Wat is er nodig voor gecentraliseerde financiering om gedecentraliseerde financiering te omarmen?

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogCodefi

Wat is er nodig voor gecentraliseerde financiering om gedecentraliseerde financiering te omarmen??

Gecentraliseerde financiering kan met succes worden geïntegreerd met DeFi door gebruik te maken van services zoals Codefi’s Universal Token for Assets and Payments. Door James Beck1 februari 2021Geplaatst op 1 februari 2021

Q4 2020 DEFI REPORT-blog Download Rapport

Dit maakt deel uit van een reeks artikelen uit het Ethereum DeFi-rapport van ConsenSys Codefi Q4 2020. Download het volledige rapport voor meer informatie over tokenstandaarden voor activa en betalingen, NFT-marktplaatsen, sociale en communitytokens, DAO’s, flitsleningen, ingepakte Bitcoin en Filecoin, uitleenprojecten en meer.

In 2019 heeft Societe Generale uitgegeven een gedekte obligatie van € 100 miljoen ($ 112 miljoen) als beveiligingstoken op openbare Ethereum. Een maand eerder verrekende Santander beide kanten van een obligatietransactie van $ 20 miljoen, ook op openbare Ethereum. Beide gevallen waren de eerste grote tests om te zien of instellingen traditionele financiële activa konden afwikkelen op een wereldwijd netwerk zonder toestemming. Hoewel activa uit de echte wereld zijn getokeniseerd op geautoriseerde versies van Ethereum, zoals een onroerendgoedfonds van € 350 miljoen op ConsenSys Quorum, zijn er uitdagingen om gecentraliseerde financiering naar gedecentraliseerde financiering te brengen.. 

In DeFi kan alleen de tokenhouder beslissen om een ​​token al dan niet over te dragen, wat een van de kernbeloftes van Ethereum is: dat vertrouwen zou in de kern van een protocol moeten zitten in plaats van in een publieke of private autoriteit.

Bij traditionele financiering valt het bijhouden van een register op grote instellingen zoals centrale effectenbewaarinstellingen, transferagenten of zelfs emittenten zelf. ERC-20-tokens bevatten geen functie waarmee een derde partij kan bepalen naar wie ze worden verzonden en voor welke doeleinden. Dus als een ERC-20 bijvoorbeeld een onroerendgoedobligatie zou vertegenwoordigen, zouden toezichthouders niet kunnen voorkomen dat waardevolle activa die bedoeld zijn voor de ontwikkeling van een land op persoonlijke bankrekeningen terechtkomen of worden geliquideerd als luxegoederen (zoals wat er gebeurde met de 1MDB-schandaal in Maleisië​. 

Dus hoe kan een activum beide toestemmingsloos zijn, maar toch enkele controles hebben die nodig zijn voor juridische jurisdicties? Zoals de meeste dingen in Ethereum, vindt het technische werk plaats op normniveau, namelijk de ERC-1400, een hybride Ethereum-token dat is ontworpen voor traditionele financiële activa. De ERC-1400 bezit de eigenschap van zowel een niet-vervangbaar token (zoals een ERC-721) als een vervangbaar token (zoals de meest voorkomende ERC-20). Omdat het compatibel is met de ERC-20-standaard, blijft het compatibel met de meeste bestaande tools en platforms. Maar het heeft ook meer controles, zodat het kan voldoen aan de vereisten voor emittenten van activa. 

Afbeelding 16Hoe tokens met escrow-functionaliteit interoperabel kunnen zijn met DeFi

ConsenSys Codefi heeft het ERC-1400-idee verder ontwikkeld door een Universeel token voor activa en betalingen. Net als de ERC-1400 is hij compatibel met ERC-20’s, zodat hij kan communiceren en kan worden overgedragen op DeFi-apps. Maar belangrijker is dat het een nieuw type token hold introduceert, waarbij een gebruiker iemand anders de macht kan geven om namens hem tokens over te dragen, of een gebruiker kan verbieden de tokens uit te geven voor iets dat niet is afgesproken. Dit is meer optimaal dan het concept allowlist / denylist in de ERC-1400, omdat het de zekerheid van uitvoering garandeert bij het overdragen van een token dat een echt activum vertegenwoordigt met een token dat contant vertegenwoordigt door te voorkomen dat een gebruiker het token gebruikt voor iets anders dat niet gedefinieerd door de handelsorder. Als we het 1MDB-voorbeeld nogmaals ter sprake brengen, als het ontwikkelingsfonds was tokenized volgens de Universal Token-standaard, had de regering van Maleisië kunnen voorkomen dat het geld werd verduisterd door Jho Low in de eerste plaats zonder miljoenen te moeten besteden aan auditing en juridische kosten.

Afbeelding 18Kenmerken van het universele token voor activa en betalingen


De Universal Token-standaard heeft de volgende kenmerken: 

  • Voor controlemechanismen biedt het een module voor certificaatcontroles en een module voor acceptatielijstcontroles + het biedt de mogelijkheid om overdrachten te forceren
  • Voor de betrouwbaarheid van het beleggersregister biedt het een module om token-bewaarplichten te creëren
  • Voor zekerheid van levering-versus-betaling (DVP) uitvoering, bevat het token hold voor atomaire DVP en Hash Time Locked Contract (HTLC) -mechanisme voor niet-atomaire DVP’s
  • Voor interoperabiliteit biedt het een ERC20-interface

Afbeelding19Hoe het universele token voor activa en betalingen zou kunnen overschakelen van CeFi naar DeFi

Omdat Ethereum zo aanpasbaar is, zullen dit soort tokenstandaarden in 2021 verder worden getest met echte use-cases om de gecentraliseerde financiële sector vollediger naar gedecentraliseerde financiering te brengen. Om activa de voordelen van DeFi te laten bevatten, maar ook te voldoen aan de vereisten van traditionele financiering, is een meer modulaire aanpak nodig, zodat bepaalde functies kunnen worden in- en uitgeschakeld tijdens de levenscyclus van een token. Naarmate wetten rond tokens evolueren, kan ook traditionele financiering langzaam migreren naar meer “gedecentraliseerde” regelingen. Voor bestaande DeFi-toepassingen kunnen deze binnenkort ook compatibel worden met een toenemend aantal tokenstandaarden.

Codefi Assets Sandbox

Codefi Assets Sandbox is een testplatform waarmee financiële instellingen digitale activa in een gesimuleerd digitaal ecosysteem kunnen beoordelen en verkennen. De Assets Sandbox kan worden aangepast aan de omgeving waarin een financiële instelling opereert, waardoor experimenten, leren, training en demonstraties mogelijk zijn. Als u toegang wenst, kunt u dit formulier invullen.

Codefi AssetsDeFiPaymentsQ4 2020 DeFi ReportToken Standards Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map