Schaalbaarheid op Enterprise Ethereum

Laten we het uit de weg ruimen: mensen vertrouwen blockchain niet.

Weet je nog dat je je opa uitlegde dat het storten van een cheque op een bank-app hetzelfde is als het laten doen door een kassamedewerker bij de bank? Herinner je je die resistente uitspraken over het vertrouwen van een apparaat met je spaargeld? Oké, stel je nu voor dat je opa probeert op MetaMask te spelen en wat tokens in te zetten voor een financiële investering.

Zet je wel aan het denken, het was niet zo erg om opa te laten zien dat hij de oude bank-app gebruikte. Maar hoe krijg je hem, of jezelf trouwens, vertrouwen in de gedecentraliseerde blockchain-toekomst?

vertrouwen ontwerpen op schaal afbeelding 1

Dat doe je met opzet.

Specifiek door ontwerpexperts te laten deelnemen aan het meedenken over blockchain-productbeslissingen.

Bedrijven leven en sterven door de ervaringen van de klant. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat een gebruiker blijft terugkomen, waardoor het bedrijf kan gedijen en groeien.

Enterprise-grade Ethereum-projecten gaan over het ontmoeten van de gebruikers waar ze al zijn en het is onze verantwoordelijkheid om ze niet volledig uit te schakelen naarmate we volwassen worden. De eerste benadering van de blockchain-ruimte was: “Als we het bouwen, zullen ze komen”, via dapps. Die ruimte is echter een lang spel dat grotendeels wordt bewoond door cryptoliefhebbers en hobbyisten.

Dus wat doen we voor alle anderen?

Ten eerste moeten we deze toch al comfortabele gebruikers tevreden houden. Met emoties als de nieuwe valuta en wrijvingsloze ervaringen waarover niet kan worden onderhandeld, maken we geen kans om toegang te krijgen tot het vuil om onze blockchain-zaden te planten zonder deze overwegingen.

Het is tijd om wat vuil onder onze nagels te krijgen. En als het gaat om Enterprise Ethereum, moeten we de ruimte benaderen met zakelijke waardeproposities als onze gewassen. Zelfs als we het woord ‘dapp’ gebruiken, onderscheiden we ons op een manier die gebruikers isoleert en intimideert in plaats van ze het pad van blockchain in te leiden ‘de betere manier zijn’.

Wat zijn zelfs blockchain-problemen?

Blockchain lost niet al uw zakelijke problemen op, maar bepaalde problemen zijn logischer dan andere. Een vraag die we vaak stellen bij ConsenSys Solutions: “Kun je het woord blockchain vervangen door een gedistribueerde database?” Zo ja, dan past het niet.

vertrouwen ontwerpen op schaal afbeelding 2

Er zijn echter zakelijke zakelijke problemen die blockchain met succes oplost. Om Ethereum te enten in uw zakelijke onderneming, is het essentieel dat we de overeenkomst tussen strategie en probleem verifiëren. De volgende uitspraken zijn handig om te bepalen of uw onderneming mogelijk geschikt is voor blockchain-oplossingen:


  1. Mijn bedrijf zal de administratieve kosten verlagen door tussenpersonen te verwijderen en in plaats daarvan directe afstemming van betalingen met slimme contractuitvoering op de blockchain mogelijk te maken.
  2. Mijn bedrijf zal de waarde verhogen door alleen te pushen wat moet worden gepusht door slimme contracten die workflows automatiseren op basis van behoefte.
  3. Mijn bedrijf zal de concurrentie afweren door corrupte mensen te vervangen door onomkoopbare slimme contracten.
  4. Mijn bedrijf zal zijn ecosysteem uitbreiden door een bron van waarheid te zijn via onveranderlijke grootboeken.

De onderbuikcontrole is om ervoor te zorgen dat u de juiste tool voor de juiste klus gebruikt. Je hebt geen graafmachine nodig om je zaad te planten, maar je moet nog steeds iets planten om op het Ethereum-ecosysteem te groeien.

Denk groot, maar denk als een wetenschapper.

Bij het bouwen van uw Enterprise Blockchain-oplossing moet uw North Star verheven, groot en slim zijn, omdat dit ons allemaal naar het onderliggende doel van deze technologische revolutie leidt; transparant onveranderlijk vertrouwen.

Door de adoptie van blockchain te stimuleren, roepen we door nabijheid sociale impact en ontwrichtende verandering op. Als individuele onderneming bouwt u niet alleen oplossingen voor identiteit of zelfs soevereiniteit over uw gegevens, u zorgt ervoor dat alle vluchtelingen een identiteit hebben, waar ter wereld ze ook zijn..

En dat is geweldig!

Maar het oplossen van de vluchtelingencrisis is zo verheven en onmetelijk dat we dit doel moeten opsplitsen in testbare eenheden om de voortgang te volgen en te volgen. Met andere woorden, het gebruik van een wetenschappelijke methode om dergelijke resultaten te evalueren, is een geweldige plek om te beginnen.

vertrouwen ontwerpen op schaal afbeelding 3

Bij ConsenSys Solutions benaderen we het bouwen van klantproducten met een mix van de wetenschappelijke methode, het lean impact-model en een gezonde kritiek bij het toepassen van blockchain voor bedrijfsproblemen. Ons doel door gebruik te maken van onze ontdekkingsfase is om iedereen op één lijn te krijgen met de visie, voordat de duurdere bouwfase wordt gestart. Dit werkt alleen door ontwerp op te nemen om pragmatische resultaten samen met successtatistieken tegen adopties, conversie en retentie te definiëren.

