Deze gids biedt een uitgebreid overzicht van Distributed Ledger Technology (DLT). Leer de definitie, basisfuncties, geschiedenis, typen, platforms, applicaties, uitdagingen en mogelijke toekomst van deze technologie.

We hebben de laatste tijd veel geroezemoes gehoord over – Gedistribueerde Ledger-technologie. Als u zich bezighoudt met cryptocurrencies en blockchain, heeft u er waarschijnlijk al van gehoord. De gedistribueerde grootboekimplementatie is ongetwijfeld een van de ingenieuze uitvindingen aller tijden.

Sindsdien heeft de technologie een lange weg afgelegd, geëvolueerd tot iets met veel meer waarde. Door het verspreiden van informatie met meer transparantie toe te staan, heeft DLT inderdaad het internet ontwikkeld. Aanvankelijk was deze technologie alleen bedacht voor transacties en digitale valuta. Maar nu heeft de technische gemeenschap veel potentiële use-cases gevonden die onze levensstijl voorgoed kunnen veranderen.

Er is echter nog steeds veel verwarring over gedistribueerde grootboekoplossingen. Velen van jullie verwarren gedistribueerde grootboekimplementatie nog steeds met blockchain. Maar gedistribueerde grootboektechnologie is niet alleen blockchain, maar ook iets van veel meer betekenis.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains Fundamentals-cursus

Inhoudsopgave

Hoofdstuk-1: Evolutie van Ledger-technologie

Hoofdstuk-2: Wat is een gedistribueerd grootboek??

Hoofdstuk-3: Verschillende soorten DLT’s en hoe ze werken

Hoofdstuk-4: Kenmerken van verschillende DLT’s

Hoofdstuk-5: Opmerkelijke DLT-platforms

Hoofdstuk-6: Toepassingen van Distributed Ledger-technologie

Hoofdstuk-7: Uitdagingen die DLT moet overwinnen

Hoofdstuk 8: Toekomst van Distributed Ledger-technologie


Hoofdstuk 9: laatste woorden

Contents

Hoofdstuk-1: Evolutie van Ledger-technologie

Wist je dat het gecentraliseerde grootboeksysteem heel lang geleden de overhand had? Meer dan 5000 jaar geleden werden kleitabletten gebruikt als centraal register voor het bijhouden van gegevens. Hier tekenden de oude Mesopotamiërs afbeeldingen in rijen en kolommen, samen met perforatiegaten om bij te houden hoeveel items ze in voorraad hadden. Best fascinerend, is het niet?

Maar ongeveer 700 jaar geleden ontstond in Noord-Italië een nieuwer soort gecentraliseerd grootboeksysteem. Hier probeerden handelaren een logische verbinding tot stand te brengen tussen alle vermeldingen. Elk item in het gecentraliseerde grootboek zou een debet- en creditboeking hebben. U moet het item dus twee keer invoeren. Blijkbaar was deze nieuwe vorm van het gecentraliseerde grootboek de weg naar ‘kapitalisme’.

De typische banksystemen en het bijhouden van gegevens kwamen lang daarna. Waar mensen vroeger alles op papier hielden. Maar na de uitvinding van computers begon alles te digitaliseren. In de jaren tachtig en negentig begon het computersysteem de typische gecentraliseerde banksystemen over te nemen.

En nog maar tien jaar geleden ontstond er een nieuwe vorm van gedecentraliseerde databasestructuur. In 2009 introduceerde Satoshi Nakamoto de eerste gedistribueerde grootboektechnologie die de hele gezaghebbende omgeving verwijdert en een kermis promoot.

En zo ontstond de revolutionaire gecentraliseerde grootboektechnologie.

Hoofdstuk-2: Wat is een gedistribueerd grootboek??

Een gedistribueerd grootboek is een vorm van digitale database die door elk lid onafhankelijk in een grote netwerkruimte wordt bijgewerkt en bijgehouden. In dit type grootboek is er geen centrale autoriteit om de records naar elk lid te verzenden.

In plaats daarvan houden alle knooppunten het grootboek vast en bouwen het onafhankelijk op. Maar in dat geval moeten de knooppunten op het netwerk toegang hebben tot de transactielijsten en hun eigen conclusie geven voordat ze deze toevoegen aan het gedistribueerde grootboek..

Gewoonlijk heeft elk knooppunt op het netwerk de neiging om een ​​overeenkomstproces te doorlopen om tot een enkele conclusie te komen. Het systeem verschilt eigenlijk van gedistribueerd grootboek tot gedistribueerd grootboek.

Na de overeenkomst wordt het gedistribueerde grootboek bijgewerkt en alle knooppunten op het netwerk zullen ook hun eigen grootboek bijwerken. Het systeem maakt de algehele architectuur van de interface behoorlijk complex in vergelijking met typische databasesystemen.

Als je een duidelijker idee wilt hebben, bekijk dan dit artikel over wat is gedistribueerd grootboek?

Gedistribueerde grootboeken worden geleverd met een speciaal dynamisch systeem dat de mogelijkheden van typische op papier gebaseerde grootboeksystemen kan overtreffen. Kortom, met verschillende soorten DLT’s kunt u nieuwe technologieën ontwikkelen en beveiliging in de hele digitale wereld mogelijk maken.

Gewoonlijk is er in dit soort typische systemen altijd een kwestie van vertrouwen. Deze nieuwe DLT introduceert echter een nieuw soort technologie die de “vertrouwens” -kwesties wegneemt en alles bouwt op totale transparantie.

Met deze nieuwe uitvinding van het gedistribueerde grootboeksysteem kunt u nu de revolutie van het verzamelen van informatie en communiceren buiten de traditionele manieren ervaren. U kunt het toepassen op zowel dynamische gegevens als statische gegevensschema’s.

Gedistribueerde grootboeken leggen de macht gewoon weer in uw handen. Het gaat meer om het beheer van het hele systeem dan om een ​​simpele database.

Kom meer te weten: Wat is DLT (Distributed Ledger Technology)? 

Myth Buster: niet alle DLT’s zijn Blockchain

Met de plotselinge stijging in populariteit van Bitcoin en veel cryptocurrencies, is het woord “blockchain” een gunstige onderwerpkeuze geworden. Mensen gebruiken dit woord nu als synoniem voor alles wat met cryptocurrencies en tokeneconomie te maken heeft.

Zelfs de cryptobeweging wordt soms de ‘blockchain-beweging’ genoemd.

Dus je ziet in zekere zin dat blockchain in veel contexten veel wordt gebruikt. Er is maar een handjevol mensen die blockchain- en gedistribueerde grootboekoplossingen echt van elkaar willen onderscheiden.

Het is echter het beste om beide niet te mismatchen, aangezien DLT en Blockchain niet kunnen worden uitgewisseld.

Distributed Ledger-technologie versus Blockchain: het belangrijkste verschils

De term gedistribueerde grootboektechnologie is een soort overkoepelende term die de technologieën dekt waarbij het grootboeksysteem wordt verdeeld onder iedereen die het gebruikt. Hier kunnen verschillende typen DLT’s privé of openbaar zijn; het hangt af van de kenmerken van de technologie.

De blockchain is een soort gedistribueerde grootboekimplementatie en kostbaarder de allereerste functionele. De technologie bestormde de nieuwe digitale wereld en veel mensen begonnen te geloven dat dit de enige vorm van een gedistribueerd grootboeksysteem is.

Mensen gebruikten ze dus vaak door elkaar, wat leidde tot de hele misvatting dat DLT een andere naam is van Blockchain.

Simpel gezegd is blockchain slechts een van de subcategorieën van het gedistribueerde grootboeksysteem. Er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten fruit en een daarvan is ‘Appel’. Hier valt de term “Appel” in de categorie fruit. De appel is dus een soort fruit, maar niet alle vruchten zijn appel.

Op dezelfde manier is blockchain een soort DLT, maar niet alle DLT’s zijn blockchain. Lees voor meer informatie het artikel over blockchain versus gedistribueerde grootboektechnologie

Waarom onderscheiden Blockchain en DLT?

De crypto-wereld is pas een paar jaar geleden ontstaan, wat betekent dat het nog steeds een onvolwassen technologie is. In de komende jaren zullen we een exponentiële groei zien, aangezien het de potentie heeft om de typische manieren volledig te veranderen.

Er zijn veel projecten die te maken hebben met het hele concept van verschillende soorten DLT’s in plaats van alleen bij blockchain te blijven. Implementatie van gedistribueerde grootboeken is een enorme categorie, en als we echt meer innovatie willen, moeten we uit onze ‘blockchain’-schaal komen.

Er zijn al veel verschillende soorten DLT’s in het spel en hopelijk zullen we in de nieuwere toekomst meer toevoegingen kunnen zien. Maar voorlopig zou de overschakeling naar gedistribueerde grootboekimplementatie de verstandigste keuze zijn voor elke vorm van groei.

Hoofdstuk-3: Verschillende soorten Distributed Ledger-technologie en hoe ze werken

Er zijn verschillende soorten DLT’s en ze hebben allemaal verschillende manieren om te werken. Om de belangrijkste verschillen tussen hen te begrijpen, moet u ze vergelijken.

