Joe Lubin’s toespraak van Devcon5: How We Get to a Decentralized Web

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEvenementen en conferenties

Joe Lubin’s toespraak van Devcon5: How We Get to a Decentralized Web

De gevaren van het internet van vandaag, 3 mijlpalen voor blockchain en een oproep voor Ethereum-ontwikkelaars door ConsenSys 11 oktober 2019 Geplaatst op 11 oktober 2019

Joe Lubin s volledige toespraak van Devcon 5 Hoe we naar een gedecentraliseerd World Wide Web komen

Een miljoen ontwikkelaars op Ethereum:

De architectuur van Web3 en hoe we daar komen

Joseph Lubin –– Devcon V, Osaka, Japan –– 10 oktober 2019

0 Jlc9oIDEAWyVP6BH Joseph Lubin– @ Devcon V, Osaka, Japan

Hallo iedereen. Ik wil vandaag spreken over wat volgens mij de brede architectuur van het gedecentraliseerde World Wide Web zal zijn en hoe we daar zullen komen. Om de clou weg te geven: het cruciale element ben jij.

De huidige Web2-wereld bestaat uit ommuurde tuinen. Er is echt niet veel van een open web meer. De front-end van Google bedient en genereert inkomsten voor de inhoud van alle anderen. Facebook, Twitter en een heleboel andere tuinen hebben ons allemaal achter hun muren opgesloten.

Zo begon het niet. Het internet begon met de belofte van een bepaalde stijl van decentralisatie. Het ging om het bouwen van robuuste netwerkarchitecturen zodat schade aan een deel van het netwerk andere delen niet onbruikbaar zou maken. Op pakketgeschakelde netwerken, in tegenstelling tot circuitgeschakelde netwerken, kunnen berichten gemakkelijker dynamisch rond de schade worden gerouteerd.

De sociaal bewuste technologen plaatsten dit kenmerk van decentralisatie al snel in de context van politieke controle. John Gilmore, een vroege beroemde cypherpunk, verklaarde dat “The Net censuur interpreteert als schade en routes eromheen.”

Het internet begon met de belofte van een bepaalde stijl van decentralisatie.


Deze vroege cypherpunks waren de peetouders van ons allemaal hier vandaag.

Op het huidige Web 2.0 geven we onze persoonlijke informatie en onze kracht weg om dat te doen bestaan op het internet. Voor de meeste cybercitizens zou het slopend zijn om geen toegang te hebben tot Gmail, Google Zoeken, Google-documenten, Twitter, de services van Amazon, het ecosysteem van Apple en de verschillende Facebook-eigendommen.

Het web is kapot – of onvolledig – omdat het geen native constructies heeft voor identiteit of geld.

Zonder een native constructie voor geld, wendde het internet zich tot adverteren als zijn kernbedrijfsmodel.

Zonder een native constructie voor een veilige en persoonlijke identiteit, groeide het web uitbuitend voordat we konden erkennen dat een reclametechnologie kanker groeide en de patiënt doodde.

Met deep learning-technieken die worden toegepast om geld te verdienen met onze persoonlijke informatie en onze aandacht en ons verslaafd maken aan onophoudelijk klikken en scrollen op sociale media, is de technologie die ons puur kracht zou moeten geven ook schadelijk voor veel individuen, en een wapen van massamanipulatie gericht op onze samenlevingen en natiestaten.

Na enkele vervelende problemen in de command and control-architectuur van het web te hebben geïdentificeerd, hebben velen van ons, op deze conferentie en elders, enkele veelbelovende oplossingen bedacht. Deze oplossingen zijn nog niet volwassen, maar ze wijzen de weg naar een web- en maatschappelijke toekomst waarvan we denk ik allemaal optimistisch kunnen zijn.

Daarom vlogen 4.000 van jullie naar de keuken van Japan om de huidige mogelijkheden van Ethereum te vieren en uit te breiden.

De veelbelovende oplossingen hebben betrekking op gedecentraliseerde protocoltechnologie. Deze oplossingen zullen binnenkort alomtegenwoordige en systematische nul-kennistechnieken gebruiken, dus alleen wat in een bepaalde situatie moet worden onthuld, zal worden gedeeld – of je nu aantoont dat je de wettelijke leeftijd hebt om een ​​bar binnen te lopen (zonder dat je ook je huisadres hoeft te onthullen). ), of aantonen dat u in staat bent om een ​​bepaalde hoeveelheid graan te vervoeren zonder uw bedrijfsnaam te onthullen.

