blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogPersbericht

Protocol Labs werkt samen met ConsenSys om Filecoin naar Ethereum te brengen

Met nieuwe en aankomende functies van de productsuite van ConsenSys hebben Filecoin-mijnwerkers, ontwikkelaars en gebruikers van het netwerk nu toegang tot essentiële Ethereum-tools en kunnen ze worden geïntegreerd met het gedecentraliseerde financiële ecosysteem van Ethereum.

Filecoin ConsenSys 2

Vandaag kondigde ConsenSys een samenwerking aan met Protocol Labs, Het open-source softwarelaboratorium waarvan de projectenInterPlanetary File System (IPFS),Filecoin​, libp2p, En meer. De brede samenwerking is gericht op het verder integreren van de volgende generatie marktplaats van Filecoin voor gegevensopslag en -herstel met de toonaangevende Ethereum-productstack van ConsenSys..

De mainnet-lancering van het Filecoin-netwerk is een belangrijke stap in de richting van het laten groeien van een gedecentraliseerd opslagecosysteem en een gemeenschap die kan worden geïntegreerd met Ethereum op elke laag van de gedecentraliseerde technologiestack. IPFS heeft tot doel een veerkrachtig, upgradebaar, open netwerk te creëren om een ​​duurzamere en wereldwijd toegankelijke webinfrastructuur te bevorderen. IPFS belooft zowel een snellere als goedkopere data-opvraging, geen afhankelijkheid meer van gecentraliseerde servers en een mogelijkheid om offline toegang te krijgen tot het web. De economische stimuleringslaag voor IPFS is het Filecoin-netwerk, met zijn eigen token genaamd Filecoin (FIL), dat mijnwerkers beloont die concurreren om correct gecodeerde gegevens op het Filecoin-netwerk op te slaan. Op 15 oktober, in blok 148.888, lanceerde het Filecoin-netwerk zijn openbare mainnet, dat al 600 PiB aan gegevens bevat, om nog maar te zwijgen van 600 actieve datamijnwerkers, en 230 projecten die interactie hebben met het opslagprotocol.

Met nieuwe en aankomende functies van de productsuite van ConsenSys hebben Filecoin-mijnwerkers, ontwikkelaars en gebruikers van het netwerk nu toegang tot essentiële Ethereum-tools en kunnen ze worden geïntegreerd met het gedecentraliseerde financiële ecosysteem van Ethereum. Deze samenwerking zal een grotere integratie van Ethereum- en Filecoin-technologieën mogelijk maken, evenals een toenemende convergentie van hun respectieve gemeenschappen van bouwers, ontwikkelaars en eindgebruikers..

Joseph Lubin, oprichter en CEO van ConsenSys zei: “Veel ConsenSys-apps en portfoliobedrijven gebruiken IPFS al jaren via Infura. We staan ​​te popelen om meer functionaliteit voor IPFS uit te bouwen en nieuwe tools te introduceren waarmee ontwikkelaars en consumenten gemakkelijk gebruik kunnen maken van Filecoin en IPFS voor hun app-ontwikkeling en pure opslagbehoeften. Via Infura, Codefi, MetaMask en andere ConsenSys-projecten zullen ontwikkelaars in de loop van de tijd eenvoudig IPFS- en Filecoin-functionaliteit in hun apps integreren en naadloos samenwerken met op Ethereum gebaseerde functionaliteit en andere apps op elke laag van de stack, van de protocollaag tot de financiële laag met DeFi. Rijke samenwerking tussen gedecentraliseerde protocollen die zeer verschillende functionaliteiten ondersteunen, zoals Ethereum, IPFS, Filecoin en libp2p, is het kenmerk van het gedecentraliseerde web dat echt vorm begint te krijgen. “

Joseph Lubin is nu lid van de Filecoin Foundation Board of Advisors.

