Blockchain-technologie wordt langzaamaan een veelgebruikte uitdrukking in de technische wereld. Veel mensen denken nog steeds dat de echte toepassing van blockchain alleen in cryptocurrencies ligt. In werkelijkheid is dat echter niet het geval. Nu enterprise blockchain-technologieën in opkomst zijn, zullen mensen eindelijk de veelzijdigheid van deze nieuwe technologie kunnen zien.

Enterprise blockchains geven grote industrieën hetzelfde niveau van beveiliging, gebruiksgemak en controle, waardoor de loop van hun bedrijf fundamenteel verandert.

Ze zijn hier om te blijven, en velen beginnen de nieuwe adoptie al te omarmen. Hoewel ze behoorlijk wat kritiek hebben, blijven veel startups en verkopers het ontwikkelen. Dit stimuleert de acceptatie van de onderneming veel sneller dan verwacht. Wie wil er nou niet zijn positie in de toekomstige blockchain-markt veiligstellen??

Contents

Enterprise Blockchain: alles wat u moet weten

Daarom zullen we het in deze gids hebben over blockchain voor ondernemingen om u te helpen het hele concept beter te begrijpen. Dus waarom zou je wachten? Laten we de sessie beginnen!

 

Hoofdstuk-1: Wat is Enterprise Blockchain?
Hoofdstuk-2: Kenmerken van de blockchain-technologie die de onderneming kan gebruiken
Hoofdstuk-3: Verschillende soorten blockchain-technologie voor ondernemingen
Hoofdstuk-4: Leveranciers die BAAS leveren
Hoofdstuk-5: Voorbeelden van Enterprise Blockchains
Hoofdstuk-6: Wat zijn de toepassingen van Enterprise Blockchain?
Hoofdstuk 7: Zijn er implementatie-uitdagingen??
Hoofdstuk 8: What Is The Future?
Hoofdstuk 9: laatste woorden

 

Hoofdstuk-1: Wat is Enterprise Blockchain?

Enterprise blockchain is een blockchain-netwerk dat kan worden geïntegreerd en gebruikt voor doeleinden op bedrijfsniveau. Deze blockchain-technologieën zijn speciaal uitgerust om te voldoen aan de eisen van de organisatie op bedrijfsniveau.

Het gebruik van blockchain in een zakelijke omgeving bloeit in hoog tempo. Binnenkort zullen nieuwe projecten deze sector van de industrie domineren. Enterprise blockchain-platform zal de typische manieren verstoren en een groot deel van een deel van de wereldwijde zakelijke markt overnemen.

Wat is Enterprise Blockchain?

En waarom niet, blockchain is volledig in staat om te voldoen aan eisen op organisatieniveau. De lange blockchain-geschiedenis laat ons weten wat de mogelijkheden ervan zijn. Met veel blockchain-projecten die overal om ons heen plaatsvinden, is het slechts een kwestie van tijd wanneer de technologie is geperfectioneerd voor een wereldwijd gebruik.


Veel ondernemingen gebruiken enterprise blockchain-oplossingen om hun impact op consumenten te vergroten. Een populaire naam als IBM, Amazon implementeert verschillende blockchain-projecten en werkt ook samen met het reeds bestaande blockchain-platform voor bedrijven.

We komen er later in het artikel meer op terug. Laten we voorlopig eens kijken hoe dit nieuwe blockchain-platform voor ondernemingen een revolutie teweegbrengt.

 

Wat stimuleert deze wereldwijde blockchain-revolutie?

Het antwoord zou zijn: API-economie (Application Programming Interface). De API-economie stijgt enorm en veel organisaties gebruiken deze technologie voor de verbetering van hun bedrijf. Hoewel deze technologie sneller vooruitgaat, is het nog steeds niet mogelijk om gelijke tred te houden met de groei van internet.

Tegenwoordig hebben bedrijven een enorme hoeveelheid gegevensbeheer nodig, samen met snelle transacties over de hele wereld, om de zaken draaiende te houden en te laten groeien. Dit zorgt voor een ander soort zakelijke uitdagingen met beveiligings-, transparantie- en complexiteitsproblemen.

 • Veiligheid: Gecentraliseerd systeem van de bedrijfsarchitectuur geeft een hacker het voordeel om bepaalde gebruikersaccounts, applicaties en apparaten te hacken. Het biedt niet de minimaal vereiste beveiliging.
 • Complexiteit: Elke wereldwijde onderneming moet gelijke tred houden met verschillende tussenpersonen en onderling harmonie hebben in de werkomgeving. Het beheren ervan zorgt voor complexe problemen en hogere kosten.
 • Transparantie: Er is geen bepaald zichtpunt waarop de organisaties kunnen bijhouden hoe hun diensten naar hun klanten gaan. Dit vergroot de problemen met namaakproducten en heeft een negatieve invloed op het bedrijf.

Met slechts namaak de ondernemingen ontvangen elk jaar een hit van meer dan $ 7,5 miljard. En het is alleen in de VS! Productleveranciers over de hele wereld moeten rente betalen tot 30%, wat de algemene consumentenprijzen verhoogt. Dus hoewel de fabrikant uiteindelijk budgetvriendelijke producten kan maken, kunnen de consumenten niet van alle voordelen genieten.

In deze typische catastrofale situatie kan blockchain-technologie het zinkende economische schip redden. Integratie met deze technologiebedrijven kan het verloren vertrouwen van hun klanten herwinnen.

Data is nu de nieuwe valuta voor de API-groei, en met de hulp van enterprise blockchain-oplossing kunnen organisaties nu eindelijk opgelucht ademhalen.

 

Is de kans groot?

Als we ons de traditionele manieren herinneren, zult u zien dat instellingen zoals de overheid, banken of bedrijven altijd een belangrijke rol hebben gespeeld bij het beheersen van de risicofactoren. Nu kunnen deze organisaties eindelijk blockchain gebruiken om van de onzekerheid af te komen, wat uiteindelijk de kosten zal drukken.

Dit niveau van transformatie zal een groot effect hebben op de algehele wereldeconomie. De programmeerbare economie is nu de toekomst. Enterprise blockchain-oplossing zal het overnemen, en dat wordt verwacht groeien tot $ 3T in 2030!

Dat is een buitengewoon aantal om binnen een paar jaar te bereiken.

 

Is Blockchain Enterprise Ready?

Veel van de beschikbare blockchain-technologie bevindt zich nog in de onrijpe fase. Ook al is de technische wereld nog niet onbekend met het hele concept, grote organisaties weten niet precies hoe het werkt. Het heeft de neiging om nog steeds te groeien, en de ondernemingen hebben moeite om de belangrijkste uitdagingen het hoofd te bieden:

 • Bij het evalueren van platforms zijn organisaties doorgaans op zoek naar een platform waarop aan al hun complexe behoeften kan worden voldaan.
 • De blockchain is een soort transformationeel netwerk, maar toch willen bedrijven iets meer gedefinieerd, vooral voor toepassingen in de industrie.

Hoewel grote ondernemingen dit netwerk zelf willen bouwen, kan de echte waarde worden gevonden als meerdere blockchain-netwerken samenwerken.

Enterprise blockchains kunnen de juiste partner zijn om de kloof tussen organisaties en datamanagement te dichten. Er zijn al veel verschillende projecten geïmplementeerd en bedrijven werken meer graag met blockchain. Laten we naar het volgende hoofdstuk gaan om de situatie beter te begrijpen.

 

Hoofdstuk-2: Kenmerken van de blockchain-technologie die de onderneming kan gebruiken

In dit deel gaan we in op specifieke blockchain-technologiefuncties die een goed startpunt kunnen zijn voor de onderneming. Enterprise blockchain-oplossing zou echt kunnen schitteren door al deze uitstekende functies van de blockchain te gebruiken.

 • Gedecentraliseerde natuur zorgt voor peer-to-peer-netwerk

Het is een van de meeste functies die elk blockchain-platform voor bedrijven voor hun bedrijf zou willen hebben. Decentralisatie is een stap verder in de toekomst en lost veel grote problemen met gecentraliseerde systemen op. Typisch een normale structuur voor organisaties is de client-server-structuur, die behoorlijk verouderd is.

 

Hoe werkt de client-server-structuur??

In een client-server-netwerk is er een gecentraliseerde server die door iedereen kan worden gebruikt. Iedereen die verbinding wil maken met de server, moet een vraag naar de server sturen om aanvullende informatie te krijgen. Dit is precies hoe internet tegenwoordig werkt. Misschien wilt u bijvoorbeeld iets zoeken met Google, daarvoor moet u een zoekopdracht naar de server van Google sturen en dan komt deze terug met de gewenste resultaten.

Deze relatie tussen de client (jij) en de server wordt de client-server-netwerkarchitectuur genoemd. Maar er zijn enkele belangrijke problemen met deze structuur.

Omdat iedereen op het netwerk uitsluitend afhankelijk is van de server, zal iedereen gelijk lijden als er iets misgaat. Misschien is de server om de een of andere reden niet beschikbaar, heeft iedereen op het netwerk er dan geen toegang toe. En nog belangrijker, de server zal omgaan met veel gevoelige informatie van de klanten.

Als een hacker toegang krijgt tot de server, kan hij / zij daar gemakkelijk alle gevoelige informatie vandaan halen. Dat is de reden waarom typische organisaties die afhankelijk zijn van dit type netwerkarchitectuur veel moeten uitgeven aan anti-cyberaanvalschema’s om hackers koste wat het kost te stoppen.

 

Blockchains Decentralisatie komt te hulp

De blockchain is gedecentraliseerd van aard en biedt niet het typische client-server-type systeem. Met de centrale autoriteit uit de mix, kunnen gebruikers nu genieten van de voordelen van een peer-to-peer-verbinding.

Omdat er geen centrale server is, zijn er ook geen single point of failure. Des te meer wordt het hacken van het systeem veel moeilijker omdat de controle bij de clients van het netwerk blijft.

Dus elk bedrijf kan het systeem volledig vertrouwen, aangezien het alle negatieve aspecten van het client-serversysteem verwijdert.

 

 • Onveranderlijkheid rekent af met corruptie

Wat betekent onveranderlijkheid eigenlijk? Omdat we het in die context over blockchain hebben, betekent dit dat zodra het blok aan het grootboek wordt toegevoegd, niemand het kan wijzigen of wijzigen. Er is dus geen enkele kans dat iemand met de informatie knoeit.

Kunt u zien hoeveel waarde deze functie de organisaties kan bieden? Bedrijven hebben doorgaans niet alleen te maken met cyberaanvallen, maar ook met interne corruptie. Het wijzigen van de gegevens en het gebruiken ervan voor uw eigen voordeel is een van de belangrijkste corruptiepunten.

Maar als ze deze blockchain als het grootboeksysteem gebruiken, kan niemand de waarde veranderen en voor eigen voordeel gebruiken. Dit maakt een einde aan de corruptie van deze grote industrieën.

Maar hoe doet de blockchain het? Om de onveranderlijkheidsfactor te hebben, gebruikt de blockchain een speciale hash-functie waarmee hij cryptografie kan gebruiken en de informatie in het blok kan versleutelen.

Hashing resulteert altijd in een eindige getalswaarde. Wat uw invoer ook is, het genereert altijd een vast verlengd willekeurig getal. Het is nogal kritiek als je te maken hebt met heel veel verschillende lengtes aan informatie.

Een nieuw blok in de blockchain bevat altijd de hash-functie van het vorige blok.

 

Wat gebeurt er tijdens een aanval?

Stel dat iemand de informatie van een blok probeert te wijzigen. Wanneer hij wijzigingen aanbrengt in het blok, verandert de hash-functie van dat blok, dus de hash-functie van het volgende blok in de regel dat zijn functie opslaat. Dat zal dat blok data en hash veranderen, wat ook andere blokken zal veranderen.

Op deze manier wordt het hele ketenconcept verstoord, wat op geen enkele manier mogelijk is. Daarom is het onveranderlijk en kan niemand de informatie wijzigen zonder de ketting te doorbreken. De toevoeging van nulkennisbestendig met blockchain zal het robuustere technologie maken.

 

 • Meer transparantie vergroot de verantwoordelijkheid

Met Blockchain kunnen gebruikers genieten van alle voordelen van transparantie. Als iemand zegt dat blockchain transparant is, wat denk je dan dat ze echt bedoelen? In openbare blockchain kan iedereen in het grootboek de transactiegeschiedenis van andere knooppunten zien. U zou dus kunnen denken dat het vrij gemakkelijk is om te weten wat iemand anders in het netwerk doet.

Deze bewering is niet helemaal waar. Ook al blijft de transactiegeschiedenis van een persoon zichtbaar, zijn / haar identiteit blijft verborgen. Dit betekent dat iedereen alleen het openbare adres van die persoon kan zien in plaats van zijn naam of andere identificatie.

