blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

NIEUWSBRIEF # 3: DeFi en Digital Asset Insights

door Nicole Adarme 17 maart 2020 Geplaatst op 17 maart 2020

codefi-functie


Nieuw bij de nieuwsbrief en bij Codefi? Uitchecken deze uitlegvideo over ConsenSys Codefi.

Hallo vriend,

We hopen dat iedereen in deze moeilijke en dubbelzinnige tijd veilig blijft. Als een onderbreking van de COVID-19-nieuwscyclus, hebben we deze maand enkele DeFi-onderwerpen voor u waarvan we hopen dat u er veel plezier aan zult beleven. Gelukkig is het deze week dat ConsenSys Codefi zes maanden bestaat. Het is tot nu toe een drukke en opwindende rit geweest om te lanceren gedecentraliseerde netwerken, transparantie brengen in gedecentraliseerde financieringsprotocollen, tokeniseren van onroerendgoedinvesteringen, tokeniseren van door de gemeenschap gefinancierde gemeentelijke obligaties en moderniseren van wereldwijde handelsactiviteiten in grondstoffen, naast andere projecten. Bedankt dat je tot nu toe bent meegekomen voor de rit met ons, en zet je schrap – want de DeFi-reis is net begonnen. 

In de nieuwsbrief van deze maand leggen we uit hoe ons Codefi Activate-platform werkt en wat er anders is aan de lancering van tokens vandaag. Ook in onze nieuwsbrief deze maand zoomt onze Co-Head Lex Sokolin een paar duizend voet omhoog om zijn mening te geven over hoe blockchain de financiële fabriek verandert waar financiële instrumenten en producten worden gemaakt. Andere ondernemers proberen de grootste aandachtsplatforms te bouwen die deposito’s verkopen op basis van 30 jaar oude banksoftware. Ons voordeel ligt daarentegen in wereldwijde netwerken, publieke en private ketens en programmeerbare, gedecentraliseerde financiering.

Project Highlight – Codefi Activate

Q&A met Codefi Activate’s Lead Token Architect Ejaaz Ahamadeen

Wat is de reden dat u het Codefi Activate-platform heeft gemaakt en hoe werkt het??

We bouwen Activate om drie belangrijke problemen op te lossen die we tegenwoordig in het gedecentraliseerde netwerkecosysteem zien.

  1. De meeste mensen hebben tokens voor speculatieve waarde en onderschatten vaak het belang en de waarde van het actief gebruiken van deze tokens om een ​​netwerk te helpen beveiligen..

  2. Er is momenteel geen enkelvoudig, gebruiksvriendelijk platform waarmee ik verschillende tokens kan gebruiken en beloningen kan verdienen.

  3. Het beheren van tokens is een complex proces dat verbeteringen in UX / UI vereist. 

Codefi Activate probeert deze problemen op te lossen door middel van een verscheidenheid aan componenten, waaronder ons nieuwe ‘Proof-of-use’-mechanisme, de mogelijkheid om uw tokens te delegeren aan verschillende validators en een gebruiksvriendelijke participatieportal om uw tokens te beheren. 

Waarom koos je voor SKALE als lanceringspartner??

Zoals vorige maand aangekondigd, hebben we besloten om mee samen te werken SKALE-netwerk voor Codefi ActiverenDe allereerste netwerklancering ooit omdat ze een unieke oplossing bieden voor de schaalbaarheid en rekenlimieten van Ethereum. Samen helpt het Activate-platform het SKALE-netwerk te verbinden met een actieve gemeenschap van tokenhouders die kunnen helpen het netwerk te beveiligen en de prestaties te verbeteren door hun SKL-tokens in te zetten en beloningen te verdienen. De ‘actieve’ eigenschap staat hier centraal – terwijl eerdere netwerklanceringen zich concentreerden op speculatief gedrag, laat Activate zien waarom gebruik makend van deze netwerken zijn zoveel belangrijker. 