Deze oplossingen omvatten symbolische, gestimuleerde samenwerkingsmechanismen. In plaats van een wereld van bedrijven die klanten bedienen in een ietwat vijandige relatie, zullen we binnenkort ons leven leiden op netwerken voor handel en vrije tijd. Deze netwerken zullen veel actoren in verschillende rollen samenbrengen en activiteiten met een symbolisch mechanismeontwerp motiveren, zodat het collectieve samenwerkingsgedrag dat op elk platform naar voren komt, alle mensen dient die op het platform opereren en gezamenlijk het platform bezitten en besturen. Omdat het platform in waarde wordt gewaardeerd, profiteren ook alle eigenaren die verschillende rollen op het platform spelen.

Met deze oplossingen zullen we onze eigen self-sovereign identities vestigen, waarbij we de wortels van onze ID’s controleren via DID’s – Decentralized Identities – zoals gespecificeerd door de Decentralized Identity Foundation en gerealiseerd in de vorm van uPortBurgerlijke ID, en andere producten. Verifieerbare claims, zoals gespecificeerd door het W3C, zullen ons in staat stellen om cryptografische attesten van onze DID’s in te dienen op DID’s die andere mensen vertegenwoordigen met betrekking tot kenmerken zoals hun leeftijd, acties zoals het feit dat ze hun energierekening hebben betaald, prestaties zoals op het gebied van opleiding en prestaties als met kredietscores of vaardigheid van ontwikkelaars.

Het belangrijkste is misschien wel dat Web3 meer gebruikersgericht zal zijn dan elk ander internetplatform, waardoor de gebruiker uiteindelijk centraal komt te staan ​​in de gebruikerservaring. Mensen moeten controle hebben over de wortel van hun identiteit, zodat hun identiteit niet kan worden gestolen, en controle hebben over hun eigen persoonlijke gegevens, zodat deze niet kan worden misbruikt. Zelfs in de extreme omstandigheden waarin een vluchteling uit zijn land wordt verwijderd en niet in staat is om fysieke bezittingen mee te nemen naar zijn nieuwe huis, moeten ze gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot hun gedecentraliseerde identiteit en hun aanhoudende draagbare persoonlijke geschiedenis en reputatie in de vorm van verifieerbare claims die aan die DIS zijn gekoppeld.

Web3 zal meer gebruikersgericht zijn dan elk ander internetplatform, waardoor de gebruiker uiteindelijk centraal komt te staan ​​in de gebruikerservaring.

Joe Lubin, medeoprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys Joe Lubin Mede-oprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys Joe Lubin bij Devcon 5

Volgens het Web3-paradigma zullen alle gebruikers echte keuzevrijheid hebben, sociaal, politiek en economisch, op de vele samenwerkingsnetwerken waarop we binnenkort allemaal zullen werken en leven. Dit zal het nieuwe weefsel van de samenleving worden, en dit weefsel zal een veel bredere deelname aan het bestuur en een bredere verdeling van rijkdom ondersteunen.

We gaan snel – hoewel het soms pijnlijk langzaam kan lijken – op weg naar het realiseren van de Web3-wereld. Het lijkt traag voor degenen die naar binnen kijken, omdat ze horen over het potentieel en ze verwachten dat het onmiddellijk werkelijkheid zal worden. Alsof het web en internet, mobiele telefoons en auto’s allemaal door hun oorspronkelijke uitvinders als volwassen producten zijn geboren, met een volledig gevormde infrastructuur. Alsof het wereldwijde elektriciteitsnet werd aangedreven door Edison, en 787’s en F35’s in de coulissen stonden te wachten om te testen, op de landingsbanen, op de internationale luchthaven, bij Kitty Hawk.

Om een ​​goed gevormde Web3-wereld te realiseren, moeten we verbeteringen realiseren in drie belangrijke dimensies: privacy en vertrouwelijkheid, schaalbaarheid en bruikbaarheid.

Privacy en vertrouwelijkheid gaan snel met verschillende verkenningen van nulkennis-technieken, mechanismen van staatskanalen en laag 2 private chain-architecturen.