Maar dat betekent niet dat iemand zich in de schaduw kan verstoppen terwijl hij al zijn vuile werk doet. Als u het openbare adres van een onderneming op het netwerk kunt achterhalen, kunt u gemakkelijk opzoeken en zien hoe ze op het systeem transacties uitvoeren. Op deze manier worden deze organisaties gedwongen om verantwoordelijk te zijn en geen illegale activiteiten te ontplooien.

 

Producten volgen

Bedrijven kunnen deze functie op een andere manier gebruiken. Het aanbieden van producten aan de consument heeft doorgaans niet altijd een succespercentage van 100%. Er zijn gevallen van vervalsingen die tijdens verzendingen en andere processen bij het product komen.

Om dit te stoppen kunnen de organisatie en de consument hun producten volgen tot het hun klant bereikt. Op die manier kunt u, zelfs als er iets gebeurt, snel achterhalen waar en actie ondernemen.

Ondernemingen hebben te maken met transparantiekwesties, en veel consumenten vertrouwen daarom niet blindelings op hen. Met blockchain-technologie kunnen ze hun transparantie vergroten en meer consumenten aantrekken die volledig eerlijk zijn.

 

 • Goedkopere kosten zullen geld besparen

De Blockchain as a Service is behoorlijk goedkoper om te integreren, en veel leveranciers bieden het aan. Deze zijn vrij goedkoop in vergelijking met andere traditionele benaderingen en kunnen op de lange termijn veel geld besparen. Waarom?

Omdat als u uw eigen blockchain-netwerk wilt ontwikkelen, u meer complexe situaties zoals,

 • Leren hoe de kerntechnologie werkt
 • Ontwikkelen zonder gebreken of mazen in de wet
 • Het juiste bekwame team inhuren om het te ontwikkelen en te onderhouden

Op de lange termijn zorgen deze allemaal voor meer kosten in vergelijking met BAAS-oplossingen. Bovendien zou het ontwikkelen van uw eigen blockchain u afleiden van uw belangrijkste bedrijfsdoelen. Het is dus het beste om in plaats daarvan voor de BAAS-oplossingen te gaan.

Er zijn verschillende manieren waarop blockchain de kosten van de ondernemingen gemakkelijk kan verlagen.

Allereerst gebruiken bedrijven een typisch client-server-netwerk als hun interne server. Dit heeft enkele problemen, zoals temperament, kwetsbaarheidsproblemen. Om met deze bedrijven om te gaan, wordt elk jaar veel geld uitgegeven aan beveiligingsfarms en software.

Met blockchain hebben ze alles maar één enkele bron. Er is dus geen extra geld nodig om beveiligingsprotocollen te krijgen.

Bovendien kunnen deze bedrijven nu eindelijk sneller een groot geldbedrag verzenden en ontvangen. Ze hoeven niet afhankelijk te zijn van de externe instellingen en dagen te wachten om een ​​deal te sluiten of financiering te krijgen.

 

Kostenbesparing voor financiële instellingen

Financiële instellingen zoals banken hebben te maken met een ander soort probleem. Elk jaar geven ze $ 1,6 miljard uit aan hun Know Your Customer-voorschriften. Dit wordt een last voor de financiële ondernemingen.

Met blockchain konden ze gemakkelijk de informatie krijgen die nodig is voor de KYC-voorschriften. Misschien wilt u een nieuwe rekening openen bij een bank. Uw bank zal ze gewoon om de identificatie-informatie vragen, en u kunt ze rechtstreeks via het platform verzenden. Zodra het proces van KYC is voltooid, kunnen ze deze informatie uploaden naar hun netwerk.

Als u een andere rekening bij een andere bank wilt openen, in plaats van het hele proces opnieuw uit te voeren, kan die bank alleen de KYC-informatie van uw vorige bank krijgen. Het zal op de lange termijn veel geld besparen.

Financiële instellingen kunnen blockchain gebruiken voor het samenstellen van hun interne vertakkingen om de zaken soepel te laten verlopen. Ze kunnen hun technologie ook aan andere banken lenen voor toekomstige vorderingen. Ook is Atomic swap in blockchain precies de juiste keuze voor financiële ondernemingen.

 

 • Sneller netwerk verhoogt de efficiëntie

Een van de beste eigenschappen van blockchain is een sneller netwerk. U kunt binnen enkele minuten transacties uitvoeren met deze nieuwe functie die in uw bedrijfssysteem is geïntegreerd. Ja, er was een groot probleem met de vorige blockchain-technologie, zoals toen het netwerk groeide, de transactie drastisch vertraagde.

De blockchain-oplossing voor bedrijven is echter meer dan in staat om aan allerlei zakelijke eisen te voldoen. Dus hier zal het transactietarief u op geen enkele manier vertragen.

In een typisch banksysteem duurt het meestal ongeveer twee tot zes werkdagen voordat een transactie is verwerkt. Betalen in korte tijd is vrijwel onmogelijk. In elk geval kan het sluiten van een groot contract of het verkrijgen van financiering voor een nieuw project vertraging oplopen, alleen omdat de bank er te lang over deed om ze te verwerken.

Maar met blockchain kunt u eindelijk binnen 20 seconden of minder transacties uitvoeren! Dit is echt een enorm slagingspercentage in termen van geld besparen. Stelt u zich eens een groot project voor waar u met miljoenen te maken heeft, en u kunt het binnen enkele seconden verzenden! Dat is een relatief snellere output dan de typische zakelijke manieren, nietwaar?

Het zal niet alleen het proces stroomlijnen, maar het zal ook de algehele efficiëntie van alle ondernemingen verhogen. De ondernemingen kunnen deze faciliteit ook aan hun klanten aanbieden en zo aan populariteit winnen in de markt.

Meer weten over Blockchain-technologie? Probeer onze Blockchain Fundamentals-presentatie uit en neem nu deel aan onze webinarcursus!

 

Hoofdstuk-3: Verschillende soorten blockchain-technologie voor ondernemingen

Er zijn talloze verschillende soorten blockchain-technologie voor bedrijven. Als u vanaf het begin geen goed idee over hen heeft, kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken voor uw organisatorische behoeften. Om u te helpen, geven we u een overzicht van verschillende soorten blockchain. Meestal zijn er drie soorten blockchain-technologie.

Algemene classificatie –
 • Privaat
 • Openbaar
 • Federatief

 

Privé blockchain

In privé-blockchains heeft één organisatie de autoriteit over wie zich kan aanmelden en toegang kan krijgen tot het netwerk. Beschouw het als een gecentraliseerd-gedecentraliseerd netwerk.

Klinkt nu niet zo gedecentraliseerd, toch? Nou, de kernwaarde van blockchain is er nog steeds, maar hier heb je je governance bij. Het grootboek is hier geen openbaar eigendom, dus u kunt er niet zonder toestemming toegang toe krijgen. Bovendien kan de regerende onderneming alle nieuwe blokken op het netwerk negeren en deze zelfs laten verwijderen.

Dus in plaats van een openbare grootboekarchitectuur krijgt u een gedistribueerde grootboekomgeving waarin het grootboek met u kan worden gedeeld.

Alles is vergelijkbaar met het typische blockchain-netwerk. Zoals u te maken krijgt met cryptografie tijdens transacties, dus elke transactie wordt toegevoegd aan het grootboek door middel van cryptografie. Niemand zal dus op de hoogte zijn van uw transactie.

Dus in zekere zin is het basisdoel nog steeds intact.

Ripple enterprise blockchain-platform is een van de populaire blockchain-technologie voor dit soort gebruikssituaties. Ripple biedt echter alleen een meer gestructureerd netwerk voor organisaties op ondernemingsniveau.

 

Functies die u voor uw bedrijf moet overwegen

 • Behoudt de privacy

Particuliere blockchain-oplossing voor ondernemingen zal altijd helpen om uw privacy op alle mogelijke manieren te beschermen. Grote organisaties hebben meestal te maken met veel privé-informatie. Als ze op de een of andere manier uitlekken, zullen hun concurrenten daar ernstig gebruik van maken. Het zal de verkoop en reputatie van die organisaties schaden.

Daarom kan privé-blockchain-implementatie u de privacy bieden die u nodig heeft om ze te behouden. Niemand zal uw gevoelige informatie kunnen zien en u kunt genieten van geavanceerde technologie.

 

 • Energiezuinig in vergelijking met de openbare blockchain

Als we het vergelijken met het energieverbruik van openbare blockchains, zijn private blockchains altijd een stap voor. Openbare blockchain kost veel kracht om het consensusprotocol op het netwerk uit te voeren. Gewoonlijk hebben deze platforms een nogal energie-hongerig consensusprotocol, zoals Proof of Work (PoW). Niet elk publiek heeft echter hetzelfde stroomverbruik.

Aan de andere kant heeft de adoptie van publieke ondernemingen geen consensusmechanisme nodig om tot overeenstemming te komen, maar ze gebruiken vooral een soort stemmechanisme om tot overeenstemming te komen. Daarom is hij energiezuinig.

 

 • Minder vluchtig netwerk

Private netwerken zijn een minder vluchtige architectuur. Omdat er altijd een regerende organisatie over het netwerk kijkt, is de kans op vluchtigheid hoogst onwaarschijnlijk.

 

 • Empowerment van de organisatie

Wat is er beter dan empowerment van de organisatie? Met een blockchain-oplossing voor particuliere ondernemingen kunt u precies dat bereiken! In openbare blockchains is er geen enkele autoriteit over het grootboeksysteem, of u kunt geen enkel knooppunt stoppen om deel te nemen. Omdat u echter de enige macht krijgt over dit netwerk, heeft u wettelijke normen die bij andere netwerken misschien ontbreken.

 

Openbare blockchain

In een openbare blockchain mag iedereen lid worden en deelnemen aan het netwerk. Iedereen mag het grootboek zien en deelnemen aan consensus.

Dus als je van de volledige decentralisatiescène houdt, moet je zeker eens kijken naar de acceptatie van blockchain door publieke ondernemingen. De openbare versie van blockchain was de allereerste blockchain-technologie die werd geïntroduceerd. Met de intrede van Bitcoins in de technische wereld probeerden andere bedrijven dezelfde technologie te ontwikkelen zonder de gebreken van de moedertechnologie.

In een openbare blockchain krijgt u gelijke rechten en kunt u op elk gewenst moment deelnemen aan en deelnemen aan het consensusmechanisme.

Het beste deel van deze acceptatie van blockchain voor bedrijven is dat u een hoger beveiligingsniveau krijgt dan de private blockchain. Hoe? Aangezien er geen organisaties zijn met de enige gezaghebbende macht, kan niemand uw transactie uit het grootboek verwijderen.

Ook laat het openbare grootboekschema iedereen zien wat er in het grootboek gebeurt. Als iemand inconsistenties probeert op te lossen, zal iedereen het kunnen zien.

 

Functies die u voor uw bedrijf moet overwegen

 • Meer transparantie

Allereerst kan geen enkele andere acceptatie van blockchain door ondernemingen zoveel transparantie bieden als openbare. Zoals we eerder zeiden, is het grootboek volledig voor ieders zicht. Iedereen moet meewerken aan het onderhoud ervan en wordt gedeeld over alle knooppunten.

U kunt dus op elk gewenst moment zien wat er aan de hand is. Dit is iets wat de private blockchain mist.

 

 • Echte gedecentraliseerde structuur

Het grootboek wordt gedeeld met iedereen op het netwerk. Elk knooppunt heeft zijn eigen exemplaar van het grootboek. En samen met de hulp van de consensusalgoritmen kunnen ze het grootboek eerlijker bijwerken.

Dit distributieve karakter en gelijke rechten leiden tot een echt gedecentraliseerde acceptatie van blockchain voor ondernemingen. Private Blockchains zijn niet volledig gedecentraliseerd in vergelijking met openbare.

 

 • Empowerment van de gebruiker

Om dit soort platformen allemaal te gebruiken, heb je een internetverbinding nodig. Ga op het netwerk, download de blockchain en je portemonnee, en je bent klaar om te gaan. Dit betekent dat geen enkel kwaadaardig bedrijf u kan beletten om alle voordelen van dit netwerk te krijgen. Als we het vergelijken met de privé-blockchain, zul je zien dat de gebruikers op dat netwerk niet alle vrijheid krijgen.

 

 • Onveranderlijkheid

Zodra een transactie aan het grootboek is toegevoegd, kan niemand deze wijzigen. Ja, dat is de meest aantrekkelijke functie van dit type blockchain-platform voor bedrijven. Dus zelfs als u het systeem probeert te hacken, kunt u geen kwaad.

Het biedt een grotere mate van onveranderlijkheid. Maar in een privénetwerk kan de besturende organisatie uw transacties verwijderen en kunt u er niets aan doen.

 

Private versus openbare blockchain: welke moet u kiezen?

Het hangt eigenlijk helemaal af van uw wensen. Als u een CEO van een organisatie bent en alleen een intern netwerksysteem wilt hebben voor uw werknemers, dan is een blockchain-oplossing voor privé-ondernemingen de betere keuze. Hier kunt u uw werknemers speciale autoriteitstoegang geven op basis van uw rangen, en met cryptografie bent u veilig genoeg om op het kanaal transacties uit te voeren.