Waarom zouden mensen zich druk maken over het gebruik van hun tokens?? 

Tokens bieden een individu het recht op toegang tot en deelname aan een gedecentraliseerd netwerk. Deze baanbrekende activaklasse helpt een gemeenschap te stimuleren om in het beste belang van een netwerk te handelen en zo hoge prestatie- en beveiligingsnormen voor dat netwerk vast te stellen. De houder profiteert hier rechtstreeks van door protocol-native beloningen te verdienen (d.w.z. meer tokens!). Activate introduceert een gloednieuwe programmatische functie genaamd Proof-Of-Use, waarbij personen die tokens kopen, een vereiste moeten hebben om een ​​bepaald percentage van hun tokens voor een minimale tijd in te zetten voordat ze deze tokens voor andere doeleinden kunnen overdragen – in het geval van SKALE is dit 50% van de tokens voor 3 maanden. Dit helpt ervoor te zorgen dat het netwerk bij de lancering wordt beveiligd en voorkomt speculatief gedrag dat doorgaans voorkomt bij de meeste token-distributies.

Wat is er nu veranderd met token-lanceringen in vergelijking met het verleden (d.w.z. de hausse van 2017)?

In het verleden waren de lanceringen van tokens gericht op het aantrekken van grote hoeveelheden ongerechtvaardigd kapitaal voor een token dat vaak niet geldig was binnen een netwerk. Deze ‘netwerken’ waren vaak niets meer dan ideeën in een whitepaper, en de ontwikkeling en het daadwerkelijke mainnet ontbraken ernstig. 

In ons huidige ecosysteem gaan netwerken veel voorzichtiger te werk bij het definiëren van het ontwerp en de use-case van een token, waarbij de legitimiteit ervan wordt getest en bekritiseerd door de gemeenschap op een live mainnet. Dit is belangrijk om te overwegen wanneer we tokens lanceren – zeer betrokken, goed geïnformeerde en bedachtzame gemeenschappen zullen enorme sprongen voorwaarts maken binnen het gedecentraliseerde ecosysteem. Codefi Activate wil de katalysator zijn om deze gemeenschappen met netwerken te verbinden.  

 Snel Codefi Hits

 “Future of Finance” – Digitale valuta van de centrale bank

van Lex Sokolin, Global Co-Head, ConsenSys Codefi

Ik heb een eenvoudig, bescheiden doel. Laten we $ 15 biljoen van het wereldwijde bruto binnenlands product verplaatsen naar open-source programmeerbare blockchains. Niet meer niet minder. 

Zoom uit voor context om het volledige plaatje te begrijpen. Kibbelen over protocollen en forks is een geweldige Twitter-strategie. Maar het doen van de eigenlijke software en marktontwikkeling is waar het om gaat. Laten we dus eens beschrijven waar we staan ​​vanuit het perspectief van digitalisering en de wereldeconomie.

Bron: ConsenSys Codefi Analytics

Bron: ConsenSys Codefi Analytics

In de afgelopen decennia zijn meerdere industrieën uitgehold door ontwrichting. Het begint met een goedkopere, eenvoudigere versie van een bekend product, dat een structureel voordeel heeft. Het product verbetert cumulatief, totdat de traditionele industrie niet meer kan concurreren, ondanks haar aanvankelijke marktaandeel. Napster haalde de muziekindustrie uit elkaar, zodat de inkomsten met 50 procent instortten en de rest was Spotify, niet de muzieklabels. Google deed hetzelfde met de media-industrie, aangezien het al het internet in zijn reclamemuil opnam. Uber maakte gebruik van gps en de hardware-footprint van Apple om een ​​vervanging te creëren voor de traditionele taxi, door de prijzen van New Yorkse taximedaillons met 80 procent te verlagen. Amazon en Alibaba sneden diep in de detailhandel en duwden culturele normen en betalingsvolume naar een nieuw chassis. 