Lees verder: Blockchain versus Hashgraph versus Dag versus Holochain: soorten DLT’s

1. Blockchain

Eerst moeten we de blockchain-definitie bekijken. Het is een van de meest populaire typen DLT’s die er zijn. Blockchain is een type DLT waarbij transactierecords als een reeks blokken in het grootboek worden bewaard. Beschouw het als een lange lijst met records. Maar geen letterlijke blokken, als we hier de keten van blokken noemen, bedoelen we elke vorm van digitale informatie die in de database is opgeslagen.

Hier vormt digitale informatie de blokken. Meestal hebben ze drie verschillende soorten onderdelen –

Stel dat iemand een transactie heeft uitgevoerd. Het transactieblok bevat de tijd, datum en het bedrag dat de afzender heeft verzonden.

Het blok bevat ook de informatie van de afzender. Maar om de anonimiteit te behouden, zal de technologie niet uw echte naam gebruiken, maar eerder uw unieke “digitale handtekening”.

Om de transacties te differentiëren of te synchroniseren, bevat elk blok een speciale ID die bekend staat als de hash. Deze hash-functie helpt om onderscheid te maken tussen alle transactieblokken in het grootboek. De functie bevat voornamelijk karakters die alfanumeriek zijn en elke hash-functie is een unieke en willekeurige selectie.

Wat betekent dat niemand het zomaar kan voorspellen of op een manier kan hacken om het te veranderen.

Hoe werkt Blockchain?

Bij blockchain zijn er meerdere blokken die aan het grootboeksysteem worden toegevoegd, maar hoe verloopt dit proces precies?

Er zijn vier fasen waarin het “blok” wordt toegevoegd aan de blockchain. Laten we eens kijken wat ze zijn:

Ten eerste moet iemand op het netwerk een transactie uitvoeren. Laten we zeggen; je hebt wat geld gestuurd naar je vriend Mike.

Nadat u de transactie heeft uitgevoerd, moet deze worden geverifieerd. Er zijn ook verschillende manieren waarop de blockchain een transactie verifieert. Het hangt meestal af van de knooppunten op dat netwerk. De knooppunten zouden het eens moeten worden dat de transactie inderdaad heeft plaatsgevonden.

Daarvoor kijken ze of de transactie heeft plaatsgevonden zoals u heeft aangegeven. Door de consensus over dat netwerk kunnen de meeste leden tot overeenstemming komen, en als de meerderheid denkt dat dit waar is, wordt uw transactie opgeslagen in een blok.

Nadat uw transactie het groene signaal heeft gekregen, wordt alle informatie met betrekking tot uw transactie, zoals tijd, bedrag, uw digitale handtekening en de digitale handtekening van Mike, in het blok opgeslagen. U zult zien dat het bedrag van uw portemonnee wordt afgetrokken en Mike ziet dat het bedrag aan zijn portemonnee wordt toegevoegd.

Voordat het echter een plek in het grootboek krijgt, krijgt het blok een unieke ID. Het is een identificatiecode voor die specifieke transactie. Het blok bevat ook de hash van het recente blok om de keten van blokkenstructuur te behouden.

Nadat uw transactie aan het grootboek is toegevoegd, kunt u deze zien en op basis van de kenmerken van het netwerk kunnen anderen deze wel of niet ook zien. Als dit soort DLT’s openbaar zijn, dan zou iedereen op het netwerk het kunnen zien, en als ze privé of federatief zijn, hangt het af van de gedistribueerde systeemregels van het grootboek..

2. Hashgraph

In Hashgraph kunnen er meerdere transacties in het grootboek zijn opgeslagen op hetzelfde tijdstempel. Alle transacties worden in een parallelle structuur opgeslagen. Hier wordt elk record in het grootboek een “Evenement” genoemd.

Dit gedistribueerde grootboek zonder blockchain is absoluut eerlijk omdat geen enkel knooppunt op het netwerk de informatie of transacties kan manipuleren. Het betekent dat niemand op het DLT-systeem alle instructies die zullen plaatsvinden daadwerkelijk kan wijzigen of uitstellen of het proces van de transactie kan controleren.

Als we het vergelijken met de blockchain, zul je zien hoe een miner kan kiezen welke transactie hij in het ‘blok’ wil opnemen. U en Mike hebben bijvoorbeeld allebei transacties uitgevoerd en wachten nu op verificatie. Andere knooppunten op het netwerk kunnen selectief de transactie van Mike kiezen om eerst te verifiëren in plaats van dat u deze bent, ook al heeft u mogelijk iets eerder transacties uitgevoerd dan Mike.

Voor Hashgraph moeten de verificatieknooppunten zowel uw transactie als die van Mike opnemen op de manier waarop jullie transacties hebben uitgevoerd, zodat niemand achterblijft.

Dus in dit gedistribueerde grootboek zonder blockchain, hoe sneller je verbinding hebt, hoe beter. Op die manier kunt u sneller transacties uitvoeren en staat u in de eerste regel om geverifieerd te worden.

Lees verder: Wat is Hashgraph?

Kleinere opslageenheden

Bij dit type gedistribueerde grootboekimplementatie is alle transactie in het netwerk aantoonbaar. Hoe? Aangezien alle transacties op het netwerk plaatsvinden, weet iedereen op het netwerk binnen een paar minuten waar de transactie in het grootboek zou worden geplaatst.

Bovendien zal iedereen op het netwerk weten dat het hele netwerk op de hoogte is van het bestaan ​​van de transactie en dus de wijzigingen dienovereenkomstig aanbrengen. Dit betekent dat de knooppunten de wijzigingen zullen aanbrengen en vervolgens de transactie zullen negeren.

U hoeft deze informatie niet voor altijd in uw grootboek te bewaren. Daarom heeft het slechts een paar gigabytes aan opslagruimte nodig om alle informatie van het Hashgraph gedistribueerde grootboekdatabaseplatform op te slaan.

Byzantijnse en ACID-aard van het netwerk

Dit is een van de essentiële kenmerken van de gedistribueerde grootboekimplementatie van Hashgraph. Een systeem is Byzantijns, wat betekent dat geen enkele kleine groep of entiteit de weg naar consensus kan beïnvloeden. Ook nadat de consensus is bereikt, kan niemand er iets aan doen om het te stoppen. Elk lid weet dat de consensus is bereikt en dat zal zo blijven.

In dit gedistribueerde grootboek zonder blockchain zal elk knooppunt op het netwerk overeenkomen hoe de transactie plaatsvond en dienovereenkomstig vermelden.

De hele gemeenschap in deze DLT zal een gedistribueerd maar enkel databasesysteem hebben met vergelijkbare eigenschappen. Als we de blockchain DLT vergelijken, zul je zien dat knooppunten op het netwerk nooit zeker zijn of er een consensus is bereikt.

In Hashgraph is het echter mogelijk. Het is dus ook ACID-compatibel.

Hoe werkt Hashgraph-werk?

Hoe Hashgraph werkt, is eigenlijk best interessant. Dit gedistribueerde grootboeksysteem maakt gebruik van een Gossip-protocol om allerlei informatie door te geven, voornamelijk over transacties via het netwerk. Elk knooppunt op het netwerk kan informatie verzenden (bekend als “gebeurtenis” en ze zijn vooraf ondertekend) over een nieuwe transactie.

Elk knooppunt kiest willekeurig het aangrenzende knooppunt om deze informatie door te geven. Een knooppunt zal de gebeurtenis vervolgens samenvoegen met andere ontvangen informatie en deze vervolgens doorgeven aan andere aangrenzende knooppunten.

Dus, in eenvoudige bewoordingen, zodra een transactie plaatsvindt, delen de aangrenzende knooppunten die informatie met andere knooppunten, en na enige tijd zouden alle knooppunten van de transactie op de hoogte zijn. Het proces is vrij snel, dus het zou maar een paar minuten duren voordat iedereen op het netwerk op de hoogte was van het evenement.

Met behulp van het “Virtual Voting” -protocol valideert elk knooppunt de transactie en wordt deze vervolgens toegevoegd aan het grootboek.

3. DAG

Een andere ambitieuze toevoeging aan het gedistribueerde grootboek zonder de blockchain-familie is de DAG (Directed Acyclic Graph). DAG is uitgevonden als een alternatieve benadering van Blockchain DLT. Daarom biedt dit gedistribueerde grootboek zonder blockchain alle functies van blockchain, maar met meer verbetering.

Ook al is het een alternatief, de structuur van dit grootboek is echt anders. Een van de belangrijkste voordelen van de gedistribueerde grootboekimplementatie van DAG is de mogelijkheid om kosteloze nanotransacties aan te bieden. Het is omdat de schaalbaarheid verbetert naarmate het netwerk groeit.

In eenvoudige bewoordingen: hoe meer transacties er op het netwerk plaatsvinden, hoe sneller het ze kan afwikkelen. Laten we voor de duidelijkheid eens kijken hoe DAG echt werkt.

Hoe werkt DAG-werk?