Aan de andere kant, als u een applicatietype platform wilt met transparantie voor consumenten, dan moet het openbare netwerk uw keuze zijn. Deze enterprise blockchain-oplossing is uitgerust met alle faciliteiten die u nodig heeft en uw consumenten zouden uw merk gemakkelijk kunnen vertrouwen. Ook is volledige eerlijkheid altijd een geweldige manier om aan populariteit te winnen.

 

Federatieve Blockchain

U moet zich afvragen hoe de gefedereerde blockchain in deze vergelijking past, toch? Welnu, federatieve blockchain wordt geleverd met het beste van zowel private als publieke blockchain. Mogelijk vindt u bij deze echter enkele grote overeenkomsten met de privé-blockchain.

Met federatieve blockchain krijgt u een gedecentraliseerde privéomgeving. Wat? Verward? In federatieve blockchain in plaats van dat één organisatie het netwerk onderhoudt, zouden er meerdere organisaties zijn. De aanwezigheid van meerdere partijen op het netwerk zorgt voor de gedecentraliseerde structuur van de openbare blockchain.

Je zou je kunnen voorstellen dat dit type acceptatie van blockchain voor bedrijven centraal staat in elke organisatie die eraan is gekoppeld. Het zou een systeem zijn waarin meerdere organisaties met elkaar kunnen communiceren en indien nodig informatie kunnen delen.

Als een partij het netwerk probeert te misbruiken, kunnen andere bedrijven hen van het netwerk verbannen.

 

Functies die u voor uw bedrijf moet overwegen

 • Kostenbesparing

Enterprise blockchain van het federatieve type zal de kosten aanzienlijk verlagen. Deze blockchains zijn ontworpen voor industriële doeleinden en daarom is het gemakkelijker om ze te koppelen aan uw bestaande blockchains dan publieke of private blockchains. Dit type blockchain-acceptatie door ondernemingen zou dus de meest efficiënte investeringen zijn.

 

 • Biedt lagere transactiekosten

Hoewel openbare blockchains lijken te beweren dat ze de laagste transactiekosten bieden, is dat in werkelijkheid niet het geval. Wanneer er te veel gebruikers op het netwerk komen, wordt het netwerk relatief langzamer en wordt het moeilijk om transacties te verwerken.

In dat scenario stijgen de transactiekosten sterk. Bij federatieve blockchain is dat echter niet het geval. Deze enterprise blockchain is ontworpen om onder druk te blijven staan. De initiële kosten van de transactie zullen hier dus niet drastisch stijgen.

 

 • Netwerkregelgeving

Aangezien verschillende organisaties samenwerken, zullen er een soort regels zijn die iedereen moet volgen. Dit zorgt voor een evenwichtige omgeving van openbare en particuliere infrastructuur. Alle knooppunten op het netwerk moeten de voorschriften volgen om deel te nemen aan het akkoordproces.

 

 • Geen toegang voor criminelen

Openbare blockchains zijn geweldig, maar ze bieden anonimiteit die de criminelen ernstig kunnen gebruiken. Het laatste dat u nu wilt, is zorgen voor een goede communicatieruimte voor de criminelen binnen uw organisatie.

Elk knooppunt op het netwerk is bekend met andere knooppunten en dit dwingt criminele toegang af. Criminelen worden ten zeerste ontmoedigd voor het authenticatieproces en zullen deze acceptatie van blockchain door ondernemingen met rust laten.

 

Classificatie op machtigingsniveau –

Volgens het type toestemming kan de blockchain worden gekarakteriseerd als twee verschillende soorten entiteiten. Zij zijn:

 • Toegestaan
 • Toestemmingloos

 

Toegestane blockchains

Dit soort adoptie van enterprise blockchain werkt in een gesloten omgeving. In deze kunnen knooppunten geen toegang krijgen tot het netwerk om te zien wat er in het grootboek staat. Alleen geselecteerde knooppunten kunnen toegang krijgen tot het netwerk.

Gecentraliseerde organisaties geven meestal de voorkeur aan dit type enterprise blockchain, omdat ze macht over het netwerk kunnen hebben. Aan de andere kant is er een goedgekeurde openbare blockchain. Deze netwerken hebben een geautoriseerde omgeving, maar iedereen die voldoet aan specifieke criteria om lid te worden van het netwerk, kan het grootboek volledig zien en een transactie uitvoeren zoals ze zouden doen bij de acceptatie van blockchain door publieke ondernemingen.

Maar om toegang te krijgen, hebben ze een bepaalde kwalificatie nodig.

 

Functies die u voor uw bedrijf moet overwegen

 • Geschikt voor organisaties

Toegestane enterprise blockchain is uitermate geschikt voor organisatorische doeleinden. Grote ondernemingen hebben de volledige toegang die ze nodig hebben en ze kunnen zelf de interne omgeving selecteren. Het is aan hen om parameters in te stellen voor toegang tot het knooppunt en ze kunnen daarvoor elke specifieke doelgroep besturen.

 

 • Transactietarieven zijn laag

Toegestane acceptatie van blockchain voor ondernemingen biedt het laagste niveau van transactiekosten. Waarom? Dat komt omdat deze netwerken als interne server niet met veel doelgroepen te maken hebben. Ze werken ook niet op energieverbruikende consensus die uiteindelijk de openbare blockchain vertragen.

Daarom zijn de transactiekosten in dit soort omgevingen bijna gratis. Veel geautoriseerde platforms bieden geen transactiekosten voor hun gebruikers.

 

 • Is niet vereist om een ​​native asset te hebben

Toegestane enterprise blockchain hoeft niet per se een native token of asset voor hun platform te hebben. Veel blockchains op ondernemingsniveau bieden het platform aan als een modulair systeem waarmee u kunt plug-and-play of uw eigen nieuwe asset kunt maken.

Dit kan indien nodig een bestaande gebruiken, maar om het netwerk te onderhouden, hoeven ze niet volledig op het systeemeigen item te vertrouwen.

 

 • Vertrouwde omgeving

Om met deze omgeving te werken, moet u de knooppunten vertrouwen waarmee u het netwerk deelt. Het zijn een soort organisaties waarin iedereen zijn eigen rol speelt en erop vertrouwt dat andere collega’s hetzelfde doen. Dit zorgt voor meer binding tussen de werkende knooppunten.

 

Permissieloze Blockchains

In dit type blockchain-netwerk kan elk knooppunt op het netwerk vrij deelnemen aan het consensusproces. Er zijn geen beperkingen op deelname. Permissionless enterprise blockchain-systeem laat elke gebruiker zijn eigen adres hebben en de interactie met het netwerk vrijelijk voortzetten.

Iedereen hier heeft toestemming om een ​​transactie te starten en waarden toe te voegen aan het grootboek. Het is duidelijk dat organisaties met een meer open omgeving dol zullen zijn op dit type blockchain-acceptatie door bedrijven. Er is ook een ander type privé-blockchains zonder toestemming.

In dit type hebben knooppunten van een organisatie specifieke toegang tot het grootboek en kunnen ze vervolgens vrijelijk met elkaar zaken doen. Er zijn geen gedefinieerde regels. Het enige criterium zou zijn om als werknemer of leverancier verbonden te zijn met die organisatie om toegang te krijgen tot het netwerk.

De autoriteit bepaalt voornamelijk uw toegang, en nadat u binnen bent, bent u volledig vrij om uw biedingen uit te voeren.

 

Functies die u voor uw bedrijf moet overwegen

 • Meer kracht voor de knooppunten

Als je verliefd bent op volledige vrijheid, dan zul je dit soort platform geweldig vinden. Permissionless enterprise blockchain-acceptatie is volledig in staat om de volledige kracht aan de knooppunten te geven in plaats van aan de organisatie. De organisaties hebben geen invloed op de uitkomst van hun nodes en ze hanteren geen strikt beleid om gebruikers te beperken.

 

 • Open privacyniveau voor iedereen

Het maakt niet uit in wat voor soort toestemming de omgeving u zich bevindt, u zult altijd een open privacyniveau hebben. Dit vergroot de transparantie binnen een organisatie die te maken heeft met interne corruptie. Zoals iedereen het grootboek kan zien, kunnen de corrupte personen niet wegkomen met hun misdaden.

Alle knooppunten kennen elkaar, dus een slechte speler wordt uiteindelijk gepakt.

 

 • Gratis deelname aan stemming of consensus

Gewoonlijk kunnen in private blockchain alleen selectieve knooppunten deelnemen aan het stem- of consensusprotocol van het netwerk. Echter, zonder toestemming, kan elke deelnemer op het netwerk daaraan deelnemen.

 

 • Vertrouwensvrije omgeving

Ja, organisaties zullen weten welk knooppunt dat is, maar in dit type enterprise blockchain hoeft u geen vertrouwen tussen knooppunten te vestigen. Ze zijn vrij om aan anderen te twijfelen en slechte acteurs te roepen wanneer dat nodig is. Daarom krijg je er een vertrouwensvrije omgeving bij.

Blockchain is een soort gedistribueerde grootboektechnologie en er zijn veel andere soorten DLT’s die geschikt zijn voor ondernemingen. Bekijk ook zeker hun vergelijking!

 

Vergelijking van verschillende soorten blockchain-technologie

Toestemmingloos publiek Toegestane publiek Toestemmingsloos privé Toegestane privé
Deelname Iedereen is vrij om te downloaden en als knooppunt te fungeren Alleen gebruikers die voldoen aan eerder gedefinieerde criteria, kunnen downloaden en als knooppunt fungeren Iedereen in het privénetwerk kan als knooppunt fungeren Alleen geselecteerde knooppunten in het privékanaal kunnen als knooppunt fungeren
Energieverbruik Hoog Medium Laag Laag
Veiligheid Heel hoog Hoog Medium Laag
Snelheid Zeer langzaam Langzaam Snel Erg snel
Vertrouwensniveau Onbetrouwbaar Onbetrouwbaar Vertrouwd Vertrouwd

 

Hoofdstuk-4: Leveranciers die BAAS leveren

Voordat we verder gaan met leveranciers die BAAS leveren, laten we eens kijken waar het hele concept van BAAS over gaat.

Wat is Blockchain as a Service?

BAAS of Blockchain as a Service is een speciaal soort enterprise-grade blockchain-oplossing die andere klanten kunnen gebruiken om hun ontwikkelde gedecentraliseerde apps, functies en andere soorten slimme contracten te hosten, bouwen en bezitten..

Maar hier hoeven de klanten niet voor de kerninfrastructuur te zorgen; in plaats daarvan zou de BAAS-provider het netwerk voor hen bewaken en onderhouden. Het is een buitengewoon interessante benadering om de groei van blockchain-technologie te versnellen en ook een enorm implementatieniveau te initiëren.

De basisarchitectuur van dit nieuwe concept is vergelijkbaar met het SaaS-framework (Software as a Service).

Tegenwoordig zijn veel industriële giganten meer dan gretig om te leren over de blockchain-technologie en deze in hun bestaande framework te implementeren. Maar de complexe aard van de technologie zorgt ervoor dat ze twee keer nadenken voordat ze een stap zetten. Ook wordt het gebrek aan voldoende vaardigheden in die industrieën een hindernis voor hen om het operationele aspect van het netwerk te behouden.

Meerdere technische giganten bieden deze enterprise blockchain-oplossing aan, samen met kleine startups.

 

Hoe werken deze oplossingen??

Het principe is eigenlijk heel simpel. De aanbieder zal de infrastructuur opzetten als een klant er een vraagt ​​voor een bepaald bedrag. Zodra de klant de betaling heeft uitgevoerd, zet de provider de blockchain-technologie van het bedrijf op en begint hij het netwerk te onderhouden. De BAAS-provider zal elke complexe structuur van de technologie voor de klant afhandelen.

De BAAS-leveranciers die enterprise blockchain-acceptatie bieden voor andere grote industrieën, houden de artefacten altijd actief. Andere ondersteuningsschema’s zijn ook nodig als u elke vorm van hacking wilt voorkomen. Ze omvatten de juiste toewijzing van vindingrijke hardware, bieden hoogwaardige beveiligingsprotocollen, beheren bandbreedte en hogere hostingvereisten.

Als u deze BAAS-services gaat gebruiken, kunt u zich meer op uw bedrijf concentreren dan op de implementatie van blockchain voor bedrijven. U profiteert dus altijd van het gebruik van deze services.

 

Een eenvoudigere context

Denk bijvoorbeeld aan BAAS-providers als webhostingproviders. Als u uw eigen website wilt starten en uw bedrijf wilt opbouwen om elke dag hits te ontvangen, moet u deze op een server hosten. Het is duidelijk dat u uw eigen server kunt hosten of beheren in plaats van voor een provider te gaan.

