Mijn reis om een ​​validator te worden op Ethereum 2.0

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Mijn reis om een ​​validator te worden op Ethereum 2.0

Dit is de eerste in een reeks artikelen waarin wordt beschreven hoe een persoon, met ~ 32 ETH en technische kennis, kan deelnemen aan de lancering van de Ethereum-bakenketen door Coogan Brennan25 november 2020Geplaatst op 25 november 2020

teku validator flow

Afbeelding: de afbeelding hierboven, door Ben Edgington van Teku (die ook het essentiële schrijft Eth2.news nieuwsbrief), beschrijft de stappen die we zullen nemen in de volgende drie blogposts. 

Opmerking: hoewel de deadline is verstreken voor validators om te worden opgenomen in het Genesis-evenement voor de bakenketen, kunnen mensen nog steeds 32 ETH storten in het aanbetalingscontract door de onderstaande stappen te volgen. Volgens Alex Tudorache van Eth2stats, zodra de keten begint op 1 december, 12:00 UTC, 2020, zullen personen die vanaf 24 november 12:00 UTC, 2020 tot Genesis storten, in de wachtrij worden geplaatst en de normale activeringsprocedure volgen. 

 1. Invoering
 2. Disclaimer
 3. Materialen en vereisten
 4. 32 ETH verwerven op MetaMask
 5. Launchpad Overzicht
 6. Sleutelgeneratie
 7. Ethereum 1.0 en 2.0 koppelen en vergrendelen 32 ETH
 8. Gevolgtrekking

1. Inleiding

Dit is de eerste in een reeks artikelen waarin wordt beschreven hoe een persoon, met ~ 32 ETH en technische kennis, kan deelnemen aan de lancering van de Ethereum-bakenketen, fase 0 van het Ethereum 2.0-project. Voordat we beginnen met de eerste stap van het verzenden van ETH naar het aanbetalingscontract en het verkrijgen van onze validatorsleutels, wil ik enkele van de motivaties achter Ethereum 2.0 bespreken.

Ethereum staat op het punt een nieuwe en opwindende reis te beginnen naar onbekend terrein voor elk blockchain-netwerk. De verschuiving van Proof of Work naar Proof of Stake is de belangrijkste protocolwijziging in de korte geschiedenis van openbare blockchains. Het dichtstbijzijnde equivalent zou de Gescheiden getuige (of, SegWit) harde vork van Bitcoin – een aanpassing aan de manier waarop blokgroottes werden verwerkt in het Bitcoin-netwerk. Die verandering, relatief klein in vergelijking met Ethereum 2.0, resulteerde in een omstreden, bitter gevecht en leidde uiteindelijk tot de fragmentatie van de Bitcoin-gemeenschap..  

De lancering van Ethereum 2.0 zorgt ervoor dat SegWit eruitziet als een bandenwissel. Er zijn twee belangrijke redenen waarom deze gemeenschap zo’n ingrijpende herwerking zou ondernemen. Ten eerste is de Ethereum-gemeenschap een gemeenschap van ontwikkelaars. Ontwikkelaars lanceren een product niet en raken het nooit meer aan. We implementeren, observeren, bespreken en herhalen voortdurend de ideeën en het werk dat we produceren. Die cyclus gaat gepaard met een hoog niveau van planning, modellering en coördinatie tussen veel teams die, in andere situaties, als concurrenten kunnen worden beschouwd. Als er fouten zijn, komt de gemeenschap samen om ze op de best mogelijke manier op te lossen.

De tweede reden waarom we dit nieuwe streven ondernemen, is dat wij geloven dat openbare blockchains nog lang niet hun volledige potentieel hebben. Proof of Work was een ongeteste hypothese toen Bitcoin in 2009 werd gelanceerd. De overgrote meerderheid van de mensen geloofde niet dat je het probleem van dubbele uitgaven kon oplossen, behalve door het gebruik van vertrouwde tussenpersonen. Bitcoin en andere Proof of Work-netwerken hebben nu bewezen dat we een monetair systeem kunnen implementeren als een peer-to-peer-protocol (ik stuur je geld) zonder een derde partij.