DAG bewandelt toevallig een andere weg wat betreft het bereiken van consensus. Het gedistribueerde grootboeksysteem slaat transactieprocessen op de knooppunten op. Hier wordt elk lid van het netwerk een “knooppunt” genoemd, net als blockchain.

Alle knooppunten op het netwerk valideren transacties in het grootboek en worden ook vertegenwoordigd door gevalideerde transacties. Elk knooppunt kan transacties initiëren, maar om ze te valideren, moeten ze ten minste twee van de vorige transacties in het grootboek verifiëren.

Nadat hij / zij ze heeft gevalideerd, wordt zijn / haar transactie bevestigd. Hoe meer een persoon valideert, hoe meer zijn / haar transacties een geldige transactie worden in de gedistribueerde grootboekdatabase.

Dus als een transactie een langere tak van eerder gevalideerde transacties heeft, zal deze het meeste gewicht in het grootboek hebben. Een algoritme zal echter willekeurig de vorige twee transacties selecteren voor elk lid om te valideren.

Omdat als dat niet het geval is, de leden alleen hun transacties valideren en een andere achterlaten.

Dit is eigenlijk een prachtige nieuwe vorm van consensus om grotere schaalbaarheid te bereiken. Vanwege deze aard van de gedistribueerde grootboekimplementatie, zouden bedrijven die elke seconde een groter aantal transacties nodig hebben, hiervan gebruik moeten maken.

4. Holochain

Het is een van de recentelijk gedistribueerde grootboeken zonder blockchain – Holochain DLT zou een van de meest geavanceerde grootboekniveaus zijn die er zijn. Het bedrijf Holochain dat deze nieuwe vorm van DLT heeft gemaakt, geeft de technische ontwikkelaars een nieuwe manier om gedecentraliseerde apps te maken.

Een belangrijke verandering ten opzichte van een ander gedistribueerd grootboek zonder blockchain is dat deze een agentcentrische in plaats van een gegevenscentrische structuur is. Dit netwerk vermijdt het gebruik van een wereldwijd consensusprotocol door elke agent zijn eigen forking-systeem te bieden. Alleen al deze wijziging lost alle problemen met schaalbaarheid op en houdt het netwerk intact, zelfs na netwerkgroei.

Lees verder: Holochain ultieme gids 

Hoe verschilt deze Distributed Ledger-technologie??

Op traditionele manieren worden alle andere knooppunten op het netwerk gedwongen om een ​​wereldwijde consensus te hebben en het hele netwerk te verifiëren. Holochain verandert die aard echter. Het proces lijkt op zijn naam. De naam van deze gedistribueerde grootboekdatabase kwam van het concept achter deze architectuur, en dat is een hologram.

Als je in het hologram een ​​3D-patroon wilt maken, heb je specifieke lichtstralen nodig die op een bepaalde manier op elkaar inwerken om de afbeelding te maken. Holochain is vergelijkbaar. Het maakt gebruik van individuele modules om het hele grootboeksysteem te creëren.

Hier houdt elk knooppunt zijn eigen gedistribueerde grootboek bij en communiceert ermee via zijn eigen unieke handtekening. Beschouw bijvoorbeeld het hele netwerk als een rivier die in een richting volgt. Hier voedt elk knooppunt de rivier van grootboeken via hun kleine stroompjes en creëert zo de rivier als geheel. Als een van de streams offline gaat, heeft dit geen invloed op de gedistribueerde grootboekdatabase.

Hoe werkt Holochain-werk?

Het is eenvoudig, elk knooppunt heeft zijn eigen grootboek, maar dat grootboek zal draaien rond een specifieke reeks waarden die het ‘DNA’ wordt genoemd. Volgens de ontwikkelaars zorgt dit DNA ervoor dat elk knooppunt op het netwerk dat probeert nieuwe informatie toe te voegen aan het grootboek, gevalideerd wordt..

Een knooppunt zal informatie naar andere knooppunten worden gestuurd om ze op het netwerk te laten valideren. Als andere knooppunten op het netwerk zijn / haar informatie met het DNA kunnen verifiëren, sturen ze dit bericht door naar andere knooppunten op het netwerk.

Als iemand echter het netwerk probeert te hacken en zou proberen valse gegevens op het netwerk op te slaan, heeft hij een ander DNA. Dus als iemand een transactie wil vervalsen, zal hij zichzelf hard coderen uit de keten en opereren vanuit een andere veranderketen met andere regels. Andere knooppunten op het netwerk zullen het nu verifiëren met het DNA voordat ze de informatie accepteren.

En zodra ze verschillen vinden, zullen ze het afwijzen en uitzenden via het netwerk en anderen waarschuwen voor dit kwaadaardige knooppunt.

Het proces is behoorlijk netjes en onfeilbaar. En daarom wint het zo aan populariteit.

5. Tempo (Radix)

Net als andere gedistribueerde grootboeken zonder blockchain, zou Tempo een relatief nieuwe bijdrage aan het systeem zijn. Net als elk ander platform bewaart het de volgorde van de informatie in het grootboek. Het biedt echter ook tijdstempels samen met andere functionaliteiten.

Radix DLT is het bedrijf dat met deze briljante nieuwe technologie op de proppen kwam. U kunt dit gedistribueerde grootboek zonder blockchain gebruiken voor privé- en openbare modules, aangezien het helemaal niet hoeft te worden gewijzigd. Een van de pluspunten is dat u ook geen zware hardwarecomponenten nodig heeft. Het is extreem licht en werkt zelfs op uw mobiele apparaten.

Met Tempo kunt u uw eigen gedecentraliseerde applicaties, token, munten maken, extreem snel transacties uitvoeren en nog veel meer.

De gedistribueerde grootboekdatabase draait op drie hoofdprincipes:

 • Zorg voor een cluster van netwerkknooppunten
 • Globaal grootboek verdeeld over het cluster van knooppunten
 • Speciale algoritmen voor tijdstempels in het grootboek

Elk exemplaar in deze gedistribueerde grootboekdatabase staat bekend als het universum. Binnen het universum wordt elke gebeurtenis een ‘atoom’ genoemd.

Hoe werkt Tempo DLT?

Het is een beetje anders dan andere gedistribueerde grootboekdatabases op de markt. Elk knooppunt kan ervoor kiezen om een ​​subset van het volledige grootboek bij zich te dragen. De subset van het grootboek wordt shards genoemd en elk knooppunt met een shard krijgt een unieke ID voor hun subset van het grootboek. De knooppunten hoeven dus niet de last van het grootboek op het netwerk te dragen.

Dit zorgt ervoor dat het netwerk een grotere belasting kan dragen, waardoor de schaalbaarheid toeneemt.

Wanneer een knooppunt transacties wil valideren, gebruikt het Logical Clocks om dat te doen. De gebruikelijke tijdstempels van de gedistribueerde grootboekdatabase kunnen op zichzelf geen consensus bereiken. Het is omdat het perspectief van tijd van persoon tot persoon verandert.

Dus in plaats van te matchen wanneer het plaatsvond, ziet het wat ervoor gebeurde. Als een eerdere transactie A was en nu een nieuwe transactie B heeft plaatsgevonden, zullen de knooppunten zien of er transactie A was vóór B.

Hier registreren knooppunten dus de gebeurtenisreeks in plaats van de werkelijke tijd van die gebeurtenis. De eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie zijn echt geëvolueerd voor zijn tijd en winnen langzaam aan populariteit.

Hoofdstuk-4: Kenmerken van verschillende typen DLT’s

Blockchain-functies –

 • Onveranderlijkheid

Blockchain gedistribueerde grootboekdatabase is verrassend super onveranderlijk. Het is een van de beste kenmerken van dit grootboeksysteem. Onveranderlijkheid betekent dat niemand op het netwerk het op enigerlei wijze kan beschadigen. Als u in dit gedistribueerde grootboek iets aan het grootboek toevoegt, kunt u het niet meer wijzigen, verwijderen of zelfs terugdraaien.

Het blijft dus een permanent record en niemand kan het aanraken. Maar voordat er iets aan het grootboek wordt toegevoegd, doorloopt het een consensusproces en wordt het gevalideerd.

 • Verbeterde beveiliging

Het hacken van deze DLT is bijna onmogelijk vanwege de gedecentraliseerde aard en cryptografische codering. Het beveiligingsniveau dat deze DLT biedt, is verbazingwekkend. De knooppunten maken transacties met behulp van cryptografie, waarbij elk record op het netwerk wordt gecodeerd. Door gebruik te maken van de openbare en openbare sleutel zorgt de verwerkende partij ervoor dat niemand tussen een transactie kan onderscheppen.

Er zijn verschillende validatiemodellen en aangezien niemand toegang heeft om het te wijzigen, wordt Blockchain een solide grootboek om persoonlijke informatie op te slaan zonder zich zorgen te maken over de gevolgen.

 • Snellere afwikkeling

Typische banksystemen kunnen enkele dagen nodig hebben om transacties uit te voeren. Maar met deze eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie kunt u snellere betalingen doen. De technologie heeft een lange weg afgelegd en kan nu iedereen relatief sneller tijd bieden om geld te sturen.

