikkelaar die de nieuwste betalingsmethoden op hun winkelwagentje.
 • Het is een WordPress-ontwikkelaar die gebruikt Automattic’s NewsPack om uitgevers in staat te stellen verifieerbaar eigendom te behouden over de inhoud die ze maken en betaald te krijgen voor hun bijdragen.
 • Het is de Go-, Rust- of Java-ontwikkelaar die het belang begrijpt van het versterken van onze gedistribueerde privésystemen en waardeert hoe het bouwen op blockchain-protocollen u zoveel gratis infrastructuur geeft.
 • Het is een embedded dev die een Raspberry Pi hackt die een Kauri tutorial over het opzetten van een volledig (ja, volledig, niet licht) Ethereum-knooppunt op de RasPi dat gemakkelijk kan worden gesynchroniseerd.
 • Het is een Cobol-ontwikkelaar die leert over de mogelijkheden van DeFi op het mainframe. Um, maakt niet uit.
 • Het is een Hyperledger Fabric-ontwikkelaar die een Fabric-Ethereum-brug bouwt zodat twee supply chain-netwerken kunnen samenwerken.
 • Het is een Ripple-ontwikkelaar die XRP aansluit op de magische gedecentraliseerde financiële infrastructuur voor internetgeld van Ethereum.
 • Het is een financiële nerd die de aantrekkelijke rentetarieven opmerkt die beschikbaar zijn op DAI en ETH en zich aansluit bij de open gedecentraliseerde financiering, of DeFi-revolutie, en woont haar eerste hackathon bij.
 • Wij zijn allemaal van mening dat Ethereum een ​​betere manier is voor mensen om onze acties te coördineren en onze cultuur te verrijken, niet te ondermijnen door mensen te versterken. met technologie

Dus wie is een Ethereum-ontwikkelaar? Jij bent het natuurlijk.

Wat je vaardigheden ook zijn, wat je ervaringsniveau ook is, mijn ConsenSys-collega’s en vele andere uitstekende teams in de Ethereum-gemeenschap werken eraan om het voor iedereen gemakkelijk en krachtig te maken. Van de Infura-infrastructuur naar de MetaMask portemonnee, Truffelbibliotheken naar 3Box-identiteiten naar de SDK’s voor gegevensbeheer van uPort voor ons on-demand blockchain-ontwikkelaarsprogramma, zijn we er om u op weg te helpen. Wees een op de miljoen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van ConsenSys Developer.

Ontvang onze nieuwste tools, webinars, handleidingen en meer rechtstreeks in uw inbox. Abonneer nu Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoertWebinar

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoert

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwenWebinar

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwen

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkelingWebinar

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkeling

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me