Juan Benet, oprichter en CEO vanProtocol Labs zei: “In de afgelopen vijf jaar hebben we een enorme golf van gedecentraliseerde applicaties gezien die zijn gebouwd op Ethereum en IPFS. Deze week brengt de lancering van Filecoin een geheel nieuwe wereld van functionaliteit voor Ethereum-ontwikkelaars, waardoor hun gegevens veilig kunnen worden opgeslagen op een geografisch verspreide en efficiënt geprijsde manier. We hebben de afgelopen maanden al een enorme betrokkenheid van de Ethereum-gemeenschap op het Filecoin-netwerk gezien, en ik ben verheugd dat deze samenwerking met ConsenSys verdere bruggen tussen onze gemeenschappen zal creëren. “

Filecoin-opslag

Codefi ActiverenVergemakkelijkt de lancering en het gebruik van blockchain-netwerken door middel van utility-tokens op een uniek gebruiksvriendelijk platform. Vandaag is Codefi Activate gelanceerdFilecoin-opslagOm de beste weergave van de Filecoin-opslagmarktplaats te bieden, toegankelijk via een webapp en een API. Het doel is om prijsopsporing voor opslag op het Filecoin-netwerk eenvoudig en transparant te maken.

De Filecoin Storage-app bestaat uit een eenvoudige, doorzoekbare marktplaats waarmee ecosysteemdeelnemers een volledig beeld krijgen van de Filecoin-opslagmarkt en waarmee klanten de beste mijnwerkers voor hun behoeften kunnen filteren, sorteren en vinden. Filecoin-mijnwerkers, die gegevensopslagdiensten aanbieden, kunnen de app gebruiken om hun prijzen en beschikbaarheid aan te kondigen op een markt die wordt bezocht door klanten, die samenwerken met mijnwerkers om gegevens op te slaan en op te halen via opslagdeals.


Filecoin DeFi Bridge

Codefi Activate lanceert ook Filecoin DeFi Bridge om Filecoin te verbinden met het gedecentraliseerde financiële systeem op het Ethereum-mainnet. De DeFi Bridge maakt conversie mogelijk van de Filecoin (FIL) cryptocurrency naar ERC-20 tokenized FIL met behulp van een token bridge aangedreven doorRen-protocol​. Op Ethereum kunnen FIL-houders en -miners hun tokenized FIL als onderpand deponeren op een DeFi-kredietmarkt om rente te verdienen, of meer FIL lenen om in te zetten voor opslagmijnen. Door de mogelijkheid voor FIL-houders te introduceren om hun FIL te lenen en te lenen via de ERC-20-brug, zal de enorme pool van liquiditeit en economische activiteit in Ethereum DeFi beschikbaar komen voor het hele Filecoin-ecosysteem.

Ethereum-native DeFi-gebruikers die geïnteresseerd zijn in het verhandelen van ingepakte Filecoin en het versnellen van de ontwikkeling van het netwerk, kunnen het door Codefi gebouwde platform gebruiken om op ETH gebaseerde activa als onderpand te deponeren, omwikkelde FIL te lenen en om te zetten naar native FIL om gegevens op te slaan of met het Filecoin-netwerk in contact te komen.

MetaMask’s Filecoin Snap

Met meer dan 4 miljoen downloads,MetaMask is ‘s werelds populairste portal voor Web3. Om nieuwe gebruikers en use cases te bereiken, introduceerde het teamMetaMask-snaps, Een uitbreidbaar API-systeem waarmee ontwikkelaars nieuwe functionaliteit aan MetaMask kunnen toevoegen, inclusief ondersteuning voor een extra blockchain, schaaloplossingen, dataprotocollen, cryptografiestandaarden, berichtenservices of beveiligingsservices.

MetaMask werkt momenteel samen met Protocol Labs om een ​​Filecoin Snap te bouwen, die naar verwachting ondersteuning zal bieden voor een diversiteit aan machtigingen en functies:

  • Filecoin (FIL) is zichtbaar in de MetaMask-activatielijst en gebruikers kunnen tokendetails bekijken en FIL transacties uitvoeren met MetaMask.
  • Machtigingen: netwerktoegang, RPC API, detecteren en communiceren met een Snap vanaf een Web3-site.
  • MetaMask IPFS-resolutie: MetaMask ondersteunt IPFS-naamresolutie volledig uit de doos via de MetaMask-extensie. MetaMask-gebruikers die ipfs: // URL’s bezoeken, worden omgeleid naar het relevante IPFS-bestand.