Dat punt bewijzen was nog maar het begin. Ethereum kreeg door de gemeenschap de bijnaam Bitcoin 2.0 toen het voor het eerst werd ontwikkeld: het erkende de tekortkomingen van het besturingssysteem van Bitcoin en werd gelanceerd om de mogelijkheden van peer-to-peer-protocollen uit te breiden. Ethereum 1.0 zal door de jaren heen grote vooruitgang blijven boeken terwijl we er 2.0 naast bouwen, maar zoals Vitalik Buterin zei in een recente Reddit AMA:

“Als je hier vandaag in Ethereum bent, zou je hier niet moeten zijn omdat je vindt dat de huidige regels (economisch of technisch) het verdienen om koste wat het kost beschermd en gestabiliseerd te worden, maar omdat je gelooft in waar het ecosysteem naartoe gaat. […] Deelname aan Ethereum is onvermijdelijk gedeeltelijk een voorspelling dat de routekaart goed is en dat zodra dit upgradeproces is beëindigd, we daadwerkelijk op een plek zullen komen waar het netwerk efficiënt en stabiel en krachtig is en in staat is om de basis te zijn van belangrijke delen van de wereldeconomie “


Bewijs van inzet in deze fase van Ethereum 2.0 is eigenlijk een weddenschap op het vermogen van de Ethereum-ontwikkelaars en -gemeenschap, die al zoveel hebben gebouwd, om nog meer te leveren aan de grotere wereld. U kunt verwachten dat u alle gelden waarvoor u in dit depositocontract plaatst, blokkeert tenminste twee jaar, waarschijnlijk langer. Onderschat de risico’s niet en investeer alleen wat u zich kunt veroorloven te verliezen. Door bij te dragen aan deze eerste stap, neemt u echter deel aan een potentieel historisch moment om openbare blockchains naar de volgende ontwikkelingsfase te duwen..

Laten we beginnen.

2. Disclaimer

Dit is een post die ik aan het schrijven ben als medewerker van ConsenSys en iemand die van plan is om daadwerkelijk in de bakenketen te gaan spelen. De eerste verklaring betekent dat ik prioriteit geef aan ConsenSys-producten (ConsenSys-producten zijn doorgaans de beste in hun klasse voor Ethereum en ik heb ook toegang tot technische teams die me kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen). De laatste verklaring betekent dat ik optimaliseer voor kosten en gebruiksgemak: ik heb geen duizenden ETH om substantiële beloningen op te leveren, dus ik neem een ​​paar snelkoppelingen. Ik wil ook geen server in mijn appartement hoeven te onderhouden voor kosten- en logistieke doeleinden, dus ik gebruik Amazon Web Services (AWS) om mijn validatorknooppunt te hosten. Het is een service die ik als ontwikkelaar ken en die virtueel is, dus ik heb er overal toegang toe voor onderhoud. (In eerste instantie overwoog ik mijn 8GB RAM Raspberry Pi te gebruiken, maar ik wilde me geen zorgen maken over de internetverbinding, de stroomvoorziening van de site nog steeds aan, oververhitting en snelheid, of als mijn hond mijn laptop omver schopt als ik weg ben Dat is een optie en Ethereum op ARM is een groep die materialen levert voor het uitzetten van Ethereum 2.0 op Raspberry Pi) 

Veel mensen in de cryptogemeenschap zouden het niet eens zijn met het gebruik van een Infura-eindpunt in plaats van een lokale Ethereum 1.0-client en hosting op AWS (onderdeel van de Amazon-goliath). Dit zijn beslissingen die ik heb genomen om het inzetten op Ethereum 2.0 zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken voor individuen, maar er zijn afwegingen voor decentralisatie en privacy. U kunt echter de onderstaande tutorial met brede richtlijnen volgen en ervoor kiezen om uw eigen Ethereum 1.0-client en lokaal te hosten. In feite, als je dat kunt, zou ik je aanmoedigen om dat te doen! 

