blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEvenementen en conferenties

Joe Lubin: CBDC’s en Supply Chain Defined Blockchain in Davos 2020

Het laatste nieuws over digitale valuta van de centrale bank, stablecoins en alle blockchain-hoogtepunten van de 2020-editie van het World Economic Forum. door ConsenSysfebruari 1, 2020Geplaatst op 1 februari 2020

ConsenSys Joe CBDC's en supply chain-gedefinieerde blockchain bij Davos 2020 Hero


Om de bijeenkomst van het World Economic Forum van dit jaar in Davos, Zwitserland te lanceren, waarschuwde Klaus Schwab: “Mensen komen in opstand tegen de economische ‘elites’ waarvan zij denken dat ze hen hebben verraden, en onze inspanningen om de opwarming van de aarde beperkt te houden tot 1,5 ° C schieten gevaarlijk tekort. ” Dit waren treffende woorden om te horen van de oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum. 

2020 markeert de 50e verjaardag van de Davos-bijeenkomst, en dit jaar bracht wat voelde als een duidelijke verandering in toon. In plaats van zichzelf te feliciteren, gaf de meer getemperde sfeer van het evenement aan hoezeer alle aanwezigen de urgentie voelden om de aarde en onze hulpbronnen beter en duurzamer te beheren, beleid en economieën inclusiever te maken, terwijl het toenemende gevoel van woede en wantrouwen werd aangepakt. in veel delen van de wereld. Met andere woorden: de noodzaak om het vertrouwen te herstellen en opnieuw op te bouwen en betere systemen te bouwen om onze activiteiten uit te voeren en onze planeet te beheren, was een in het oog springend thema tijdens de hele procedure. 

Het is misschien niet verrassend dat blockchain meer centraal stond op de top van dit jaar dan ooit tevoren – en als een integrale rode draad door kernthema’s heen in plaats van geïsoleerd. Passend kwam er in de loop van de week een aantal belangrijke blockchain-gerelateerde aankondigingen naar voren. Het meest opvallend was Christopher Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), die een organisatie aankondigde om het raamwerk en het potentieel van een digitale Amerikaanse dollar te onderzoeken. Hij verklaarde dat huidige USD-gebruikers “te weinig worden bediend door een analoge valuta in een digitale wereld”. 

Afbeelding van iOS 2

Stablecoins in het algemeen, en de digitale valuta van de centrale bank in het bijzonder, vormden de hele week een steunpunt. Veel natiestaten hebben de potentiële voordelen van deze technologieën ingezien: elastischer beleidsvorming, grensoverschrijdende kostenbesparingen, bestrijding van corruptie en witwassen van geld – en een krachtige angst om achtergelaten te worden. Na op dit fenomeen te hebben geanticipeerd, lanceerde ConsenSys een CBDC-gefocust witboek met de problemen en opties die beschikbaar zijn voor centrale banken. CBDC’s zullen een enorme sprong voorwaarts maken in de efficiëntie van de wereldeconomie die voldoende momenteel verspilde waarde zou moeten ontsluiten om het soort economische groei te stimuleren waarmee we enkele grote problemen op wereldschaal kunnen oplossen. Later in de week, zes centrale banken aangekondigd ze onderzoeken CBDC’s; het WEF lanceerde hun eigen CBDC-toolkit en een Wereldwijd consortium voor Digital Currency Governance. 

Gedecentraliseerde protocollen werden bedacht en ontwikkeld om een ​​alternatief te bieden voor hoe we allemaal beter en efficiënter kunnen samenwerken, en uiteindelijk beter kunnen voldoen aan de behoeften van onze steeds mondialer wordende, verbonden, complexe menselijke samenleving. We hebben in een klein aantal jaren verbazingwekkende vooruitgang geboekt in de richting van het leggen van het pad: een nieuwe objectieve vertrouwensbasis voor de planeet, met een wereldwijde vereffeningslaag voor digitale activa, bovenop een gedecentraliseerde identiteit en verifieerbare referenties om alle actoren in staat te stellen deel te nemen met meer economische en politieke macht. Maar kritisch – en dit was dit jaar heel duidelijk in Davos – hebben we vooruitgang geboekt bij het bouwen van bruggen tussen bestaande systemen en infrastructuren en de baanbrekende systemen van de toekomst. 

Screen Shot 2020 02 01 om 1 36 24 uur

Een voorbeeld dat ik bijzonder enthousiast was om aan te kondigen in Davos, is onze ConsenSys technologisch partnerschap met het Covantis-initiatief, een consortium van toonaangevende spelers in de grondstoffenindustrie met als doel de wereldwijde transporttransacties in de landbouwsector te standaardiseren en te digitaliseren. Dit platform is het bewijs dat blockchain-technologie zijn belofte van het ontsluiten van waarde begint na te komen door samenwerking en het verwijderen van informatiesilo’s binnen en tussen industrieën. We hopen ook dat het efficiënter maken van landbouwtransportprocessen hulpbronnen in de hele toeleveringsketen kan besparen en de industrie op de lange termijn duurzamer kan maken.. 

ConsenSys werkte de hele week samen met Microsoft en Bitcoin Suisse samen met de Wereldwijde Blockchain Business Council, of GBBC, om een ​​groot aantal geweldige programmering en dialoog te ondersteunen om de gesprekken over blockchain en gedecentraliseerde technologieën te bevorderen, met name op het gebied van overheid, financiële dienstverlening en duurzaamheid. Met dank aan Sandra Ro en haar team voor het leiden van die zeer productieve inspanning, die in 2017 in Davos werd gelanceerd. 

Afbeelding van iOS 3

We gingen twee jaar geleden voor het eerst naar Davos in de hoop onze opwinding over gedecentraliseerde protocoltechnologie te delen. Dit jaar was er niet hetzelfde wonder en dezelfde opwinding rond een hypermoderne technologie. In plaats daarvan had bijna iedereen een redelijk geïnformeerde mening over het gebruik en de uitdagingen ervan. Het grootste deel van de discussies ging over hoe de technologie het beste kan worden gebruikt om de nieuwe systemen te bouwen die de planeet nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen: supply chain track en trace, stablecoins, CBDC’s en evolutie naar digitale activa in alle vormen.  

Dit alles suggereert voor mij dat onze eens zo futuristische kijk op dingen met succes de mainstream van het heden is binnengedrongen, en dat mensen zich meer op hun gemak voelen bij de basisprincipes en waardeproposities van blockchain-technologie. We zijn resoluut voorbij de fase van bewustmaking. Blockchain is niet langer een modewoord, en grote regeringen, centrale banken en financiële grootmachten investeren serieus in blockchain-businesscases en erkennen dat het tij al aan het keren is. Als soort en mondiale samenleving verwacht ik dat we op het punt staan ​​om volledig in deze nieuwe realiteit te leunen, zodat we op de juiste manier rentmeesterschap over deze planeet kunnen nemen..

Lees de whitepaper, “Centrale banken en de toekomst van digitaal geld.”

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me