Over Joseph Lubin – Oprichter van

ConsenSys, opgericht in 2014, heeft een wereldwijde aanwezigheid opgebouwd en heeft topondernemers, computerwetenschappers, protocolingenieurs, softwareontwikkelaars en experts op het gebied van zakelijke dienstverlening in dienst. Als een van de grootste en meest fundamentele entiteiten in de blockchain-technologieruimte, bouwt ConsenSys ‘wereldwijde netwerk van mensen, projecten en bedrijven de ontwikkelaarstools, gedecentraliseerde applicaties en oplossingen van de blockchain-industrie voor ondernemingen en overheden die vastbesloten waren de kracht van Ethereum te benutten. . De organisatie werd genoemd door De New Yorker in 2018 als ‘de meest prominente en alomtegenwoordige ontwikkelaar en promotor van gedecentraliseerde apps van de Ethereum-gemeenschap’.

Joe Lubin SquareFotocredit: Zaza Weissgerber

Lubin, geboren en getogen in Toronto, studeerde af aan de Princeton University in elektrotechniek en informatica. Hij werkte in het Princeton Robotics Lab bij Tomandandy Music en ontwikkelde een autonoom muziekcompositietool en bij het particuliere onderzoeksbureau Vision Applications Inc. bouwde hij autonome mobiele robots. Als software-engineer en consultant werkte Lubin met eMagine aan het netwerkproject Identrus cryptografische betalingen en handelsfinanciering en was hij betrokken bij de oprichting en exploitatie van een hedgefonds. Hij bekleedde functies als directeur van het New Yorkse kantoor van Blacksmith Software Consulting en VP of Technology in Private Wealth Management bij Goldman Sachs. Via deze berichten concentreerde Lubin zich op het snijvlak van cryptografie, engineering en financiën.

Geïnspireerd door Satoshi Nakamoto’s whitepaper over Bitcoin en het potentieel van gedistribueerde systemen om ‘de machtssilo’s te doorbreken en de informatieasymmetrieën die nadeel zo velen,”Lubin verdiepte zich in de beginnende blockchain-gemeenschap. Hij was een primaire figuur in de creatie en lancering van Ethereum samen met collega-Torontonian Vitalik Buterin in 2014, en uiteindelijk verhuisde hij naar het bouwen van een ecosysteem rond de ontluikende technologie, deels door de lancering van ConsenSys..

“ Met Lubin’s achtergrond in zowel technologie als business, ontpopte hij zich al snel als een belangrijke strateeg en nam hij de titel van Chief Operating Officer van de entiteit die de visie van Buterin zou verwezenlijken ”, aldus Newsweek. “Daarna ging het snel.”

De daaropvolgende opkomst van blockchain, cryptocurrency en Ethereum is een van de meest opmerkelijke verhalen in technologie sinds 2016 – een bonafide wereldwijd fenomeen dat resoneert van hackerholen tot Davos – en er is een hele industrie gegroeid rond gedecentraliseerde netwerken en de bijbehorende digitale activa.

“Bitcoin presenteerde de brede visie,” vertelde Lubin de New York Times in 2016. “Ethereum presenteerde de kristallisatie van hoe die visie te realiseren.”

De Ethereum-ontwikkelaarsbasis, nu honderdduizenden, is een vurig gemeenschapsgebouw met open source idealen en interoperabele platforms in marktsegmenten variërend van supply chain tot financiële markten tot intellectueel eigendom. Duizenden startups over de hele wereld innoveren nieuwe bedrijfsmodellen met Ethereum, en blockchain-experimenten zijn nu wijdverbreid onder ‘s werelds toonaangevende organisaties: banken, centrale banken, overheden en technologiegiganten..

ConsenSys heeft meer dan 50 projecten geïncubeerd, waaronder belangrijke infrastructurele elementen van het Ethereum-netwerk zoals Kaleido’s Blockchain-as-a-Service, MetaMask’s Web3 onramp, Truffle’s ontwikkelaarssuite, PegaSys ‘mainnet-client en Ethereum-netwerkbenodigdheden zoals Infura en Alethio. ConsenSys incubeert ook platforms en applicaties in een breed scala van industrieën, zoals komgo, een internationaal handelsfinancieringsplatform, en Viant, een supply chain track & trace-platform. ConsenSys heeft nauwe banden gehad met nog eens 50 projecten via investeringen of via diensten zoals beveiligingsaudits of het lanceren van tokens. In 2018 schreef Newsweek dat “De groei van ConsenSys, net als de groei van Ethereum zelf, explosief is geweest.” 

ConsenSys heeft een centrale rol gespeeld bij de oprichting van de Enterprise Ethereum Alliance, een wereldwijde standaardorganisatie voor zakelijke toepassingen van Ethereum-technologie. De EER heeft er nu meer dan 500 leden, inclusief wereldwijde bedrijfsleiders, waaronder Accenture, CME Group, Deloitte, Ernst & Young, Intel, banken zoals JPMorgan, Microsoft, Pfizer, advocatenkantoren zoals Schulte Roth & Zabel LLP, T-Mobile en Wipro. Het Brooklyn-project en projecten zoals het EU Blockchain Observatory en Forum hebben geleid tot onderzoek en regulering in de Verenigde Staten en Europa, waardoor een rechtvaardigere blockchain-industrie is verzekerd.

ConsenSys staat ook bekend om zijn toewijding aan een gedecentraliseerde organisatie, naast zijn talloze succesvolle spin-outs, projecten en initiatieven. “De bedrijfsstructuur is geïnspireerd op de utopische idealen van Lubin”, stelt Newsweek. “Werknemers kiezen hun eigen titels, en in plaats van een traditionele diepe hiërarchie, is er een vlakkere, op overeenkomsten gebaseerde bestuursstructuur, een gedecentraliseerd managementsysteem waarbij de macht wordt verdeeld over zelforganiserende teams.”

Het is nu duidelijk dat blockchain-technologie zich diep in de economische processen van de wereld zal inbedden. Het is gewoon een kwestie van wanneer. Tijdens deze vroege stadia in het tijdperk van blockchain en cryptocurrency heeft Joe Lubin bewezen een vaste hand te hebben temidden van de volatiliteit. Met alle wegen die naar Ethereum 2.0 leiden en een volledig volwassen industrie van blockchains, gelooft Lubin dat het Ethereum-ecosysteem een ​​kritische massa en snelheid heeft bereikt: “Ondernemers en technologen stromen het ecosysteem binnen om het gedecentraliseerde wereldwijde web, Web 3.0, uit te bouwen. Als je eenmaal de diepgaande implicaties van blockchain hebt gezien, kun je het niet meer ongedaan maken. Elke nieuwe golf van de hype-cyclus zal steeds grotere groepen bouwers en gebruikers opleveren. Voor deze mensen is er geen weg meer terug. “

Over onze oprichter

Joe Lubin’s mediabibliotheek

De volledige opslagplaats met artikelen, interviews, toespraken, paneldiscussies en meer van de medeoprichter van Ethereum en oprichter van ConsenSys. 


VerkenJoe Lubin 039 s Mediabibliotheek

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map