blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Singapore, Zuid-Afrika en de Filippijnen bouwen aan slimmer geld

Project i2i, Project Ubin en Project Khokha laten zien hoe landen en banken over de hele wereld blockchain-oplossingen implementeren. By ConsenSysDecember 9, 2019Geplaatst op 9 december 2019

singapore zuid-afrika filippijnen held


Betalingen tussen mensen, bedrijven en banken evolueren in een ongekend tempo. We doen dagelijks contactloze betalingen, maken geld over naar vrienden via een app op onze telefoons en betalen rekeningen online. De meeste millennials hebben nog nooit een papieren cheque gebruikt, en met dit tarief kan worden verwacht dat de volgende generatie helemaal geen contant geld zal gebruiken. 

Overheden over de hele wereld beginnen dit te erkennen, inclusief landen Singapore en Hong Kong, plannen opstellen voor een geldloze samenleving. Voor bedrijven en banken is het digitaal overmaken van geld in binnen- en buitenland de nieuwe norm. Terwijl we blijven evolueren, stijgt de vraag naar een beter systeem, een systeem dat efficiënt, veilig en compliant vriendelijker is. Voor de banksector zijn de kosten van het bieden van de grootst mogelijke betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veerkracht tegen aanvallen of uitval van apparatuur hoog. Het afstemmen van betalingen blijft inefficiënt en de last van het melden van verdachte transacties ligt bij banken, waardoor hun algehele activiteiten duur worden.

Een ander verbeterpunt voor bestaande financiële systemen is de efficiëntie van de afwikkelingstijd. Het kan dagen duren om overboekingen en betalingen af ​​te wikkelen, terwijl u hoge overheadkosten met zich meebrengt. Wanneer u bijvoorbeeld financiële producten zoals aandelen koopt of verkoopt, wordt de titel of het juridische eigendom van die financiële producten ingewisseld voor geld. Deze uitwisseling wordt een schikking genoemd en in het geval van de Australische effectenbeurs, dit gebeurt pas 2 dagen nadat een transactie heeft plaatsgevonden. Dit proces wordt ‘levering tegen betaling’ (DvP) genoemd. Het is moeilijk te geloven dat het anno 2019 nog dagen duurt om een ​​betaling af te wikkelen, terwijl niet-financiële producten en diensten direct geleverd kunnen worden.

Dit zijn slechts enkele van de factoren die hebben geleid tot de creatie van blockchain-technologie die cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum heeft voortgebracht. Een belangrijk onderdeel van blockchain dat een revolutie teweeg zal brengen in betalingen, is tokenisatie. Hoewel de meeste mensen het concept van cryptocurrency beginnen te begrijpen, is tokenisatie voor velen nog steeds erg nieuw. In blockchain is een token een digitale weergave van een waarde-eenheid. Deze waarde-eenheid kan worden toegewezen aan de waarde van elk digitaal activum of digitale weergave van activa uit de echte wereld. Met andere woorden, het maakt het mogelijk om een ​​eenvoudig en efficiënt eigendomsverificatie- en overdrachtssysteem op te bouwen. Er zijn grofweg twee categorieën tokens: beveiligingstokens en utility-tokens.

Beveiligingstokens vertegenwoordigen activa zoals deelname aan echte fysieke onderliggende waarden, bedrijven of inkomstenstromen, of een recht op dividenden of rentebetalingen. Dit omvat het nemen van fysieke activa en het plaatsen van hun waarde op de blockchain door de totale totale waarde op te splitsen in cryptografisch beveiligde digitale tokens van representatieve waarde. Een goed voorbeeld is het tokeniseren van een bedrijf, vergelijkbaar met wat aandelen tegenwoordig doen, behalve dat het allemaal op de blockchain gebeurt.

Utility-tokens bieden toegang tot de goederen en diensten die het project in de toekomst zal lanceren. Ze geven houders het recht om het netwerk te gebruiken en te stemmen. Ze worden over het algemeen gebruikt om fondsen te werven en een interne economie binnen het systeem op te bouwen. Twee goede voorbeelden van utility-tokens zijn Power Ledger en Grid+. 

