Wat gebeurt er met mijn ETH op Ethereum 2.0?

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Wat gebeurt er met mijn ETH op Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 wordt gelanceerd in 2020. En nee, je hoeft niets te doen met de ETH die je in de loop der jaren hebt gekocht. Door Everett Muzzy 20 mei 2020 Geplaatst op 20 mei 2020

mijn eth op eth2 held

In 2020 gaat de eerste fase van het Ethereum 2.0-netwerk live. Fase 0 genoemd, deze eerste evolutie van het 2.0-netwerk zal de bakenketen lanceren en het Proof of Stake-consensusmechanisme mogelijk maken.

consensys plexus pictogram rond Wat is Ethereum 2.0?

Het hele blockchain-ecosysteem, en Ethereum in het bijzonder, is in de beginjaren aanzienlijk geëvolueerd, met een levendige geschiedenis van hard forks, airdrops, ICO’s, ingepakte tokens en token-migraties. Redelijkerwijs kan zelfs de korte geschiedenis van deze technologie verwarrend zijn voor ether-houders die gewoon willen weten wat ze moeten doen om ervoor te zorgen dat hun crypto veilig is en waar het zou moeten zijn..

Met het oog op de lancering van Ethereum 2.0 zijn daarom de natuurlijke vragen voor de meeste ETH-houders: wat gebeurt er met de ether die ik in de loop der jaren heb gekocht op de huidige Ethereum-blockchain? Moet ik me zorgen maken over een hard fork of moet ik een token-migratie beheren? Maakt het uit of mijn ether zich op een beurs als Coinbase bevindt of in een hardware wallet zoals Ledger?

Voor de meeste ETH-houders, d.w.z. de HODLers, de dapp-gebruikers, de handelaars – de antwoorden zijn: Nee, u hoeft niets te doen. Nee, er zal geen vaste vork of migratie zijn. Nee, het maakt niet uit of je ether op een uitwisseling is of niet.

Voor ETH-houders die geïnteresseerd zijn in uitzetten, is er een mogelijkheid om actiever te zijn met uw ETH in deze eerste fase van de Ethereum 2.0-uitrol.

ETH op Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 gaat in fasen live: fase 0, fase 1 (inclusief fase 1.5), fase 2 en daarna. Fase 0 gaat live in 2020 en zal het Proof of Stake-mechanisme initiëren. Het is tijdens fase 0 dat ETH-houders die geïnteresseerd zijn in uitzetten, dit kunnen doen (meer details hieronder). Voor ETH-houders die niet geïnteresseerd zijn in uitzetten, heeft de aanstaande lancering van Ethereum 2.0 geen significante invloed op hun interacties met blockchain-dapps, exchanges of services..

consensys plexus pictogram rond Wat is een bewijs van inzet?


ETH-houders hoeven alleen maar op te letten in fase 1.5 (die deel uitmaakt van fase 1), die waarschijnlijk minstens een jaar na fase 0 zal aankomen. Tijdens fase 1 wordt de Ethereum-blockchain opgedeeld in 64 shard-ketens die naast elkaar lopen. elkaar. Dit zal de schaalbaarheid en doorvoer van het toekomstige Ethereum-mainnet aanzienlijk vergroten (zie onze Ethereum 2.0 FAQ of What is Proof of Stake? Blogposts voor meer informatie over sharding). 

Fase 1.5 maakt deel uit van fase 1, maar wordt specifiek genoemd omdat het het moment markeert waarop Ethereum 1.0 fuseert met Ethereum 2.0. Concreet wordt de Ethereum 1.0-keten een van de 64 scherven waaruit Ethereum 2.0 bestaat. Dit betekent dat de volledige gegevenshistorie behouden blijft.

Voor ETH-houders betekent dit dat er geen specifieke actie nodig is om ETH van de 1.0 naar de 2.0-keten over te dragen. Ethereum 1.0 wordt gewoon onderdeel van de 2.0-keten (‘simpelweg’, verwijzend naar de inspanning van de eindgebruiker – niet naar het buitengewone protocolontwikkelingswerk dat deze overgang ingaat), wat betekent dat ETH-houders hun ETH kunnen blijven gebruiken (of HODLing) net als voorheen – maar op een keten die veiliger en schaalbaarder is dan ze gewend zijn.

ETH-houders en uitzetten op Ethereum 2.0

Zoals eerder vermeld, hoeven de ETH-houders die alleen geïnteresseerd zijn in het houden, verhandelen of gebruiken van hun ETH op dapps, niet actief iets te doen om zich voor te bereiden op Ethereum 2.0. Voor ETH-houders die geïnteresseerd zijn in staken op het nieuwe Ethereum 2.0-netwerk, is er echter een mogelijkheid voor betrokkenheid vanaf fase 0 in plaats van te wachten op fase 1.5.

Uitzetten is het proces waarmee validators ETH verbinden aan de Ethereum 2.0-blockchain om nieuwe blokken voor te stellen en te bevestigen. Om een ​​volledige validator op Ethereum 2.0 te worden, moeten ETH-houders 32 ETH inzetten door het geld in het officieel aanbetalingscontract dat is ontwikkeld door de Ethereum Foundation.

ETH-houders die willen inzetten, hoeven niet in te zetten tijdens fase 0: ze kunnen zich op elk gewenst moment als validator bij het netwerk aansluiten. Echter –– in tegenstelling tot andere ETH-houders die moeten wachten tot fase 1.5 om hun ETH in de Ethereum 2.0-keten te zien –– kunnen validators hun geld inzetten voor de blockchain vanaf het begin. De prikkel is het potentieel voor hogere blokbeloningen.

Er zijn veel mogelijkheden voor mensen met ETH om te beginnen met inzetten op het Ethereum 2.0-netwerk en beloningen te verdienen. Om een ​​volledige validator te worden, moeten ze 32 ETH inzetten in het aanbetalingscontract, aanbetalingssleutels genereren en vervolgens hun eigen klant runnen. Klanten zoals PegaSys Teku bied deze mogelijkheid voor bedrijven. Als ze hun eigen klant niet willen runnen, kunnen ze de technische vereiste ontlasten door 32 ETH te storten op een uitzetdienst zoals Codefi Activeren, die vervolgens het validatorknooppunt zal beheren. Ten slotte, als ETH-houders geen 32 ETH hebben, kunnen ze lid worden van een uitzetpool en hun geld combineren met andere mensen om 32 ETH te bereiken.

Lees het Ethereum 2.0 Staking Report

Download ons nieuwste ecosysteemrapport voor inzichten in de toekomst van uitzetten op Ethereum 2.0. Downloaden

Met dank aan Mally Anderson, Ben Edgington en James Beck.

CodefiEthereum 2.0Quorum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map