In al deze gevallen – die clichés van durfkapitaal werden omdat ze klonken – gebeurde er iets fundamenteels. Het software-equivalent van het kernproduct in die branche werd vrij om te vervaardigen. Ik kan geen Spotify van cd’s bouwen, maar als digitale muziekbestanden een beschikbaar Lego-stuk zijn, wacht er een blauwe oceaan aan kansen. Je kunt deze ontwikkelingen zien als fractals die voortkomen uit verschuivende maatschappelijke tektonische platen. Naarmate de mensheid haar technische mogelijkheden naar een hoger niveau tilt, verandert de vorm (maar niet de aard) van menselijke activiteit. We kennen misschien niet elke recursieve vouw van de fractal, maar we kennen de spiraalvormige tendens. 

In tegenstelling tot de bovenstaande voorbeelden, kan financiële dienstverlening een veel moeilijker beest zijn. De sectoren zijn zeer technisch en geheimzinnig. Zijn taal is gespecialiseerd en beschermd. Toetredingsdrempels komen voort uit machtsverhoudingen in de vorm van regulering en vergunningverlening, en uit netwerkeffecten in de vorm van marktinfrastructuur, liquiditeit en betalingsrails. Het is voor de digitaliseringsvector moeilijker om de financiën te verteren. Maar zoals alle dingen weten we het antwoord al. Inkomstenpools en vergoedingen zullen blijven instorten, consolidatie zal machtswetten creëren en de rest van de industrie zal van nature digitaal zijn. 

Bron: ConsenSys Codefi Analytics

Bron: ConsenSys Codefi Analytics

In termen van de waardeketen van Financial Services kunnen we deze soep tot de essentie terugbrengen. Financiële producten worden in de fabriek gemaakt, vervaardigd als deposito’s, op de beurs verhandelde fondsen, onderschreven schulden of verzekeringspolissen. Een of andere kapitaalverschaffer maakt het ding zelf van verschillende financiële ingrediënten. Ze reizen vervolgens via een middenkantoor of een reeks verbindingsproviders. Denk aan CRM, KYC / AML, handelssoftware, onderpandbeheer, financiële planning en andere functiesets als de tussenstappen om een ​​financieel product in handen te krijgen van de eindklant. Helemaal aan het einde van dit labyrint bevindt zich een distributiekanaal – een winkel. Deze winkel kan een bankfiliaal, een financieel adviseur of een kredietverstrekker zijn. In toenemende mate is het je mobiele telefoon of een crypto-YouTube-influencer. Financiële producten worden verkocht, niet gekocht, waardoor distributie waardevol blijft, ongeacht de vorm. 

Bron: ConsenSys Codefi Analytics

Bron: ConsenSys Codefi Analytics

Ik zeg dit allemaal om ons terug te brengen naar het macroverhaal. In het afgelopen decennium heeft risicokapitaal een ongelooflijke aanval op financiële gevestigde exploitanten gefinancierd. De jaarlijkse investeringen stegen van enkele miljarden in de late jaren 2000 tot bijna $ 70 miljard per jaar in 2019. Het percentage durfkapitaal dat op fintech was gericht, groeide eveneens van 5 procent tot bijna 20 procent. Er vond een seismische herbalancering van de investeringen in financiële dienstverlening plaats, maar deze was voornamelijk gericht op distributie. Dit is de reden waarom we vandaag een dozijn wereldwijde eenhoorns hebben die allemaal dezelfde fintech-bundel inzetten. Hoewel Robinhood, Revolut, Wealthfront, N26, SoFi, Chime, MoneyLion en anderen in verschillende branches zijn begonnen, staan ​​ze tegenwoordig tegenover elkaar voor het hart van de millenniumklant. Het was nog nooit zo eenvoudig om voor de hekken te zwaaien. JPMorgan, Goldman Sachs, Santander, DBS, Schwab, BlackRock, Amazon, Apple en Uber lopen echter niet ver achter – de fractal ontvouwt zich parametrisch.