Met behulp van deze mensen kunnen wereldwijde betalingen worden gedaan wanneer ze maar kunnen. Ze hoeven niet meerdere dagen te wachten tot hun dierbaren het geld hebben. Bovendien zal de minimalistische vergoeding u op de lange termijn een enorme hoeveelheid geld besparen.

 • Consensus

Blockchain ondersteunt een breed scala aan consensusalgoritmen voor blockchain om een ​​transactie te valideren. Consensusmechanismen zijn een manier om tot overeenstemming te komen tussen knooppunten op het netwerk. Wanneer u te maken heeft met miljoenen knooppunten op het netwerk, wordt het buitengewoon moeilijk om tot overeenstemming te komen zonder de hulp van consensus.

Omdat dit een vertrouwde omgeving is, kunnen alleen de algoritmen hen helpen het gedistribueerde grootboek bij te houden. Het is een van de speciale kenmerken van Blockchain.

DAG-functies –

 • Bijna oneindige schaalbaarheid

Vanwege de onderscheidende aard van de eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie, biedt deze nieuwe oneindige schaalbaarheid. Als je naar andere DLT’s kijkt, zul je merken hoe de schaalbaarheid afneemt wanneer het netwerk begint te groeien. Maar niet in dit grootboek.

Hier zal de schaalbaarheid toenemen met de netwerkgroei. Elk knooppunt moet ten minste twee van zijn eerdere transacties valideren om hun transactie te bevestigen. Hoe meer het knooppunt valideert, de transactie wordt meer geldig. Het verlaagt ook de hashing-kracht die nodig is om eerdere transacties te valideren.

 • Micro- en nanotransacties

Omdat de knooppunten op het netwerk eerdere transacties moeten valideren, resulteert dit in minder transacties op het netwerk. Daarom wordt met DAG gedistribueerde grootboekoplossingen de mogelijkheid van microtransacties via dit gedecentraliseerde kanaal een eeuwigdurend concept.

Niemand zou microtransacties kunnen introduceren in blockchain DLT vanwege hun relatief stijgende transactiekosten. DAG biedt echter een protocol zonder transactiekosten, zodat iedereen op het netwerk in een oogwenk Nano-naar-microtransacties kan uitvoeren. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van deze technologie.

 • Kwantumweerstand

In vergelijking met andere eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie is DAG kwantumbestendig. Andere technologieën zijn veilig, maar met technologische innovaties zullen ze hoogstwaarschijnlijk vatbaar zijn voor kwantumcomputers. Quantumcomputers bieden een superieur niveau van computertechnologie en daarmee is het mogelijk om zelfs de sterkste beveiligingssystemen aan te vallen.

DAG wordt echter geleverd met het eenmalige handtekeningschema van Winternitz om een ​​firewall te hebben waar zelfs de kwantumcomputer in kan inbreken. Deze functie kan echter verschillen van verschillende DAG-bedrijven.

 • Masked Authenticated Messaging (MAM)

Voorlopig heb ik deze functie alleen specifiek in Tangle’s DAG gezien. Het is echter een uitstekende manier om informatie uit te wisselen met andere knooppunten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over veiligheidscontroles. Omdat de eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie kwantumbestendig zijn, kunnen knooppunten informatie uitwisselen met specifieke partijen door middel van versleuteling en authenticatie.

 • Parallel gelijnde transacties

Zodra een transactie is gevalideerd, wordt deze parallel uitgelijnd met andere transacties. Meestal zijn deze transacties relatief nieuw in het grootboek. Elke transactie op het netwerk heeft doorgaans een link naar eerdere transacties. Maar door dit te doen, zal het grootboek te ingewikkeld en groot worden en moeilijk te onderhouden zijn.

Het netwerk heeft een breedtedoel en zal dit reguleren zodat het systeem een ​​groot groeiend netwerkbestand kan compenseren.

Met dit soort natuur kunt u ook heel snel zaken doen.

Hashgraph-functies –

 • Ondertekende transacties

Iedereen op het netwerk is vrij om op elk gewenst moment een ondertekende transactie aan te maken. Nadat ze het hebben gemaakt, zullen andere knooppunten ervan op de hoogte zijn en met behulp van een Byzantijns proces kunnen ze consensus bereiken over de volgorde van het evenement.

 • Verbeterde eerlijkheid

Het hogere niveau van eerlijkheid maakt deze gedistribueerde technologie vatbaar voor beïnvloeders. Niemand kan andere knooppunten beïnvloeden om hun overeenkomst te wijzigen voordat de knooppunten het erover eens zijn. Zodra ze het eens zijn over een specifieke transactie, heeft de influencer er geen macht meer over, of hij het nu leuk vindt of niet.

 • Willekeurige roddels

Zodra een knooppunt een transactie initieert, laat het willekeurig een naburig knooppunt kiezen en die informatie doorgeven. Het is dus een soort willekeurige roddelreeks waarbij je het knooppunt dat het dichtst bij je in de buurt is selecteert en hem / haar alles vertelt over wat je weet.

 • Roddels over Roddels

Zodra willekeurige roddels plaatsvinden en het transactieknooppunt zijn dichtstbijzijnde knooppunt hiervan op de hoogte stelt, zal het knooppunt die informatie op een vergelijkbare manier doorgeven aan een van zijn aangrenzende knooppunten. Dit proces gaat door totdat alle knooppunten op het netwerk op de hoogte zijn van de informatie. Dit proces is roddelen over roddels, omdat je hier gaat roddelen over een eerdere willekeurige roddel.

Het duurt maar een paar minuten voordat iedereen op het netwerk op de hoogte is van de transactie.

 • Unieke gegevensstructuur

Het grootboek registreert elke roddelreeks op het netwerk op een ordelijke manier. Dit is om ervoor te zorgen dat iedereen op dat netwerk op de hoogte is van de wijzigingen. Het grootboek registreert het beginpunt tot het eindpunt om te vergelijken of elk knooppunt op de hoogte is van de transactie.

 • Virtueel stemmen

Dit unieke gedistribueerde grootboek maakt gebruik van een virtueel stemsysteem om elke transactie te valideren. Als 2/3 van het hele netwerk het eens is met de transactie, wordt deze als geldig beschouwd. Er spelen hier echter nog andere elementen. Virtueel stemmen kan meer dan eens plaatsvinden, en het zal tellen hoeveel beroemde getuigen er in dat aantal zijn. Daarna krijgt het een onvoldoende of een voldoende.

 • Beroemde getuigen

In dit geval zou het netwerk een aantal transacties kiezen en voor elke transactie vragen of ze in een opeenvolgende kwestie hadden plaatsgevonden of niet? Als de meeste getuigen ja antwoorden, wordt die gebeurtenis Beroemde getuige genoemd, omdat de meeste knooppunten er relatief sneller van wisten.

Deze getuigen kunnen later worden gebruikt om nieuwe transacties te valideren.

 • Sterk zien

Dit concept zorgt ervoor dat de kans op consensus altijd één is. Knooppunten hebben meerdere paden die met elkaar verbinden, en als twee mensen andere mensen sterk kunnen zien, kunnen ze weten wat die persoon zal stemmen. Daarom stemmen ze hetzelfde.

Holochain-functies –

 • Agent-centric

Een van de meest in het oog springende kenmerken van dit gedistribueerde grootboek is dat het agentgericht is. In een typische datacentrische structuur wordt elk knooppunt op het netwerk gedwongen om afzonderlijke transacties uit de transactiewachtrij te verifiëren en deze op te tellen in de keten. In deze structuur geldt echter dat hoe meer het blijft toevoegen, hoe langzamer het wordt.

In agent-centrische systemen zoals Holochain, zult u echter in staat zijn om uw eigen geschiedenislogboek bij te houden en onafhankelijk te delen zonder gedwongen consensus. Elk knooppunt heeft zijn eigen grootboek en ze kunnen ze allemaal zelf onderhouden.

 • Energiezuinig

De verschillende aard van het grootboek maakt het systeem veel energiezuiniger dan andere. Waarom? Omdat je hier geen mijnbouwapparatuur nodig hebt om zware consensusmechanismen uit te voeren om transacties te valideren.

Omdat u alleen uw versie van het gedistribueerde grootboek hoeft te onderhouden, heeft u slechts een minimalistisch apparaat nodig om het op te slaan. U kunt Holochain zelfs vanaf uw telefoon gebruiken en het kost niet meer energie dan normaal gebruik.

Daarom zorgt het voor energie-efficiëntie, wat u op de lange termijn veel geld zal besparen.

 • Echt gedistribueerd grootboek

Wat betekent een echt distributiegrootboek? In de meeste gevallen ziet u dat alle knooppunten op het netwerk de belasting van het hele grootboek op hun apparaten dragen. Maar bereikt dat de ware distributie die we nodig hebben?

Een van de belangrijkste kenmerken van de Holochain is dat het het ware distributieniveau over het netwerk kan bereiken. Omdat de agent centraal staat, beheert iedereen zijn eigen grootboek op zijn of haar apparaten, en wanneer nodig kunnen ze communiceren met het grootboek met behulp van hun privésleutel. Hier werkt elk knooppunt als een aparte entiteit en vormt uiteindelijk een geheel nieuwe functionerende eenheid.