We hebben gezien en zullen enorme verbeteringen blijven zien in Schaalbaarheid. Dit gaat ook erg snel met verschillende soorten laag 2-oplossingen die worden gebouwd, gelanceerd en verankerd in Ethereum-laag 1 voor extra beveiliging. Skale Networks is een opwindend voorbeeld. Nogmaals, hier veel gebruik van off-chain computation, met behulp van interactieve computergames en nulkennis-technieken, mechanismen van staatskanalen en laag 2 publieke en private ketenarchitecturen.

We zien dit jaar al tienduizenden gedecentraliseerde transacties per seconde (DTPS) toegevoegd aan Ethereum-laag 2 en zeer binnenkort zullen we miljoenen zien. En waarschijnlijk voor het einde van 2020 zullen we dit allemaal duizendvoudig zien vermenigvuldigen, aangezien Ethereum fase 0 zal worden geleverd in Q1 en fasen 1 en 2 waarschijnlijk samen zullen komen voor het einde van het jaar..

Bruikbaarheid ziet ook veel verbetering. Weinig mensen herinneren zich hoe pijnlijk het was om toegang tot internet te krijgen via een inbelverbinding op een 9600 of 14.4 baud-modem. De apps en webpagina’s waren toen eenvoudig, maar het was niet ongebruikelijk om 30 seconden te wachten voordat een pagina werd geladen. En vaak wist je niet zeker of je nog steeds verbonden was of gewoon aan het laden was. ‘S Morgens ga je naar je werkstation, start je het downloaden van je e-mailclient en drink je koffie om hem de tijd te geven om te synchroniseren met de POP- of IMAP-server voordat je kunt lezen en reageren. Dit was 1993-1994. We zien vergelijkbare problemen met enkele vroege implementaties van de Web3-technologie.

Voor Web3 onderzoeken veel projecten de ‘progressieve onboarding-techniek’ die het mogelijk maakt om een ​​gebruiker onmiddellijk aan een dapp toe te voegen, gevolgd door een geleidelijke overdracht van de verantwoordelijkheid van de dapp aan de gebruiker naarmate de investering van aandacht en geld in de dapp toeneemt..

Nieuwe wallet-architecturen nemen de multisignature-tooling over die is ontwikkeld door Gnosis-portemonnee en kluis, en het toevoegen van sociaal herstel (ontwikkeld door uPort) en sociale acceptatie (of afwijzing) van voorgenomen gebruikersacties om ervoor te zorgen dat early adopters niet worden gepikt door de nog steeds scherpe randen van deze nieuwe technologie.

En systemen zoals ENS winnen aan grip, dus we hoeven niet veel meer naar lange reeksen hexadecimale adressen te kijkennet zoals we zelden naar de vier octetten van IP-adressen kijken in punt-decimale notatie.

Om een ​​goed gevormde Web3-wereld te realiseren, moeten we verbeteringen realiseren in drie belangrijke dimensies: privacy en vertrouwelijkheid, schaalbaarheid en bruikbaarheid.

Joe Lubin, medeoprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys Joe Lubin bij Devcon 5 Joe Lubin bij Devcon5

De architectuur van Web2 vertegenwoordigt niet alleen persoonlijke identiteitsrisico’s voor mensen, en politiek risico voor natiestaten: het vertegenwoordigt ook verschillende soorten platformrisico’s.

Er is een platformrisico voor artiesten en anderen die worden vervormd door een systeem waarop ze vertrouwen voor hun levensonderhoud. Facebook, Twitter en YouTube hebben nu een enorm vermogen om verhalen, debatten en brede moraal vorm te geven. En er is een platformrisico voor startups en andere bedrijven die vinden dat de regels van een platform van onderaf kunnen veranderen naarmate dat platform groeit en evolueert en merkt dat het de bedrijven kannibaliseert die het een paar jaar eerder als partners heeft aangetrokken. De onophoudelijke drang om de inkomsten te laten groeien zodra de S-curve aan de top is, leidt tot dergelijk concurrentiebeperkend gedrag.

Google, Amazon, Facebook, LinkedIn, Apple en Microsoft zijn allemaal grote platforms die zich bezighouden met dineren met hun gezinsleden. Als cybercitizen houd ik van Google en Amazon en heb ik ze nodig, maar de oneerlijke voordelen die Amazon toekomen bij zijn e-commerce-activiteiten en de AWS-cloud zijn duizelingwekkend. Net als degenen die beschikbaar zijn voor Google.

