Welke regeringen gebruiken momenteel Blockchain?

blog 1NieuwsOntwikkelaarsEnterpriseBlockchain ExplainedEvenementen en conferentiesPersNieuwsbrieven

Abonneer op onze nieuwsbrief.

E-mailadres

Wij respecteren uw privacy

HomeBlogEnterprise Blockchain

Welke regeringen gebruiken Blockchain op dit moment?

Een uitgebreide lijst van geplande, lopende of gepauzeerde blockchain-experimenten in de publieke sector wereldwijd. Door Lesa Moné 18 november 2019 Geplaatst op 18 november 2019

blockchain-held van de overheid

Meer regeringen doen mee aan de race om regelgevende wetgeving goed te keuren en beginnen elke dag met proefprojecten rond blockchaintechnologie. Overheden kunnen blockchaintechnologie gebruiken om cyberveiligheid te bieden, procesoptimalisatie te bieden en hyperconnected services te integreren, terwijl ze het vertrouwen en de verantwoording versterken. Het gedistribueerde grootboekformaat kan worden gebruikt om een ​​reeks toepassingen van de overheid en de publieke sector te ondersteunen, waaronder digitale valuta / betalingen, landregistratie, identiteitsbeheer, traceerbaarheid van de toeleveringsketen, gezondheidszorg, bedrijfsregistratie, belastingheffing, stemmen (verkiezingen en volmacht) en beheer van juridische entiteiten.

Dit artikel bevat een lijst van administraties die blockchain-projecten over de hele wereld hebben gelanceerd of zich voorbereiden om blockchain-projecten te lanceren:

Noord Amerika

Canada
Mexico
Verenigde Staten 

Zuid-Amerika

Argentinië

Europa

  • De Europese Commissie heeft het EU Blockchain Observatory gelanceerd & Forum om blockchainonderzoek en innovatie te versnellen om Europa te helpen positioneren als wereldleider. 
  • Het Europese Horizon 2020-programma investeert tot € 300 miljoen in projecten ter ondersteuning van blockchain-projecten in de hele Europese Unie.
Oostenrijk
Denemarken
Estland
Georgië
Duitsland
Ierland
Italië
Letland
Litouwen
Luxemburg
Malta
Nederland
Slovenië
Spanje
Zweden
Zwitserland
  • In samenwerking met UPort van ConsenSys, de gemeente Zug testte een door de overheid uitgegeven zelf-soevereine identiteit op de Ethereum-blockchain.
Oekraïne
Verenigd Koningkrijk

Afrika

Ethiopië
Ghana
Kenia
Liberia
Mauritius
Nigeria
Rwanda
Sierra Leone
  • De regering van Sierra Leone, in samenwerking met de non-profit Kiva, lanceerde een blockchain-platform voor kredietgeschiedenis. De overheidsinstanties leveren biometrische gegevens om aanvragers te identificeren, terwijl het platform een ​​digitale portemonnee en een gedistribueerd grootboek biedt om de digitale leningstransacties op te slaan.  
  • De regering van Sierra Leone is van plan om tegen eind 2019 een volledig door blockchain ondersteund nationaal identiteitssysteem in te voeren.
Zuid-Afrika
Tanzania
Oeganda
Zambia

Azië

China

Aangezien China meer dan 500 geregistreerde blockchain-projecten heeft geregistreerd, waarvan er vele door de overheid worden geleid, zullen we er een paar voor deze lijst selecteren.

  • legalXchain registreerde drie blockchain-services die zijn gebaseerd op legalXchain, LegalFabric en de Hyperledger. 

Het persbureau van de gemeentelijke overheid van Guiyang publiceerde een witboek met de titel “Ontwikkeling en toepassing van Guiyang Blockchain.” Het witboek wordt door vakmensen uit de industrie de ‘eerste blauwdruk’ van het land voor blockchaintechnologie genoemd.

Hongkong SAR
India
Maleisië
Singapore
  • De Central Bank Monetary Authority of Singapore werkte samen met ConsenSys om het potentieel van gedistribueerde grootboektechnologie in centrale banken te onderzoeken. Project Ubin implementeerde real-time bruto-afwikkelingssystemen met volledige transactieprivacy, definitieve afwikkeling en geen enkel storingspunt.
Zuid-Korea
Thailand
Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
  • Het Smart Dubai-project maakt gebruik van blockchain-, A.I.- en IoT-technologie om van Dubai de gelukkigste stad op aarde te maken.

Australië

Begin vandaag nog met uw Blockchain-reis

Maak contact met onze experts om de juiste blockchain-oplossing voor uw organisatie te vinden. Neem contact met ons op Capital Markets CBDC Global TradePayments Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief voor het laatste Ethereum-nieuws, bedrijfsoplossingen, bronnen voor ontwikkelaars en meer.Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerkenGids

Volledige gids voor Blockchain-bedrijfsnetwerken

Inleiding tot tokenisatieWebinar

Inleiding tot tokenisatie

De toekomst van financiële digitale activa en DeFiWebinar


De toekomst van financiën: digitale activa en deFi

Wat is Enterprise EthereumWebinar

Wat is Enterprise Ethereum?

Centrale banken en de toekomst van geldWit papier

Centrale banken en de toekomst van geld

Komgo Blockchain voor Commodity Trade FinanceCase Stud

Komgo: Blockchain voor Commodity Trade Finance

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map