Maar dan zou u personeel moeten inhuren om uw hostingbehoeften te onderhouden en te verzorgen en ervoor te zorgen dat niemand uw firewall kan doorbreken. Het lijkt allemaal heel spannend, maar uiteindelijk heb je meer dingen om je zorgen over te maken op je bord, zodat je je niet kunt concentreren op je werk.

Daarom zou het vinden van de juiste oplossing voor uw website zijn om uw website te hosten bij een externe provider zoals HostGator of BlueHost. De providers zorgen voor uw behoeften en u hoeft geen werknemers in te huren of u zorgen te maken over de beveiliging.

Op dezelfde manier zullen BAAS-providers u hun expertise geven, u hoeft alleen maar te investeren. BAAS zou een grotere stap kunnen zijn naar een diepere implementatie van blockchain voor ondernemingen in verschillende sectoren in de industrie. In plaats van hun eigen blockchain-projecten te ontwikkelen, kunnen ze deze nu gewoon uitbesteden aan deze blockchain-leveranciers.

Voorbeelden van Baas-leveranciers en Enterprise Blockchain-platforms

BAAS-providers

1. Oracle

Oracle biedt u het meest uitgebreide DLT-cloudplatform en ontwikkelt een nieuw soort BAAS-service voor zakelijke gebruikers. U kunt zich aansluiten bij andere organisaties en uw enterprise blockchain-implementatie implementeren, samen met het bijwerken van het grootboek. Met Oracle kunt u op betrouwbare wijze informatie delen met uw zakenpartners, leveranciers en bankpartners.

Oracle biedt de blockchain-cloudservice waarmee u alle bovenstaande functies kunt gebruiken. Het platform zal draaien op een composable architectuurmodel, dat specifieke enterprise blockchain-implementatiedoelen mogelijk maakt voor uw zakelijke behoeften.

Elke service die ze bieden, wordt in de loop van de tijd bijgewerkt, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het bijhouden van de concurrentie. De kern van het platform heeft toevallig meerdere lagen, samen met vele subservices en interfaces voor aanpasbare plug-ins.

 

Hoe werkt het?

De enterprise blockchain-oplossing van Oracle biedt een netwerk van knooppunten die het gedecentraliseerde grootboek valideren en bijwerken, samen met het reageren op vragen van de slimme contracten. Deze leverancier heeft de slimme contractfunctie toegevoegd aan de cloudservice om de blockchain-implementatie van de onderneming te stimuleren.

Een andere externe applicatie zou het transactieproces aanroepen en zoekopdrachten starten met behulp van de REST API-aanroepen of SDK’s van de klant, die de knooppunten selecteren om de slimme contracten uit te voeren.

Nadat de consensus van de cloudservice het eens is over de transactie, zal het de groep in datablokken brengen. Deze blokken zijn cryptografisch beveiligd en niemand kan eraan knoeien. De servicebeheerders kunnen de blockchain-cloudservice voor hun organisatie gebruiken en deze naar behoefte configureren.

Mensen verwarren vaak hun diensten en het ding dat Oracle probeert een zakelijk netwerk op hun blockchain te creëren. Maar dat is niet helemaal waar. Ze bieden het platform alleen aan andere klanten die een enterprise blockchain-implementatie willen opzetten.

 

Belangrijkste eigenschappen van Blockchain Cloud Service

 • Transparant en gedeeld: Elke deelnemer zou consistentiegegevens kunnen zien. Ze zouden ook de replicatie van updates kunnen krijgen en er toegang toe krijgen als ze geautoriseerd zijn.
 • Nauwkeurig en onmiskenbaar: De consensus hangt af van de beslissing van een subset van knooppunten op de blockchain, en nadat deze is gevalideerd, kan niemand het bestaan ​​ervan ontkennen.
 • Onveranderlijk: Net als openbare blockchain, kan nee de transacties uit het grootboek wijzigen.
 • Versleuteld: Elk record of elke gegevens op het netwerk is gecodeerd zodat het de vertrouwelijkheid van een bedrijf behoudt.

 

2. IBM

IBM biedt ook blockchain-oplossingen van wereldklasse voor zakelijk gebruik. Het IBM Blockchain-platform is een uniek BAAS-aanbod op de IBM Cloud-infrastructuur. Het is een van de volledig functionele, geïntegreerde, bedrijfsklare blockchain-oplossingen op de markt. Hiermee wordt het veel eenvoudiger voor de implementatie van blockchain voor bedrijven, omdat ze het platform kunnen ontwikkelen, beheren en beheren.

Het platform versnelt de ontwikkeling van nieuwe blockchain-projecten die samenwerken met Hyperledger Fabric Architecture.

Wat de eisen of gebruiksscenario’s van uw bedrijf ook mogen zijn, met de oplossing van IBM kunt u binnen de kortste keren aan de slag. Het is vrij snel te integreren en biedt een enorm niveau van privacy, prestaties en beveiliging voor uw veeleisende omgeving.

Weet jij wat het leukste is? U kunt kiezen uit een breed scala aan lidmaatschapsplannen. Elk abonnement biedt nieuwe functies om aan uw behoeften te voldoen. Dus zelfs als u een klein bedrijf of een grotere onderneming bent, kunt u gewoon het bedrijf kiezen dat bij uw budget past. Het startersplan is het meest economische en het beperkt uw mogelijkheden op geen enkele manier.

 

De Blockchain-platformfuncties

 • Nieuwe apps ontwikkelen

Het biedt een breed scala aan ontwikkelomgevingen voor uw applicaties. U kunt kiezen voor de gedeelde, lokale of online omgeving. Maar je hebt toch ook geavanceerde tools nodig? Maak je geen zorgen, IBM staat achter je. Elke instelling is uitgerust met geavanceerde ontwikkeltools, dus u hoeft alleen maar in te pluggen en nieuwe apps te maken.

 

 • Regeringsmacht

U kunt uw platform beheren na de implementatie van de blockchain voor ondernemingen. Er is altijd een nieuwe set activeringshulpmiddelen beschikbaar voor transactiekanalen, slimme contracten, leden en nieuwe netwerken. Als je met meerdere partijen samenwerkt, ontvang je al hun updates in je activiteitenpaneel en als meldingen.

 

 • Zeer operationeel

Het netwerk werkt altijd met hoge prestaties, met naadloze netwerktoegang. U krijgt alle nieuwe updates direct beschikbaar en u hoeft uw systeem lange tijd niet te upgraden. IBM zorgt voor de rest.

 

3. Amazon

Een andere geweldige blockchain-oplossing voor bedrijven is Amazon Web Services (AWS). AWS biedt een van de eenvoudigste manieren voor de implementatie van blockchain voor bedrijven. Met de oplossing van Amazon kunt u uw eigen schaalbare oplossingen bouwen en de prominente groei van uw bedrijf verzekeren.

Amazon biedt toevallig elke soort oplossing voor zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde netwerken. Als u een gecentraliseerde databasestructuur wilt, dan kan AWS u voorzien van een cryptografisch, goed presterend grootboek. U hoeft hier dus geen enterprise blockchain-implementatie in te zetten.

Als u echter een gedecentraliseerde omgeving wilt met verifieerbare mogelijkheden, dan kan AWS u het beste van de beste blockchain-oplossingen bieden. Alle netwerken worden volledig beheerd, dus u hoeft niet meer personeel in te huren om het framework te behouden.

Elke service is eenvoudig in te stellen en in te zetten; bovendien is het super zuinig. De Blockchain-sjablonen van AWS zijn het belangrijkste ingrediënt van uw blockchain-behoefte. Laten we eens kijken wat deze service daadwerkelijk biedt.

 

AWS Blockchain-sjablonen

Met dit type sjablonen kunt u binnen een korte tijd blockchain-adopties maken. Met behulp van AWS-blockchain-sjablonen zou u zich eindelijk kunnen concentreren op uw gedecentraliseerde applicatie-ontwikkeling in plaats van het opzetten van het netwerk.

 

Wat is het voordeel?

 • Snellere implementatietijd

Het kost slechts een minuut om uw blockchain-netwerk te implementeren. U kunt Amazon ECS- of ECS2-sjablonen uitproberen om uw enterprise blockchain-implementatie een vliegende start te geven.

 

 • Keuze Optie

U krijgt twee zeer populaire frameworks om uit uw zakelijke behoeften te kiezen. Hyperledger Fabric en Ethereum bieden een beetje verschillende resultaten, dus het is het beste om eerst te kijken wat ze aanbieden en vervolgens de beslissing te nemen.

 

 • Hulpprogramma’s beheren

Alle sjablonen geven u het beheer van apparatuur en door ze te gebruiken, kunt u het resultaat volgen en het hele netwerk beheren. Deze tools zijn het beste als u een intern netwerk van uw bedrijf op de blockchain wilt hebben.

 

 • Betaal voor wat u gebruikt

U betaalt alleen voor de bronnen die u gaat gebruiken. Er zijn geen extra verborgen kosten die een last zouden kunnen worden nadat alles is ingesteld.

 

4. Microsoft

De techgigant Microsoft is ook toegetreden tot de competitie van BAAS-providers. Met hun nieuwe blockchain-oplossing Azure kun je het platform binnen een dag opzetten en draaien!

Het beste is dat Azure Blockchain Workbench slechts een paar klikken nodig heeft om in te stellen! Deze werkbank is meer geschikt voor het testen of ontwikkelen van nieuwe projecten dan alleen voor een grootboeksysteem. Het platform is op een specifieke manier ontworpen om ervoor te zorgen dat u echt minder tijd nodig heeft om een ​​nieuw project te ontwikkelen.

Van Microsoft verwacht je natuurlijk het beste van het beste resultaat en Azure zal je dat zeker geven.

De kosten en tijd voor ontwikkeling zullen aanzienlijk verminderen voor de vooraf gebouwde integraties op het Azure-cloudplatform. Tijdens het instellen krijg je een breed scala aan blockchain-tools tot je beschikking. Het enige dat u hoeft te doen, is degene kiezen die u nodig heeft en uw enterprise blockchain-implementatie opstarten. Elke functie heeft slechts een enkele klik nodig om te configureren, dus het is een gemakkelijke taak.

Daarna komt de topologie-selectie. Als u de Dev / Test-topologie kiest, krijgt u slechts één knooppunt (virtuele machine) en kunt u direct daarna beginnen.

De topologie met één lid is alleen voor afzonderlijke organisaties. Hiermee krijgt u meerdere knooppunten in meerdere secties voor uw productie.

In een topologie met meerdere leden kunt u de productie van meerdere organisaties stimuleren. Het werkt als een consortiumoplossing. Afhankelijk van het aantal geïmplementeerde knooppunten, duurt het meer of minder dan 15 minuten.

 

Wat zijn de kenmerken?

 • Spraak- en sms-interfaces zorgen voor het volgen van geproduceerde goederen.
 • Door de integratie van Internet of Things kunnen al uw zendingen en producten of andere soorten documenten worden opgespoord.
 • ERP-systemen zullen in staat zijn om kernprocessen te beheren die in wisselwerking staan ​​met de kerndeelnemers.
 • Een snellere implementatie zal de efficiëntie in hoge mate verbeteren.
 • Lage kosten verlagen de algehele kosten voor het implementeren van nieuwe zaken of het wijzigen van het vorige oude netwerksysteem van de organisatie.

 

5. Alibaba

De Alibaba Cloud-oplossing is hier om uw zakelijke blockchain te implementeren. Dit platform biedt een enterprise-grade platform voor alle soorten blockchain-implementatie. Alibaba Cloud Solution brengt u dichter bij het populaire enterprise blockchain-platform op de markt.

Misschien heb je niet de tijd of energie om je eigen blockchain te ontwikkelen, maar met Alibaba kun je genieten van de luxe van operaties, implementatie en onderhoud. AI-ondernemingen kunnen er zeker veel baat bij hebben als ze een AI-blockchain-schema willen uitproberen.

 

Voordelen van Alibaba Cloud BAAS

 • Hoger beveiligingsprotocol

Alibaba biedt een nieuw niveau van beveiligingsstrategieën en heeft multi-tenant isolatie, daarom zijn de beveiligingsniveaus enorm.

 • Grotere stabiliteit

Omdat de interface een betrouwbare gegevensopslageenheid biedt, is opschalen geen probleem. Het zal zelfs in moeilijke tijden hoogwaardige prestaties kunnen leveren.

 • Simpel en gemakkelijk

Biedt een heleboel verbeterde administratieve functionaliteiten waarmee u binnen een paar klikken uw blockchain-platform kunt bouwen. Het is dus vrij eenvoudig te hanteren.

 • Open ecosysteem

Het blockchain-ecosysteem is open en ondersteunt een breed scala aan applicaties en gegevens. Daarom is het een geweldige optie voor de implementatie van blockchain voor bedrijven.

 

Zijn er andere functies?