 • Empowerment van de gebruiker

Door het holografische model voor de architectuur te gebruiken, kan elke ontwikkelaar nu gedecentraliseerde applicaties uitvinden die op vele manieren kunnen worden geschaald, wat leidt tot echte eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie. Het zorgt ervoor dat elk knooppunt onafhankelijk kan werken. Ze hoeven alleen te synchroniseren als dat nodig is en als andere gebruikers daarmee instemmen.

Het betekent dat de gebruiker de volledige controle krijgt over zijn acties en gegevens. Niemand zou er toegang toe hebben en er voordeel uit kunnen halen. Dit schrapt de regelingen van derden waarbij bedrijven informatie verkopen aan andere bedrijven voor hun eigen gewin. Het bevordert ook de empowerment van de gebruiker.

 • Beveiliging en schaalbaarheid

Het gedistribueerde grootboek van Holochain biedt het hoogste niveau van beveiliging dankzij hun speciale functie genaamd ‘DNA’. In het geval dat een kwaadwillende persoon kwaadwillende of ongeldige informatie naar andere knooppunten probeert te sturen, moet hij door het DNA van dit systeem gaan. Voordat nieuwe informatie wordt geaccepteerd, worden alle knooppunten gevraagd om het DNA van de afzender te verifiëren met hun eigen set DNA’s.

Omdat de kwaadwillende persoon het DNA zou moeten veranderen om ongeldige gegevens te verzenden, komt het niet overeen met de bestaande en wordt het dus uit de keten verbannen. Andere knooppunten krijgen ook een waarschuwing over zijn acties en zullen voorzichtig blijven voordat ze nieuwe informatie accepteren.

Bovendien is het netwerk zeer schaalbaar, aangezien het persoonlijke grootboek van elk knooppunt slechts in beperkte mate wordt opgeslagen. Daarom zou het de schaalbaarheid vergroten. In een theoretische benadering, als er voldoende knooppunten op het netwerk zijn, kan dit gedistribueerde grootboek onbeperkte transacties verwerken.

Tempo-functies –

 • Sharding

Dit is een unieke methode om ervoor te zorgen dat de gedistribueerde grootboekoplossingen Tempo in staat zijn om elk atoom dat uit het universum komt op te slaan. Het grootboek is zo ontworpen dat het horizontaal schaalbaar is, een breed scala aan semi-gestructureerde informatie ondersteunt en alle invoer kan bijwerken.

Laten we het over abt hebben over het sharding-proces. Het globale grootboek op het netwerk wordt opgedeeld in kleinere subsets van dat grootboek. Deze kleinere onderdelen worden “scherven” genoemd. Elke shard heeft zijn eigen unieke identificatiecode en wordt verdeeld over de knooppunten.

Het lokale grootboek dat op individuele apparaten werkt, kan ervoor kiezen om scherven of alles op te slaan. Het proces garandeert dat elke scherf al het atoom in de juiste volgorde bevat en het zal ook bepalen welk knooppunt welke atomen zal nemen.

Het zijn een soort puzzelstukjes die, als ze eenmaal in elkaar zijn gezet, iets spontaans zullen onthullen. Hier, in dit geval, zijn de puzzelstukjes scherven, en het resultaat is het wereldwijd gedistribueerde grootboek.

 • Roddelprotocol

Om ervoor te zorgen dat elke shard up-to-date informatie heeft over het gedistribueerde grootboek, initieert de Tempo DLT een Gossip-protocol. Met dit protocol communiceren de knooppunten op het netwerk met elkaar en geven ze informatie over hun shards door.

Dit protocol van de eigenschappen van gedistribueerde grootboektechnologie is een van de meest efficiënte manieren gebleken om informatie in dit type architectuur te verspreiden. Het roddelprotocol is vergelijkbaar met de willekeurige roddelreeks van Hashgraph.

De knooppunten op het netwerk geven informatie over elke nieuwe configuratie en geven de informatie door aan andere knooppunten. Andere knooppunten optimaliseren vervolgens de informatie en synchroniseren hun scherven dienovereenkomstig.

Dit proces is nodig omdat knooppunten updateshards nodig hebben om nieuwe transacties op het netwerk te valideren. Het Gossip-protocol kan net zo goed metadata aankondigen over andere knooppunten waarmee ze rechtstreeks zijn verbonden.

 • Logische klokken

Een andere geweldige eigenschap van gedistribueerde grootboektechnologie is de logische klok. Logische klokken vormen de kern van dit grootboeksysteem. Hier betekent dit een volgorde van de relatieve gebeurtenissen op het netwerk en met behulp hiervan kan een knooppunt een transactie valideren.

In dit grootboek bevat elk knooppunt lokaal een logische klok, met een toenemende integerwaarde die het totale aantal gebeurtenissen vertegenwoordigt waarvan dat specifieke knooppunt getuige was. Ze verhogen dit aantal elke keer dat ze een nieuwe gebeurtenis zien die ze niet eerder hebben gezien. Bij het opslaan van een gebeurtenis zal het ook het logische kloknummer ermee opslaan. Dit nummer helpt om nieuwe transacties te valideren met transacties uit het verleden.

Alleen nieuwe atomen op het netwerk worden echter als een evenement beschouwd.

Hoofdstuk-5: Opmerkelijke DLT-platforms

Blockchain:

 • Ethereum

Dit is tegenwoordig een van de meest populaire DLT-blockchain-voorbeelden op de markt. Ethereum draait op blockchain gedistribueerd grootboek. Ook al denken velen misschien dat Ethereum vergelijkbaar is met bitcoin, maar er zijn talloze verschillen.

Dit DLT blockchain-voorbeeld presteert op elk gebied veel beter in vergelijking met bitcoin. In plaats van beperkte opties te hebben, kun je elke vorm van bewerkingen op Ethereum maken. Het is voornamelijk bedoeld voor het implementeren van gedecentraliseerde apps. Ethereum introduceerde voor het eerst hun eigen Ethereum Virtual Machine. Deze software draait uitsluitend op het platform en stelt ontwikkelaars in staat om elk soort programma uit te voeren. De laatste tijd krijgt Enterprise Ethereum zware tractie van verschillende bedrijven.

Je zou het dus kunnen zien als een ontwikkelingszone voor een nieuwe gedecentraliseerde applicatie. Behalve dit introduceerde Ethereum ook Smart Contracts, wat de perfecte tool is om betalingen automatisch af te wikkelen. Vitalik Buterin is de grondlegger van deze technologie.

 • Hyperledger-stof

Dit is ook een ander prachtig DLT-blockchain-voorbeeld op bedrijfsniveau. Hyperledger Fabric is een van de gerenommeerde blockchain-gedistribueerde grootboekplatforms met een modulair architectonisch ontwerp. Ze bieden oplossingen op bedrijfsniveau met een grotere schaalbaarheid, flexibiliteit, veerkracht en vertrouwelijkheid.

Dit DLT-blockchain-voorbeeld is ontworpen om veel pluggable applicaties te ondersteunen die verschillende soorten componenten gebruiken. Het zal ook ruimte bieden aan een groot aantal fijne kneepjes en complexiteiten van het typische economische systeem.

Hyperledger Fabric is geen gedistribueerd grootboek zonder toestemming, maar het is wel toegestaan. Dus niet iedereen wordt op het netwerk toegelaten. Hier bieden ze ook aan om meerdere gegevensformaten op te slaan in het gedistribueerde grootboek. Door ze te gebruiken, kunt u ook verschillende grootboeken voor uw persoonlijke kanaal maken; het is voornamelijk bedoeld voor concurrenten die hun prijzen niet aan hun tussenliggende concurrent willen prijsgeven. Linux maakt momenteel een back-up van deze nieuwe gedistribueerde grootboektechnologie.

 • R3 Corda

Het begon in 2015 met het open source R3’s Corda-platform. Corda blockchain is een gedistribueerd grootboekplatform dat is gebaseerd op de blockchain. R3 is een van ‘s werelds toonaangevende DLT-blockchain-voorbeelden van consortia waar enkele van de grootste financiële bedrijven zijn samengekomen.

De cijfers voor hun partners zijn hoog gestegen in de 60+ zone. Hoewel dit platform puur is ontworpen voor bankdoeleinden, kunt u dit ook gebruiken in andere sectoren zoals – overheid, toeleveringsketen, gezondheidszorg en nog veel meer.

Corda biedt een van de snelste en betrouwbare uitgangen die er op de markt zijn.

DAG:

 • JOTA

Je zou het kunnen zien als een pionier van een nieuwe gedistribueerde grootboektechnologie – de DAG. IOTA ontstond in 2016 toen blockchain DLT de wereld begon over te nemen, maar niet helemaal aan alle vereisten kon voldoen.

Met DAG slaagt IOTA erin om een ​​van de belangrijkste problemen op te lossen: microtransacties. Te veel betalen om onze transactie geverifieerd te krijgen, had een negatieve invloed op de hele gedistribueerde grootboektechnologie. IOTA slaagde er echter in om de dag te redden.

