blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogNieuws

Wat u moet weten over de Muir Glacier-update van Ethereum

Wat is de Ethereum-moeilijkheidsbom, waarom bestaat deze en wat moet je weten? door ConsenSysJanuari 6, 2020Geplaatst op 6 januari 2020

Ethereum-held ConsenSys 2


Ethereum vierde 2020 de enige manier waarop een blockchain weet hoe – met een netwerkupgrade. 

De Muir Glacier-netwerkupgrade (hard fork) werd geactiveerd op bloknummer 9.200.000 op 2 januari 2020, met één Ethereum Improvement Proposal (EIP). EIP 2384 vertraagt ​​effectief de moeilijkheidsbom voor nog eens 4.000.000 blokken (~ 611 dagen). 

Terwijl andere netwerkupgrades en daaropvolgende wijzigingen aan de moeilijkheidsbom gepaard gingen met een verandering van etheruitgifte, was er geen vermindering van de Muir Glacier-upgrade, dus de uitgifte blijft 2 ETH per blok. 

Wat is de Ethereum-moeilijkheidsbom / ijstijd?  

De moeilijkheidsbom, soms luchtig de ijstijd genoemd, is een algoritme dat is ontworpen om de moeilijkheid om Ethereum-blokken in de loop van de tijd te ontginnen te vergroten. 

De geschiedenis van de moeilijkheidsbom en waarom deze bestaat

Een paar ideeën liggen ten grondslag aan het concept van de moeilijkheidsbom / ijstijd dat voortkomt uit het oorspronkelijke ontwerp van Ethereum. Voor beter of slechter, Ethereum heeft vaak geopereerd volgens het ethos van “continue innovatie” en vereist regelmatige upgrades naar de Ethereum-blockchain. Netwerkupgrades zijn duur voor het netwerk, aangezien elk knooppunt op het netwerk moet upgraden naar de nieuwste versie van het protocol. Als deze knooppunten niet upgraden, worden ze van het netwerk afgesplitst. De coördinatiekosten in verband met upgrades hebben er historisch gezien toe geleid dat blockchain-projecten ze hebben vermeden.

Dus de moeilijkheidsbom was gedeeltelijk gecodeerd om gewone hard forks te forceren als een manier om het idee van het upgraden van het netwerk te normaliseren. Dit heeft natuurlijk ook mogelijkheden geboden om andere protocolupgrades uit te voeren. Meestal is de moeilijkheidsgraad gereset in combinatie met het maken van andere protocolwijzigingen, dus het heeft tot nu toe aantoonbaar goed gewerkt. 

Waarom zat dit niet gewoon in de harde vork van Istanbul?? 

De fout was deze keer om de reset niet te combineren met de recente Istanbul-upgrade zoals gewoonlijk wordt gedaan. Dit was een verkeerde inschatting op basis van een verkeerde inschatting van wanneer de inslag van de bom voelbaar zou worden. Oorspronkelijke schattingen wezen op de zomer van 2020, maar in oktober begonnen de eerste tekenen van de bom op het netwerk te verschijnen.

We dachten dat we maanden de tijd hadden voordat het begon, maar die cijfers klopten niet. De ijstijd wordt al gevoeld!

Er is nu een voorstel voor een enkele EIP-upgrade na Istanbul om het terug te dringen: EIP-2387, ook bekend als Mountain Glacier&# 127956;

We zullen tijdens het gesprek zien of & hoe het doorloopt!

– Tim Beiko | Timbeiko.eth (@TimBeiko) 29 november 2019 Tim Beiko legt de Muir Glacier-update uit

Waar kan ik toekomstige Ethereum-discussies volgen en eraan deelnemen?? 

Zoals voor alle protocolwijzigingen waren er discussies over het Oproep voor Ethereum-ontwikkelaars en op verschillende fora, waaronder Ethereum-tovenaars. De Ethereum calls en Ethereum Magicians staan ​​open voor iedereen die wil luisteren of wil meedoen. Het beste van open-sourcecommunity’s is dat iedereen kan deelnemen aan de discussie en ontwikkeling! 

Is het mogelijk om de moeilijkheidsbom te verwijderen??

Het is, maar zou een andere netwerkupgrade vereisen. Hoewel sommige mensen in het verleden informeel hebben gepleit voor het verwijderen van de bom, is er nooit een goed voorstel gedaan om dat te doen. Het Meta-EIP dat is gekoppeld aan de Muir Glacier-upgrade beschrijft enkele van de grondgedachten voor de bom en mogelijke toekomstige verbeteringen.

Een idee dat onlangs is besproken in de Ethereum-gemeenschap, is om de bom te verwijderen zodra Eth 2.0 live is en blokken op de 1.x-keten af ​​te ronden met behulp van de Finality Gadget

Laatste opmerkingen

Over het algemeen is het vermogen van Ethereum om het netwerk constant te upgraden gunstig voor succes op de lange termijn. Zoals altijd zijn er verschillende meningen, maar het is belangrijk om te onthouden dat elke mening voortkomt uit het willen wat het beste is voor Ethereum. 

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Ethereum Q3 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q3 2020 DeFi-rapport

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapportVerslag doen van

Ethereum Q2 2020 DeFi-rapport

Ethereum 2 0 Ecosysteemrapport uitzettenVerslag doen van

Ethereum 2.0-ecosysteemrapport

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwtWebinar

Hoe u een succesvol blockchain-product bouwt

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me