blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi Activeren

SKALE Uitzetten en beloningen Primer

door Mara Schmiedt23 juli 2020Geplaatst op 23 juli 2020

dan meyers MQ8 4HYTgOc unsplash


UPDATE: Zie voor actuele instructies over de lancering van SKALE op 3 september de SKALE Verkoopgids.

Het volgende bericht biedt een inleiding over het SKALE-uitzetmechanisme en geeft een overzicht van de verwachte beloningen die je kunt verwachten bij het uitzetten van je Skale-tokens met een validator. 

Registreer op Activeren om SKALE-tokens te kopen in de komende veiling, uw verwachte beloningen te berekenen en te beginnen met het inzetten van uw tokens. 

Wat is SKALE? 

SKALE Network is een elastisch blockchain-netwerk dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om eenvoudig zeer configureerbare, volledig gedecentraliseerde sidechains te leveren die direct compatibel zijn met Ethereum. SKALE-zijketens kunnen bloktijden van minder dan een seconde uitvoeren met meer dan 2.000 transacties per seconde in elke keten, en volledige slimme contracten uitvoeren, naast gedecentraliseerde opslag en machine learning in EVM. 

In eenvoudiger bewoordingen werkt het SKALE-netwerk als een gedecentraliseerde cloud computing- en opslagprovider, die prestaties en schaalbaarheid naar de Ethereum-blockchain brengt.. 

Tegenwoordig bouwen meer dan 40 dApps op SKALE, variërend van games tot DeFi tot streaming audio en meer.

Wat is uitzetten?

Uitzetten is het proces waarbij tokens in een cryptocurrency-portemonnee worden vergrendeld om de beveiliging en prestaties van een gedecentraliseerd netwerk rechtstreeks te ondersteunen. Het is het mechanisme waarmee de consensus in een Proof of Stake-netwerk wordt bepaald. In ruil voor het inzetten van uw tokens, ontvangen deelnemers beloningen.

Uitzetten op het SKALE-netwerk

De Skale-token (SKL) is het native hybride utility-token dat zowel een recht op werk als een betalingstoken op het SKALE-netwerk vertegenwoordigt. Houders van SKL-tokens kunnen hun tokens inzetten om transacties te valideren en het SKALE-netwerk te beveiligen. dApps-ontwikkelaars hebben toegang tot een deel van de netwerkbronnen door een Elastic Sidechain te implementeren en te huren door huurkosten te betalen die zijn uitgedrukt in SKL. 

Om op het Skale Network in te zetten, kunnen tokenhouders hun tokens inzetten met een validator naar keuze of hun eigen staking validator gebruiken. In ruil voor het handhaven van de veiligheid en veerkracht van het netwerk, worden stakers maandelijks beloond via een percentage van de SKL-beloningspool. De beloningspool is samengesteld uit de geaggregeerde uitgifte van protocolbeloningen en dApp-vergoedingen. Het aantal beloningen dat door stakers wordt ontvangen, is evenredig met het totale aantal en de duur van de ingezette tokens. Zie de sectie Beloningen voor meer details of ga direct naar Activeren om uw verwachte inzetbeloningen te berekenen.

SKALE Rewards Calculator.gif

Stap 1: SKALE-tokenhouder worden

Om te beginnen met staken op het SKALE-netwerk, moet u eerst SKL-tokens bezitten. Early adopters kunnen SKALE-tokens kopen bij Activate na registratie en verificatie van hun ID. U kunt zich vooraf registreren voor de lancering van het SKALE-token op Activeren en maak binnen enkele minuten een account aan. 

Stroom uitzetten GIF.gif

SKALE-tokens worden verkocht op een Nederlandse veiling die op 17 augustus om 12.00 uur EST live gaat. Na registratie kunt u Ether, USDC of DAI gebruiken om deel te nemen aan de veiling. Alle deelnemers aan de openbare lancering die met succes een bod hebben uitgebracht tijdens de veiling, zullen hun tokens binnen 3 weken na afloop van de veiling ontvangen.