Recentelijk is er een nieuw en verraderlijk soort platformrisico opgedoken. Net zoals platforms zoals Facebook, LinkedIn en anderen de lunch van sommige startups hebben gegeten, kannibaliseren clouds nu de winsten van bedrijven die zijn gebouwd rond open source-projecten.

 • AWS wordt al een tijdje beschuldigd van het herschrijven, hergebruiken en re-branding van producten zonder de onderliggende open source te ondersteunen en vaak door het elimineren van economische voordelen voor de bedrijven met winstoogmerk die de open source-projecten op de markt hebben gebracht..
 • Velen zouden beweren dat dit soort gedrag acceptabel is onder open source-licenties. Anderen zouden beweren dat er een impliciet sociaal contract is en dat bedrijven zoals Amazon niet teruggeven wanneer ze waarde halen uit de open source-gemeenschap.

Dit soort concurrentiebeperkend gedrag wordt mogelijk gemaakt door verticale integratie. Ik geloof dat de Web3-wereld grotendeels horizontaal gelaagd zal zijn met expliciete interface-beloften tussen lagen of tussen synergetische componenten op elke laag.

Is dit waarschijnlijk een probleem voor onze ruimte, aangezien onze ruimte grotendeels bestaat uit open source-projecten?

Ik zou zeggen dat we een kans hebben – uniek voor deze technologie – om dingen anders te construeren. Toepassingen die op blockchain-netwerken draaien, zijn waarschijnlijk onderhevig aan verschillende economische aspecten: crypto-economie, natuurlijk. De beste blockchain-systemen zijn expliciet over wat de kosten zijn, en deze kosten moeten worden betaald door de juiste actor. In sommige gevallen is het de eindgebruiker. In sommige gevallen zal het de uitgever van de app zijn, misschien via het tankstationnetwerk of een ander metatransactiemechanisme. Blockchain-netwerken zullen beter rekening houden met mogelijke negatieve externe effecten en deze binnen de tent brengen, terwijl ze op natuurlijke wijze en massaal profiteren van positieve externe effecten zoals netwerkeffecten.

Alle deelnemers aan deze netwerken zullen dit doen vanuit een functie van persoonlijk of zakelijk bureau. Velen zullen zelf worden gecompenseerd voor de rollen die ze op deze netwerken spelen, terwijl ze op hun beurt andere mensen, organisaties en dapps compenseren voor de waarde die ze bieden.

Het platformrisico zal worden verminderd door gedecentraliseerd bestuur en de mogelijkheid om open source codebases te splitsen om concurrerende platforms te lanceren, en zelfs om operationele platforms te splitsen wanneer ze niet langer hun hele kiesdistrict bedienen. We zullen allemaal gaan begrijpen dat vorken een zeer gezond en krachtig economisch hulpmiddel zijn. Uiteindelijk zullen de meer geavanceerde platforms het gemakkelijk maken om zichzelf te splitsen, door de hele staat te kopiëren (of staatloze systemen te bouwen die het forken gemakkelijk maken), om ervoor te zorgen dat degenen die het systeem besturen worden gestimuleerd om goede rentmeesters te zijn en te blijven. systeem. Forks houden effectief degenen die “spannend” zijn binnen de bredere tent, waardoor de uitgebreide gemeenschap zichzelf in bredere en meer gevarieerde termen kan definiëren. John Gilmore zou een grote fan zijn van het vorkmechanisme.

Ik ben sterk gefocust op maximale decentralisatie, toestemmingsloosheid, de vertrouwenslaag die Ethereum is, en het potentieel ervan om een ​​wereldwijde schikkingslaag te zijn – grotendeels vrij van platformrisico’s – voor native digitale activa of gedigitaliseerde activa uit de echte wereld. Maar ik denk dat het kortzichtig is als sommige mensen geloven dat alle blockchainsystemen volledig toestemmingsloos en maximaal gedecentraliseerd moeten zijn.

Wanneer u waardevolle activa uitgeeft of verankert in een basis vertrouwenslaag, moet die laag maximaal gedecentraliseerd zijn en dat vereist dat deze volledig toestemmingsloos is. Maar het is enorm waardevol om wat decentralisatie toe te voegen om zaken te gebruiken die zich voordoen bij een klein aantal tegenpartijen, en dit kan het beste worden gedaan op een particulier systeem met toestemming.

