Mensen achter de machine: ontmoet cryptograaf Amira Bouguera

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain-ontwikkeling

Mensen achter de machine: ontmoet cryptograaf Amira Bouguera

Amira vertelt het verhaal van haar komst naar ConsenSys, haar passie voor cryptografie en hoe privacy de kern van Ethereum is. Door ConsenSys11 november 2019Geplaatst op 11 november 2019

1 u2oS1uOusLocTgc9jxEI Q

Amira Bouguera is een cryptograaf en beveiligingsingenieur bij ConsenSys Parijs. Ze studeerde af met een ingenieursdiploma in cryptografie en cyberbeveiliging aan ENSIMAG in Grenoble, Frankrijk. Amira heeft ook een masterdiploma in toegepaste wiskunde van de Universiteit voor Wetenschap en Technologie Houari Boumedienne. Ze concentreert zich op R&D onderwerpen rond privacy, schaalbaarheid en andere gerelateerde openstaande problemen van Ethereum 2.0.

Hoe en wanneer kwamen blockchain en Ethereum op je radar?

Een vriend van mij was erg gepassioneerd over bitcoin en Ethereum en heeft met me gesproken over de beroemde DAO-aanval en de harde vork in Ethereum. De aanval wekte mijn interesse en ik begon te zoeken om meer te weten te komen over wat er was gebeurd en welk beveiligingsprobleem deze bug veroorzaakte.

Om blockchain op mijn radar te houden, heb ik begin 2017 een cursus geselecteerd om meer te weten te komen over het gebruik van cryptografie in blockchain-architectuur. Daarna liep ik stage bij Tessi Labs om meer te leren over blockchain hands-on. Later nam ik deel aan een hackathon, georganiseerd door het Social Impact-team van ConsenSys. Mijn team heeft het CoverUs-app , en we hebben de uitdaging Financiële inclusie gewonnen! Ik solliciteerde bij ConsenSys en kwam in januari 2018 bij het kantoor in Parijs.

Waar ben je enthousiast over op het gebied van cryptografie? 

Ik ben vooral enthousiast over hoe post-quantum computing en zero-knowledge-protocollen zich zullen afspelen in de blockchain-ruimte.

Blockchain-technologie is op verschillende manieren afhankelijk van verschillende cryptografische technieken; bijvoorbeeld het ondertekenen van transacties met een digitale handtekening (ECDSA-algoritme). De beveiliging achter de meeste cryptografische protocollen is gebaseerd op de moeilijkheid om een ​​aantal wiskundige problemen op te lossen (bijvoorbeeld ECDSA voor discrete logaritmeproblemen).

Kwantumalgoritmen zoals Shor kunnen verschillende wiskundige problemen oplossen. Shor kan bijvoorbeeld de discrete logaritmen in polynomiale tijd oplossen, waardoor ECDSA-algoritmen zouden breken.


In wezen is het doel van post-kwantumcryptografie om cryptografische systemen te ontwikkelen die beveiligd zijn tegen kwantumcomputers en conventionele computers, terwijl ze kunnen samenwerken met bestaande communicatieprotocollen en netwerken..

Aan welke kansen en uitdagingen werk je bij ConsenSys?

Ik onderzoek oplossingen om veelvoorkomende Ethereum-problemen op te lossen. Namelijk schaalbaarheid en privacy

Schaalbaarheid:

Schaalbaarheid is waarschijnlijk de meest besproken uitdaging met betrekking tot Ethereum. Het toekomstige succes van Ethereum en Web3 als geheel hangt af van het vermogen om te schalen naarmate de vraag toeneemt. Momenteel kan het Ethereum-netwerk ongeveer 15 transacties per seconde verwerken.

Talloze R&D-teams testen momenteel oplossingen om het schaalbaarheidsprobleem op te lossen. Laag 1-oplossingen omvatten Sharding en Casper, en Laag 2-oplossingen zoals Plasma- en Betalingskanalen of Staatskanalen. Ik heb hoge verwachtingen van de schaalbaarheidsprobleem zal in de nabije toekomst worden opgelost.

Privacy:

Privacy is een hot topic in deze branche. Mijn team en ik doen onderzoek naar privacyproblemen en vertrouwen op geavanceerde nulkennis verifieerbare computertechnieken zoals Kogelwerende producten, ZKSnarks, ZKStarks, en ring handtekeningen. Zowel de implementatie van deze cryptografische methoden als het optimaliseren van hun rekencomplexiteit is momenteel een bottleneck voor ontwikkelaars. We werken eraan om de uitdagingen op het gebied van privacy en schaalbaarheid op te lossen en tegelijkertijd zo gedecentraliseerd mogelijk te blijven.

afbeelding1

Welke tips en tools heb je voor Web3-onderzoekers?

Eth Research

Dit is een privé-plek voor etherische nerds om beschaafde discussies te houden rond het bevorderen van Ethereum-onderzoek. Elk open probleem dat nog moet worden opgelost, is er. Voel je vrij om bij te dragen aan elk open source-project als je wilt helpen bij het ontwikkelen van Ethereum 2.0!

Gitter chat kanaal 

Dit open-source chatkanaal is handig voor Github-ontwikkelaars om te leren van experts in de gedigitaliseerde vorm. Ik breng veel tijd door in de Truffel en IJver Gitter-chatrooms. 