3. Materialen en vereisten

Dit zijn de materialen die we nodig hebben en de algemene stappen die we zullen nemen in de loop van drie berichten:

Materialen

 • Een verbintenis van drie jaar om 32 ETH uit te zetten en een validatorknooppunt te onderhouden
 • 32 ETH (plus <1 ETH voor gaskosten)
 • $ 717,12 (prijs voor gereserveerde instanties voor drie jaar voor een m5.xlarge-instantie) + 120 (kosten voor één jaar van 100 GB opslag, conservatief uitgaande van bijna volledige opslagcapaciteit) = $ 837,12 betaald in de loop van het jaar aan AWS
 • MetaMask-extensie (gratis te installeren​ 
 • Infura-account (gratis niveau

Stappen

 1. Verkrijg 32 ETH op MetaMask, Walkthrough Launchpad
 2. Configureer AWS-instantie (driejarige verbintenis, kan minder zijn, maar u bespaart geld met meer tijd en u zit vast), beveiligingsfuncties versterken
 3. Verificatiesleutels importeren, Teku uitvoeren, monitoring instellen 

Er zijn een aantal geweldige, meer algemene tutorials die door dit proces lopen, namelijk de walkthrough van Mara Schmiedt en Collin Myers in de Bankless-nieuwsbrief. Deze tutorial zal anders zijn, aangezien ik mijn eigen individuele uitzetproces doorloop en stappen toevoeg die specifiek zijn voor mijn algehele opstelling.

4. Het verwerven van 32 ETH op MetaMask

Zowel de gemakkelijkste als de moeilijkste stap van deze tutorial. Terwijl ik dit schrijf, maakt Ethereum een ​​prijsrun door die de kosten van uitzetten drastisch verhoogt (Evan Van Ness heeft een heerlijke post die de kosten van validatie gedurende vele maanden weergeeft, te beginnen met maart 2019, toen het $ 3.100 USD kostte om 32 ETH te kopen tot oktober 2020 wanneer het $ 12.000 USD kost). Er zijn een paar mensen die al geruime tijd HODLed Ethereum hebben gekocht. Als je in 2010 nog niet je crypto op een pizza hebt verpest, beschouw jezelf als een gelukkige – eh – strategische investeerder.

Waarom hebben we een browsergebaseerde portemonnee zoals MetaMask nodig? De stroom van het vergrendelen van ETH in het depositocontract op Ethereum 1.0 Mainnet en het verbinden met de Ethereum 2.0 Beacon-keten vereist een soort delicate dans. De twee ketens gebruiken verschillende soorten cryptografie, dus we moeten geheel nieuwe soorten cryptografische sleutels genereren. Die sleutels moeten echter worden verbonden met onze Ethereum 1.0-adressen met de 32 ETH. Het zou erg lastig zijn om het alleen te doen, dus hebben de Ethereum Foundation en ConsenSys een website opgezet die het proces afhandelt dat de Lanceerplatform. Om met die website te communiceren, hebben we echter een browsergebaseerde portemonnee nodig met de Ethereum 1.0-sleutels die zijn gekoppeld aan onze 32 ETH-balans. We komen er later meer op terug, maar ik wilde mensen laten weten waarom we dit doen.

Als u geen ether heeft (de basisvaluta voor het Ethereum-netwerk): U kunt rechtstreeks op MetaMask kopen. U kunt ETH ook kopen op gecertificeerde beurzen zoals Tweelingen, maar wees gewaarschuwd dat er een uitgebreid KYC-proces is en dat Gemini records zal bewaren en kan indienen bij lokale, provinciale en nationale overheidsinstanties. Als u ERC-20-tokens bezit maar geen ether: Ik raad aan om de nieuwe swaps-functie van MetaMask rechtstreeks in je MetaMask-portemonnee te gebruiken, die gedecentraliseerde exchange-aggregators zoals Uniswap en AirSwap combineert om de beste prijzen en laagste netwerkkosten te krijgen. Als uw ETH zich op een Trezor- of Ledger-hardwareportefeuille bevindt, Ik raad je aan om deze stappen te volgen om die portemonnee met MetaMask te verbinden. Ik gebruik MetaMask, maar de Ethereum Foundation beveelt ook browsergebaseerde wallets aan, zoals Portis of Fortmatic

Voor mij was het een beetje zenuwslopend om te zien dat er een aanzienlijk bedrag tot mijn beschikking stond met een eenvoudige cryptografische handtekening. Waarschijnlijk een goed moment om je te verbazen over de ongelooflijke kracht van crypto om dit aan individuen te kunnen schenken, terwijl je mensen er ook aan herinnert ervoor te zorgen dat je een back-up hebt gemaakt van je privésleutels of herstelzinnen.