Een platform voor commodity trade finance, dat bijvoorbeeld banken en commodity traders met elkaar verbindt, behoeft in 2019 geen radicale decentralisatie en toestemmingsloosheid om een ​​ordening of beter platform te zijn voor het voeren van handel tussen die partijen..

komgo case study afbeelding

Tegen 2020 kan het zinvol zijn om dat platform voor commodity trade finance lateraal te koppelen aan een commodities trading platform, en aan een betalingsplatform, aan een corporate identity-platform en aan een verzekeringsplatform, enz. Deze netwerken kunnen met elkaar worden verbonden. lateraal met behulp van bruggen of met behulp van de Liquality technologie die ongemiddelde, betrouwbare atomaire swaps of berichtoverdracht over netwerkgrenzen mogelijk maakt. Liquality verbindt Ethereum en Bitcoin al met vertrouwen.

En tegen 2021 kan het zinvol zijn om al die platforms te verankeren in de Ethereum-basis vertrouwenslaag voor meer veiligheid zonder in te boeten aan schaalbaarheid, en ook zodat de basislaag kan dienen als een betrouwbare berichten- en transactiebus tussen een breed scala aan applicaties..

Dit suggereert dat de architectuur van het gedecentraliseerde world wide web eruit zal zien als een lappendeken van blockchains – sommige mogelijk privé en met toestemming – die met elkaar zijn verbonden en verankerd in de toestemmingsloze en maximaal gedecentraliseerde basisvertrouwenslaag met behulp van een verscheidenheid aan technieken. Ethereum 2.0 is momenteel de enige kandidaat die als basis vertrouwenslaag fungeert, aangezien het het enige blockchain-project is dat zich ijverig richt op maximale decentralisatie in alle dimensies..

De architectuur van het gedecentraliseerde world wide web ziet eruit als een lappendeken van blockchains – sommige mogelijk privé en met toestemming – die met elkaar zijn verbonden en verankerd in de toestemmingsloze en maximaal gedecentraliseerde basisvertrouwenslaag..

Joe Lubin, medeoprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys

Dit internet van blockchain-architectuur rijmt mooi met het feit dat internet een internet van netwerken is. En eindelijk zal onze planeet een geautomatiseerde, objectieve vertrouwensstichting hebben om de subjectieve vertrouwensinfrastructuur te vervangen waarop we al millennia hebben gebouwd.

Om voortdurend schaalbaarheidsproblemen aan te pakken, moeten we minimaal haalbare decentralisatie toepassen terwijl we nieuwe geautoriseerde Ethereum-netwerken opstaan. In de toekomst zullen we altijd zorgen hebben over schaalbaarheid en het is niet nodig om elke use-case te beveiligen. We zullen wennen aan het ontwerpen van systemen met de juiste niveaus van decentralisatie.

We zouden laag 2 blockchain-netwerken moeten gaan beschouwen als logische constructies, omdat we deze na verloop van tijd willen opheffen en terug willen zetten op meer capabele fysieke architecturen. We moeten beginnen met ontwerpen voor dergelijke upgrades. Uiteindelijk zullen de meeste van de privé-geautoriseerde systemen ter wereld draaien op een openbare infrastructuur zonder toestemming, net zoals de IT-infrastructuren van bedrijven en overheden tegenwoordig grotendeels op de cloud draaien, alleen omdat dit het beste substraat is om deze systemen op te draaien..

Het is van cruciaal belang dat deze basislaag toestemmingsloos en maximaal gedecentraliseerd is, want daar putten we vertrouwen uit. En die vertrouwenslaag moet mondiaal zijn, zodat we internationale financiële en handelssystemen kunnen opbouwen waaraan alle landen kunnen samenwerken.

Wat maakt Ethereum de huidige beste of enige optie voor een basis vertrouwenslaag voor de planeet?

In een recente ‘Into the Ether’-podcast schetste Matteo Leibowitz wat hij de’ Distribution Quadrilemma ‘noemde. Zijn argument was dat sinds toezichthouders wakker zijn geworden, elk protocol na 2015 dat een brede acceptatie wil bereiken, moet slagen met betrekking tot de volgende vier pijlers:

 1. Het token moet breed en eerlijk worden uitgegeven.
 2. De gemeenschap moet betrokken, levendig blijven en in de loop van de tijd groot worden. Een manier om dit te bereiken is door de tokens van de gemeenschap in waarde te laten stijgen. Even terzijde: de community moet ook in grote hoeveelheden de beste en slimste ontwikkelaars en ondernemers aantrekken.
 3. Het project moet voldoende kapitaal opleveren, zodat het kan worden opgeleverd, onderhouden en continu kan worden verbeterd.
 4. En tot slot, en dit is de nieuwe rimpel: het project moet aan de regelgeving voldoen.