Power Ledger is een Australisch blockchain-gebaseerd platform dat gedecentraliseerde handel in hernieuwbare energie mogelijk maakt. Power ledger onlangs kondigde een partnerschap aan met BSES Rajdhani Power Limited (BRPL), het grootste elektriciteitsdistributiebedrijf in Delhi, om een ​​peer-to-peer handelsprogramma voor zonne-energie uit te proberen. Tijdens deze proef kunnen bewoners met zonnepanelen op het dak inkomsten genereren door overtollige zonne-energie te verkopen aan buren. Dit zou kunnen resulteren in goedkopere hernieuwbare energie voor consumenten in de regio en inkomen voor degenen die thuis zonne-energie hebben. 

Raster+ stelt klanten in staat de in rekening gebrachte markup te verminderen door klanten toegang te geven tot groothandelsprijzen, mogelijk gemaakt door de Ethereum-blockchain te gebruiken. In 2017, Grid + creëerde een beperkte voorraad van 300.000.000 GRID-tokens. Elke token kan worden ingewisseld voor het recht om 500 kWh elektriciteit rechtstreeks tegen de groothandelsprijs te kopen, zonder toeslagen. Deze tokens circuleren vrijelijk op het Ethereum-platform en iedereen kan ze kopen en inwisselen.

 

Project Ubin in Singapore

ProjectUbin-stand

Singaporese financiële instellingen staan ​​bekend om hun efficiëntie. Het openbare beleid van de natiestaat wordt geëxporteerd als een blauwdruk voor andere centrale systemen over de hele wereld. De Monetary Authority of Singapore (MAS) heeft ook het voortouw genomen bij het verkennen van de mogelijkheden van gedistribueerde grootboektechnologie met betrekking tot financiële en banktoepassingen.

MAS werkte samen met een aantal financiële instellingen en enterprise blockchain-technologiebedrijven om Project Ubin te creëren. Het implementeerde met succes real-time bruto-afwikkelingssystemen (RTGS) met volledige transactieprivacy en finaliteit van de afwikkeling, terwijl single point of failure werd voorkomen. Project Ubin heeft de institutionele infrastructuur in Singapore effectief opnieuw ontworpen door blockchain-platforms te implementeren.

Door te experimenteren met technologieën die tot doel hebben de transparantie te vergroten en de efficiëntie te verhogen, geeft MAS aan dat het klaar is om zijn gevestigde processen toekomstbestendig te maken. MAS heeft een meerfasige oefening gelanceerd in samenwerking met een consortium van internationale banken, gedistribueerde grootboektechnologieën en blockchain-providers. Door Project Ubin te lanceren, verstevigt MAS hun rechtmatige plaats in de voorhoede van bankinnovatie en marktleiderschap. 

“DLT heeft het potentieel getoond om financiële transacties en processen transparanter, veerkrachtiger en tegen lagere kosten te maken. Het project heeft tot doel het MAS en de industrie te helpen de technologie en de potentiële voordelen die deze kan opleveren door praktische experimenten beter te begrijpen. Dit is met het uiteindelijke doel om eenvoudiger te gebruiken en efficiëntere alternatieven te ontwikkelen voor de huidige systemen op basis van door de centrale bank uitgegeven tokens. ” – De Monetaire Autoriteit van Singapore

Tijdens de tweede fase werkte MAS samen met ConsenSys Solutions en het Quorum-platform van JP Morgan. Samen hebben ze met succes aangetoond hoe een getokeniseerde Singaporese dollar zou kunnen functioneren als een middel voor dagelijkse interbancaire afwikkeling. Het doel was om de manier waarop transacties worden afgewikkeld te verbeteren in vergelijking met het huidige systeem, waar ze in de wachtrij staan ​​en periodiek worden gesaldeerd. Het project stelde vast dat de geteste platforms konden dienen als basis voor gedistribueerde grootboekgebaseerde RTGS-systemen. Aan het einde van fase 2 bood MAS open-source toegang tot de code en ondersteunende informatie uit de oefening. De Zuid-Afrikaanse reservebank (SARB) gebruikte deze kennis en gedeelde codebase om Project Khokha te bouwen. 

