Singapore’s Blockchain-ecosysteem – een brancherapport

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Singapore’s Blockchain-ecosysteem – een brancherapport

Op weg naar een gedecentraliseerde wereld: een kijkje in het levendige en diverse blockchain-landschap van Singapore. By ConsenSys 15 november 2019 Geplaatst op 15 november 2019

Singapore Blockchain-ecosysteemrapport 2019

Waarom concurreren landen om Blockchain- en Crypto-industrie aan te trekken?  

Volgens de IMDA’s Future Of Services-rapport, de blockchain-markt in Singapore heeft het potentieel om marktuitgaven te behalen tot $ 272 miljoen in 2022 en $ 2,6 miljard in 2030 met een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 32,5%. 

Evenzo voorspelt Gartner dat de zakelijke meerwaarde van blockchain zal groeien tot iets meer dan 360 miljard dollar in 2026 wereldwijd, en vervolgens zal stijgen tot meer dan 3,1 biljoen dollar in 20304. Op de langere termijn, projecties geven aan dat de wereldwijde blockchain-markt naar verwachting zal groeien van $ 212 miljoen in 2016 naar $ 8.683 miljoen tegen het einde van 2024, bij een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 59,04%. Over het algemeen zal de potentiële waardecreatie van blockchain-technologie enorm zijn, zodat landen over de hele wereld, zoals Singapore, Malta, Hong Kong, Zwitserland en meer, zich hebben gecommitteerd om blockchain-bedrijven te omarmen – en in mindere mate crypto-activa.. 

Wat is het Singapore Ecosystem Blockchain Report?

ConsenSys onderzocht het blockchain-innovatielandschap in Singapore in drie brede domeinen: financiën, gezondheidszorg en slimme oplossingen. Het rapport verkent verschillende casestudies in elk domein om te illustreren hoe blockchain wordt gebruikt om waarde te creëren. Zo gebruiken gelicentieerde effectenbeurzen in Singapore blockchain om liquiditeit op de particuliere markten te creëren. 

Nu bedrijven afzien van openbare aanbiedingen om een ​​langere privélevenscyclus na te streven, wordt de behoefte aan kapitaalefficiëntie en liquiditeit op particuliere markten ook urgenter. Het gebruik van big data in de publieke sector heeft ook een enorm potentieel. Gedecentraliseerde patiëntendossiers op de blockchain kunnen een betere beveiliging bieden tegen datalekken, evenals een snellere verwerking van claims voor verzekeringsuitkeringen. Het onderzoek biedt drie belangrijke inzichten.

Lees alles Blockchain-rapport over het ecosysteem in Singapore

Belangrijkste inzichten uit het rapport:

1. De regelgevende omgeving van Singapore is voorbereid op blockchain-experimenten 

Singapore heeft een regelgevingsomgeving gehandhaafd die consequent pro-enterprise is geweest en opkomende technologieën zoals blockchain ondersteunt. Singapore behoort al meer dan tien jaar tot de top drie van landen op de Ease of Doing Business Index van de Wereldbank. Er zijn royale overheidssubsidies om bedrijven aan te moedigen nieuwe technologie toe te passen en wereldwijd uit te breiden. De regering van Singapore lanceerde in 2014 ook het Smart Nation Initiative om oplossingen te creëren die het land zullen veranderen met behulp van infocomm-technologieën, netwerken en big data.

Bovendien moedigt de Monetary Authority of Singapore (MAS) actief experimenten aan door samen te werken met de particuliere sector om te experimenteren met grensoverschrijdende betalingen met behulp van blockchain en gedistribueerde grootboektechnologie. Al in 2016 heeft de MAS een regelgevende sandbox opgezet om financiële instellingen (FI’s) en andere startende bedrijven in staat te stellen te experimenteren met innovatieve Fintech-oplossingen in een omgeving waarin daadwerkelijke producten of diensten aan gebruikers kunnen worden aangeboden binnen een welbepaalde ruimte en duur.. 


Vernieuwers in de regelgevende sandbox zullen genieten van versoepelde regelgevingsvereisten waaraan ze anders zouden zijn onderworpen. De transparante, open en toekomstgerichte regelgevingsstrategie van Singapore om naast innovators te lopen, biedt een evenwicht tussen de behoefte aan regelgevend toezicht en omarmt tegelijkertijd de positieve technologische vooruitgang.