5. Launchpad Overzicht

Afbeelding: Launchpad.ethereum.org

Nu we de voogdij hebben over de 32 ETH om uit te zetten, kunnen we naar Launchpad.ethereum.org, de Launchpad-website die we eerder noemden. De Bankless-gids van Mara en Collin gaat heel goed door de eerste pagina (hieronder weergegeven) en veel ervan spreekt voor zich, maar ik wilde mijn eigen persoonlijke interpretatie geven over een paar dingen:

De eerste vier stappen (Overzicht, Aanmelden, Verantwoordelijkheden, en Snijden) zijn een basissamenvatting van Ethereum 2.0, uitzetten en uw verantwoordelijkheden als validator. In wezen is het Proof of Stake consensusmechanisme gebaseerd op “mijnwerkers” (in Proof of Work-spraakgebruik) die hun geld plaatsen waar hun mond is, in plaats van enorme hoeveelheden CPU te besteden aan het oplossen van Proof of Work-puzzels. Dat is de 32 ETH, table stakes voor deelname aan Proof of Stake-consensus. 

En aangezien het netwerk nog in ontwikkeling is, is er nog geen uitgang voor validators (wat als je de DAO-hack op het nieuwe netwerk vindt? We kunnen je niet laten vertrekken …). Dus iedereen staat voor de lange termijn. (dat omvat Overdrachtsvertraging en Inzet

Als laatste, als u zich “misdraagt” als validator in het netwerk (hetzij uit boosaardigheid, hetzij uit onwetendheid of uit toeval), wordt u bestraft. In Ethereum 2.0 heet het snijden. Aan de positieve kant, als je je correct gedraagt ​​als validator, krijg je de ‘mining-beloningen’ die aan het netwerk zijn gekoppeld (we zullen dat later meer bespreken). Even terzijde: de balans tussen ontmoediging en stimulans verschilt van Proof of Work, waar die er alleen zijn stimulansen voor miners om het netwerk niet te saboteren en zich correct te gedragen. 

Het volgende is het sleutelsysteem dat ik eerder noemde. Het sleutelsignatuursysteem dat Ethereum 2.0 zal gebruiken, is BLS. Ik ben geen expert op het gebied van cryptografie, maar de afhaalmogelijkheid van BLS is dat meerdere digitale handtekeningen kunnen worden samengevouwen tot één verifieerbare handtekening. Dit is handig bij het verzamelen van attesten van het baken (“Stemmen met betrekking tot de geldigheid van een scherfblok of baken”​Het meest relevante voor ons is dat het BLS-schema verschilt van het schema dat wordt gebruikt voor Ethereum 1.0.

Zie voor meer informatie over BLS deze thread van Jeff Coleman of dit Reddit-bericht over de geschiedenis van BLS-ontwikkeling voor Ethereum 2.0

Het wijzigen van een privésleutelschema voor een groot openbaar netwerk zou doorgaans bijna onmogelijk zijn. Omdat Ethereum 2.0 echter naast Ethereum 1.0 zal draaien, hebben kernontwikkelaars een slimme oplossing bedacht, namelijk een klassieke handdruk:

Lanceerplatform

In het bovenstaande diagram vertegenwoordigen de blauwe sleutel en vakken Ethereum 1.0 en zijn cryptografische schema en de rode sleutel en vakken vertegenwoordigen Ethereum 2.0 en zijn cryptografische schema. Het aanbetalingscontract, dat bestaat op Ethereum 1.0 Mainnet, stelt de gebruiker in staat om te bewijzen dat hij privésleutels heeft voor Ethereum 1.0 en Ethereum 2.0. Hier is hoe dat werkt:

De transactie die wordt ingediend bij het depositocontract op Ethereum 1.0 moet worden ondertekend met een Ethereum 1.0-privésleutel (zoals elke transactie die op Mainnet wordt ingediend). Die transactie is echter gewikkeld rond een andere handtekening van een privésleutel, de Ethereum 2.0-privésleutel. De bakenketen kijkt naar het aanbetalingscontract op Ethereum 1.0, als een geldige transactie met het juiste saldo aan het contract wordt voorgelegd, pakt de bakenketen de eerste versleutelingslaag uit en krijgt toegang tot de tweede laag, de digitale handtekening van Ethereum 2.0. Dat wordt gebruikt om het Ethereum 2.0-validatoradres te bevestigen en te verbinden met een Ethereum 1.0-adres.

