blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Major Financial Clearinghouse onderzoekt Ethereum voor Digital Asset Management

The Depository Trust & Het nieuwe prototype van Clearing Corporation maakt gebruik van de Ethereum-blockchain om de activiteiten op de kapitaalmarkten te stroomlijnen. door Emma Channing, Phil Kelly 1 juli 2020 Geplaatst op 1 juli 2020

Project Whitney


De financiële dienstverlening heeft met de Depository Trust weer een stap voorwaarts gezet naar op blockchain gebaseerde digitale activa & Clearing Corporation’s recente release van hun Case Study van Project Whitney. Het platform, dat Ethereum als kerntechnologie gebruikt, omarmt een nieuwe benadering van de representatie van waarde op kapitaalmarkten en signaleert een tijdperk van verhoogde efficiëntie voor financiële diensten. Project Whitney werd uitgebracht in combinatie met Project Ion, een versneld afwikkelingsproject dat verder onderzoekt naar verkorting van clearing- en afwikkelingscycli. 

Het nieuwste initiatief van het DTCC weerspiegelt het werk dat al enige tijd overal ter wereld plaatsvindt. Grote instellingen hebben op Ethereum gebaseerde effectenrecords overgenomen en zijn actief bezig met het verkennen van tokenized aanbiedingen. Als een vroeg voorbeeld van dergelijke ontwikkelingen is de Wereldbank in 2018 begonnen met de uitgifte van obligaties op haar Bond-i blockchain-platform, met de laatste tranche van $ 50 miljoen AUD in augustus 2019. De eigen Codefi-productsuite van ConsenSys heeft sinds de lancering in 2019 een aanzienlijk en vergelijkbaar volume aan digitale activaprojecten mogelijk gemaakt..

Opkomende kansen voor het leidingwerk van de Amerikaanse effectenindustrie

Het DTCC bevindt zich in het hart van de Amerikaanse kapitaalmarkten en is lange tijd een motor van innovatie geweest. Het doel van het bedrijf is om posttransactionele processen te versterken, een efficiënte infrastructuur te bieden en schaalvoordelen te ondersteunen, en dit alles met behoud van de veiligheid. The Depository Trust Company (DTC), de dochteronderneming van het bedrijf, werd in 1973 opgericht om het toenemende papierwerk en de daaruit voortvloeiende risico’s aan te pakken met de snelle toename van effectentransacties op de Amerikaanse kapitaalmarkten op dat moment. Het DTCC en zijn dochterondernemingen verwerken bijna $ 2 biljoen aan transacties per jaar. 

Ongeveer 50 jaar later bereiden de Amerikaanse kapitaalmarkten en het DTCC zich voor op nieuwe fundamentele verschuivingen in de sector, aangedreven door de komst van digitale activa. Project Whitney en Ion hebben het potentieel om eindelijk een aantal lang nagestreefde doelen te bereiken, zoals verkorte afwikkelingscycli en geautomatiseerde compliance.

consensys plexus pictogram rond Bekijk ons ​​webinar over de toekomst van Finance Watch

Het Whitney-platform: gebouwd op Ethereum 

Het Whitney-platform is een op blockchain gebaseerd prototype dat tokens muntt en activatransfers registreert op het openbare Ethereum-netwerk, terwijl het een onafhankelijk digitaal record van beveiligingseigendom buiten de keten bijhoudt.. 

Het platform is ontworpen om een ​​reeks pijnpunten in particuliere markten op te lossen, van dure papieren processen tot fragmentarische compliance. Enkele van de kerncapaciteiten zijn onder meer een digitaal en cryptografisch verifieerbaar record van beveiligingseigendom, evenals een dynamische regelmotor die buiten de keten werkt om geautoriseerde on-chain transacties mogelijk te maken en om ervoor te zorgen dat uitgevende instellingen, makelaars en investeerders de naleving handhaven gedurende het hele jaar. levenscyclus van effecten.

Momentum voor acceptatie van digitale activa vergroten 

De stap van DTCC om Project Whitney aan te kondigen volgt op een toenemend momentum op de conventionele en digitale activakapitaalmarkten die zich hebben ontwikkeld tot 2018, 2019 en 2020. 

In 2018 was JPMorgan Chase baanbrekend test van Quorum met de Nationale Bank van Canada en de Wereldbank $ 81 miljoen Bond-i in 2018 en tweede uitgifte in 2019. Afgelopen juli lanceerde CapBridge Group, in samenwerking met ConsenSys, 1x, een eerste in zijn soort uitwisseling van beveiligingstoken gebaseerd en gereguleerd in Singapore. In september, Santander kondigde de uitgifte aan van een symbolische obligatie van $ 20 miljoen. Het project van Santander was opmerkelijk omdat het de eerste grote uitgifte was die volledig op het openbare Ethereum-netwerk werd verhandeld. 