IOTA noemt het DAG gedistribueerde grootboeksysteem hun Tangle-netwerk en het staat in de kern van hun platform. Zelfs als de knooppunten blijven groeien, zal er geen enkel effect zijn op het microtransactieschema. Met DAG DLT kan een hogere schaalbaarheid worden bereikt.

IoT-sectoren zullen grotendeels profiteren van dit platform en het zou perfect zijn voor een groot IoT-netwerk.

Lees verder: Beginnersgids voor IOTA Blockchain

 • Byteball

Er is een ander platform dat gebruikmaakt van de DAG-technologie voor gedistribueerd grootboek: Byteball. Hoewel het DAG-platform IOTA gratis transacties aanbood, zijn dat hier niet het geval. In Byteball moet u een heel klein bedrag betalen. U zou echter kunnen genieten van een extreem hoge transactiesnelheid.

In Byteball is er geen risico op een aanval van 51% en kunt u privé transacties uitvoeren. Iets dat je niet zult zien op andere DAG-platforms. Om alles eerlijk te laten verlopen, gebruikt Byteball een validatiemechanisme. Dit mechanisme heeft de grootste invloed op het netwerk. Het biedt ook veel schaalbaarheid, zodat u zich in geen enkel scenario zorgen hoeft te maken over tragere uitvoer.

Meer informatie over wat is Byteball? Het eerste DAG-platform 

Hashgraph:

 • Hedera Hashgraph

Met een andere populaire vorm van gedistribueerde grootboektechnologie, Hashgraph, zul je zien dat Hedera Hashgraph de markt regeert. Oorspronkelijk kwam Swirlds op het idee van de Hashgraph. Op basis daarvan hebben ze echter geen actief netwerk. In plaats daarvan kocht Hedera Hashgraph de technologie van hen. Lees hier meer over Hashgraph en Hedera Hashgraph.

Hedera Hashgraph is superlicht en extreem snel. Anders dan dat, pronkt dit bedrijf met hun eerlijkheid en veiligheid. Andere functies zijn onder meer hun eigen digitale valuta, opslageenheden en slimme contracten.

Met behulp van dit platform kunnen ontwikkelaars extreem verschillende soorten gedecentraliseerde apps bouwen, die vrij gemakkelijk beter presteren dan blockchain DLT. De transactiekosten zijn extreem laag en u kunt er microbetalingen mee doen.

 • NOIA

Een netwerk van Internet Acceleration of NOIA is een ander populair Hashgraph gedistribueerd grootboektechnologieplatform op de markt. Dit platform is echter vrij uniek. Ze bieden een gedistribueerd CDN (Content Delivery Network) met behulp van de knooppunten om betere internetprestaties te bieden.

Met hun integratie van gedistribueerde grootboektechnologie, kunt u genieten van elke functie die beschikbaar is op het Hedera Hashgraph-platform. Nou, het is omdat de Hashgraph DLT is gebaseerd op het bedrijf Hedera Hashgraph.

Verder is NOIA volledig toestemmingsloos, wat betekent dat iedereen zich bij het netwerk kan aansluiten en de bandbreedte kan gebruiken die hij nodig heeft. Het is nog steeds een relatief nieuw platform gebaseerd op Hashgraph.

 • Mingo

Vraag je je zelfs af hoe gedistribueerde grootboektechnologie zou zijn als we deze zouden gebruiken in ons dagelijkse leven op sociale media? Mingo is daar een goed voorbeeld van. Het gebruikt Hashgraph DLT om zijn framework op te bouwen. Zie het als een messenger-aggregatieplatform waar de meeste populaire chat-apps samenkomen.

Voor zover we weten, kunnen alle berichtensoftware tot nu toe niet met elkaar communiceren. Het betekent dat je niet iemand van Skype naar Facebook kunt sturen. Maar met dit unieke platform kunt u nu veel meer doen dan dat. Dit platform ondersteunt een breed scala aan populaire apps zoals Twitter, Facebook, Slack, Discord, Stream, Skype en nog veel meer.

Het zal ook een cryptomunt voor hulpprogramma’s hebben om een ​​back-up te maken van eventuele in-app-aankopen. Andere plug-ins zijn onder meer gaming- of roaming-plug-ins. Vanaf nu is het live op Android; de IOS-versie is nog in uitvoering. Dit zou het levensveranderende gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie kunnen zijn waarnaar we op zoek waren.

Holochain:

 • Holochain

Dit platform introduceerde een heel ander type gedistribueerde grootboektechnologie in de technische wereld. Het maakt gebruik van Holochain DLT, net als zijn naam. Holochain is om te beginnen een fantastisch platform. Om de rechten van de gebruikers te behouden, introduceerde dit gedistribueerde grootboekplatform een ​​ander soort modelarchitectuur.

Het maakt gebruik van een holografische gegevensopslagstructuur, die ervoor zorgt dat elk knooppunt op het netwerk zijn eigen gegevens kan behouden. Er is dus geen enkel risico dat externe bedrijven de persoonlijke gegevens van anderen stelen.

Het platform draait voornamelijk om agent-centric overeenkomst en voorziet elk knooppunt van zijn individuele grootboeksysteem. Dit proces zorgt voor het echt gedistribueerde karakter dat elke gedistribueerde grootboektechnologie zou moeten hebben.

Met Holochain kunt u nieuwe en verbeterde gedecentraliseerde applicaties maken. Supply chain management, het delen van apps, relatiebeheer met leveranciers, overheid, sociale media en resource management zijn enkele van de use cases van dit nieuwe platform.

Het bereiken van consensus is buitengewoon eenvoudig en hangt vooral af van de knooppunten. U hoeft de gegevens in de DLT alleen te synchroniseren als dat nodig is. Daarom is dit platform ook redelijk geschikt voor mobiele apparaten.

Tempo:

 • Radix DLT

Een andere relatief nieuwe speler die de traditionele scène met gedistribueerde grootboektechnologie verandert, is – Radix DLT. Radix DLT draait op Tempo gedistribueerde grootboektechnologie. Helaas is dit de enige die momenteel op Tempo draait. Het bedrijf beweert een meer schaalbare en snellere output te bieden dan alle andere DLT’s op de markt.

Hun totaal andere aanpak zal gebruikers eindelijk de mogelijkheid geven om te minen vanaf elk soort apparaat zoals televisie, modem of zelfs mobiele telefoons! Mijnbouw zal voor iedereen toegankelijk zijn, dus het is veilig om te zeggen dat het platform openbaar is.

De gedistribueerde grootboektechnologie is relatief efficiënter dan blockchain en DAG. Het is echter nog een vrij onrijpe fase, dus het is het beste om te wachten om de uiteindelijke uitvoer van deze nieuwe DLT te zien.

Hoofdstuk-6: Toepassingen van Distributed Ledger-technologie

 • Handel

Handelen is een van de cruciale use-cases voor gedistribueerde grootboeken. De DLT is vooral bekend als de handelsgrond van cryptocurrencies. Doorgaans is de handelsactiviteit riskant en brengt het ook enigszins emotionele beslissingen met zich mee. En wanneer u te maken heeft met typische banksystemen, laat dat veel papierwerk achter en wordt het daarom na verloop van tijd behoorlijk achterhaald.

Om nog maar te zwijgen van de slechte spelers op de markt die altijd de markt saboteren voor hun persoonlijk gewin. Gedistribueerde grootboekoplossingen kunnen hier een transparante handelsmethode bieden. Om nog maar te zwijgen over het elimineren van het papierwerk en de betrouwbaarheid van het banksysteem zou op de lange termijn zeker veel verwerkingstijd verkorten.

Deze DLT’s zijn ook vrij volledig bewijs, dus niemand zou ze kunnen manipuleren zoals ze willen.

De gedistribueerde grootboekoplossingen zullen in dit geval uw irrationele beslissingen stoppen en helpen uw vermogen op een betere manier te behouden. Het biedt ook een veilige portemonnee-bron waar u al uw digitale activa zonder enig risico kunt opslaan.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Trade Finance-cursus

 • Vermaak

Gedistribueerde grootboekoplossingen kunnen de typische scène van entertainmentindustrieën echt veranderen. Tegenwoordig heeft een goede artiest eigenlijk niet zoveel meer als hij onder een bedrijf werkt. Veel artiesten verdienen geld door te streamen, en het proces kan behoorlijk hectisch zijn. Het is een van de populaire use-cases voor gedistribueerde grootboeken.

Samen met gedistribueerde grootboekoplossingen kan elke artiest zijn verdiende geld krijgen via slimme contracten waarbij het netwerk het proces zal bekijken. De DLT kan ook zorgen voor een betere waarde voor de artiesten en hem helpen verbinding te maken met andere entertainmentkanalen.

Projecten met gedistribueerde grootboektechnologie kunnen ook een belangrijke factor zijn bij gaming. De game-industrie groeit tegelijkertijd en een op DLT gebaseerd netwerk helpt gamers om een ​​betere gebruikerservaring te bereiken.