Dus wat blijft er over voor de ondernemers? Wetende dat financiën 20-30 procent van het wereldwijde BBP uitmaken, moeten we ons doel verleggen naar het gratis produceren van het kernproduct. Andere ondernemers proberen de grootste aandachtsplatforms te bouwen die deposito’s verkopen op basis van 30 jaar oude banksoftware. Ons voordeel ligt daarentegen in wereldwijde netwerken, publieke en private ketens en programmeerbare, gedecentraliseerde financiering. 

Net zoals Linux de meeste mobiele besturingssystemen in de wereld aandrijft, kunnen open-sourceprojecten zoals ethereum (en andere) op een dag de transactie-, markt- en afwikkelingsinfrastructuur voor alle activaklassen aandrijven. Triljoenen aan economische activiteit met toegevoegde waarde kunnen stromen via modulaire, uitbreidbare rails die identiteit, boekhouding, financiële instrumenten en de workflows die tegenwoordig worden vastgelegd op duizenden nichesoftwareplatforms standaardiseren en gemeenschappelijk maken. Dit is het werk dat nog moet gebeuren! Maar om de vooruitgang in die context te waarderen, moeten we alle schaakstukken volgen, wat betekent dat we de inspanningen van AI-first tech-bedrijven, grote financiële gevestigde exploitanten en Web 2.0 fintech-startups moeten volgen – die allemaal bijdragen aan de Borganisme.

Laatste opmerkingen

Dat was heel veel nieuwsbrief, dus bedankt dat je bij ons bent gebleven. Er komen volgende maand een aantal spannende aankondigingen en releases aan, dus houd het in de gaten. Was ondertussen uw handen, blijf gezond, volg ons Twitter, lees meer op onze website, en laat ons uw mening weten. Of je nu geïnteresseerd bent om met ons samen te werken, voor ons, of je wilt gewoon hallo zeggen, neem dan gerust contact met ons op.

Heeft dit bericht doorgestuurd? Aanmelden voor maandelijkse updates

Tot de volgende keer, 

Het ConsenSys Codefi-team

Vorige Codefi-nieuwsbrieven

Heb je een nieuwsbrief gemist die je heel graag wilde lezen? Is het een regenachtige zondag en wil je diep in de archieven van gedecentraliseerde financiën duiken? Maak je geen zorgen, we hebben je gedekt met onze opslagplaats van eerdere Codefi-nieuwsbrieven. 

 

Over ConsenSys Codefi

ConsenSys Codefi is het blockchain-besturingssysteem voor handel en financiën, gebouwd om bedrijfsprocessen te optimaliseren en activa en financiële instrumenten te digitaliseren. We hebben elementen van digitale activa en getokeniseerde effecten, verwerking van cryptobetalingen, blockchain voor bedrijfsfinanciering en de opkomende grens van gedecentraliseerde financiering gecombineerd om een ​​wereldwijde software-enabler voor de nieuwe financiële infrastructuur te bouwen. Denk aan Twilio, voor op blockchain gebaseerde financiering.

nl4.png

Codefi bevat vier kernmodules:

  • Activa: een platform voor het creëren, uitgeven en beheren van de levenscyclus van digitale activa, bijbehorende markten en digitale financiële instrumenten op openbare of geautoriseerde blockchain-netwerken.

  • Betalingen: een platform om cryptocurrency-betalingen en -inkomsten te verzenden, ontvangen en beheren binnen één dashboard. 

  • Netwerken: een reeks tools waarmee iedereen tokens kan gebruiken en kan deelnemen aan gedecentraliseerde netwerken.

  • Gegevens: een gegevens-, analyse- en risicobeheer-engine voor digitale activa, openbare blockchain-tokens en hun groeiende netwerken.

Praat tegen ons

Direct contact met ons opnemen? Neem gerust contact met ons op, we bespreken graag partnerschappen, klantenondersteuning en meer. 

Nieuwsbrief Productupdate Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me