blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogBlockchain uitgelegd

Wat is Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 wordt naar verwachting in 2020 gelanceerd en markeert een langverwachte upgrade naar het openbare Ethereum-mainnet. Lees waar het over gaat en bereid je voor op de volgende ontwikkelingsfase. By Everett Muzzy12 mei 2020Geplaatst op 12 mei 2020

wat is ethereum 2 hero


Ethereum 2.0 (Eth2) is een belangrijke upgrade van het huidige openbare Ethereum-mainnet, ontworpen om het gebruik en de acceptatie van Ethereum te versnellen door de prestaties te verbeteren.

De geschiedenis van Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 is geen nieuw idee in de Ethereum-gemeenschap. Sinds het ontstaan ​​van de blockchain bestaat er een verschuiving in het onderliggende consensusmechanisme van Ethereum om de beperkingen van een Proof of Work-blockchain aan te pakken. Ethereum 2.0 komt op de hielen van veel geplande upgrades naar het Ethereum-mainnet na de lancering van het mainnet Frontier in juli 2015, namelijk:

  • Homestead, maart 2016
  • Metropolis: Byzantium, oktober 2017
  • Metropolis: Constantinopel, februari 2019
  • Istanbul, december 2019

De lancering van Ethereum 2.0 is vooral belangrijk in vergelijking met eerdere upgrades vanwege de implementatie van een Bewijs van inzet consensusmechanisme, waardoor het netwerk wordt verwijderd van de bestaande Proof of Work-architectuur.

Lees A Short History of Ethereum voor meer informatie over de geschiedenis van Ethereum-upgrades.

Bewijs van inzet

Proof of Stake (PoS) is de belangrijkste verandering in Ethereum 2.0, omdat het de crypto-economische stimuleringsstructuur hervormt voor het valideren van de blockchain. De huidige architectuur van Ethereum wordt onderhouden door een Proof of Work (PoW) consensusmechanisme. De componenten van Proof of Work zijn goed bekend bij de blockchain-gemeenschap: het is de architectuur die tot nu toe wordt gebruikt voor de meest gebruikte blockchains, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin en meer. In Proof of Work runnen mijnwerkers knooppunten en verbruiken ze rekenkracht om complexe wiskundige problemen op te lossen in een wedstrijd om het volgende blok te minen. 

De tijd en het geld dat mijnwerkers nodig hebben om hardware te laten draaien en elektriciteit uit te geven aan PoW-ketens, wordt gevalideerd door blokbeloningen, die worden verdeeld onder mijnwerkers die met succes een blok tot bestaan ​​hebben ontgonnen. PoW-kettingen zijn extreem veilig; de gecombineerde rekenkracht die een individu nodig heeft om een ​​gevestigde PoW-blockchain zoals Bitcoin of Ethereum in gevaar te brengen, zou buitengewoon veel geld kosten, en bestaat misschien niet eens.

Hoewel extreem veilig, hebben PoW-blockchains te kampen met schaalbaarheid en toegankelijkheidsproblemen. 

Schaalbaarheid: Omdat elk blok opeenvolgend wordt gedolven en er een eindige hoeveelheid gegevens is die in elk blok kan worden vastgelegd (een meting die bekend staat als blokgrootte), kan Ethereum slechts een beperkte hoeveelheid informatie in een bepaalde tijd verwerken. Als het aantal lopende transacties groter is dan wat een blok kan passen, dan moeten de resterende transacties wachten op het volgende blok, enzovoort. Dit schaalbaarheidsprobleem wordt opgelost door de implementatie van sharding [zie hieronder] op het PoS-netwerk.

Toegankelijkheid: PoW-mijnwerkers zijn van fundamenteel belang geweest voor het creëren en in stand houden van de golf van gedecentraliseerde technologieën die we het afgelopen decennium hebben gezien. Hoewel PoW-blockchains functioneel zijn, zijn de toetredingsdrempels om een ​​miner te worden vrij hoog. Een individu moet alle benodigde hardware aanschaffen en installeren. Om een ​​aanzienlijk rendement te behalen uit blokbeloningen, moet die persoon waarschijnlijk ook in een regio wonen met lagere elektriciteitskosten.