Voor mensen die bekend zijn met Solidity, is hier de transactie die in het Ethereum 1.0-contract komt, met de BLS-handtekeningparameter omcirkeld:

Er is hier nog een parameter (intrekkingsreferenties) die we niet hebben besproken, wat in wezen een eenmalige sleutel is om de 32 ETH in te trekken zodra we dat mogen doen. We zullen dat ook met Launchpad genereren.

Zoals je kunt zien, is het een ingewikkeld proces dat voor een individuele gebruiker een uitdaging zou zijn om solo te doen. Launchpad geeft ons een begeleid proces om de complexiteit te helpen en te verminderen.

De volgende drie secties (Inzet, Risico op vroege adoptie en Bevestiging) zijn een laatste herinnering aan de risicovolle en langdurige inzet van deelname aan Ethereum 2.0 

Voor meer informatie over Ethereum 2.0-terminologie en het begrijpen van de rol van een validator, zie de twee uitstekende stukken van Alex Tudorache Ethereum 2.0-voorwaarden ontrafeld en De reis van een validator door de bakenketen.

6. Sleutelgeneratie

Nu we een algemeen overzicht hebben van onze rol in Ethereum 2.0 als validator, gaan we verder met het vlees van het proces: validatorsleutels genereren en deze koppelen aan Ethereum 1.0 met een overdracht van 32 ETH naar het Ethereum 1.0 Mainnet Deposit-contract.

Na bevestiging dat u de onthullingen heeft gelezen, doorloopt Launchpad de opties die u heeft om een ​​Ethereum 1.0- en 2.0-client te selecteren. We komen hier in een andere post op terug en het is geen vereiste om verder te gaan. 

Vervolgens ga je naar het gedeelte ‘Sleutels genereren’, dat hieronder wordt weergegeven:

Ik heb 1 validator geselecteerd en het toont me mijn kosten. Vervolgens wordt mijn huidige besturingssysteem gevraagd me te helpen met het downloaden van een klein stukje software om de validatorsleutelparen te genereren. Dit is lastig, want hoewel mijn validator-client op Linux draait, gebruik ik dagelijks een Mac. Dus ik selecteer Mac en het brengt ons naar de volgende stap en vraagt ​​ons hoe we de software willen installeren:

Ik kies ervoor om de CLI-app te downloaden en deze brengt me naar de downloadpagina op de Github-pagina van de Ethereum Foundation (de releaseversie kan er voor u anders uitzien, zorg er wel voor dat dit de nieuwste versie is

Scroll naar beneden om de downloadsectie te zien:

Download het bestand `tar.gz` voor uw juiste besturingssysteem en pak het uit.

We moeten nu onze opdrachtregelterminal openen en naar de directory van ons uitgepakte bestand gaan, genaamd eth2deposit-cli. Een sneltoets voor sommige machines is om cd te typen en vervolgens de directory naar de terminal te slepen en neer te zetten, waardoor je het pad naar de directory krijgt. Druk op enter en voer in de eth2deposit-cli-directory de volgende opdracht uit die wordt geleverd door Launchpad:

./ deposit new-mnemonic –chain mainnet

Er is een constante herinnering om –chain mainnet op te nemen, omdat eerdere tutorials verschillende chains hadden voor verschillende testnets. Zorg er dus voor dat u mainnet toevoegt, anders zijn uw transactie-informatie niet geldig!

Voer het aantal validators in dat u wilt uitvoeren en volg de stappen.

Ik ga geen schermafbeeldingen delen voor de volgende paar stappen, omdat het gaat om het genereren van gevoelige sleutels en wachtwoorden. Twee belangrijke dingen: 1) Maak een back-up van de geheugenzin die je krijgt, want dit is de enige manier om de ETH die je hebt ingezet in te trekken zodra dat is toegestaan ​​2) Deze stap is alleen voor Teku-gebruikers: Maak een bestand in platte tekst met het wachtwoord dat u heeft ingevoerd voor uw validatiesleutels. Sla het op met dezelfde naam als uw keystore.json-bestand maar met een.txt-achtervoegsel in dezelfde map met uw sleutels en stortingsinformatie. Als uw keystore-bestand bijvoorbeeld KEYSTORE-M_123456_789_ABCD is.json, het platte tekstbestand met uw wachtwoord moet KEYSTORE-M_123456_789_ABCD heten.tekst. Dit wordt later gebruikt bij het uitvoeren van Teku.

