blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogPersbericht

LVMH, ConsenSys en Microsoft kondigen consortium voor luxe-industrie aan

door ConsenSys 16 mei 2019 Geplaatst op 16 mei 2019

LVMH


Vandaag heeft ConsenSys, in samenwerking met LVMH en Microsoft, AURA aangekondigd, een platform dat tot doel heeft de hele luxe-industrie te bedienen met krachtige producttracking- en tracingservices, gebaseerd op Ethereum blockchain-technologie en gebruikmakend van Microsoft Azure. AURA maakt het voor consumenten mogelijk om toegang te krijgen tot de productgeschiedenis en het bewijs van authenticiteit van luxegoederen – van grondstoffen tot het verkooppunt, helemaal tot tweedehandsmarkten.

Verschillende merken van de LVMH Group, zoals Louis Vuitton en Parfums Christian Dior, zijn momenteel betrokken, en er zijn vergevorderde discussies gaande om extra merken van de LVMH Group en andere luxegroepen wereldwijd aan boord te krijgen. Voor Louis Vuitton is de ontwikkeling van het AURA-project het hoogtepunt van het traceerbaarheidsprogramma (Track & Trace) meer dan drie jaar geleden gelanceerd.

Bij de luxegoederenindustrie zijn veel gespecialiseerde actoren betrokken: ontwerp, grondstoffen, productie en distributie. LVMH-producten hebben een uniek verhaal te vertellen gedurende de levenscyclus van het product dat nu kan worden onthuld door het gebruik van blockchain-technologie. Tijdens de productie wordt elk product geregistreerd in het gedeelde grootboek, is het niet reproduceerbaar en bevat het unieke informatie. Op het moment van aankoop kan een consument de merkapplicatie gebruiken om het AURA-certificaat met alle productinformatie te ontvangen. Gedecentraliseerde en onveranderlijke blockchain-technologie biedt transparantie en een enkele bron van waarheid voor de consument: het verzekert de authenticiteit van het product, geeft details over de oorsprong van het product en componenten (inclusief ethische en milieu-informatie), instructies voor productzorg en verkoop- en garantiediensten beschikbaar.

Een branchebreed platform mogelijk gemaakt door Ethereum Quorum

Voor deze bijzondere alliantie van merken en technologiepartners koos het AURA-team ervoor om een ​​consortiummodel te implementeren, waar elk luxemerk volwaardig lid van kan worden. Dit model zorgt ervoor dat de mogelijkheden van de technologie voor iedereen toegankelijk kunnen worden gemaakt, terwijl de flexibiliteit behouden blijft om aan de specifieke behoeften van elk luxemerk te voldoen..

AURA is speciaal ontwikkeld door luxemerken voor luxemerken en biedt een breed scala aan diensten die specifiek zijn voor deze branche. Merken hebben flexibiliteit bij het ontwerpen van de mogelijkheden van AURA; sommigen kiezen ervoor om zich te concentreren op de inkoop van grondstoffen, terwijl anderen zich kunnen richten op het leveren van diensten op maat en het versterken van de loyaliteit van de consument.

ConsenSys is een van de belangrijkste technologiepartners van AURA. Het ConsenSys-team heeft bijgedragen aan het ontwerp en de ontwikkeling van Traceability Smart Contracts (gebaseerd op ERC 721 non-fungible token standaarden), de AURA blockchain-infrastructuur (een geautoriseerd consortiumnetwerk met privacy, gebaseerd op Quorum), en de merk-API die luxemerken mogelijk maakt. om te communiceren met het AURA-platform op een white label-basis.

Ken Timsit, Managing Director van ConsenSys Solutions, de enterprise blockchain-tak van ConsenSys, zei: “AURA is een baanbrekende innovatie voor de luxe-industrie. ConsenSys is er trots op bij te dragen en samen te werken met LVMH aan een initiatief dat de hele luxe-industrie dient, waarbij de belangen, integriteit en privacy van elk merk worden beschermd, door gebruik te maken van Ethereum blockchain-technologie op een echt gedecentraliseerde manier. “

Over ConsenSys:

ConsenSys is een blockchain-bedrijf dat zich toelegt op het transformeren van de digitale architectuur van de wereld naar een meer open, inclusief en veilig internet van waarde, gewoonlijk Web3 genoemd. Met een betrouwbaardere internetarchitectuur helpt ConsenSys bedrijven en overheden nieuwe bedrijfsmodellen en waarde te ontsluiten, efficiëntie te vergroten via een gedeelde IT-infrastructuur en moderne cryptografische methoden te gebruiken om persoonlijke gebruikersgegevens te beschermen. Door ons unieke wereldwijde bedrijf, bestaande uit een startup-incubator, Enterprise Ethereum-adviesafdeling en investeringsfonds, bouwt ConsenSys aan de gedecentraliseerde toekomst. consensys.net

Media Contacten:

[e-mail beveiligd]

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me