komgo’s Blockchain Trade Finance Platform – Updates van januari 2020

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

komgo’s Blockchain Trade Finance Platform – Updates van januari 2020

Hoogtepunten uit de uitstekende tijdlijn en snelle resultaten van Komgo door ConsenSysJanuari 10, 2020Geplaatst op 10 januari 2020

komgo held blog

Komgo, het wereldwijde financieringsplatform voor grondstoffenhandel, heeft sinds de lancering vele mijlpalen bereikt. Gemaakt in samenwerking met ConsenSys en Kaleido: Blockchain Business Cloud., komgo onlangs gekanaliseerd meer dan 700 miljoen dollar aan financiering door netwerkleden vorig jaar cruciale functies uitgerold en de tijd om een ​​digitale kredietbrief af te geven met 99,58% verkort.

Dit bericht belicht de uitstekende tijdlijn en snelle resultaten van het platform. 

De markt voor handelsfinanciering van grondstoffen is een 150 jaar oude industrie die nog steeds zwaar op papier en e-mail is gebaseerd. Reuters meldt dat de operatie die nodig is om de risico’s van een handelsfinanciering voor een enkele goederenlading over zee te financieren en / of te verkleinen, 36 originele documenten, 240 kopieën en de betrokkenheid van maar liefst 27 partijen kan vereisen. Ingewikkelde processen, rijp met tussenpersonen, zorgen voor wrijving en het kan vaak weken, zo niet maanden duren om een ​​transactie te voltooien.

In 2018 lanceerden 15 aandeelhouders van ‘s werelds grootste banken, handelsbedrijven en oliegiganten komgo, een wereldwijd netwerk voor partijen om peer-to-peer transacties uit te voeren op de Ethereum-blockchain. Sinds de lancering van komgo zijn er alleen maar positieve, waardevolle resultaten geboekt.

voor en na komgo Het traditionele wereldwijde handelsnetwerk versus het wereldwijde handelsnetwerk met blockchain-technologie

Figuur 1 toont het papieren systeem van de commodity trade finance. De koper en verkoper komen overeen dat de levering zal plaatsvinden op een specifieke datum en de prijs en voorwaarden van de verzending. Figuur 2 laat zien wat er gebeurt als je van papier overschakelt naar het digitaliseren van elk product dat verband houdt met de handels- en financiële sector. De tijd die wordt besteed aan het afdrukken, verzenden, ondertekenen en opnieuw invoeren van gegevens in het systeem, wordt verkort. komgo, gebruikmakend Kaledio: Blockchain Business Cloud creëert een gemeenschappelijk grootboek waarmee gebruikers kunnen werken met een gemeenschappelijk begrip van de staat van transacties zonder de controle aan een derde partij op te hoeven geven. 

Wilt u meer weten over blockchain-oplossingen voor internationale handel, handelsfinanciering en toeleveringsketen?


Bekijk het on-demand webinar.​

komgo’s opmerkelijke ontwikkelingen

20 december 2018 – komgo gelanceerd in productie 4 maanden na de oprichting

21 december 2018De eerste kredietbrief werd afgegeven op het platform. Dit was een wereldprimeur voor de financiële sector van de grondstoffenhandel.

14 juni 2019 – komgo kondigt twee nieuwe features aan: Te ontvangen korting en stand-by kredietbrieven.

16 augustus 2019 ING heeft met succes haar eerste commodity-transactie op komgo afgerond. Het bijkantoor in Genève heeft een oliehandelsovereenkomst gesloten met een kredietbrief die is afgegeven namens Mercuria Energy Trading SA.

September 2019TOTSA Total Oil Trading SA trad toe tot komgo, de eerste klant die aan boord kwam van buiten de oorspronkelijke aandeelhoudersgroep.

25 september 2019Lloyds Bank werd de eerste Britse bank die zich bij komgo aansloot.

14 oktober 2019 – komgo overtrof USD 700 miljoen aan financiering op het platform. 

23 oktober 2019 – Rabobank voerde haar eerste commodity-transactie uit op komgo– er is een Standby Letter of Credit afgegeven via het platform voor de aankoop van biobrandstof.

99,58% verkorting van de tijd om een ​​digitale kredietbrief af te geven – van 10 dagen tot 1 uur. 

komgo casestudy klik hier om de case study te downloaden

komgo opvallende mijlpalen in 2019

Bijzonder opvallend zijn de meest recente drie updates. 

Wereldwijde financiële instelling ING heeft haar eerste grondstoftransactie op komgo uitgevoerd. 

Deze transactie is een goed voorbeeld van de volharding van ING om het handelsecosysteem te innoveren en de ervaring van hun klanten te verbeteren.

“Dit is een nieuw hoofdstuk voor ING om innovatie naar onze klanten te brengen en het Komgo-platform te stimuleren om een ​​industriestandaard te worden.” 

Patrick Arnaud, algemeen directeur TCF Oil & Gas bij ING

De eerste niet-aandeelhouders sluiten zich aan bij komgo

Een jaar na de lancering van komgo kwam TOTSA Total Oil Trading SA naar voren als de eerste klant die aan boord kwam van buiten de oorspronkelijke aandeelhoudersgroep, en Lloyds Bank volgde kort daarna met het uitgeven van kredietbrieven.. 

Managing Director en global head of trade voor Lloyds, Gwynne Master, schetste de omslachtige en tijdrovende kenmerken van de huidige internationale handel als katalysator voor de bank om zich bij komgo aan te sluiten. 

“Het verhandelen van een enkele grondstof kan meer dan 100 dagen duren, er zijn veel spelers bij betrokken, er is veel papierwerk en er zijn risico’s. Handel is met name belastend voor onze commodity-klanten, waar snellere doorlooptijden en een gestroomlijnd kanaal de belangrijkste vereisten zijn. “

“Onze samenwerking met komgo helpt ons deze uitdagingen aan te gaan. We werken samen om de tijd die onze zakelijke klanten nodig hebben om internationaal te handelen, te verkorten door het proces aanzienlijk te stroomlijnen en te digitaliseren. ” 

Gwynne Master, Managing Director en global head of trade voor Lloyds Bank

komgo’s statistieken 

Verreweg de meest monumentale prestatie van 2019 waren de opvallende statistieken van het platform voor commodity-handelsfinanciering. komgo meldt een verkorting van 99,58% in de tijd om een ​​digitale kredietbrief af te geven – van 10 dagen naar 1 uur. Bovendien heeft komgo medio oktober meer dan 700 miljoen dollar aan financiering via het netwerk gesluisd.

Deze prestaties tonen de wens van de branche aan om over te gaan naar eenvoudigere en meer op samenwerking gerichte zakelijke relaties, en de voordelen van peer-to-peer transacties dankzij blockchain-technologie. We verwachten meer opwindende updates in 2020!

Wilt u meer weten over komgo?

Download de casestudy over komgo.​

Wereldwijde handel Komgo Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map