Een ander niveau dieper, de elektriciteitskosten worden vaak verlaagd voor bedrijven en bedrijven, wat betekent dat een mijnwerker die op zoek is naar maximale winstgevendheid ook een bedrijf moet oprichten en voldoende mijnbouwhardware moet aanschaffen om zijn inspanningen te rechtvaardigen. Verschillende van de grootste mijnbouwconglomeraten concurreren de meerderheid van de reguliere blockchain-gebruikers om daadwerkelijk deel te nemen aan het onderhoud van het netwerk, wat leidt tot centralisatie van mijnwerkers. In Ethereum 2.0 is een van de doelen voor PoS om het speelveld gelijk te maken voor meer individuele validators om deel te nemen, waardoor een gedeeld rendement wordt behaald door het handhaven van de waarheid van het netwerk.. 

consensys plexus pictogram rond Bezoek de Ethereum 2.0 FAQ Lees de FAQ

Proof of Stake vervangt de twee primaire componenten van PoW (miners & elektriciteit) met validators en inzet op Ethereum 2.0. Over het algemeen vervangen validators mijnwerkers als de individuen die de overeengekomen staat van het netwerk behouden en beloningen ontvangen voor het willekeurig selecteren van het volgende gegevensblok. In tegenstelling tot in PoW, waarin mijnwerkers fysieke energie verbruiken (hash-kracht genoemd) door elektriciteit te verbranden om blokkades te bevestigen, leggen validators in een PoS-systeem 32 ETH vast als ‘skin in the game’. 

Op Ethereum 2.0 zullen validators ten minste 32 ETH inzetten door het geld te storten op het officieel aanbetalingscontract dat is ontwikkeld door de Ethereum Foundation. Validators zullen Ethereum 2.0-clientsoftware downloaden en uitvoeren. Terwijl clientsoftware wordt uitgevoerd, worden ze willekeurig geselecteerd om voor te stellen en te bevestigen dat ze blokken op de Ethereum 2.0-blockchain zijn. Validators die blokken correct voorstellen en bevestigen, ontvangen een beloning van ETH als percentage van hun inzet.

Ethereum Foundation Eth2 depositocontract: https://github.com/ethereum/eth2.0-specs/tree/dev/deposit_contract

Als een validator op Ethereum 2.0 niet online blijft en zijn deel van de computationele verantwoordelijkheden niet uitvoert, zal zijn blokbeloning enigszins afnemen om validators te stimuleren om zo consistent mogelijk online te blijven. Mocht een validator kwaadwillig proberen het netwerk in gevaar te brengen (d.w.z. onjuiste gegevensgeschiedenis valideren), dan worden alle of een deel van hun 32 ingezette ETH doorgesneden.

De crypto-economische prikkels tegen kwaadwillende actoren zijn sterker op een PoS-netwerk. Terwijl in PoW het economische risico van een mislukte aanval gelijk is aan de kosten van elektriciteit om de vereiste hash-kracht te bereiken, zijn in PoS de kosten om een ​​aanval te lanceren gelijk aan de hoeveelheid ingezette ETH, en dus ook de boete. De kans is groter dat een individu meer op zijn hoede is voor het direct riskeren van geld in de vorm van ingezette cryptovaluta om een ​​aanval te lanceren in vergelijking met de meer abstracte kosten van elektriciteit. Terwijl een mislukte PoW-aanval resulteert in het verlies van elektriciteitskosten, is het verlagen van de inzet van een validator het PoS-equivalent van een mijnwerker die een hele PoW-serverfarm platbrandt bij een mislukte aanval. Kortom, de economische prikkel om in het belang van het netwerk te handelen, is sterker.

Hoewel validator worden een lagere toetredingsdrempel heeft dan mijnwerker worden alleen vanwege de eliminatie van hardwarekosten, is het een feit dat niet veel mensen 32 ETH bezitten of bereid zijn het risico te nemen om bijna $ 6.000 in te zetten (~ $ 190 / ETH op dat moment). van dit schrijven). Bovendien is het aantal geïnteresseerde personen dat technisch geletterd genoeg is om een ​​klant te runnen en te beheren zonder het risico te lopen stilstand te riskeren en mogelijke bezuinigingen op fondsen niet algemeen bekend..