Zepkit

Zepkit is een starterkit die ontwikkelaars kennis laat maken met dapps. Het bevat een interactieve tutorial en integreert populaire web3-ontwikkeltools zoals Truffel, OpenZeppelin, Reageer, en Infura, die helpen om de installatie en ontwikkeling te versnellen.

Remixen 

Remix is ​​een Solidity IDE die wordt gebruikt om de Solidity-code van uw slimme contract te schrijven, compileren en debuggen. Het biedt ook uitstekende tools voor het uitvoeren van statische analyse en implementatie, allemaal binnen de online omgeving.

Web3js

Een zeer populaire verzameling bibliotheken die specifieke functionaliteit voor het Ethereum-ecosysteem bevatten en die interactie mogelijk maken met een lokaal of extern Ethereum-knooppunt, met behulp van een HTTP- of IPC-verbinding (Inter-Process Communication.)

MetaMask

MetaMask is een browserextensie voor toegang tot Ethereum-dapps in uw browser! Hiermee kunt u gegevens uit de blockchain ophalen, identiteiten beheren en veilig ondertekenen.

Over welke projecten ben je enthousiast in de Mesh?

Ik ben opgewonden over Hyperledger Besu. Hyperledger Besu is een open-source Ethereum-client geschreven in Java. Het bevat de baken ketting, waardoor we eth2.0 kunnen gebruiken met PoW (Ethash), PoA (IBFT 2.0 en Clique.)

Ik kijk er naar uit om toe te voegen ZK-Starks in Ethereum om schaalbaarheidsproblemen op te lossen. Ook enthousiast om te volgen Casper, zijn ontwikkelingen, en zien waar het heen zal gaan. Ik kan niet wachten om de impact te zien van projecten zoals uPort en andere gedecentraliseerde identiteitsprojecten over het leven van mensen. 

Wat zou je willen dat meer mensen wisten over Ethereum en het ecosysteem?

Ik wou dat mensen wisten dat dit een hulpmiddel voor de toekomst is. Ethereum zal een substantiële rol spelen in de toekomst van projecten met sociale impact en het democratiseren van toegang tot onderwijs. Bijvoorbeeld, ConsenSys lanceerde een Blockchain-mentorschapsprogramma voor de Re: Coded-trainers in Irak en in de MENA-regio

Ik ben ook diep geïnspireerd door de mensen achter deze technologie en hoe briljant en moedig ze zijn. Deze mensen schrijven de Web3-geschiedenis. Ze worden elke dag wakker, onderzoeken, testen, herhalen, verzenden, debuggen, draaien en verzenden opnieuw. Ze coderen in onbekende wateren met heel weinig handleidingen en geen leuningen. Ze doen dit omdat ze gepassioneerd zijn om de wereld een betere plek te maken. Roep ook naar de vroege dapp-testers. 

afbeelding2

Wat is de grootste les die u in uw rol heeft geleerd??

Geduld. Het vergt veel vooruitziendheid en geduld om te werken aan oplossingen die over een paar jaar geïmplementeerd zullen worden. Soms heb je ideeën die je wilt uitvoeren en implementeren, maar mis je de juiste tools om je ideeën uit te voeren. Dus je blijft bouwen. 

We moeten ons realiseren dat Vitalik bracht medio 2015 het idee van Ethereum voort. Zijn paper inspireerde talloze cryptografen, ontwikkelaars, QA-testers en projectmanagers om hun baan te verlaten, de oproep te beantwoorden, het onbekende te betreden, te verzamelen en te bouwen. In vergelijking, de eerste, duidelijke, alleen-lezen hypertext-webpagina werd gemaakt in 1992. Er was geen CSS, geen animatie, geen UX / UI, geen Javascript, geen tools zoals Photoshop of WordPress. Het duurde erg lang voordat Web2 de functionaliteiten kreeg die we tegenwoordig gewend zijn.

In wezen doen we hetzelfde met Web3. De oplossingen waar we naartoe werken, hebben tijd nodig voordat ze productieklaar zijn. MetaMask heeft een volledig functionele applicatie die gebruikers met Web3 verbindt, slechts vier jaar later Blok 0. Hoewel het er misschien niet zo uitziet, werken we in een razend tempo. Als onderzoeker ben ik gewend geraakt aan de tijdlijn, maar het kan frustrerend zijn voor ontwikkelaars en zakenmensen. 

Waar zie je jezelf over een paar jaar in het Ethereum-ecosysteem??

Ik weet niet wat ik een paar jaar later ga doen, of hoe het gerelateerd zal zijn aan Ethereum. Wat ik wel weet, is dat ik waarde creëer en nu een impact achterlaat met de hulp van mijn geweldige collega’s in het Ethereum-ecosysteem. Ik zal dit blijven doen zolang het zinvol is en mij vreugde schenkt.

Neem contact op met Amira LinkedIn, Twitter, en Medium

Wil je de vaardigheden leren om een ​​blockchain-ontwikkelaar te worden?

Download de Blockchain Developer Job Kit →

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoertWebinar

Hoe u een Ethereum-knooppunt instelt en uitvoert

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwenWebinar

Hoe u uw eigen Ethereum-API kunt bouwen

Hoe u een sociaal token maaktWebinar

Hoe u een sociaal token maakt

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkelingWebinar

Beveiligingshulpmiddelen gebruiken bij slimme contractontwikkeling

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map