Van alle concurrenten, de Ethereum-killers, die de afgelopen jaren na Bitcoin en Ethereum zijn verschenen, vertoont geen enkele overtuigende tekenen dat ze aan alle vier de vereisten van de quadrilemma voldoen. De beste manier om een ​​sterke gemeenschap op te bouwen en te laten groeien, is door ze een token te verkopen en te beloven dat deze het zal waarderen en ze werken eraan om dat zo te maken. Dit is de definitie van een effect. Aangezien u nu een waardepapier verkoopt, zal uw token niet breed en breed worden uitgegeven en zal uw community niet robuust zijn. Er zullen in de loop van de tijd nieuwe mechanismen worden uitgeprobeerd, maar tot nu toe hebben geen projecten veel grip gekregen, en het is moeilijk voor te stellen dat de wereld van vertrouwen en de wereldwijde nederzettingslaag wordt opgebouwd op een VC Coin-project..

De SEC heeft het EOS-project onlangs een klap op de pols gegeven voor hun symbolische verkoop, maar dit betekent niet dat een project dat is gestructureerd als EOS op dit punt een succesvolle loonsverhoging zou kunnen krijgen. De SEC is nu ontwikkeld en zeer goed op de hoogte. Vandaag zou het een verkoop stopzetten die gestructureerd was als de EOS-verkoop voordat het zijn eerste billboard op Times Square kon openen.

Momenteel is alleen Ethereum voldoende volwassen, gedecentraliseerd en programmeerbaar om tegemoet te komen aan de behoeften van de hedendaagse infrastructuur, industrieën en individuen, met het momentum en de routekaart om de groei van al deze langetermijnvisies te ondersteunen.

Dus in plaats van de verticaal ommuurde tuinen van web 2.0, zullen we horizontale gedecentraliseerde samenwerkingslagen hebben.

Aan de basis zullen we Ethereum hebben voor vertrouwde transacties en gegarandeerde uitvoering van overeenkomsten, gekoppeld aan protocollen voor gedecentraliseerde opslag, bandbreedte, zware rekenkracht, identiteit, bewijs van locatie en andere.

Bovendien hebben we de open gedecentraliseerde financiële leidingenlaag voor de opkomende wereldeconomie. Dit zal bestaan ​​uit prijsstabiele tokens, leen- en uitleennetwerken, gedecentraliseerde uitwisselingen voor liquiditeit, tokenized activa in alle vormen, andere financiële instrumenten zoals derivaten en kunststoffen, betalingssystemen, abonnementssystemen en staking- en validatiesystemen. Zelfs bestuurssystemen zullen gedeeltelijk in deze financiële loodgieterslaag liggen voor bepaalde soorten netwerken en tokens.

Screen Shot 2020 01 28 om 16 08 14 Klik hier om toegang te krijgen tot het tokenization-webinar

Veel van de blockchainsystemen die we in de toekomst zullen bouwen, zullen worden mogelijk gemaakt door en verbeterd door een steeds capabeler en geavanceerdere financiële laag. De IT-industrie wordt bijvoorbeeld steeds korreliger en commoditized. Vertrouwde rekenkracht, zware rekenkracht, opslag en bandbreedte zullen allemaal worden gedistribueerd via cloud- en mistinfrastructuur. We zullen in realtime met tokens onderhandelen, leveren en betalen voor deze services. Aanbieders en gebruikers hebben native digitale financiële instrumenten nodig om hun prijsstelling en andere risico’s af te dekken.

De basis vertrouwenslaag maakt de financiële laag mogelijk. En op die financiële loodgieterslaag zal de rest van de opkomende wereldwijde digitale economie worden gebouwd.

Het is een geweldige tijd om actief te zijn in de technologieruimte, en geweldig om een ​​ontwikkelaar te zijn in een tijd dat de nerds op het punt staan ​​de aarde te erven in een mate die veel groter is dan in eerdere technologische tijdperken..

Er zal de komende jaren een beetje getouwtrek zijn. Web2-antipatronen sterven niet snel en gemakkelijk en veel waardevolle Web2-constructies zouden moeten worden ontwikkeld om Web3 ten goede te komen. En natuurlijk zijn er Web2 wolven in Web3 schaapskleren.