Na het succesvol uitvoeren van eth2deposit-cli vanaf uw terminal en het toevoegen van het wachtwoordbestand, zou uw directory er als volgt uit moeten zien:

eth2deposit-cli /

└── validator_key_info /

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.json

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.tekst

   └── DEPOSIT_DATA_YOUR_TIMESTAMP_HERE.json

└── MNEMONIC_BACKUP.txt

7. Ethereum 1.0 en 2.0 koppelen en vergrendelen 32 ETH

De laatste stap voor deze tutorial is het sturen van onze validatorinformatie naar het depositocontract op Ethereum 1.0 mainnet met de juiste informatie die de beacon chain ook kan herkennen (de handdruk die we eerder noemden).

De “Upload Validator” -tab heeft een plek om het andere bestand gemaakt door eth2deposit-cli te slepen en neer te zetten: Uw stortingsgegevensbestand (DEPOSIT_DATA_YOUR_TIMESTAMP_HERE.json in de voorbeelddirectory hierboven). Versleep dat bestand van uw computer naar de plek op de Launchpad-pagina:

Als de stortingsgegevens correct zijn opgemaakt, zie je dit:

Nu zal Launchpad ons vragen om de softwareportefeuille te verbinden met het account waarnaar we onze 32 ETH eerder hebben gestuurd:

Als u dat eenmaal heeft gedaan, ziet u dit:

Nieuwe beveiligingsfuncties van MetaMask vereisen dat een website vraagt ​​om specifiek verbinding te maken met elk account – als het account met 32 ​​ETH niet is geselecteerd wanneer u verbinding maakt, opent u MetaMask, klikt u op het account dat wel de 32 ETH heeft en verbindt u het met Launchpad.

Wanneer u op Doorgaan klikt, ziet u een samenvatting van de informatie, samen met verdere nadruk op het risico en de langetermijnverplichting van wat u gaat doen:

Zodra u deze onthullingen en waarschuwingen zorgvuldig heeft doorgenomen, komt het moment van de waarheid:

Zodra u op “Start de transactie” klikt, wordt u geconfronteerd met een van de meest opwindende bevestigingsvakken in UW (crypto) LEVEN! Haal diep adem, wees er zeker van dat je er klaar voor bent, want er is geen weg meer terug als je eenmaal op Bevestigen drukt! (Nou, MetaMask heeft een tijdgevoelige ‘Transactie annuleren’-functie, want het is een geweldige portemonnee, maar doe alsof je die niet hebt!)

Zodra alles is bevestigd en gewonnen, zie je een scherm als dit:

8. Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt deelgenomen aan een van de meest opwindende ontwikkelingen in de geschiedenis van openbare coördinatie!!

Maar het werk is net begonnen. Onze volgende twee berichten zullen het opzetten van een AWS Ubuntu 20.04 Server-instantie voor ons Teku-validatorknooppunt met Infura als een Ethereum 1.0-eindpunt. Vervolgens werken we aan beveiligingsversterking en knooppuntbewaking met behulp van een tool als Grafana. 

Voor de volgende aflevering is alles wat we nodig hebben van dit bericht de inhoud van de eth2deposit-cli / validator_key_info directory, voorbeelden hieronder:

eth2deposit-cli /

└── validator_key_info /

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.json

   ├── KEYSTORE-M_123456_789_ABCD.tekst

   └── DEPOSIT_DATA_YOUR_TIMESTAMP_HERE.json

Blijf kijken!

Met dank aan James Beck, Meredith Baxter, Chaminda Divitotawela, Ben Edgington, The Dark Jester, Somer Esat, Joseph Lubin, Collin Meyers, Nick Nelson, Mara Schmiedt, Adrian Sutton en Alex Tudorache voor ondersteuning en technische assistentie.

BlockchainCryptoEthereumEthereum 2.0 Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map