Mata Capital en ConsenSys werken samen op het Blockchain-platform voor onroerend goed

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogPersbericht

Mata Capital en ConsenSys werken samen op het Blockchain-platform voor onroerend goed

Dit blockchain-platform heeft tot doel de nieuwe oplossing voor waardeoverdracht te worden voor beleggingstransacties in onroerend goed. Mata Capital wordt daarmee de eerste operator in de vastgoedsector die blockchaintechnologie gebruikt voor investeringen in vastgoed. By ConsenSysJuli 18, 2019Geplaatst op 18 juli 2019

blauwe knooppunten

Dit blockchain-platform heeft tot doel de nieuwe oplossing voor waardeoverdracht te worden voor beleggingstransacties in onroerend goed. Mata Capital wordt daarmee de eerste operator in de vastgoedsector die blockchaintechnologie gebruikt voor investeringen in vastgoed.

Parijs, Frankrijk  Mata hoofdstad, een onafhankelijke speler in het beheer van vastgoedbeleggingsfondsen met ongeveer 600 miljoen euro aan activa onder beheer, kondigde vandaag de adoptie aan van blockchain-technologie om de verwerking van effectenregisters voor zijn vastgoedbeleggingsproducten te optimaliseren. De lancering van dit nieuwe platform werd uitgevoerd in samenwerking met ConsenSys, een leider in de ontwikkeling van blockchain-softwareproducten, en Screeb Notaires, een notariskantoor dat innovatieve projecten in de vastgoedsector ondersteunt.

Vanaf het Franse decreet van 24 december 2018, spelers in de financiële wereld hebben de mogelijkheid om een ​​gedistribueerde grootboektechnologie te gebruiken voor de weergave en overdracht van financiële zekerheden. Gedreven door de evolutie van het regelgevingskader en zijn sterke geloof in blockchain-technologie, heeft Mata Capital besloten om deze innovatieve technologie te gebruiken om een ​​aantal van zijn vastgoedinvesteringen vast te leggen en te verwerken..

Concreet zal Mata Capital financiële activa registreren – in dit geval de aandelen van een kapitaalvennootschap die onroerend goed bezit – en bijbehorende rechten in de vorm van een “token” * vertegenwoordigd op de Ethereum-blockchain. Naast een aanzienlijke verlaging van de aansprakelijkheidsbeheerkosten voor de uitgevende instelling, verbetert blockchain-technologie de liquiditeit van niet-beursgenoteerde activa, verhoogt de transactietransparantie en vermindert het risico op fraude.

“Met tokenisatie kunnen we onze investeerders een betere liquiditeit bieden, vooral op de secundaire markt”, zegt Baptiste Saint-Martin, productontwikkelingsmanager bij Mata Capital. “Innovatie vormt de kern van de strategie van Mata Capital, zoals geïllustreerd door de recente implementatie van een operationeel platform om al onze abonneegegevens te beveiligen”, voegt Souleymane-Jean Galadima, directeur van de innovatiepool en digitale activiteiten bij Mata Capital toe..

Het blockchain-platform voorgesteld door Mata Capital, dat vanaf 31 juli operationeel zal zijn, biedt verschillende belangrijke functies voor investeerders:

– Het houdt het register van fondshouders voor vastgoedfondsen;

– Het stelt investeerders in staat om alle AML (“anti-witwas”) en KYC (“ken uw klant”) acties uit te voeren via het platform; en

– Het biedt de mogelijkheid om de evolutie van de status van de inschrijving op een fonds of een “club deal” -operatie te volgen.


Uiteindelijk zouden met name beleggers hierdoor gemakkelijk kunnen inschrijven en hun effecten zonder recept kunnen doorverkopen vanaf één eurocent. Dit nieuwe blockchain-platform zal worden gebruikt voor een vastgoedproject, gestructureerd in een clubdeal, gelegen in het 15e arrondissement van Parijs voor een investeringsvolume van 26 miljoen euro. “Dit wordt de grootste tokenized operatie in Europa”, zegt Baptiste Saint-Martin. In de toekomst zal het doel zijn om alle in aanmerking komende operaties van Mata Capital af te handelen, dat deze white label-oplossing ook wil aanbieden aan professionele partners in de financiële en / of vastgoedsector..