 • Geavanceerde technologie: Alibaba-cloud werkt samen met Hyperledger Fabric, Quorum om u die zakelijke services te bieden.
 • Snelle modus: Implementatie met één klik verwijdert alle complexe configuraties voor blockchain-implementaties van bedrijven.
 • Consortium beheren: Ontwikkel consortia, voeg nieuwe deelnemers toe wanneer u maar wilt en het helpt u bij het beheren van alle deelnemers.
 • Organisaties beheren: Beheer uw eigen organisatie met behulp van het platform, krijg een duidelijk beeld van ieders activiteit op het netwerk.
 • Beveiliging voor bestuur: Levert CA-certificeringen en bouwt de technologie op Intel SGX.
 • Chaincode beheren: Met Alibaba kunt u Chaincode beheren, zoals slimme contracten met meerdere partijen tegelijk. Met hun uitgebreide volgsysteem wordt het bijhouden van alle slimme contracten uiterst eenvoudig.
 • Toepassingstoegang: Het platform kan worden gebruikt met de standaard Fabric Client SDK. Deze omgeving helpt je om elk type applicatie te integreren met het nieuwe blockchain-netwerk.

 

6. Baidu

Een andere geweldige leverancier die hun BAAS-bedrijf begon, is de Chinese webservice en zoekmachine Baidu. Meest recent bracht het bedrijf hun whitepaper uit op hun nieuw ontwikkelde blockchain-platform – Xuper Chain.

 

Xuper Chain-netwerk

Hun gloednieuwe superkettingplatform is geschikt voor alle soorten bedrijfsbehoeften. Baidu biedt blijkbaar het meeste aantal transacties per seconde aan: 10.000. Maar hoe ondersteunt het deze enorme hoeveelheid transacties per seconde? Ze gebruiken een stereoscopisch netwerk en parallelle technologie tussen ketens.

Verder is het platform geschikt voor heel veel verschillende scenario’s en services.

Volgens hen is dit platform in staat om de toeleveringsketens, voedselveiligheid, financiën, IoT en vele andere sectoren te veranderen.

 

Xuper Chain-functies

 • Enorm beveiligingsniveau: Xuper Chain biedt een relatief beveiligd ecosysteem; het behandelt voornamelijk gevoelige informatie zoals productassortiment, intellectuele eigendommen en nog veel meer. Daarom kan de integratie van dit platform met uw ondernemingsproject de volgende grote mijlpaal voor u zijn.
 • Beheersysteem: Als eigenaar van een onderneming heeft u waarschijnlijk de leiding over alle zaken. Om een ​​administratieve functie te bekleden, biedt het netwerk u beheertoegang. Met deze toegang kun je elke actie in het netwerk zien en slechte artiesten verbannen wanneer dat nodig is.
 • Pluggable toepassingen: Wilt u toepassingen op het netwerk uitvoeren? Maak je geen zorgen, Xuper Chain laat je hetzelfde doen. Probeer gewoon alle inplugbare apps op het netwerk uit en voeg meer functies toe aan het hele schema.

 

7. Huawei

Onlangs begon Huawei zijn reis als een van de BAAS-serviceproviders op de markt. Ze lanceerden de dienst eerder op 10 oktober voor commerciële doeleinden in China. Op 15 november stelden ze het echter open voor wereldwijd gebruik.

Huawei Cloud is nu beschikbaar op zijn wereldwijde website en voornamelijk voor gebruik door wereldwijde ontwikkelaars en ondernemingen. De ontwikkelaars kunnen dit cloudplatform gebruiken om vrij snel binnen hun budget de gedecentraliseerde applicaties te ontwikkelen, te implementeren en te onderhouden.

 

Voordelen van Huawei Cloud Platform

 • Gemakkelijk en open voor iedereen: Dit platform is gebouwd op de Hyperledger Fabric 1.1 samen met Kubernetes, die een eenvoudig configuratieproces, een paar minuten implementatietijd en meerdere hoeken biedt.
 • Efficiënt en flexibel: Het unieke aan deze BAAS-service is dat deze een breed scala aan consensusalgoritmen biedt, daarom kan deze transacties tot 5000 per seconde bereiken. Bovendien wordt het geleverd met dynamische verbinding, flexibel schakelprotocol en beheer van fysieke bronnen.
 • Kostenefficient: De implementatiekosten zijn te laag voor deze BAAS-service. Betaal gewoon voor wat u gaat gebruiken en niet voor iets anders. Anders dan dit, profiteert u ook van de lagere waarde van O&M en opties voor automatisch schalen.
 • Privacybescherming en robuuste beveiliging: Beheer al uw knooppunten, machtigingsniveau en sleutels met gemak vanuit slechts één paneel. Versleutelingsprocessen zijn meerlagig met privacygarantie. De cyberbeveiligingsinfrastructuur laat geen enkele externe of interne hacking plaatsvinden.
 • Authenticatie met volledig bewijs: Geavanceerd authenticatieniveau dat ervoor zorgt dat alleen de geselecteerde knooppunten het netwerk kunnen binnenkomen. Op deze manier heeft alleen u de enige macht om toegang te geven tot een ander knooppunt en te voorkomen dat knooppunten van derden ooit binnenkomen.

 

8. Accenture

Een van de praktische koplopers bij het maken van blockchain is Accenture. Accenture toonde vanaf het begin van de blockchain-technologie een grote interesse, en waarom niet? Ze correleren allebei perfect met elkaar.

Accenture’s benadering van deze situatie is echter een beetje anders dan die van andere. Ze richten zich voornamelijk op de consultancy-sectie, maar ze hebben ook blockchain-oplossingen speciaal voor jou gemaakt. Er zijn ook andere blockchain-adviesbureaus op de markt.

U krijgt een compleet overzicht van de blockchain-technologie en hoe u deze in uw systeem zou kunnen integreren. Bovendien zou het uitzoeken van de perfecte manier om de markt te lanceren en veroveren een enorme opsteker zijn voor uw onderneming.

 

Wat bieden ze?

 • Strategieën analyseren: Hun bekwame professionals zullen alle sectoren en blockchain-strategieën analyseren om u te helpen de blockchain-oplossing binnen een kosteneffectief bereik te integreren en gemakkelijk te implementeren..
 • Toepasbaarheid van Blockchain-platform: Het is duidelijk dat niet elk bedrijf alle applicaties kan aanbieden met hun enterprise blockchain-acceptatie. U moet dus weten waar u uw doelgroep meer op kunt richten, en Accenture zou u daarbij helpen.
 • Gevorderde training: Weet u niet hoe u met blockchain-oplossingen moet omgaan? De BAAS van Accenture zou in het bedrijf komen en u trainen voor het omgaan met de nieuwe toevoeging in een mum van tijd.
 • Ontwikkelingsomgevingen: Het omgevingsplatform zal alle benodigde blockchain-toolset hebben om ontwikkelaars te helpen bij het innoveren van nieuwe projecten.
 • Ontwerp en implementatie van blockchain-oplossingen: Laat ze gewoon wat uw wensen zijn. Zij ontwerpen voor u een passend model en als u hen het groene signaal geeft, helpen zij u ook bij de implementatie ervan.

 

Hoofdstuk-5: Voorbeelden van Enterprise Blockchains

Er zijn veel bedrijven die blockchain implementeren. Laten we eens kijken naar enkele van de populaire voorbeelden.

 • Hyperledger

Een van de belangrijkste blockchain-platforms voor ondernemingen is Hyperledger. Linux is de oprichter van Hyperledger, en het begon zijn reis terug in 2016. Hyperledger is een van de bekende cross-industrie open-source blockchain-platformen die het meest geschikt zijn voor zakelijke gebruikssituaties..

Een van de belangrijkste doelen is om gedistribueerde grootboektechnologie op bedrijfsniveau te bieden voor een brede selectie. Momenteel heeft Hyperledger een enorme hoeveelheid aan samenwerking tot stand gebracht die uitkomt op meer dan 185. Ze bestrijken bijna alle potentiële sectoren, zoals het internet der dingen, financiën, toeleveringsketen, het bankwezen, technologie en productie. Deze enterprise blockchain heeft acht verschillende soorten projecten die tegelijkertijd lopen, en van alles staat Hyperledger Fabric bekend om industrieel gebruik.

Omdat deze enterprise blockchain een modulaire architectuur heeft, kun je eindelijk genieten van plug-and-play-functie met verschillende lidmaatschapsattracties.

 

Wat biedt het?

IBM en Digital Asset leveren de oorspronkelijke bijdrage aan deze geautoriseerde blockchain voor ondernemingen. Met een modulaire architectuur biedt het een afbakening van rollen binnen de knooppunten op het netwerk. U kunt ook profiteren van configureerbare consensusprotocollen en geavanceerde slimme contractprocessen.

U moet echter authenticatiegegevens op het netwerk opgeven om toegang te krijgen tot uw account. Het slimme contract in deze enterprise blockchain heet “Chaincode.” Deze ondersteunt JavaScript en Go-programmeertalen en aparte Java voor modulaire doeleinden. Daarom is het flexibeler in termen van andere populaire slimme contracten die er zijn.

Laten we eens kijken welke potentiële aanbiedingen ze hebben als enterprise blockchain:

Toegestaan ​​Blockchain-systeem

Deze enterprise blockchain biedt een geautoriseerd raamwerk waar elke deelnemer een bekende identiteit heeft. Als u te maken heeft met gegevensbeschermingskwesties en een bekende identiteit op het netwerk nodig heeft, dan zou het geweldig zijn om hiermee door te gaan.

Een ander feit over dit type blockchain voor ondernemingen is dat ze zijn afgestemd op het verwerken van veel datapush voor organisaties. Organisaties hebben dagelijks met veel data te maken en enterprise blockchain is hier meer dan geschikt voor.

 

Hoge schaalbaarheid met betere prestaties

Zoals we eerder zeiden, houdt deze enterprise blockchain zich bezig met modulaire architectuur. Deze architectuur verdeelt het transactieproces in drie afzonderlijke segmenten. In de eerste zou het te maken hebben met logische verwerking en knooppuntovereenkomst. In de tweede fase zou het bestellen van de transactie beginnen. Bij de allerlaatste stap wordt de transactie geverifieerd.

Dit proces vergroot de schaalbaarheid en vermindert het vertrouwen in de omgeving.

 

Wat u moet weten over beschikbaarheid van gegevens

Ondernemingen hebben altijd te maken met privacyproblemen. Omdat ze de neiging hebben om competitief te zijn, kan onthullen waarmee ze te maken hebben hun reputatie schaden en de concurrent een voordeel ten opzichte van hen geven.

Daarom hebben ze vertrouwelijkheid nodig voor bepaalde soorten documentatie. Hyperledger Fabric maakt het mogelijk om gegevens op het netwerk te partitioneren. Het gebruik van deze enterprise blockchain-organisatie kan dus een speciale toegankelijkheid hebben.

Met een bepaald niveau van klaring kan een knooppunt er toegang toe krijgen. Mensen die hiervan op de hoogte moeten zijn, zullen ze dus kunnen krijgen. Het zal geen openbaar bezit zijn.

 

Rich Queries-talen

Bedrijven begrijpen de codeertaal niet, dus het doorzoeken van het grootboek zou voor hen een lastige koek zijn. Daarom biedt deze enterprise blockchain een complete set van eenvoudige zoektaal die het bedrijf kan gebruiken om door het grootboek te zoeken.

Deze functie biedt ondernemingen een nieuw niveau van kansen.

 

Modulaire architectuur

Elke ontwerper op het netwerk zou zijn / haar voorkeurscomponenten kunnen aansluiten en eraan kunnen werken. Dit geeft een ander voordeel aan dit enterprise blockchain-platform. Nu hebben ontwikkelaars de vrijheid om elk type functie aan hun eigen project toe te voegen als het platform hem niet volledig kan ondersteunen.

 

Veiligheidsmeting voor gevoelige gegevens

Enterprise blockchain zal omgaan met veel gevoelige informatie. Daarom moeten er beveiligingsmaatregelen worden genomen om die informatie te beveiligen. De Hardware Security Module biedt een unieke set sleutels voor versleuteling en biedt een hoger beveiligingsniveau.

 

 • Enterprise Ethereum Alliance

Dit is weer een van de meest volwassen blockchain-platforms voor bedrijven die er zijn. Vitalk Buterin is de oprichter van deze prachtige blockchain van ondernemingsniveau. Deze blockchain voor bedrijven biedt een robuust niveau van functionaliteit en wordt daarom veel gebruikt voor veel industriële toepassingen.

Ethereum is een van de grootste gebruikte blockchain-platforms die er zijn. Net als Hyperledger Fabric werkte deze enterprise blockchain aan talloze projecten en verbeteringen.

Aan de andere kant runt Ethereum een ​​bedrijfsconsortium dat zich uitsluitend toelegt op het financieren van nieuwe projecten en samenwerkingen op ondernemingsniveau. De blockchain voor ondernemingen in de EER heeft meer dan 250+ leden en is een non-profitbedrijf.