Sindsdien hebben verschillende andere financiële instellingen het Ethereum-mainnet geadopteerd. De Franse vermogensbeheerder Mata Capital gebruikte het vermogensbeheerplatform van ConsenSys Codefi om € 350 miljoen aan onroerend goed buiten Parijs te tokeniseren.

consensys plexus pictogram rond Casestudy: hoe Mata Capital € 350 miljoen aan onroerend goed downloadt

Ethereum dient als basis voor 95% van de uitgifte van digitale activa tot nu toe. Het zeer programmeerbare ontwerp, de native tokenization-mogelijkheden en de algemeen aanvaarde tokenstandaarden van de blockchain hebben het tot een ideaal platform gemaakt voor het digitaliseren van activa. Het DTCC-project implementeert een ERC-20-compatibele tokenstandaard. Beveiligingstokenstandaarden zoals ERC1400 bieden ook mogelijkheden voor de DTCC om extra functies in tokens in te bouwen, zoals ingebouwde compliance, gedetailleerde overdrachtscontroles en de optie om verschillende staten te creëren met specifieke rechten verbonden, direct aan de ketting, zoals onderpand.

Hoe het Whitney-platform Ethereum gebruikt

Voor Project Whitney koos de DTCC het openbare Ethereum-netwerk en de bijbehorende ERC20-standaard voor het slaan van tokens, evenals een off-chain Compliance Oracle en een back-up onafhankelijk voorraadrecord. Voor secundaire handel voorziet Project Whitney een scenario waarin mensen ofwel OTC ofwel op een Alternative Trading System (ATS) verhandelen, en ofwel in de naam van hun eigen begunstigde ofwel via een bewaarmodel. In een bewaarmodel worden tokens namens een belegger op een omnibusrekening bewaard, net als een straatnaam.

Ontwerpoverwegingen: openbare versus particuliere Ethereum-netwerken 

De casestudy van Project Whitney merkt op dat vier sleutelfactoren de DTCC ertoe brachten om openbaar Ethereum te selecteren:

  • Observatie van de tokenisatie-inspanningen van de Amerikaanse particuliere markten tot nu toe
  • Toegang tot open source tooling
  • Mogelijkheid om de handhaving van belangrijke operationele processen buiten de keten te testen
  • Verlangen om hands-on technisch inzicht op te bouwen rond openbare blockchain-infrastructuur

Hoewel de DTCC ervoor koos om met het openbare Ethereum-netwerk te werken, zou een alternatieve benadering die tot nu toe door veel klanten wordt gebruikt, zijn om een ​​privé-instantie van Ethereum te creëren. Een privaat netwerk stelt gebruikers in staat om veel betere prestaties te behalen op dimensies zoals doorvoer en de noodzaak van gasbetalingen te vermijden.   

Technologieën zoals Hyperledger Besu en Quorum zijn naar voren gekomen als standaardkeuzes voor ondernemingsvriendelijke Ethereum-klanten. De PegaSys-suite, dat is gebouwd door het team dat Hyperledger Besu heeft ontwikkeld, stelt bedrijven in staat om snel privé Ethereum-netwerken op te starten met geavanceerde functionaliteiten en 24/7 ondersteuningsservices.  

Private Ethereum-netwerken vormen de basis voor verschillende spraakmakende blockchain-consortia, zoals komgo (belanghebbenden zijn onder meer Citi, Shell, BNP en ING) en Covantis (belanghebbenden zijn onder meer ADM, Cargill en Louis Dreyfus). 

Bovendien staat Ethereum 2.0, een belangrijke upgrade van het openbare Ethereum-netwerk, gepland voor 2020. Ethereum 2.0 zal veel prestatievoordelen bieden, waaronder exponentiële schaalbaarheid en transactiesnelheid als gevolg van de overgang van een Proof of Work-consensusalgoritme naar Proof of Inzet.

Wat is de volgende stap voor de acceptatie van digitale activa?

Project Whitney is een ander bewijs dat digitale activa de weg zullen banen naar innovatie op kapitaalmarkten, zowel voor operationele efficiëntie als voor het vergroten van de toegang tot particuliere markten voor Main Street-investeerders. Met een alles-in-één platform voor digitaal activabeheer, zoals Codefi, hebben gevestigde financiële instellingen nu kant-en-klare oplossingen voor het ontwerpen, uitgeven en verhandelen van digitale activa en effecten. 

Demo ConsenSys Codefi vandaag

Maak contact met ons team van experts om onze suite met digitale asset-oplossingen te demonstreren. Neem contact met ons op Vermogensbeheer Kapitaalmarkten Codefi Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me