 • Productie

Projecten met gedistribueerde grootboektechnologie kunnen echt schitteren in de productiewereld. Een netwerk dat met alle werknemers is verbonden, kan in korte tijd voor grotere output zorgen. U merkt misschien al dat gedistribueerde grootboekoplossingen vrij diep in de productieniche passen en het systeem het meest efficiënt en kostenvriendelijk kunnen maken. Het is een andere populaire use case voor gedistribueerd grootboek.

Het hele proces van het verbinden van deze werknemers en de productie ligt echter nog niet op tafel. Wat gedistribueerde grootboektechnologieprojecten hier kunnen doen, is een ecosysteem bieden om over de werknemers te kijken en rationele beslissingen te nemen op basis van de output.

Bedrijven zullen er nog meer van profiteren en zullen in staat zijn om aan de vraag van de klant te voldoen. Lees hier meer over de bedrijven die blockchain-technologie gebruiken.

 • Bevoorradingsketen

Supply chain management is een cruciaal onderdeel van de productie-industrie. Veel organisaties investeren nu in algoritmen die een betere oplossing bieden. Ze worstelen echter nog steeds met 100% klanttevredenheid.

Aangedreven door de gedistribueerde grootboektechnologieprojecten zouden organisaties elk proces van productie tot verzending kunnen beheren. Logistieke processen zorgen keer op keer voor volledige klanttevredenheid. De gedistribueerde grootboektechnologie zou de grondstoffen en luxegoederen kunnen volgen.

Het kan ook de wensen van de klant beter inschatten. In zekere zin wordt alles meer gestroomlijnd.

Schrijf nu in: Enterprise Blockchains en Supply Chain Management-cursus

 • Cyberveiligheid

Een andere van de beste use-cases voor gedistribueerde grootboeken is de cyberbeveiliging. Nu is iedereen verbonden via internet. Mensen evolueren naar een totale digitale levensstijl.

Daarom is cyberbeveiliging nu de topprioriteit van elk bedrijf of individu. Hackers worden steeds heimelijker en miljarden geld worden weggehakt alleen vanwege het gebrek aan beveiliging.

Met de hulp van Distributed Ledger-technologieprojecten kunnen mensen zich nu veilig op internet voelen. Het netwerk is al bijna hack-proof. En met DLT in de mix, kan geen enkele hacker uw firewall binnendringen. Het netwerk zelf wordt de firewall en heeft geen extra software nodig om erover te kijken.

Schrijf nu in: Gecertificeerde Blockchain Security Expert (CBSE) cursus

 • Gezondheidszorg

De technologie is in staat alle patiëntinformatie op te slaan en de artsen zouden op basis van de informatie een goede diagnose kunnen stellen. Het kan de artsen ondersteunen bij het analyseren van de symptomen en meteen met de behandeling beginnen. Gezondheidszorg is een van de grootste use-cases voor gedistribueerde grootboeken. Lees hier meer over blockchain voor de zorg.

Het zou ook kunnen helpen bij wetenschappelijke ontdekkingen met behulp van veel gegevens in korte tijd. Het kan de patiënten ook verbinden met hun artsen via apps die worden aangedreven door gedistribueerde grootboektechnologie. De technologie is ook in staat om alle patiëntinformatie te beschermen en alleen de patiënt de controle te geven.

 • Vervoer

We weten allemaal hoe we naar de volgende generatie energie leiden – ‘Smart Cars’. Maar een gedistribueerde grootboektechnologie zal het naar een heel ander niveau kunnen tillen. De technologie helpt u niet alleen om volledig verbinding te maken met stuurprogramma’s, maar zorgt ook voor antidiefstalprocessen. Het is een andere populaire use case voor gedistribueerd grootboek.

Alle gegevens over uw auto zijn beschikbaar op het netwerk. Met behulp van gedistribueerde grootboektechnologieprojecten kan de eigenaar de auto vervolgens heel gemakkelijk opsporen door de informatie van het netwerk te debuggen. Het zal ook in staat zijn om de hardwaredelen van uw slimme auto te bekijken. Zou dat niet geweldig zijn?

De chauffeurs zouden een eerlijke handel kunnen krijgen als ze hun klanten ontmoeten. Door de disruptieve impact op de supply chain krijgt blockchain in de logistiek veel grip.

 • Juridische contracten

Het gebruik van contractuele documentatie met gedistribueerde grootboektechnologieprojecten is een andere goede use case. Het netwerk biedt meer zekerheid om alle juridische contractuele documentatie daarover op te slaan, zoals testamenten, bankafschriften, eigendomsrekeningen en nog veel meer. De DLT is meer dan in staat om het te beschermen tegen hackers van buitenaf.

Een ander geweldig aspect is om het te gebruiken om erfenissen te valideren. Slimme contracten op dit type netwerk kunnen dit proces probleemloos maken.

 • Overheidsdiensten

Gedistribueerde grootboektechnologie kan het volgende generatie platform voor verkiezingen zijn. Transparante verkiezingen zijn nodig, maar onder menselijk gezag wordt er met de dingen geknoeid. Illegale activiteiten zullen in dit geval worden gestopt als iedereen een gedistribueerd grootboektechnologie-netwerk gebruikt om te stemmen.

Elke stem wordt toegevoegd aan het netwerk waar er niet mee kan worden geknoeid, en het algoritme kan ze vervolgens ontleden en bellen. Elk proces zal transparant zijn en alle burgers zullen de eerlijkheid krijgen om te stemmen die ze verdienen.

Andere activiteiten, zoals de juridische afdeling, zullen ook profiteren van gedistribueerde grootboektechnologie. Samen met een gedecentraliseerd neuraal netwerk met gedistribueerde grootboektechnologie, is er geen ruimte voor illegale activiteiten.

Lees verder: Blockchain voor de overheid: decentralisatie in de kern

 • internet van dingen

Internet of Things duidt eigenlijk op veel verbonden apparaten met één netwerk. Gewoonlijk biedt deze service bedrijven de mogelijkheid om de gebruikers een gemeenschappelijk netwerk te bieden waarop ze hun netwerk aansluiten en nuttige informatie van het ene apparaat naar het andere doorgeven.

IoT draait echter vooral om een ​​gecentraliseerde omgeving, wat op de lange termijn riskant is omdat het gemakkelijk uw persoonlijke gegevens kan stelen. Hier kan gedistribueerde grootboektechnologie met zijn gedecentraliseerde systeem beveiliging bieden voor het internet der dingen. Het is een ander populair gedistribueerd grootboekgebruik, aangezien blockchain en IoT hand in hand gaan.

Het kan ook een beter ecosysteem bieden om met operationele uitdagingen om te gaan. Door het te gebruiken, kunnen mensen hun apparaten vrijelijk verbinden met het netwerk en informatie doorgeven zonder zich zorgen te hoeven maken over beveiligingsproblemen.

 • E-commerce

Gedistribueerde grootboektechnologieprojecten en e-commerce is een match made in heaven. Beiden hebben te maken met transactionele informatie, dus het lijkt perfect te passen om DLT als de belangrijkste technologie te introduceren. Voornamelijk e-commerce speelt een grote rol op de markt; Het wordt echter vooral beïnvloed door grote spelers en bevordert de eerlijkheid in het spel niet.

DLT heeft de mogelijkheid om betere opties voor goede merchandiser aan te bieden en eerlijkheid te promoten. Het kan gebruikers in contact brengen met betere merchandisers. Bovendien zou het sabotagebestendig maken van deze branche de belangstelling van gewone mensen vergroten.

 • Wereldwijde betaalmethode

Het is een andere populaire use case voor gedistribueerd grootboek. Deze technologie heeft het vermogen om een ​​wereldwijd betalingsecosysteem te worden. Het biedt al en kan inderdaad voldoen aan de eisen van de groeiende financiële eisen. Wereldwijde betalingen in een typisch banksysteem kosten veel tijd, en in de meeste gevallen kunnen veel mensen in tijden van nood geen geld naar het buitenland sturen.

U kunt ook niet voor alles betalen met slechts één bron van het betalingssysteem. Om dit probleem op te lossen, kan DLT de brug worden tussen de zender en de ontvanger. Het kan zorgen voor snellere, veiligere transacties. Het beste deel is dat het ook een bron kan zijn om digitale valuta’s op te nemen en de financiële sectoren volledig kan transformeren, waardoor fiat-valuta’s worden geëlimineerd.

Hoofdstuk-7: Uitdagingen die DLT moet overwinnen

 • Onzekerheid van regelgeving

Gedistribueerde grootboektechnologie heeft altijd betrekking op regelgevingskwesties. Het is hier geen ongewone scène. De meeste van de gedistribueerde grootboekplatforms bevatten geen specifieke wet- of regelgeving op hun netwerken. Dit gebrek aan regelgeving of beperkte regelgeving brengt de gebruikersrechten op het netwerk in gevaar.

Onzekerheid maakt de DLT vluchtiger en mensen die investeren in crypto’s die verband houden met DLT’s worden het slachtoffer. Om nog maar te zwijgen over het feit dat deze platforms eigenlijk geen rechten aan hun nodes uitdelen. Dus zelfs als u op de een of andere manier uw token op het netwerk verliest als gevolg van een hack, is er geen back-up voor.

