blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

NIEUWSBRIEF # 6: Aankondiging van Codefi Compliance

door Nicole AdarmeJuni 9, 2020Geplaatst op 9 juni 2020

codefi-functie

Hallo vriend,

In de hoop dat deze e-mail je goed vindt en aangepast (of aangepast) aan onze nieuwe gedragspatronen. Deze maand kijken we naar enkele van de meer genuanceerde toepassingen van de Ethereum-blockchain, en we vatten zowel de lancering van Codefi Compliance als de verzekeringsstatus op Ethereum samen..

Roept in de ether

De samenleving heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld op de hielen van bewegingen, opstanden, opstanden, protesten en geschreeuw. Deze bewegingen stuwen de geschiedenis voort, maar worden ook verkeerd voorgesteld door ons historisch geheugenverlies. Media-vooringenomenheid, historisch witwassen, opzettelijke censuur, politieke agenda’s en schuldgevoelens achteraf kunnen resulteren in de vervorming of gevaarlijke verkeerde voorstelling van onze realiteit.

Op de Ethereum-blockchain zijn berichten in het verleden voor altijd verzonden, opgeslagen en onderhouden, buiten de invloed van media, overheid, censuur of wissing. De mensen die deze berichten hebben verzonden, willen ervoor zorgen dat we het niet vergeten. Een “oproep in de ether” is een oproep naar de eeuwigheid.

(Tip voor de Etherscan-links hieronder. Navigeer naar: “Klik om meer te zien” → “Invoergegevens” → “Invoer weergeven als” → “UTF-8”).

​ De klokkenluider van COVID ​

​ Een lijst om te onthouden ​


​ Black Lives Matter ​

​ Gerechtigheid voor George Floyd ​

​ Ik heb een droom ​

Uit de nieuwsbrief van Lex Sokolin (Global Co-Head Codefi) 1 juni, de Fintech-blauwdruk

Het is jouw school. Het is jouw televisie. Het is uw taak, uw rechtsstelsel, uw raad van bestuur, uw belastingen en uw regeringsvertegenwoordiger. De versnellingen van onze landen draaien op eeuwen geschiedenis, eeuwen die letterlijk zijn opgebouwd uit de dingen die we tegenwoordig ongemakkelijk vinden om naar te kijken. U wilt wegkijken van de protesten die de breuklijnen in onze samenleving afbakenen? Je vindt het plunderen lelijk en het knielen respectloos?

Kijk naar de geschiedenis van macht. De draden zijn verweven in ons geld. Ons economisch imperium en zijn soevereine keuzes, die zwarte levens van waardigheid, keuze en kansen ontdoet door een mythe van kapitalistische meritocratie, domineert nog steeds de wereld. Hoe veranderen we dat wat de levensader van de wereld is? Alle grote machten waren op dit bloed gebouwd, geld vloeit voort uit ongelijkheid.

De dollar groeide met katoen in het zuiden, bouwde de grote spoorwegen met Chinese handen, stond werkloos tijdens de Grote Depressie, vervaardigde tanks voor de wereldoorlogen en explodeerde uit Hiroshima. Het bestreed het kwaad en bestreed het zijne. Het brak de Sovjet-Unie en landde op de maan. De dollar heeft George Floyd gedood. Het zal talloze anderen redden. Het is aan ons om te worstelen voor zijn ziel.

Als het je niet bevalt wat je ziet, stem dan met je geld. Kies de belasting die u betaalt, wiens zwaard u laat schijnen en wiens kracht u groeit.