De nerds staan ​​op het punt de aarde te erven.

Om een ​​snelle technologische evolutie en maatschappelijke vooruitgang te bereiken, hebben we simpelweg meer Web3-ontwikkelaars nodig. We hebben het beste en de slimste uit de Web2-wereld nodig om te begrijpen wat er nu mogelijk is onder dit nieuwe paradigma.

Er zijn ergens ten noorden van 30 miljoen softwareontwikkelaars wereldwijd. Dat aantal omvat, als ruwe schattingen:

 • 600.000 open source-ontwikkelaars
 • 12 miljoen Java-ontwikkelaars
 • 8 miljoen Python-ontwikkelaars
 • 20 miljoen Apple / iOS-ontwikkelaars
 • 3 miljoen Microsoft-ontwikkelaars
 • 15k Linux-ontwikkelaars

Dus hier is mijn vraag – of liever een uitdaging – aan ons allemaal voor het komende jaar: laten we gaan een miljoen van die ontwikkelaars bouwen met de Ethereum-technologie.

Joe Lubin 1 miljoen ontwikkelaars

We kunnen op basis van Truffle-downloads en andere statistieken schatten dat er al 500.000 softwareontwikkelaars zijn die regelmatig met Ethereum bezig zijn in een bepaalde hoedanigheid, en waarschijnlijk 200.000 of meer die fulltime Ethereum-ontwikkelaarstaken hebben of anderszins volledig betrokken zijn..

In eerste instantie klinken 1 miljoen ETH-ontwikkelaars misschien overdreven ambitieus, maar ik denk dat we met een gezamenlijke inspanning daar over een jaar of zo kunnen komen. Ethereum heeft al een solide mindshare en momentum voor ontwikkelaars. We hebben een ongelooflijk getalenteerde reeks mensen en teams die hun tijd en inspanningen bijdragen aan het verbeteren van tools en middelen. En we hebben enkele van de meest fascinerende, geavanceerde softwaretechnologie ter wereld. We hebben allemaal besloten om onze carrières, onze dagen, onze avonden en weekenden om te buigen naar het samen bouwen van deze technologie, en we zijn in slechts een paar jaar tijd helemaal zover gekomen. Vanaf het begin van het Ethereum-project leek dit me allemaal onvermijdelijk, hoewel het verbazingwekkend is hoe snel het is gegaan. Maar voor iedereen die naar ons kijkt en op ons wacht, laten we dit ding in een hogere versnelling zetten.

Verken de Ethereum Dev Portal Verken de Ethereum Dev Portal

Dit is mijn uitdaging voor ons allemaal: een miljoen Ethereum-ontwikkelaars. Door Devcon VI misschien? Misschien is dat iets te ambitieus, maar we gaan het proberen.

Neem de komende dagen en weken contact op met je ontwikkelaarsvrienden die zich nog niet in de Ethereum-ruimte bevinden. We zijn verschillende projecten aan het opzetten om deze stuwkracht te ondersteunen. De website onemilliondevs.com biedt meerdere manieren om je ontwikkelaarsvrienden kennis te laten maken met veel van de “heilige shit!” momenten die je versteld deden staan ​​toen je over de ruimte hoorde.

Kevin Owocki en de Gitcoin team heeft een game samengesteld die zeer binnenkort beschikbaar zal zijn om veel van deze inzichten te benadrukken.

Billy Luedtke, Kames Cox-Geraghty en Joe Burnitt van het RAPID-team hebben een speurtochtensysteem samengesteld om je ontwikkelaarsvrienden te helpen bij het leren van heilige shit-momenten. Er zullen badges, complimenten en een scoresysteem zijn. Als je 20 ontwikkelaars binnenhaalt en ze beginnen complimenten en punten te verzamelen, zul je merken dat je stijgt op het scorebord, aangezien ze allemaal leden van je team zullen vertegenwoordigen.

Trouwens, als je een positie in de top tien op het scorebord uitzet, word je superieur in een ontwikkelaarrelaties – devrel – rol in ons ecosysteem. ConsenSys en anderen vinden mensen met die vaardigheden enorm waardevol. De onemilliondevs.com site zal de komende dagen veel meer leuke mechanismen onthullen. En we zullen het in de loop van de tijd laten groeien. Bekijk het alsjeblieft en stuur je vrienden.

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map