Er zijn twee oplossingen voor de toetredingsdrempels die momenteel op Eth2 worden verwacht. Om de technische kennis van het runnen van een eigen klant te overwinnen, beginnen bedrijven staking-diensten aan te bieden waarmee ze de klantoperatie kunnen beheren voor een persoon die 32 ETH inzet in ruil voor een kleine vergoeding. Mocht een ETH-houder slechts minder dan 32 ETH wensen of kunnen inzetten, dan kan ze lid worden van een uitzetpool, waar haar geld wordt gepoold met die van anderen om de vereiste 32 ETH te bereiken. Haar beloningen zouden dus evenredig zijn met haar totale bijdrage.

Proof of Stake wordt gelanceerd in de eerste fase van de upgrade van Ethereum 2.0, bekend als Phase 0.

consensys plexus pictogram rond Download het Ethereum 2.0 Staking Ecosystem Report Download

Fase 0

Eth2 zal gefaseerd worden uitgerold, te beginnen met fase 0 in 2020. Fase 0 zal de bakenketen van het Ethereum 2.0-netwerk lanceren. De bakenketen implementeert Proof of Stake en beheert het register van validators, die beginnen met het bevestigen van blokken op Ethereum 2.0. 

Om ervoor te zorgen dat de bakenketen zijn genesisblok lanceert, moet er minimaal 524.288 ETH op het netwerk worden ingezet, verdeeld over minimaal 16.384 validators (deze nummers zijn vastgesteld om voldoende beveiliging en decentralisatie te garanderen). Uitzetbeloningen worden pas uitgekeerd als deze drempel is bereikt, wat gedeeltelijk de reden is waarom enig altruïstisch gedrag nodig is onder de vroege deelnemers in fase 0. [Voor een rapport over waar ETH-houders aan denken bij het besluit om hun ETH al dan niet in te zetten, zie het ConsenSys Codefi Ethereum 2.0 Staking Report].

Naarmate de bakenketen live gaat en Proof of Stake wordt geïmplementeerd, blijft de originele Ethereum PoW-blockchain bestaan. In feite zal de bakenketen niet bijzonder nuttig zijn voor de meeste Ethereum-gebruikers in fase 0; het zal geen transacties kunnen verwerken, slimme contracten kunnen uitvoeren of dapps kunnen hosten. Dit is zo ontworpen dat Proof of Stake aanzienlijk wordt getest als een live, functionerend netwerk voordat dapps en gebruikers dagelijks met miljoenen transacties beginnen. Om ervoor te zorgen dat de lancering van Ethereum 2.0 het bestaande Ethereum-ecosysteem niet verstoort, zal de originele Ethereum 1.0-blockchain parallel blijven draaien en upgrades ontvangen tijdens fase 0. In fase 1.5 zullen de twee blockchains samenvloeien om continuïteit te garanderen en één enkele blockchain. Ethereum-netwerk.

Fase 1

Er is nog geen definitieve lanceringsdatum voor fase 1, maar deze wordt verwacht in het jaar volgend op de lancering van de beacon chain in fase 0. De belangrijkste verbetering van fase 1 is de implementatie van shard chains, de schaalbaarheidsoplossing die eerder in dit artikel werd genoemd. . Voor Ethereum 2.0 zal sharding ertoe leiden dat de Ethereum-blockchain wordt opgedeeld in 64 afzonderlijke ketens (genaamd shard chains) die parallel aan elkaar lopen en naadloos samenwerken. Sharding pakt schaalbaarheid aan door Ethereum in staat te stellen meerdere transacties tegelijkertijd te verwerken: theoretisch 64 blokken tegelijk.