Door de omstandigheden slaagt gedistribueerde grootboektechnologie er grotendeels niet in om mensen en innovators aan te trekken. Als deze technologie wil schitteren, moet ze alle soorten regelgevingsregels integreren die bescherming bieden voor de bezittingen van de mensen.

 • Beperkt bewijs van wereldwijde impact

Hoewel DLT de weg in de markt is, ontbreekt het nog steeds aan het broodnodige ingrediënt: globalisaties. Om een ​​technologie te laten evolueren, moet er een rage of vraag op de markt zijn van het gewone volk. Hoe DLT wereldwijd kan worden geïmplementeerd, is nog steeds een theoretische benadering. Er is niet veel hard bewijs voor de huidige wereldwijde impact.

Maar het gebrek aan marketing zorgt ervoor dat deze nieuwe technologie in het duister tast. Ook al zijn er veel mensen die kennis hebben van gedistribueerde grootboektechnologie, het is nog steeds niet genoeg. In veel landen is het gebruik van deze technologie verboden omdat deze niet noodzakelijkerwijs aan de wet voldoet.

Ook begrijpen mensen de mechanismen erachter niet helemaal vanwege het gebrek aan goed begrip. Als gedistribueerde grootboektechnologie in de schijnwerpers van de technische wereld wil komen, moet deze wereldwijd worden geaccepteerd en geïmplementeerd. Alleen een specifieke markt in de wereld targeten, kan geen 100% succespercentage beloven.

 • Onvolwassenheid van de technologie

De eerste gedistribueerde grootboektechnologie was de blockchain, en deze werd in 2009 via de Bitcoin geïntroduceerd. Nou, het is erg lang geleden, maar vanwege de complexe aard van het systeem konden veel ontwikkelaars de technologie nog niet volledig begrijpen..

Bovendien had de blockchain nogal wat tekortkomingen. Het verbeteren ervan en het aanbieden van betere technologie heeft de afgelopen jaren prioriteit gehad. Veel bedrijven hebben een lange weg afgelegd. Maar aangezien de gedistribueerde grootboektechnologie een enorm veld is, proberen velen een efficiënter model te bedenken.

Het perfectioneren van deze modellen heeft echter tijd nodig. En als de DLT’s zullen blijven groeien, hoe zal dit het netwerk beïnvloeden? Ja, veel DLT’s beloven oneindige schaalbaarheid, maar toch is het alleen in theorie.

Als het in de praktijk niet lukt, zouden ze het steeds weer moeten verbeteren. Dat is de reden waarom gedistribueerde grootboektechnologie nog steeds als onvolwassen wordt beschouwd, en de meeste mensen vermijden het vanwege deze aard.

 • Gegevens beschermen en beveiliging handhaven

Gegevensbescherming en het handhaven van de veiligheid is een ander groot nadeel dat de gedistribueerde grootboektechnologie moet overwinnen. Het doel van elke nieuwe technologie is om een ​​wereldwijde impact te hebben. Maar als het wordt geïntegreerd in het globale aspect, zullen meer mensen zich bij het netwerk aansluiten. Het handhaven van de beveiliging en het beschermen van gegevens wordt echter een veel moeilijkere taak naarmate het netwerk groeit.

Er zijn meerdere scenario’s geweest waarbij het gedistribueerde grootboek met blockchain de beveiligingsproblemen niet kon oplossen. Als gevolg hiervan zijn er meldingen geweest van veel kwetsbaarheden. Ook, na de DAO-hack en blockchain-beveiligingsproblemen, begonnen velen zich helemaal te onthouden van gedistribueerde grootboeksystemen. Aangezien dit raamwerk geen bestuursautoriteit heeft, is beveiliging hier de meest noodzakelijke functie.

Dus, voor toekomstige ontwikkeling van deze technologie, moet de DLT de veiligheid handhaven en alle soorten gegevens op het netwerk op alle mogelijke manieren beschermen..

 • Privacyproblemen overwinnen

Privacy is een andere zorg voor de massamensen. Diverse ondernemingen schrikken terug voor de integratie van gedistribueerde grootboektechnologie. Een meest prominente reden is het openbare grootboeksysteem. Deze bedrijven zijn van mening dat het delen van hun activiteiten in het grootboek met het publiek of hun concurrentie tot hun ondergang zou leiden.

Er zijn echter ook geautoriseerde of gefedereerde gedistribueerde grootboeken. Een ander feit is dat, hoewel sommige van de gedistribueerde grootboeken toestemming hebben, de mensen die toegang krijgen tot het grootboek, toch elkaars transacties kunnen zien.

Op deze manier wordt de individuele privacy geruïneerd. Maar vanaf nu is er een gedistribueerde grootboektechnologie die zich meer richt op het recht van de gebruiker en de privacy. Als ze deze regeling volledig kunnen benutten, zal DLT zeker zegevieren in de toekomst.

 • Conflict met traditionele benaderingen

Gedistribueerde grootboektechnologie gaat niet echt samen met de traditionele manieren. De meeste mensen beschouwen het als een goed alternatief voor typische banksystemen. Aangezien het hele netwerk een behoorlijke transplantatie is, is de kans op frauduleuze activiteiten op het netwerk zeer klein.

Door het gebrek aan wetgeving botst dit systeem echter direct met de traditionele benaderingen. Overheidsinstellingen trekken de integriteit van de technologie in twijfel. Er is een groot deel van de gedistribueerde grootboektechnologiebedrijven die niet eens de juiste licentie hebben om overheidsinvloeden te vermijden.

Het kan twee kanten op – geen enkele regeringsmacht kan het netwerk exploiteren, en het zou een kermis zijn, aan de andere kant zouden de mensen hun wettelijke rechten worden ontnomen. Het hele concept van DLT is in strijd met de reeds bestaande benaderingen. De technologie moet zijn waarde bewijzen om volledig acceptabel te zijn.

Hoofdstuk 8: Toekomst van Distributed Ledger-technologie

U vraagt ​​zich vast af wat de toekomst van deze nieuwe technologie is? Laten we wat licht werpen op mogelijke uitkomsten. Als gedistribueerde grootboektechnologie op deze manier blijft bloeien, zouden we waarschijnlijk veel meer intensivering zien in termen van de huidige integraties.

Wat het betekent is dat er al veel high-end organisaties zijn die deze nieuwe technologie proberen te implementeren en de typische manieren van de technische wereld veranderen. Als gedistribueerde grootboektechnologie er echter in slaagt zijn beperkingen te overwinnen, dan zou globalisering mogelijk zijn.

Gegevens zijn momenteel het nieuwe type olie en deze grootboeken zijn bedoeld als een geweldige manier om ze op een opeenvolgende manier te verzamelen. Het internet verandert onze levensstijl en met DLT zullen we er meer controle over hebben.

Andere protocollen zoals streamen, versleutelen en het verzenden van miljarden en miljarden gegevens via dit kanaal is de primaire uitkomst. Om alles in een digitaal systeem om te zetten, zouden we natuurlijk ook met cryptocurrencies moeten werken.

Er zou dus snel een marktplaats voor cryptocurrency in opkomst moeten zijn. We kunnen gerust zeggen dat we ook zullen zien –

 • Overheidssystemen gebaseerd op DLT
 • Behoefte aan het crypto-banksysteem.
 • Volledige transparantie in bedrijfstakken.
 • Ecosysteem dat verschillende sociale ketens verbindt.
 • Beveiligingsprotocollen op basis van DLT

Dit zijn slechts enkele van de futuristische analyses van deze groeiende technologie. Alles hangt er echter van af in hoeverre deze technologie daadwerkelijk aan al onze behoeften kan voldoen en of deze een wereldwijde impact kan opvangen.

Wilt u een eenvoudigere versie van deze uitgebreide gids lezen? Bekijk dit artikel – Distributed Ledger-technologie: eenvoudig uitgelegd

Hoofdstuk 9: laatste woorden

Met de uitvinding van gedistribueerde grootboektechnologie is een nieuwe vorm van revolutie begonnen: communicatie en informatievergaring. Met behulp van deze technologie kunnen we zowel statische als dynamische gegevensreeksen verzamelen. Het kan dus een enorme stap voor ons zijn. Gedistribueerde grootboektechnologie stelt ons in staat om verder te gaan dan het typische databasesysteem en het in alledaagse toepassingen te gebruiken.

Het zou minder gaan over alleen het verzamelen van informatie, maar meer over hoe we die informatie kunnen gebruiken voor economische groei. Een grotere DLT met meer efficiëntie moet nog worden uitgevonden. Het zou natuurlijk tijd kosten om deze nieuwe technologie perfect te maken, maar we kunnen binnenkort hopen op een beter resultaat.

Wie zou er niet graag leven in een wereld waar transparantie heerst, toch? Laten we eens kijken wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Wilt u meer weten over de basisprincipes van blockchain-technologie? Bekijk nu deze gratis blockchain-cursus!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me