Om dit project uit te voeren, vertrouwde Mata Capital op de expertise van ConsenSys en zijn kant-en-klare producten voor het tokeniseren van white label financiële activa. Met de producten van ConsenSys kunnen organisaties hun bedrijven eenvoudig verbinden met gedistribueerde netwerken, nieuwe blockchain-netwerken implementeren en beheren, transacties lezen en schrijven of digitale activa maken en beheren.

“Deze eerste stap markeert het begin van een radicale transformatie van de vastgoedsector. Met het ConsenSys-platform stellen we onze klanten in staat om van het tijdperk van experimenteren naar een tijdperk van industriële groei te gaan ”, zegt Matthieu Bouchaud, Head of Real Estate bij ConsenSys..

Screeb begeleidde Mata Capital bij de implementatie van de oplossing via een vertrouwensmissie van derden. Via dit project dat de evolutie van het notariaat illustreert, vergezeld van innovatieve vastgoedoplossingen, bevestigt Screeb zijn vermogen om de actoren in digitale transformatie te adviseren, samen met zijn solide praktijk in institutioneel vastgoed..

“Het door Mata Capital ondersteunde project is een belangrijke innovatie in het ontwerpen en verwerken van financiële effectentransacties met onroerend goed op een volledig veilige en gedigitaliseerde manier”, zeggen Arthur Cazalet en Damien Mancel, associate notarissen bij Screeb. * Een “token” is een digitaal activum dat wordt uitgegeven en inwisselbaar op een blockchain

Over Mata Capital

Mata Capital is een onafhankelijke beheermaatschappij die gespecialiseerd is in het beheer van vastgoedfondsen voor institutionele beleggers en particuliere familiegroepen. Het bedrijf positioneert zichzelf op basis van beleggingsstrategieën met een kern + opportunistisch risicoprofiel voor alle vastgoedactiva. Mata Capital, opgericht in 2015, brengt 19 professionals samen en beheert op 30 juni 2019 een uitstaand bedrag van 600 miljoen euro. Mata Capital heeft een vergunning als Portfolio Management Company door de Financial Market Authority onder het nummer GP-16000024.

Ga voor meer informatie naar: https://www.matacapital.com/fr/

Over ConsenSys

ConsenSys is een blockchain-bedrijf dat zich toelegt op het transformeren van de digitale architectuur van de wereld naar een meer open, inclusief en veilig internet van waarde, gewoonlijk Web3 genoemd. Met een betrouwbaardere internetarchitectuur helpt ConsenSys bedrijven en overheden nieuwe bedrijfsmodellen en waarde te ontsluiten, efficiëntie te vergroten via een gedeelde IT-infrastructuur en moderne cryptografische methoden te gebruiken om persoonlijke gebruikersgegevens te beschermen. Door ons unieke wereldwijde bedrijf, bestaande uit een durfkapitaalfonds en een startup-incubator, de Enterprise Ethereum-adviesafdeling en een educatieve Academie, bouwt ConsenSys aan de gedecentraliseerde toekomst. Ga voor meer informatie naar consensys.net

Over Screeb Notaires

Als historische speler op de Parijse markt heeft Screeb zijn reputatie opgebouwd dankzij de uitstekende ondersteuning die werd geboden aan institutionele, particuliere en professionele klanten. Het kantoor heeft elf notarissen en veertig medewerkers die nauwgezet en efficiënt handelen op het gebied van onroerend goed, bankieren en financieren en vermogens en familie. De uitmuntendheid van Screeb is echter geworteld in zijn vermogen om zich aan te passen aan veranderingen die van invloed zijn op zijn klanten. Het kantoor is altijd in beweging en ontwikkelt slimme oplossingen die zijn aangepast aan nieuwe eisen en nieuwe uitdagingen. Ga voor meer informatie naar: https://screeb.fr/en/

Media Contacten:

Voor Mata Capital:

Amélie Verone: 06 46 60 03 35 – [e-mail beveiligd]

Thomas Carlat: 06 16 83 88 17 – [e-mail beveiligd]

Voor ConsenSys:

[e-mail beveiligd]

Voor Screeb:

Houda Santoni: [e-mail beveiligd]

Gwénaëlle Henri: [e-mail beveiligd]

Asset Management Case Study Onroerend goed Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map