De liniaal voor het meten van het succes van Enterprise Ethereum

Nu de methode duidelijk is, gaan we het hebben over succes.

Metrische gegevens die zo vaak worden voorgeschreven in typische Web 2.0-modellen, moeten bij de vuilnisbak worden gegooid en mogelijk in brand worden gestoken.

Het definiëren van successtatistieken voor blockchain-integratie in uw bedrijf komt dichter bij deze voorbeelden:

  1. Hoe gedecentraliseerd zijn de transacties van uw bedrijf? Web 2.0-bedrijven kunnen duizenden of miljoenen transacties per seconde uitvoeren, maar hoe gecentraliseerd zijn die entiteiten?
  2. Hoe transparant is uw bedrijf? Hoe transparanter u bent, hoe minder klanten denken dat u zich verstopt. Een goed open source-gebruik van on- en off-chain-activiteiten zal een grote bijdrage leveren aan het opbouwen van vertrouwen en klantloyaliteit.
  3. Welke voordelen heeft uw bedrijf voor de wereld en hoe kan blockchain de sociale impact van uw onderneming verbeteren? Het is misschien moeilijk te meten, maar bedrijven kunnen in ieder geval beginnen met de testbare eenheden die we eerder noemden.

Met betrekking tot de laatste maatstaf kunnen bedrijven beginnen met het vergroten van hun sociale impact door deelnemer te worden in het blockchain-ecosysteem.

Velen van ons zitten in de blockchain-industrie om onze hypothese te bewijzen dat Ethereum zal helpen om de wereld een betere plek te maken. Als experts met een leidende North Star en gedefinieerde maatstaven voor succes, is het onze plicht om blockchain te helpen vereenvoudigen en toegankelijker te maken.

Enterprise Blockchain-ontwikkeling toegankelijk maken

vertrouwen ontwerpen op schaal afbeelding 4

Enterprise-gerichte Ethereum-groepen werken actief aan enkele van de aanvankelijke ontwerpcomplexiteiten van blockchain voor de eindgebruiker. We moeten echter ontwerpen voor een uitzonderlijke gebruikerservaring bij het ontwikkelen van blockchain-oplossingen op ondernemingsniveau. Enterprise-teams hebben toolboxen nodig die gemakkelijk te begrijpen zijn, zodat bedrijven snel een leger van ‘bouwers’ of blockchain-ingenieurs kunnen inzetten.

Voordat ontwikkelaarstools zoals Stripe de complexiteit van het opslaan van creditcards wegnamen, moesten ingenieurs door de nuances van PCI-compliance navigeren. Stripe was van vitaal belang bij het maken van een tool die door en voor ontwikkelaars was ontworpen en die veelvoorkomende beveiligingsfouten bij het hanteren en opslaan van kaarten elimineerde. Het juiste ontwerp en de juiste tooling maken efficiëntie en massale acceptatie mogelijk voor zowel gebruikers als ondernemingen.

Stripe was enorm succesvol omdat het in het begin design uitnodigde aan de ontwikkeltafel. Beginnend met design als mede-drijvende kracht resulteerde in de ontwikkeling van functionele tools die gebruikers konden begrijpen en waarmee ze konden werken.

Het blockchain-ecosysteem moet ingenieurs, ontwerpers en productmanagers in staat stellen om te bouwen zonder de nuances van het ondertekenen van blockchain-transacties te leren. Dit moet natuurlijk veilig zijn, vooral als het om het mainnet gaat. Het ecosysteem moet tools creëren, zoals gestandaardiseerde rustgevende API’s die bekend zijn bij bestaande 2.0-webontwikkelaars en die eenvoudige interactie met de Ethereum-blockchain mogelijk maken..

Vergeet uw vertrouwen niet

ConsenSys Solutions ontwikkelt en implementeert enterprise-grade oplossingen met sleutel- en portemonneebeheer. Ons team nodigt UX- en UI-ontwerp uit om vanaf de eerste dag aan tafel te zitten bij het ontwikkelen van blockchain-oplossingen. Vanaf die basis zal de rest beginnen te groeien, zodat ondernemingen kunnen gedijen en waarde voor klanten kunnen bieden.

Technologie naar voren brengen die wereldwijd vertrouwen bevordert en systemische verandering oproept, is geen sinecure. Door bekende methoden te hergebruiken die al werken voor de acceptatie van applicaties, kunnen we de tijd die het bedrijven kost om blockchain-technologie te adopteren, versnellen. Door dit te doen, kunnen we ons blijven concentreren op het volwassen worden van het Ethereum-ecosysteem voor ondernemingen, terwijl we tegelijkertijd werken aan het voltooien van onze grootse visie.

Voorlopig moet onze North Star een prachtig huwelijk zijn van techniek en design door functionaliteit en bruikbaarheid te combineren.

Dit artikel herdenkt een SXSW 2019-lezing die Consensys Solutions-leden Alix Keller, Missy Kelley en Jonathan Belelieu presenteerden over Designing Trust at Scale voor enterprise-gericht Ethereum. Dit artikel is geschreven door Jakob Haglof, Senior Product Designer bij ConsenSys Solutions and Alix Keller, Enterprise Blockchain Product Leader bij ConsenSys Solutions.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map