Op dit moment kunnen Ethereum (en andere PoW-ketens) slechts één opeenvolgend blok tegelijk verwerken, wat betekent dat als er een back-up van transacties is, die transacties moeten wachten tot een blok is verwerkt voordat ze kunnen worden bevestigd in het volgende . Doordat tientallen gelijktijdige ketens naast elkaar opereren, kan de gegevensbelasting worden verdeeld over blokken die gelijktijdig worden verwerkt.

Fase 1.5

Een belangrijk moment binnen fase 1 is het samenvoegen van de originele PoW Ethereum blockchain met de nieuwe PoS chain. Dit moment wordt in de Ethereum-gemeenschap Phase 1.5 genoemd. In het bijzonder zal de PoW Ethereum-blockchain in Ethereum 2.0 worden opgenomen en bestaan ​​als een van de 64 scherfketens naast de beacon-keten, wat betekent dat er geen onderbreking zal zijn in de continuïteit of datageschiedenis.

Dit betekent ook dat ETH-houders geen enkele vorm van tokenoverdracht of swap hoeven te ondergaan tussen Ethereum 1.0 en 2.0; in plaats daarvan zullen ze hun ETH naadloos op Ethereum 2.0 kunnen gebruiken, zonder verwacht extra werk aan hun kant of het risico dat hun ETH verouderd raakt. Hoewel de geschiedenis van de oorspronkelijke PoW-keten nog steeds zal bestaan, zal het niet langer nodig zijn dat het PoW-consensusmechanisme wordt gehandhaafd; het werkt als elke andere PoS-shard op Ethereum 2.0.

Fase 2

Fase 2 is momenteel minder gedefinieerd dan fase 0 of fase 1. We weten echter dat met zowel Proof of Stake als sharding succesvol geïmplementeerd, fase 2 onder andere etherrekeningen, transacties, overboekingen en opnames mogelijk maakt. , en slimme contractuitvoering.

Na fase 2

De Ethereum-blockchain zal na fase 2 niet klaar zijn met zijn evolutie. In de jaren na fase 2 zullen er meer mogelijkheden zijn om het bereik en de functionaliteit van het Ethereum-netwerk te vergroten. Bekijk voor een idee van hoe de toekomst van Ethereum op de lange termijn eruit zal zien Het bericht van Vitalik Buterin over de roadmap van Ethereum.

Ethereum 1.x

Hoewel hierboven vermeld, is het de moeite waard om nogmaals te benadrukken dat Ethereum 2.0 naar verwachting niet volledig functioneel zal zijn tot fase 2. Gedurende die tijd zal het blockchain-ecosysteem blijven groeien en zal Ethereum nog steeds moeten reageren op de behoeften van ontwikkelaars, dapp gebouwen, ondernemingen, overheden en meer. De Ethereum PoW-keten zal daarom blijven bestaan ​​tot ten minste fase 1 in een vorm die in de volksmond Ethereum 1.x wordt genoemd. Ontwikkelaars zullen zich nog steeds inzetten om Ethereum 1.x te verbeteren, zelfs als de toekomst van Ethereum 2.0 wordt gebouwd.

Gevolgtrekking

Ethereum 2.0 is langverwacht en veel besproken in het blockchain-ecosysteem. Proof of Stake en sharding zorgen voor aanzienlijke verbeteringen op het gebied van schaalbaarheid, beveiliging en toegankelijkheid. Voor ETH-houders biedt Ethereum 2.0 een nieuwe mogelijkheid om deel te nemen en beloningen te ontvangen voor het onderhouden van het netwerk. Voor degenen die hun eigen validator (s) willen runnen met 32 ​​ETH, een externe provider gebruiken om hun 32 ETH in te zetten, of hun geld met anderen willen bundelen, zal het Ethereum-ecosysteem een ​​aantal producten en oplossingen hosten, waaronder de ConsenSys PegaSys en Codefi-teams.

Verken onze Ethereum 2.0 Knowledge Base voor een complete bibliotheek met Eth2 FAQ’s, bronnen, producten en rapporten.

Abonneer u op de ConsenSys-nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de volgende fase van de Ethereum-blockchain. Schrijf je in

Met dank aan Mally Anderson, Ben Edgington en James Beck.

 

CodefiEthereum 2.0Quorum Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me