Nadat hij had bewezen dat blockchain-technologie werkt voor interbancaire afwikkeling, ging Project Ubin verder met het verbinden van blockchain-netwerken. Fase 3 (levering-versus-betaling) was een project met SGX over het ontwikkelen van mogelijkheden voor gelijktijdige uitwisseling en definitieve afwikkeling van getokeniseerde digitale valuta’s en effectenactiva op verschillende blockchain-platforms. De mogelijkheid om deze activiteiten gelijktijdig uit te voeren, verbetert de operationele efficiëntie en verkleint de afwikkelingsrisico’s.

Fase 4 (Payment-versus-Payment) kijkt naar het koppelen van blockchain-betalingsnetwerken voor grensoverschrijdende betalingen. Fase 4 begon als een samenwerking met de Bank of Canada en de Bank of England aan een technologisch-diagnostische herziening van bestaande betalingsmodellen en nieuwe alternatieve modellen die grensoverschrijdende betalingen en afwikkelingen zouden kunnen verbeteren. Daarna ging het verder als een technisch experiment om de experimentele binnenlandse betalingsnetwerken van Ubin en Jasper door Bank of Canada met elkaar te verbinden voor grensoverschrijdende betalingen. Het project heeft aangetoond dat het in staat is om de twee netwerken met elkaar te verbinden en Payment-versus-Payment (PvP) afwikkeling mogelijk te maken zonder dat een vertrouwde derde partij als tussenpersoon hoeft op te treden..

Het project bevindt zich nu in de vijfde fase – fase V. Deze fase is gericht op de ontwikkeling van het betalingsmodel voor meerdere valuta’s, een van de alternatieve modellen beschreven in fase 4, met het oog op industriële testen met commerciële toepassingen. Deze fase gaat een stap verder dan technische experimenten en onderzoekt en begrijpt de bredere ecosysteemvoordelen van het mogelijk maken van zakelijke kansen die voorheen niet mogelijk of niet kosteneffectief waren. Het Phase V-netwerk biedt connectiviteitsinterfaces voor andere DLT-netwerken om naadloos verbinding te maken en te integreren, en biedt extra functies om use-cases te ondersteunen, zoals DvP met uitwisselingen, programmatische borgstelling en voorwaardelijke betalingen voor Trade and Trade Finance. 

 

Project Khohka in Zuid-Afrika

2a37479bf1a843ba88ddd3c174a14843

SARB, in consortium met zeven commerciële banken, gebruikte Quorum, een enterprise-grade implementatie van Ethereum, om een ​​blockchain-gebaseerd interbancair systeem te creëren dat het typische dagelijkse volume aan betalingen met volledige vertrouwelijkheid en finaliteit in recordtijd verwerkt..

SARB werkte samen met ConsenSys Solutions en Adhara om een ​​proof-of-concept te bouwen op basis van real-world prestaties, vertrouwelijkheidsvereisten en diverse bankhardware op de blockchain. Door gebruik te maken van een geautoriseerd blockchain-netwerk, was Project Khokha in staat om interbancaire clearing en afwikkelingen in minder dan twee uur te repliceren zonder een enkel storingspunt.

“Transacties werden binnen twee seconden verwerkt via een netwerk van geografisch verspreide knooppunten, waarbij gedistribueerde consensus de vereiste veerkracht bood. De SARB kon de details van alle transacties bekijken om regelgevend toezicht mogelijk te maken. ” de Zei SARB.

Project Khohka was niet het enige project dat profiteerde van de bevindingen van Project Ubin. UnionBank in de Filippijnen en ConsenSys onderzochten de bevindingen van Project Ubin om internationale geldoverdrachten naar hun eigen platform, i2i, op te nemen..