Aan de andere kant brengen deze meer dan 250 leden hen in contact met meer dan 500 startups, technologieleveranciers, ondernemingen, academici en nog veel meer. Hoewel het veel wordt gebruikt, moet u zich realiseren dat dit bedrijf in feite een blockchain zonder toestemming is. Maar het heeft ook een speciale architectuur voor beperkte toegang.

Het is ook een soort energieverbruikend platform, maar het biedt nog steeds veel voordelen die helpen om deze ene fout over het hoofd te zien.

 

Wat is het ware doel van de EER?

Deze speciale blockchain voor ondernemingen is gericht op het bouwen van een privéoptie van de kerntechnologie van Ethereum voor specifieke organisatorische eisen.

Laten we de kerndoelen eens nader bekijken –

 • Innoveer, bouw en ondersteun een breed scala aan Ethereum-basisprojecten die meer waarde bieden aan de technische wereld en een betere referentie bieden naar architectonisch ontwerp.
 • Help organisaties hun eigen Ethereum-blockchain te bouwen en voeg meer specifieke functies toe voor elke onderneming. Dit betekent dat een bank een eigen blockchain kan hebben voor het beheren van transacties, net als een andere deelnemer die supply chain management nodig heeft.
 • Als een lid van deze enterprise blockchain-alliantie een nieuwe codebasetoepassing maakt die nuttig kan zijn voor verschillende andere projecten, wordt deze hiervoor gedeeld. Deze afstemming bevordert de ontwikkeling van technologische voorzieningen.

 

Wat is de visie?

Volgens de EER hebben ze vijf toekomstvisies:

Open platform

Zich vestigen als een open source-platform, niet alleen als een product.

 

Gezag

Het EMA heeft de bevoegdheid om operationele en ontwikkelingsrichtlijnen te definiëren voor alle Ethereum-projecten van de EER-leden. Omdat open-sourceplatforms aan bepaalde normen moeten voldoen, is het het beste om deze vanaf het begin te definiëren.

 

Bied overheidsondersteuning voor bedrijfsontwikkeling

Deze enterprise blockchain is in staat om alle cross-implementatieprojecten te faciliteren en te besturen en hun zakelijke vereisten grondig te inspecteren. Als een bank bijvoorbeeld een blockchain-oplossing implementeert, kan de EEA andere leden helpen hetzelfde te doen. Het zal uiteindelijk veel kosten besparen.

 

Evolueren van het bestaande openbare platform

Hoewel EEA zal werken met blockchains van particuliere ondernemingen, maar het kan nog steeds evolueren met behulp van de functies van de reeds bestaande openbare blockchain. Op deze manier kan elke vooruitgang op het andere platform worden benut in het andere. Beide platforms profiteren op deze manier.

 

Gebruikmaken van standaarden

De openbare blockchain van Ethereum leeft vanaf 2015, het is alweer vier jaar geleden. Het nieuwe EMA zal de standaarden uit de openbare ruimte benutten en de ervaring bestuderen om in de toekomst een betere versie te implementeren.

 

 • Corda

De Corda enterprise blockchain van R3 is een van de commerciële versies van Corda. Het is een open source-platform dat specifiek is gericht op zakelijke gebruikers. Corda Enterprise is de officiële naam van de zakelijke versie van Corda en is volledig compatibel met Corda.

Als uw onderneming draait om netwerkinfrastructuur en servicekwaliteit, dan moet u zeker Corda eens bekijken.

U heeft de keuze tussen een enterprise-grade of open source platform voor al uw wensen. Het maakt niet uit hoe groot uw organisatie is, Corda enterprise blockchain is er om u de boost te geven die u nodig heeft.

Het werd gelanceerd in 2015 en daarna bestreek het veel toepassingsgebieden voor de ondernemingen. Nu heeft Corda van R3 meer dan 60 leden in hun consortium. Aanvankelijk werd Corda geïntroduceerd als een oplossing voor financiële instellingen, maar nu hebben ze steeds meer gebruiksscenario’s voor de gezondheidszorg, de overheid, de toeleveringsketen en de handel.

Een organisatie kan deze geautoriseerde enterprise blockchain gebruiken, omdat deze alleen toegankelijk is voor mensen met een speciale toestemming, zodat de omgeving geen openbaar eigendom is.

 

Mogelijkheden van de Corda Enterprise

De Application Firewall van Blockchain

Een van de meest cruciale functies van Corda is de blockchain-applicatie-firewall van wereldklasse. Deze firewall biedt de nodige ondersteuning voor ondernemingen met een gecompliceerd bedrijfsplan.

Deze firewall zorgt voor veilige toegang voor applicaties tot het blockchain-framework en weigert ongeautoriseerde verbindingen van derden die proberen binnen te komen. Het biedt gebruikers toegangsbeheerschema samen met applicaties die op de blockchain werken.

Met behulp van deze enterprise blockchain-organisatie kan een datacenter in hun netwerk worden geïntegreerd, maar ze kunnen ook communiceren met de externe aanwezigheid zonder hun gevoelige informatie te schaden..

Corda biedt dus een veilig gecodeerd kanaal tussen externe knooppunten en het interne datacenter. Een van de unieke functies die u niet zult zien in andere blockchain-platforms van bedrijven.

Het zou een geweldige aanvulling zijn op alle organisatorische instituten. Deze firewall kan bijvoorbeeld net achter de firewall van een traditionele bank blijven, net voor alle gevoelige informatie. Maar het stelt gebruikers in staat om met hun persoonlijke informatie te communiceren met de juiste authenticaties. Dit enterprise blockchain-protocol ontgrendelt een enorm niveau van belangen in de financiële sectoren, samen met andere gegevensbeheerbedrijven.

 

Andere aantrekkelijke eigenschappen

Naast de firewall zijn er veel meer toepassingen voor de ondernemingen. Corda enterprise blockchain is afgestemd op alle tools die geoptimaliseerd moeten worden met de IT-omgeving. Dat betekent dat u hiermee beheer krijgt, hoge beschikbaarheid, rampenbewaking en herstel, 24 uur per dag klantenondersteuning, goed presterende knooppunten, releaseschema’s en nog veel meer.

Desalniettemin ondersteunde Corda enterprise blockchain ook SQL- en Oracle-serverdatabases. Op deze manier werd de integratie van Corda enterprise blockchain meer gestroomlijnd.

Een andere belangrijke factor van deze enterprise blockchain is de interoperabiliteit. In real-life scenario’s hebben bedrijven te maken met meer dan één applicatie tegelijk. Maar alle bestaande blockchain-technologie voor bedrijven is meer gericht op een enkele applicatie-oplossing.

Maar met Corda hebben ze toegang tot meer dan één applicatie tegelijk, waardoor de algehele groei van een bedrijf toeneemt.

 

 • Rimpeling

Dit enterprise blockchain-grade bedrijf begon de reis terug in 2012. Eerder stond het echter bekend als Opencoin. In 2015 hebben ze het uiteindelijk omgedoopt tot Ripple. De belangrijkste zorg van Ripple was om bedrijven, banken, effectenbeurzen en betalingsproviders te verbinden via hun persoonlijke RippleNet-kanaal.

RippleNet is een bijna gratis wereldwijd transactieplatform. Met Ripple kun je wereldwijde betalingen doen met de eigen valuta, de ‘Ripples’ of ‘XRP’, direct na Ether en Bitcoin. Deze enterprise blockchain is tot nu toe zeker een van de snelste platforms dan alle andere bestaande. Hiermee kan elk bedrijf zijn betaling binnen slechts 4 seconden afrekenen!

Ripple werkt samen met meer dan 100+ organisaties waarvan 75+ verschillende implementatieniches vormen. Maar transacties zijn niet de enige reden waarom Ripple zakelijk blockchain-materiaal is. Er zijn nog andere functies van Ripple die perfect passen bij de behoeften van de organisatie.

 

Ontdek nieuwe marktplaatsen

Veel financiële en andere bedrijven hebben moeite om hun grenzen of bedrijfsmodellen te verkennen of te identificeren. Vasthouden aan het traditionele model raakt binnen de kortste keren achterhaald, wat leidt tot lagere inkomsten. Ripple wil wijzigingen aanbrengen in deze sectie.

Het enterprise blockchain-bedrijf zou bedrijven helpen nieuwe marktplaatsen te ontdekken en een nieuwe vorm van zakelijke vorm te stroomlijnen. Het zou ervoor zorgen dat bedrijven vrij gemakkelijk aan de verwachtingen van de klant kunnen voldoen en volledige tevredenheid bieden.

Real-life betalingssystemen zijn echter niet gemakkelijk te grijpen. Voorlopig werkt Ripple enterprise blockchain samen met twee dozijn landen, maar er is nog veel meer te doen. De belangrijkste focus is Azië, en andere regio’s zonder banken om hun valuta als een officiële valuta te accepteren, zou een moeilijke beslissing zijn. Maar het staat al op de juiste plek.

 

Zorg voor meer klanten

Betaalproviders zullen meestal alleen succesvol zijn als ze in korte tijd een groot aantal consumenten kunnen bereiken. Ripple biedt hier een betere oplossing via hun RippleNet, waar ze dagelijks met meer gebruikers in contact kunnen komen.

Gebruikers kunnen betalen met hun fiatgeld of XRP, waardoor ze meer vrijheid hebben om hun kant te vormen.

 

Beveiligingsprotocollen en veiligheidsproblemen

Ripple enterprise blockchain biedt een van de beste beveiligingsprotocollen op de markt. Omdat ze oorspronkelijk waren afgestemd op de financiële sectoren, hebben ze vanaf het begin hun beveiligingsmaatregelen aangescherpt. Nu kunnen veel bedrijven, zoals de toeleveringsketen, de gezondheidszorg, de overheid die beveiligingsprotocollen voor hun eigen voordeel gebruiken.

 

Vereenvoudiging van het betalingsproces

Deze enterprise blockchain is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het typische betalingssysteem te transformeren en simpelweg voor zowel offline als online gevallen. Gebruiksscenario’s zoals kapitaalefficiëntie, het volgen van betalingen en uitgebreide gegevensoverdrachten zijn enkele van de populaire manieren.

Als je het combineert met lagere operationele kosten, wordt de oplossing een wereldwijd fenomeen. De xVia-oplossingen van Ripple introduceren een nieuwe manier voor de mensen.

Deze tool biedt directe overdrachten samen met een authenticatieprocedure voor een eerlijke transactie.

 

 • Quorum

J.P. Morgan ontwikkelde Quorum met Ethereum als de wortel. Deze enterprise blockchain is expliciet ontworpen om alle omgevingen die te maken hebben met high-throughput en high-speed transacties binnen een beknopte tijd af te handelen. Deze blockchain van het bedrijf heeft echter toestemming gegeven en u kunt er alleen toegang toe krijgen met een privéverificatieproces. De belangrijkste reden voor Quorum om zo snel en schaalbaar te zijn, is het feit dat het niet draait op de typische proof of work consensus-algoritmen. Het maakt eerder gebruik van stemmen en andere lichte consensusmechanismen om tot overeenstemming te komen.

Het zal naast Ethereum groeien en misschien op andere manieren uitblinken. Omdat het de Ethereum-code slechts een klein beetje heeft gewijzigd, kan het zich in een mum van tijd aanpassen aan de upgrade van Ethereum. Bovendien is het volledig open source en bevordert het nieuwere uitvindingen.

 

Waarom de ontwikkelaars een quorum hebben gemaakt?

Als je al een tijdje met blockchain bezig bent, zul je merken dat sommige organisaties niet al te enthousiast zijn over de technologie. De belangrijkste reden hierachter is 100% transparant zijn en er geen controle over hebben.

Veel ondernemingen hebben te maken met gevoelige informatie en zouden een bestuurlijke typestructuur nodig hebben om regelgeving te bevorderen. Maar met een typische blockchain kunnen ze het niet hebben. Aan de andere kant kunnen de enorme veiligheid en gemakkelijke traceerbaarheid van Blockchains deze bedrijven enorm ten goede komen.

Daarom probeerden de ontwikkelaars een middenweg te vormen, zodat deze organisaties deze technologie gemakkelijk in hun eigen voordeel konden gebruiken. Quorum enterprise blockchain heeft het beste van twee werelden, met blockchains-functies en de privéomgeving die elke organisatie nodig heeft. Dus waarom gebruiken ze het niet??

 

Functies die het quorum lucratief maken:

Knooppuntbeheersautoriteit

Met Quorum enterprise blockchain kan een aangewezen autoriteit vooraf goedkeuren welke knooppunten het netwerk kunnen betreden. Dit betekent dat het geen openbaar eigendom zal zijn en voor iedereen gratis toegankelijk is. Alleen geautoriseerde mensen van die onderneming zouden toegang hebben tot de netwerkbasis van dit enterprise blockchain-platform.

 

Privétransacties

Een ander geweldig kenmerk van deze enterprise blockchain is dat het privé transacties mogelijk maakt. Het betekent dat uw transactie met een andere persoon alleen zichtbaar is voor u en die persoon. Meestal kunnen andere mensen in de blockchain uw transactiegeschiedenis vrij moeiteloos zien.