Lees verder

Codefi in de schijnwerpers:

Aankondiging van Codefi Compliance

Gisteren kondigde Codefi de lancering aan van Codefi Compliance, een geautomatiseerd en flexibel regelgevings- en complianceplatform voor cryptocurrency en digitale activa. Als een oplossing van de volgende generatie voor de bestrijding van witwassen van geld (AML) en de bestrijding van de financiering van terrorisme (CFT), zorgt Codefi Compliance ervoor dat digitale activa voldoen aan de verwachtingen van de regelgeving zonder de markt- en zakelijke vereisten in gevaar te brengen, ongeacht de jurisdictie en het ontwerp. Het is de enige compliance-oplossing die exclusief is ontworpen voor op Ethereum gebaseerde activa en is gebouwd door ConsenSys, de leider in Ethereum-ontwikkeling.

Tegenwoordig ondersteunt Codefi Compliance meer dan 280.000 soorten digitale activa op het Ethereum-netwerk. Codefi Compliance gebruikt een aangepast raamwerk om een ​​AML / CFT-oplossing te bieden die compatibel is met Ether en de meest gebruikte tokenstandaarden zoals ERC20, ERC721, ERC179, ERC777, samen met opmerkelijke stablecoins zoals DAI, USDC en Tether, die meer dan 280.000 soorten digitale activa gebouwd op Ethereum. Het is de eerste oplossing die is gebouwd voor digitale activa die zal draaien op ETH 2.0, de langverwachte netwerkupgrade die het aantal transacties per seconde exponentieel verhoogt en de schaal van Ethereum mogelijk maakt..

“Het bieden van robuuste AML / CFT-compliance voor op Ethereum gebaseerde digitale activa is een hoeksteen om de institutionele financiële sector naar gedecentraliseerde financiering te brengen. Codefi Compliance is de volgende module in onze productsuite om de complexiteit en risico’s bij het gebruik van DeFi te elimineren en elk bedrijf te helpen profiteren van het gebruik van digitale middelen. ” – Lex Sokolin, Global Co-Head van ConsenSys Codefi.

Lees Bloomberg-artikel

Snel Codefi Hits

Aankondigingen

  • Nieuw bij de nieuwsbrief en bij Codefi? Bekijk deze uitlegvideo over ConsenSys Codefi.

  • ConsenSys Codefi-feedback: TLDR; we willen je beter leren kennen en het duurt even.

  • Aankondiging van Codefi Compliance. Codefi Compliance zorgt ervoor dat digitale activa voldoen aan de wettelijke verwachtingen en voldoen aan de markt- en zakelijke vereisten. We bouwen vertrouwen op in digitale activa door betrouwbare oplossingen voor de bestrijding van witwassen van geld (AML) en bestrijding van de financiering van terrorisme (CFT) te bieden met behulp van know-your-transaction (KYT) -mechanismen om u te beschermen tegen fraude en financiële misdrijven. Lees het Bloomberg-artikel over Codefi Compliance.

  • ConsenSys neemt Fluidity over. Fluidity is de belangrijkste ontwikkelaar van AirSwap en heeft verschillende primeurs opgeleverd op het gebied van tokenisatie van onroerend goed, getokeniseerde effectenhandel, systemen om echt onderpand te verpanden aan gedecentraliseerde kredietplatforms, en heeft de Fluidity Summit georganiseerd. Lees meer over Fluidity en ConsenSys.

  • Hoe EUR 350 miljoen aan onroerend goed werd getokeniseerd op de Ethereum Blockchain

Data Dive: Blockchain-verzekering

Een blik op de on-chain prestaties van Opyn, een van de toonaangevende Ethereum-verzekeringsplatforms. Gegevens verzameld en geanalyseerd door Codefi Data.

Opyn Insurance, gelanceerd in februari 2020, is een Ethereum-verzekeringsprotocol dat bescherming biedt aan DeFi-gebruikers en ETH-speculanten. Met de bestaande producten van Opyn kunnen gebruikers bescherming kopen of verkopen voor samengestelde deposito’s (USDC en DAI) en zich indekken tegen ETH-prijsvolatiliteit door ETH-bescherming te kopen of verkopen.