Infura’s Filecoin Network API

InfuraBiedt schaalbare API-toegang tot het Ethereum-netwerk en was het eerste product dat een IPFS API oprichtte, een basis voor het bouwen van gedecentraliseerde applicaties. De IPFS-service ondersteunt vastzetten en rechtstreeks toegang krijgen tot vastgezette inhoud via de Infura API, en stelt gebruikers in staat via de gateway toegang te krijgen tot gegevens die over het IPFS-netwerk zijn vastgemaakt. Momenteel host Infura meer dan 74 miljoen unieke objecten en verwerkt het meer dan 4,5 TB aan gegevensoverdracht per dag.

Met de lancering van het Filecoin-netwerk biedt Infura geselecteerde gebruikers gratis aan, alleen op uitnodiging toegang tot de Filecoin API-bèta. Met de bèta kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig verbinding maken met het Filecoin-mainnet en applicaties, functies of services bouwen bovenop het Filecoin-netwerk. Betaalde functionaliteit zal worden toegevoegd en uitgebreid in toekomstige versies. Met de Filecoin API kunnen ontwikkelaars: de realtime status van het Filecoin-netwerk krijgen, lezen van de Filecoin-blockchain, betalingen en andere berichten naar het Filecoin-netwerk verzenden en de status van de Filecoin-markten opvragen.

Om gebruikers toegang te geven tot de Infura Filecoin API Beta, moeten ze zich eerst registreren bij Infurahier​.

ConsenSys ijver

Van juni tot oktober 2020 werkte ConsenSys Diligence samen met Protocol Labs om de veiligheid van de ingebouwde actoren van Filecoin te beoordelen: een verzameling uitvoerbare code die de kernlogica van het op blockchain gebaseerde opslagnetwerk van Filecoin implementeert. De reikwijdte van de audit had betrekking op een onderafdeling van het Filecoin-protocol, binnen een bredere reikwijdte van andere beveiligingsinspanningen van dat team. Filecoin is een nieuwe en experimentele technologie en veel langetermijngedrag van acteurs op het netwerk is nog niet bekend, maar het primaire doel van de audit van ConsenSys Diligence was om bugs te vinden en te verminderen om het mainnet van Filecoin zo veilig mogelijk te maken bij de lancering. De audit identificeerde enkele kwetsbaarheden die werden verholpen vóór de lancering van het mainnet van Filecoin op 15 oktober 2020, terwijl andere bugfixes aan de gang zijn.

Secondary Retrieval Mining

ConsenSys-software R.&D enConsenSys MeshR&D heeft een architectuur- en engineeringplan gemaakt voor een secundaire ophaalmarkt van Filecoin, waarin gebruikers gegevens kunnen ophalen die betrouwbaar zijn opgeslagen met Filecoin. De secundaire ophaalmarkt zal de deelname aan het Filecoin-ecosysteem verbreden door een reeks apparaten in staat te stellen bestanden op te halen, waaronder webbrowsers en telefoons. Door gebruik te maken van verschillende configuraties van netwerkontwerp, cachinghardware en algoritmen, stimuleert het ontwerp van de markt de oprichting en deelname van ophaalproviders die toegankelijke, betaalbare ophaalservices aanbieden die beschikbaar zijn voor gebruikers overal ter wereld. Na het afleveren van de eerste ontwerp- en diagnostische beoordeling vorige maand, zal het werk van ConsenSys met Filecoin op de ophaalmarkten doorgaan..

Tachyon Launchpad Accelerator

Op 30 juli opende ConsenSys Labs applicaties voor de Filecoin Launchpad Accelerator, aangedreven door Tachyon. Het cohort heeft zojuist week 1 van het programma afgerond. In totaal zijn 13 teams bestaande uit 32 oprichters uit 11 landen de komende 4 maanden samengekomen om hun bedrijf op te bouwen met investeringen van ConsenSys Labs en Protocol Labs. Dit cohort bestaat uit startups die meer interoperabele tools, infrastructuur en applicaties bouwen voor het gedistribueerde web via IPFS en Filecoin.

Klantaankondiging Filecoin Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me