Maar hiermee worden de volledige beveiligingsmaatregelen van de blockchain verwijderd. Uiteraard kunt u ook openbaar transacties uitvoeren, maar in sommige gevallen heeft u toestemming nodig om de geschiedenis van de privétransactie van iemand anders te zien.

 

Overeenstemming door middel van stemmen

Quorum heeft geen typische consensusalgoritmen om tot een overeenkomst te komen die agressief energie verbruikt. Het draait op QuorumChain; een speciaal mechanisme voor stemovereenkomsten dat speciaal voor dit platform is gemaakt. Deze algoritmen wijzen specifieke stemrechten toe aan knooppunten en behouden ook de algemene status ervan. Om een ​​transactie toe te voegen, heeft deze enterprise blockchain alleen de handtekening van het transactieknooppunt, openbare root-hash en globale transactie-hash nodig. Zodra het al deze informatie heeft, zullen de kiezersknooppunten stemmen en het zal aan het grootboek worden toegevoegd.

 

Hoogwaardige prestaties

De prestaties van deze enterprise-blockchain zijn behoorlijk uitstekend. In vergelijking met hetzelfde genre van blockchain-technologie is het superieur. Het biedt elke seconde een hoger aantal transacties in vergelijking met andere platforms zoals Ethereum of Bitcoin.

Het maakt deze enterprise blockchain heel geschikt voor integratie op organisatieniveau.

 

Vergelijking van Enterprise blockchain-platform

  Hyperledger-stof Quorum Ethereum Rimpeling R3 Corda
Grootboektype Toegestaan Toegestaan Toestemmingloos Toegestaan Toegestaan
Bestuur Linux Foundation JP Morgan en Ethereum-ontwikkelaars Ethereum-ontwikkelaars Ripple Labs R3-consortium
Focus op de industrie Industrieoverschrijdend Multi-industrie Industrieoverschrijdend Financiële industrie Financiële industrie
Doorvoer > 2000 tps 100 tps ~ 20 tps ~ 1500 tps ~ 170 tps
Cryptogeld Geen Geen Ether (ETH) Rimpel (XRP) Geen
Consensusmechanisme Insteekbaar mechanisme Stemprotocol Bewijs van werk (PoW) Probabilistisch stemprotocol Insteekbaar mechanisme
Slim contract
Slimme contracttaal NodeJS of Golang of Java Stevigheid Stevigheid Java of Kotlin
Applicatie type Veelomvattend

 

Veelomvattend

 

Veelomvattend

 

Geschikt voor financiële toepassingen Financiële toepassingen

 

 

 

Hoofdstuk-6: Wat zijn de toepassingen van Enterprise Blockchain?

Wereldwijde transacties

Financiële of bancaire sectoren waren de eerste industrieën die de blockchain-technologie integreerden. Blockchain was volledig uitgerust om met hun typische gecentraliseerde tekortkomingen om te gaan. Enterprise blockchain is echter een kers op de taart.

Met grensoverschrijdende betalingen in de mix, geeft enterprise blockchain-oplossing de financiële sector een enorme boost met onmiddellijke transacties.

Voorheen moest u enkele dagen wachten om een ​​transactie te wissen, maar nu met enterprise blockchain, kunt u dit binnen 10 seconden doen.

IBM Blockchain is een van de prominente voorbeelden van enterprise blockchain-use cases van deze sector. Met World Wire lanceerde IBM een nieuwe manier om grensoverschrijdende betalingen te vereffenen. Ze bieden aan:

 • Snellere afhandeling van betalingen
 • Lagere kosten
 • Grotere efficiëntie
 • Enorme transparantie
 • Beveiligingsrijke omgeving

De oplossing van IBM voor het betalingssysteem is supereenvoudig en kan worden geïntegreerd met elk type organisatie. Uw bedrijf kan dus genieten van de luxe van tijd- en kostenbesparende koppeling met deze enterprise blockchain.

 

Handel

Handelsfinanciering is een andere coole toepassing van enterprise blockchain. Ongeveer meer dan $ 18 biljoen goederen worden verzonden via een soort van handelsfinancieringsmaatschappijen. Om de zaken gaande te houden, moeten de handelsfinanciën meer controle hebben over het hele proces. En hier komt de enterprise blockchain om de hoek kijken.

Een ander perfect voorbeeld voor deze zakelijke blockchain-use-cases is TradeLens. De technologie is gebaseerd op open regels en op input van verschillende belanghebbenden op de markt. Echt een modern modulair systeem, dat een aanzienlijke meerwaarde zal opleveren voor elke deelnemende partij op het netwerk.

TradeLens is bezig met saaie organisaties en op dit moment werken er meer dan 150 organisaties met hen samen. De voordelen zijn enorm, waaronder verbeterde transparantie en vertrouwen, hogere efficiëntie, minder papierwerk en kosten en nog veel meer.

Het netwerk is volledig beveiligd en iedereen op het netwerk bezit zijn eigen gegevens. Dit betekent dat alleen zij er toegang toe hebben en als ze alleen toestemming geven, kunnen andere partijen het zien. De markt was voorheen echter vrij volatiel, maar nu met stablecoins, keert het terug naar een stabiele staat.

 

Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een grote zorg van de mensen. Nu eist alles dat via de enorme landbouwkanalen wordt geproduceerd, zijn tol van de kwaliteit van het voedsel. Verwerkte producten hebben een van de enorme niveaus van gezondheidsrisico’s die overal op staan, en mensen lijden er enorm onder.

Maar hoe pak je deze situatie aan? Enterprise blockchain kan traceerbaarheid bieden om te produceren om te weten waar de grondstof vandaan komt. Het zal ook de kwaliteit van elke voedingsindustrie evalueren om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de gezondheidsvoorschriften.

IBM’s Food Trust kan een prachtig voorbeeld zijn van deze zakelijke blockchain-use-cases. Met Food Trust zal elk bedrijf en hun consumenten de kwaliteit van hun voedsel kennen, van grondstof tot resultaat.

Deze enterprise blockchain-oplossing houdt rekening met elke stap van het productieproces van elke voedingsindustrie. Bij hen krijg je:

 • Verantwoording voor voedselveiligheid
 • Vaste voedselversheid helemaal
 • Het vertrouwen van het merk bevestigen
 • Verminder voedselverspilling
 • Verbeter de duurzaamheid
 • Weg met voedselfraude

 

Bevoorradingsketen

Enterprise blockchain kan echt schitteren in deze sector. Met enterprise blockchain krijgen alle supply chain-organisaties:

 • Beveiligd grootboeksysteem met zichtbaarheid door de hele toeleveringsketen voor tracking
 • Gegevensvalidatie en handhaving van overeenkomsten met slimme contracten
 • Niet-veranderlijke en nauwkeurige informatie die het beschadigde persoonlijke snel zal detecteren
 • Torenhoge inkomsten
 • Kostenbesparingen in elke fase

De toeleveringsketen lijdt aan een van de grootste problemen: gebrek aan traceerbaarheid. Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de traceerbaarheid van luxegoederen. Een fabrikant zal altijd elke keer een grote hoeveelheid producten produceren, maar ze kunnen niet elk product afzonderlijk bijhouden. Als gevolg hiervan zijn er veel gelegenheden waarbij producten tussen de verzending verloren gaan. Als echter meer organisaties de blockchain-oplossing voor bedrijven gaan adopteren, kunnen ze de situatie gemakkelijk aan.

Dit zou tot nu toe een van de prominente use-cases van blockchain voor bedrijven kunnen zijn.

Hier slaat IBM Blockchain opnieuw toe. Ze creëren oplossingen specifiek voor supply chain management en richten zich op logistiek gebaseerde output. Transparantie en traceerbaarheid zijn twee van de belangrijkste zorgen van elke logistiek. Door gebruik te maken van deze factoren kan IBM Blockchain een wereldwijd supply chain-netwerk bieden waar elke organisatie van kan profiteren.

 

Kleinhandel

Retailers herkennen langzaamaan de toepassing van enterprise blockchain-technologieën op deze afdeling. Vervalsing is een van de belangrijkste problemen van deze afdeling en ze proberen er al heel lang mee om te gaan met een laag slagingspercentage.

Enterprise blockchain kan in dit opzicht een volledige optimalisatie van de producten bieden en retailers helpen eindelijk terug te vechten tegen het namaakprobleem.

Enkele belangrijke voorbeelden van use-cases voor zakelijke blockchain zijn Walmart en Alibaba.

Walmart is nu een van de retailreuzen op de markt en heeft ook grote belangstelling getoond voor blockchain. Tijdens het dagelijkse gebruik gebruikt het blockchain om al zijn retailgoederen te volgen en te beheren. Walmart werkt momenteel samen met IBM.

Alibaba tilt het daarentegen naar een hoger niveau. Ze ontwikkelen op blockchain gebaseerde oplossingen om diefstalprotocollen aan te pakken. Het bedrijf is behoorlijk gefocust op het gebruik van enterprise blockchain-technologie voor retaildoeleinden.

 

Overheidsdiensten

Overheidsinstellingen lopen achter op het gebied van digitalisering. De burgers hebben een betere infrastructuur nodig met een veiligere manier om al hun rechten op één plek te behouden. Maar het bieden van een exponentiële groei in deze economie is een enorme last voor overheidsdiensten.

De veiligste manier om dit te doen, is door een laag van het vertrouwde netwerk aan te bieden waar er papierloze documentatie voor de regeringen zal zijn. Op deze manier kan de overheid een enorme hoeveelheid gegevens in één keer verwerken, zoals het betalen van rekeningen, visumaanvragen, het verlengen van licenties en nog veel meer. En wat kunnen goede zakelijke blockchain-use-cases zijn dan dit?

Voorbeelden in deze sector zijn enorm. Veel overheidsdiensten werken samen met blockchain-oplossingen om hun land te digitaliseren. uPort is een van die enterprise-grade oplossingen. Naast uPort creëerde de Zug een nieuw platform genaamd ZugID. Met deze applicatie kunnen alle inwoners van Zug op een beveiligde manier toegang krijgen tot e-governance. uPort werkte ook samen aan een ander project met de Braziliaanse overheid voor ID’s en het opslaan van documentatie op de blockchain.

Hoewel regeringen niet al te blij zijn om deze nieuwe technologie te gebruiken, en daarom is de voortgang traag. Dubai, Estland, Chili en Israël willen graag hun eigen blockchainproject van de overheid starten.

 

Intellectueel eigendom

Het beheer van intellectuele eigendom wordt een belangrijk probleem voor handelsmerken en octrooien. Er zijn al veel externe organisaties beschikbaar om eigendommen van een handelsmerk te voorzien voor de juiste eigenaar. De meeste zijn echter verouderd en alleen geschikt voor lokale octrooiering.

Maar deze grote organisaties, zoals uitvinders, ontwerpers, kunstenaars en muzikanten, willen impact hebben op de internationale markt, de voorschriften voor octrooiering op oudere leeftijd werken niet goed.

Als gevolg hiervan wordt er vaak misbruik gemaakt van intellectueel eigendom en krijgen mensen niet het benodigde bedrag voor hun werk..

Maar met enterprise blockchain kunnen mensen nu eindelijk de betaling krijgen die ze verdienen. Blockchain kan het gebruik van intellectuele eigendommen volgen en de loonsverlaging bieden die ze verdienen.

Kodak zou een goed voorbeeld zijn van deze zakelijke blockchain-use-cases. Ze ontwikkelden echter een KodakOne-platform dat elke fotograaf patenteert op zijn werk en elke keer dat zijn fotografie online wordt gebruikt een salaris krijgt..

 

Gezondheidszorg

Farmaceutica en gezondheidszorg kunnen in hoge mate gebruikmaken van de functionaliteit van blockchain voor ondernemingen. Ook al investeren veel landen veel geld in deze sectoren, maar vergeleken daarmee is de uitkomst vrij matig.

Maar hoe komt dat? De belangrijkste boosdoeners hierachter zijn het gebrek aan datatransparantie en kwetsbaarheid. Een andere belangrijke oorzaak schaadt deze industrie op grote schaal: namaakgeneesmiddelen. Nepdrugs eisen niet alleen de economie, maar ook de levens van de mensen.

Elk jaar reageren enorm veel mensen sterker op nepmedicijnen.

Om hiermee om te gaan, kunnen bedrijven in de gezondheidszorg en geneesmiddelenproductie coördineren met enterprise blockchain en zorgen voor een veiligheidsprotocol dat deze problemen zal bestrijden.

U kunt bijvoorbeeld de samenwerking tussen de FDA en IBM opnemen om een ​​veilig gedecentraliseerd grootboeksysteem te bieden dat gericht is op transparantie en de algemene privacykwesties van patiënten verbetert. Dit is weer een van de use-cases van enterprise blockchain.