Uit gegevens blijkt dat sinds de lancering ten minste 35 opties zijn gecreëerd voor de ETH-prijsafdekkingsmarkt. Het gestapelde vlakdiagram hieronder toont het individuele saldo van elk optietokencontract en de totale som van de waarde die op het platform van Opyn is vergrendeld. De vergrendelde waarde bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 1,6 miljoen USD op 23 april en ligt momenteel op ~ $ 1,1 miljoen USD. De grafiek toont ook de levenscyclus van elke optie; wanneer elke gekleurde gestapelde balk verdwijnt, betekent dit dat de optie zijn vervaldatum heeft bereikt en is uitgeoefend.

Doorgaans bestonden er tot nu toe ongeveer vier opties tegelijkertijd in 2020, en elk vergrendelt gemiddeld ~ 400.000 USD. De gebruikelijke volwassen lengte is ongeveer 15 – 40 dagen.

naamloos.png

USDC-liquiditeitsverschaffers zijn de mensen die USDC hebben gestort in het verzekeringsprotocol van Opyn om liquiditeit te verschaffen aan mensen die ETH willen kopen. Deze USDC-spaarders wedden dat de ETH-prijs stijgt en streven ernaar om op een later tijdstip USDC op te nemen voor een premie. De mensen die ETH kopen met de beschikbare USDC beschermen het tegen een prijsdaling.

Met name na de marktcrash van half maart – waarna mensen mogelijk meer geïnteresseerd waren in het vinden van manieren om hun ETH-bezit te beschermen – zijn het aantal dagelijkse providers en het bedrag van gestorte USDC toegenomen. Sinds april zijn er bijna 25 dagen met meer dan 20 liquiditeitsverschaffers en vier dagen met meer dan 40 liquiditeitsverschaffers. Bovendien storten deze liquiditeitsverschaffers grotere bedragen aan USDC. In april waren er aan het einde van de maand records met iets minder dan $ 500k USDC gestort. De volumes in mei bereikten zelfs nog hogere, met twee dagen waarin USDC-stortingen $ 500k USDC overschreden.

naamloos (1) .png

De prikkel voor liquiditeitsverschaffers is om een ​​premie te krijgen op hun USDC-deposito’s als de ETH-prijs stijgt. De beste ontvangers van USDC-premies hebben tussen de 700 en 22k USDC ontvangen. De grootste premieontvanger – 22,3k USDC – heeft meer dan 30% van de totale premies op het Opyn-platform voor haar rekening genomen.

naamloos (2) .png

De lancering van het Opyn-platform in februari kwam op een moment dat met name het blockchain-, Ethereum- en DeFi-ecosysteem meer aandacht heeft besteed aan beveiliging. Onder een groot aantal beveiligings- en marktevenementen in de afgelopen twee kwartalen zijn Ethereum-gebruikers op zoek naar betere manieren om ervoor te zorgen dat hun geld wordt beschermd terwijl ze met deze nieuwe platforms werken. Audits, strikte beveiligingscontroles en open source-architecturen zullen ongetwijfeld helpen, maar beveiligingsgebeurtenissen zullen zich blijven voordoen. Verzekering is de enige manier om zich in te dekken tegen zowel veiligheid als volatiliteit. Opyn en Nexus Mutual – de twee grootste spelers in het Ethereum-verzekeringsspel – zijn beide op de markt gekomen om het ecosysteem te helpen nog veerkrachtiger te blijven in het licht van (on) verwachte gebeurtenissen.

Laatste opmerkingen

Bedankt voor het doornemen van deze nieuwsbrief. Volg ons op Twitter, leer meer op onze website en laat ons uw mening weten. Of je nu geïnteresseerd bent om met ons samen te werken, voor ons, of je wilt gewoon hallo zeggen, neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u dit bericht doorgestuurd? Schrijf je in voor maandelijkse updates.

Tot de volgende keer,

Het ConsenSys Codefi-team

Nieuwsbrief Productupdate Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me