2. Blockchain als mechanisme voor waardecreatie

Er zijn drie brede manieren waarop het gebruik van blockchain waarde kan creëren. Ten eerste zorgt het gedistribueerde grootboek van blockchain ervoor dat verschillende belanghebbenden in een waardeketen kunnen deelnemen en communiceren op een gedeeld grootboek. Ziekenhuizen en verzekeringsmaatschappijen hebben bijvoorbeeld toegang tot een gemeenschappelijke database met patiëntendossiers om verzekeringsclaims te verifiëren en direct te verwerken. Ten tweede: naarmate organisaties meer transactiegegevens in digitale vorm creëren en opslaan, kan het vermogen van blockchain-technologieën om transactiegeschiedenis bij te houden, prestatie-informatie verschaffen over alles, van productinventarissen tot tegenpartijrisico op schuldmarkten.. 

De mogelijkheid voor marktplaatsen om zichzelf te monitoren, opent nieuwe mogelijkheden om risico’s te verkleinen en prestatieachterstanden te identificeren. Ten slotte kunnen blockchains worden gebruikt om het fractionele eigendom van activa verder en uitgebreider mogelijk te maken dan wat traditionele kapitaalmarkten hebben kunnen doen. 

3. Hoe ondernemingen en organisaties samenwerken om Blockchain te gebruiken

Samenwerkingen zijn op twee manieren de sleutel tot concurrentievermogen. Ten eerste kunnen blockchains een betere verticale integratie tussen verschillende bedrijven binnen een bepaalde waardeketen mogelijk maken, zoals in het geval van logistiek. Horizontale samenwerkingen stellen concurrenten ook in staat gemakkelijker met elkaar zaken te doen, zoals in het geval van handelsfinanciering. Ten tweede winnen samenwerkingen tussen gevestigde exploitanten en nieuwkomers aan populariteit. In tegenstelling tot de vroege verwachtingen van veel blockchain-enthousiastelingen, zijn gevestigde bedrijven in elke sector tegenwoordig meer ontvankelijk voor het adopteren van nieuwe technologie om verstoring te voorkomen. 

Zowel grote banken als particuliere bedrijven zoeken naar manieren om samen te werken met leveranciers van oplossingen om hun operationele efficiëntie te verbeteren door het gebruik van blockchain-technologie. Gevestigde bedrijven bieden markttoegang en een proeftuin voor kleinere, opkomende innovators. Deze partnerschappen zijn van cruciaal belang voor zowel de gevestigde exploitanten om concurrerend te blijven, als voor nieuwe technologiebedrijven om markttracering te verwerven.

Lees alles Blockchain-rapport over het ecosysteem in Singapore

Disclaimer 

Dit rapport is een product van ConsenSys met externe bijdragen. De bevindingen, interpretaties en conclusies in deze publicatie weerspiegelen niet noodzakelijk de mening van Temasek, Infocomm Media Development Authority (IMDA) en Monetary Authority of Singapore (MAS) of hun respectievelijke dochterondernemingen. Onderzoek maakt gebruik van meerdere openbare bronnen en interviews om een ​​beeld te geven van het blockchain-ecosysteem in Singapore in 2019. Dit rapport is alleen bedoeld voor algemene begeleiding en informatiedoeleinden. Dit rapport is in geen geval bedoeld om te worden gebruikt of beschouwd als financieel of beleggingsadvies, een aanbeveling of een aanbod tot verkoop, of een uitnodiging tot een aanbod om effecten of een andere vorm van financiële activa te kopen. De informatie in dit rapport kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. We zijn niet verplicht om de informatie in dit rapport bij te werken of te corrigeren. Dit rapport wordt verstrekt in de huidige staat. ConsenSys, Temasek, de IMDA en de MAS en hun respectieve gelieerde ondernemingen geven geen verklaring of garantie, expliciet of impliciet, met betrekking tot de nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie in het rapport en zijn niet aansprakelijk voor enig (direct of indirect) verlies van of anderszins in verband met het gebruik van dit rapport of de inhoud ervan. De inhoud van dit rapport mag niet worden opgevat als juridisch, zakelijk, investerings- of belastingadvies. Elke ontvanger dient zijn juridische, zakelijke, investerings- en belastingadviseurs te raadplegen over juridisch, zakelijk, investerings- en belastingadvies.

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map