 

Project i2i in de Filippijnen

1 XDdYxoJgPHQVH82wxhICyw

De Filippijnen is een snel opkomende economie met meer dan 100 miljoen inwoners. Twee derde van de bevolking heeft echter geen bank. Een derde van de Filippijnse bevolking leeft van minder dan $ 2 per dag, terwijl 56% van de Filippino’s die in plattelandsgemeenschappen wonen, beperkte toegang heeft tot financiële diensten. 70 miljoen Filippino’s hebben ernstig beperkte toegang tot zowel de binnenlandse als de mondiale financiële ecosystemen. Dit vormt een aanzienlijk probleem wanneer tot 10% van het BBP van de Filippijnen bestaat uit internationale geldovermakingen van buitenlandse werknemers naar familieleden in het hele land..

UnionBank of the Philippines, een van de grootste bankinstellingen in het land, probeerde deze uitdaging aan te gaan door samen te werken met ConsenSys Solutions, Kaleido, Amazon AWS, ConsenSys Diligence, Microsoft Azure en zeven landelijke Filippijnse banken om een ​​inter-landelijke bankbetaling te creëren platform met behulp van Enterprise Ethereum.

De banken op het platteland waren zelf losgekoppeld van elektronische bankdiensten en binnenlandse geldovermakingsnetwerken, waardoor het voor UnionBank moeilijk werd om de basis te leggen voor financiële inclusie. Om dit op te lossen, implementeerde Project i2i Enterprise Ethereum om een ​​gedecentraliseerd, kostenefficiënt, real-time inter-ruraal bankbetalingsplatform te creëren dat autonoom opereert buiten de bestaande betalingsinfrastructuren en tussenpersonen zoals PhilPass en SWIFT in de Filippijnen. Het Project i2i-platform werkt om landelijke banken en nationale commerciële banken te verbinden met de centrale bank, waardoor externe banken kunnen worden geïntegreerd in het binnenlandse financiële systeem, terwijl ook de toegang tot banken voor lokale burgers wordt verbeterd..

Unionbank ging nog een stap verder en erin Juli 2019, hebben met succes hun PHX stablecoin gelanceerd. Een stablecoin is een cryptovaluta die is gekoppeld aan een ander stabiel actief, zoals goud of een valuta. Unionbank heeft met succes een tokenised fiat met PHX van OCBC Bank in Singapore overgezet naar een rekening bij Cantilan Bank in Surigao del Sur, via het i2i blockchain-platform. Dit bewees verder dat symbolische betalingen grensoverschrijdende betalingen tussen banken eenvoudiger en efficiënter kunnen maken, terwijl ze toch veilig blijven.

Gevolgtrekking

Van de VS tot de Filippijnen, banken over de hele wereld onderzoeken het gebruik van blockchain om bestaande financiële systemen te vervangen of aan te vullen. Onlangs, Wells Fargo kondigde ook aan dat ze een aan de Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin ontwikkelden, genaamd Wells Fargo Digital Cash, die in eerste instantie zal worden gebruikt in een pilot voor interne afwikkeling in de bedrijfsactiviteiten van het bedrijf. De voordelen van het gebruik van blockchain voor interbancaire afwikkeling zijn onder meer een betere efficiëntie door minder tussenpersonen, veiligheid door de snelheid, onweerlegbare invoer en beveiligingssleutels en de lagere kosten..

In totaal zijn de Schattingen van International Data Corporation (IDC) De wereldwijde ‘blockchain-uitgaven’ zullen in 2019 $ 2,7 miljard bedragen, waarbij het bankwezen verantwoordelijk is voor ongeveer 30 procent van de verwachte blockchain-uitgaven tot ten minste 2023. Nu deze trend geen tekenen van stoppen vertoont en mensen de manier waarop ze geld gebruiken en bekijken, veranderen banken en fintech-bedrijven kan het zich niet veroorloven om de implementatie van blockchain-oplossingen niet te onderzoeken.

Casestudy CBDC Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van digitale activa en defiWebinar

De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me