Alle tokenhouders die van plan zijn tokens te ontvangen bij de lancering van het mainnet, moeten toestemming geven en het bewijs van gebruik invullen, wat vereist dat 50% van de portefeuille van tokenhouders wordt ingezet voor de minimale delegatieperiode van 90 dagen, voordat de overdracht van tokens kan worden ontgrendeld buiten het netwerk. Proof-of-use zorgt ervoor dat tokenhouders het netwerk actief ondersteunen en tegelijkertijd speculatie beperken. Natuurlijk kunnen stakers uitzetbeloningen samenstellen gedurende de periode van bewijs van gebruik. 

Stap 2: Je SKALE-tokens uitzetten

Zodra je je SKALE-tokens hebt ontvangen, ben je klaar om een ​​actieve deelnemer aan het netwerk te worden. Activate biedt u een naadloze interface om uw tokens te claimen, te beheren en uit te zetten. 

Om deel te nemen en beloningen te verdienen voor uw bijdrage aan de netwerkbeveiliging:

1. Vergelijk validatoropties op Participatieportaal activeren

2. Selecteer een validator, voer het bedrag in dat u wilt inzetten en de duur van het uitzetten (3, 6 of 12 maanden)

3. Gebruik uw verbonden web3-portemonnee om uw uitzetverzoek in te dienen

SKALE Bevestig Delegation.gif

Na goedkeuring beginnen uw tokens te staken bij het begin van het eerste tijdperk. Zodra het delegatieverzoek is geaccepteerd door de validator (s), worden de gespecificeerde tokens vergrendeld en kunnen ze niet ongedaan worden gemaakt totdat de gespecificeerde delegatieperiode is afgelopen. Als de validator om de een of andere reden uw verzoek afwijst, kunt u bij een andere validator inzetten voordat de volgende uitzetperiode begint. 

Stap 3: Ontvang uitzetbeloningen

Inzetbeloningen worden tijdens de gespecificeerde delegatieperiode onder de tokenhouders verdeeld en aan het begin van elke kalendermaand verdeeld.

Het aantal uitzetbeloningen dat u verdient, is afhankelijk van de volgende variabelen:

  1. Aantal tokens dat u inzet: het totale aantal tokens dat u inzet. 

  2. Duur van de delegatie: de beschikbare duur van uw delegatie, die 3, 6 of 12 maanden kan zijn. De beloningsvermenigvuldigers op jaarbasis zijn respectievelijk 1x, 1,5x en 2x.

  3. Netwerkuitgiftepercentage: het aantal tokens dat wordt geslagen door het protocol dat beschikbaar is voor distributie naar alle knooppunten in het netwerk. Het netwerkuitgiftepercentage begint bij 9,3% van het totale voorgemunt aanbod (5,5% van het totale aanbod) in het eerste jaar en daalt elk jaar met 0,55% gedurende de eerste 6 jaar. 

  4. Totaal ingezet in het netwerk: het totale aantal tokens dat in het netwerk is ingezet, is omgekeerd evenredig met het beloningspercentage gezien het vaste netwerkuitgiftepercentage. Bij het beoogde inzetpercentage van 40% zijn de beloningspercentages 9,9%, 19,8% en 29,7% voor respectievelijk de delegatieperiodes van 3, 6 en 12 maanden (zie hieronder). 

  5. Netwerkkosten genereren: het totale aantal tokens in de beloningspool dat is opgebouwd uit dApp s-chain-huurvergoedingen

  6. Verlaging validatievergoeding: Het% beloningsverlaging dat de door u gekozen validator in rekening brengt voor delegatie

  7. Compounding van beloningen: uw beslissing om beloningen samen te stellen en opnieuw te delegeren

Beloning Rates.png

U kunt uw geschatte inzetbeloningen berekenen met onze SKALE rekenmachine.

Stap 4: Je SKALE-tokens opnemen

Aan het einde van elke maand komen uw verdiende staking-beloningen beschikbaar om op te nemen. Zodra u uw beloningen heeft opgenomen, kunt u ze gebruiken om ze te delegeren of voor andere doeleinden over te dragen zodra u met succes hebt voldaan aan de vereisten voor bewijs van gebruik.

Claim beloningen GIF.gif

Registreer op Activeren om SKALE-tokens te kopen in de komende veiling, uw verwachte beloningen te berekenen en te beginnen met het inzetten van uw tokens.

Nog meer vragen? Bekijk onze FAQ.

Geschreven door Mara Schmiedt

Gedecentraliseerde netwerken SKALES Taking Nieuwsbrief Abonneer je op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me