 

Olie en gas

Volgens Accenture kan de enorme gas- en olie-industrie enorm profiteren van de blockchain-oplossing voor bedrijven. Voornamelijk in vrachtbetalingen en audits. In eenvoudige bewoordingen kan het de efficiëntie verbeteren door rekening te houden met alle routes: spoor, vrachtwagen, schip en vliegtuig. Op deze manier kunnen oliemaatschappijen de beste route berekenen en de kosten voor verzending verlagen.

Uiteindelijk zou het allemaal neerkomen op de verantwoording van de gegevens, waar zodra ze aan het grootboek worden toegevoegd, zowel de verzender als de vervoerder het kunnen zien.

Bij verdere uitwerking wees Accenture erop dat enterprise blockchain gemakkelijk 5% omzet kan besparen door alleen de nauwkeurigheid te verbeteren. Shell, de olie- en gasgigant, investeert momenteel in blockchain-gebaseerde oplossingen. Dus, zoals u kunt zien, zijn olie en gas een belangrijke use-case voor blockchain-ondernemingen.

 

Onroerend goed

De huidige situatie op de vastgoedmarkt lijdt sterk onder hogere kosten, ontoegankelijkheid en een zeer slechte liquiditeit. Gewoonlijk kunnen alleen rijke mensen nu in onroerend goed investeren, terwijl het buiten het bereik van de middenklasse komt.

Als de vastgoedbedrijven het echt in evenwicht willen brengen, dan moeten ze de enterprise blockchain gebruiken. Enterprise blockchain en het platform kunnen de liquiditeit bieden die nodig is voor deze enorme markt.

Dubai werkte samen met ConsenSys om een ​​op blockchain gebaseerde oplossing te ontwikkelen voor het volgen van de herkomst van de onroerendgoedmarkt. Meridio is de onderneming van die samenwerking, en het kan nu elk individueel land converteren naar een digitale basis die wordt gedeeld op het Ethereum-platform.

Van daaruit kunnen mensen nu gemakkelijk fractioneel eigendom hebben en hun land kopen en verkopen wanneer ze een goede koper vinden. Het stelt een groot aantal activa bloot aan een brede selectie van investeerders. Dus, zakelijke blockchain-use-cases hier zullen de onroerendgoedactiviteiten liquideren.

 

Humanitarisme

Enterprise blockchain kan hun faciliteiten specifiek in deze niche benutten. Meerdere humanitaire projecten hebben te maken met corrupte personen en moeten ervoor zorgen dat ze de mensen in nood echt helpen.

Door corruptie worden elk jaar grotere bedragen aan donaties aan deze liefdadigheidsinstellingen misbruikt, en slechts een klein deel daarvan komt terecht bij de mensen in nood. Als een humanitaire organisatie 100% transparantie wil bieden aan hun donerende klanten, zouden mensen meer geneigd zijn om mensen in nood te helpen.

Omdat mensen hun vertrouwen in humanitaire instellingen hebben verloren, kan alleen enterprise blockchain het terughalen.

Save The Children is een humanitaire liefdadigheidsorganisatie. Ze experimenteren momenteel met de nieuwe blockchain voor humanitaire ondernemingen.

Met behulp van het grootboeksysteem houden ze elke donatie bij die wordt gedaan, en de donateur kan ook zien waar ze hun geld doneren en hoe het wordt gebruikt. Het zal het verloren vertrouwen onder de mensen herwinnen, en de mensen in nood zullen een eerlijk deel krijgen.

 

Verzekering

De verzekeringssector heeft te maken met een buitensporige hoeveelheid papieren sporen en verantwoording. Elke verzekeraar heeft te maken met heel veel papierwerk elke keer dat iemand een verzekering afsluit of zijn deel claimt. Elke individuele klant verantwoording afleggen om te zien of hun claim geldig is of niet, is ook een hectische klus. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het enorm veel tijd kost.

Eerlijk gezegd exploiteert deze branche ook klanten en ondertekent contracten zonder volledige eerlijkheid. Als gevolg hiervan krijgen velen de verzekering die ze eeuwen geleden hebben aangevraagd niet terug vanwege ‘technische details’.

Enterprise blockchain kan zijn transparantie en eerlijkheid in deze branche gebruiken en deze volledig helpen transformeren. Met blockchain op de mix, hoeft niemand maanden te wachten om zijn geld te bemachtigen, en de inspecteur kan gemakkelijk achterhalen of de claim geldig is of niet.

Metlife experimenteert momenteel met geautomatiseerde oplossingen voor verzekeringsclaims om te zien hoe het gaat. De AIA-groep is van plan om een ​​op blockchain gebaseerde bankverzekering te ontwikkelen. Bankverzekeren helpt banken bij het kiezen van de benodigde software en het gebruik ervan voor hun voordelen. Dat is de reden waarom verzekeringen een van de populaire blockchain-use-cases op de markt kunnen worden.

 

Media en entertainment

Deelname aan de entertainmentindustrie en media is vrij eenvoudig dankzij sociale platforms zoals YouTube. Maar zelfs op YouTube hebben artiesten te maken met oneerlijkheidsproblemen en krijgen ze niet de compensatie die ze echt verdienen.

Dit scenario ontmoedigt goede artiesten om hun werk te blijven promoten en heeft een negatieve invloed op de algehele entertainmentsector. Met de zakelijke blockchain-use-cases in deze sector, zou het communicatieproces binnen de industrie gedecentraliseerd zijn. Op deze manier zal er geen enkele centrale autoriteit zijn die artiesten uitbuit voor hun eigen gewin.

Omdat enterprise blockchain in staat is om alle records van elke artiest te volgen en de inkomsten eerlijk te verdelen. Een muzikant Imogen Heap heeft een van de nummers genaamd “Tiny Human” uitgebracht via het blockchain-kanaal. Dus dat is een goed voorbeeld van blockchain die in de industrie wordt gebruikt.

 

Reizen

Luchthavens willen enterprise blockchain-platform implementeren als hun interne netwerksysteem. Ze hopen dat dit de verwerking van passagiers in grote mate zou kunnen veranderen.

SITA (reisgroep) is van mening dat het gebruik van een single point of blockchain voor alle passagiersidentificatie passagiers kan helpen bij het overschrijden van grenzen. Ze zullen minder documentatie nodig hebben en omdat biometrie het proces zou stroomlijnen, bespaart u veel kostbare tijd.

De British Airways heeft samen met drie andere luchthavens, waaronder Miami, Genève en Londen, een oplossing voor kleine ondernemingen ontwikkeld om te testen hoe het systeem werkt. Het registreerde meer dan 2 miljoen vluchten met grotere nauwkeurigheid. Dus, blockchain-use-cases voor bedrijven schitteren ook in deze sector.

 

Hoofdstuk 7: Zijn er implementatie-uitdagingen??

 • Interoperabiliteit

Het implementeren van enterprise blockchain kan een moeilijkere klus zijn dan verwacht. Een van de belangrijkste problemen die de blockchain voor enterprise-uitdagingen heeft, is interoperabiliteit. Interoperabiliteit is een absolute noodzaak als het gaat om wereldwijde acceptatie.

Waarom?

Nou, het is simpelweg omdat als we blockchain voor ondernemingen willen hebben in elke sector van ons leven, we de netwerken met elkaar moeten laten communiceren. Dat zou het meer gestroomlijnd maken. Dus als een zorginstelling een enterprise blockchain-oplossing heeft, dan zou het in staat moeten zijn om verbinding te maken met de blockchain van de verzekeringsmaatschappij voor medische verzekeringsclaims..

Op deze manier heeft de patiënt geen onnodig papierwerk en kan hij zijn / haar medische kosten vrij gemakkelijk dekken.

Het huidige blockchain-landschap van bedrijven biedt deze functie echter niet. Ja, er zijn enkele initiatieven geweest waarbij de blockchain-oplossing voor bedrijven als een hub zou werken; het heeft echter nog steeds enorm veel werk nodig.

Iedereen aan boord laten komen is ook een zware klus. Het wordt dus een van de belangrijkste blockchain voor zakelijke uitdagingen.

 

 • Verouderde netwerken

Omgaan met de bestaande netwerkstructuur is een andere belangrijke blockchain voor zakelijke uitdagingen. Een digitale oplossing kan het systeem altijd omdraaien, maar momenteel draait al onze technologie op legacy-netwerken.

Deze infrastructuur is een grote hindernis voor blockchain-oplossingen voor bedrijven. Dat komt omdat mensen al in oude technologie zijn geïnvesteerd en het veranderen van de hele economische structuur een enorme hoeveelheid tijd en geld kan vergen.

Ook met de openbare registers zijn er niet veel zo enthousiast om het meteen te integreren. Dus zodra iedereen het ware potentieel van enterprise blockchain ziet, kunnen ze een revolutie teweegbrengen in de verandering. Het kan jaren duren en veel beproevingen, maar het is onvermijdelijk.

 

 • Vaardigheden

Als u uw eigen enterprise blockchain-oplossing probeert te implementeren of op zijn minst probeert te integreren met de bestaande, dan zou u veel mensen met een bepaalde vaardigheden moeten aannemen. Bovendien is het ontwikkelen van blockchain voor ondernemingen een volkomen complexe behoefte, en zonder mensen met hogere vaardigheden kan niemand er gewoon een helemaal opnieuw bouwen.

Een belangrijk probleem is om de ontwikkelaars verstandig te kiezen. Je hebt bekwame codeerders nodig die zich alleen toeleggen op blockchain-technologie en een duidelijk idee hebben van hoe het systeem werkt. U zou ook een team van mensen nodig hebben voor marketing en het scannen van de markt om zich op specifieke functies te concentreren.

Als u geen bekwaam personeel inhuurt, heeft uw blockchain voor ondernemingen misschien niet veel populariteit. Het moet andere blockchain voor bedrijfsplatforms op de markt overtreffen. Maar het probleem is dat velen niet helemaal bekend zijn met de architectuur van het netwerk en dat blockchain-bedrijven niet over voldoende personeel beschikken dat ze nodig hebben..

Dus als u deze technologie wilt implementeren, moet u deze blockchain overwegen voor zakelijke uitdagingen.

 

 • Methodologie

Elke blockchain-oplossing voor bedrijven biedt ondersteuning bij nieuwere projecten. Velen missen echter één respectvol denken – correcte methodologie. Als u niet de juiste methodologie achter uw nieuwe oplossing kunt vinden, laat dit veel mazen achter.

Er waren veel slimme contractplatforms die de creatie van Ethereum gebruikten; na de implementatie hadden die platforms echter behoorlijk wat kwetsbaarheden. Blockchain-technologie gedijt vanwege hun hogere beveiligingspercentages, maar als ze kwetsbaarheden hebben, net als een typisch systeem, zullen mensen het niet gebruiken, zouden ze?

Als een hacker toegang krijgt via een van de mazen in uw zakelijke blockchain-oplossing en wegkomt met alle beschikbare cryptocurrencies, hoe gaat u daar dan mee om? Bovendien moet enterprise blockchain een enorme hoeveelheid dataverwerkingsmogelijkheden hebben, en als dat niet lukt, heeft het geen zin om er een te implementeren. Daarom moet u, voordat u implementeert, uw platforms miljoenen keren testen voordat u ze openbaar implementeert.

Houd er rekening mee dat deze blockchain voor zakelijke uitdagingen uw reputatie kan schaden als u er niet zorgvuldig mee omgaat. U moet dus meer weten over Blockchain-bedrijfsmodellen om echt te schitteren in deze sector.

 

 • Massa-adoptie

Enterprise blockchain heeft alle glorie totdat er iets misgaat. In theoretisch opzicht is alle technologie in staat om een ​​grootschalig adoptiescenario aan te kunnen. Maar dat is alleen voor theorieën. In de praktijk kunnen er andere factoren misgaan en kunt u eindigen met een traag, inefficiënt netwerk.

Naarmate meer mensen zich bij het netwerk aansluiten, wordt het moeilijker om schaalbaarheid te behouden. De transactie wordt langzamer, en daarvoor worden de tarieven hoger en hoger. Dit is het exacte scenario dat gebeurt met het Ethereum-platform.

Hoewel er andere projecten zijn geweest die ermee te maken hebben door de consensusalgoritmen in te ruilen voor een lichtere versie. Toch moet deze blockchain voor zakelijke uitdagingen op de juiste manier worden aangepakt om ze te overwinnen.

Een ander probleem voor massale acceptatie is het ongereguleerde aantal ICO’s dat elk jaar wordt gelanceerd. STO’s zijn echter relatief beter geschikt voor elke organisatie. Maar u zou meer moeten weten over STO-marketing om een ​​plaats op de markt veilig te stellen.

Als u wilt dat uw bedrijf groeit en ervoor zorgt dat het zo blijft, zelfs als talloze mensen het netwerk gebruiken, zou u de technologie enorm moeten ontwikkelen.

 

 • Kostenuitdagingen

Dit is weer een van de belangrijkste blockchain voor zakelijke uitdagingen op de markt. Het lijkt misschien geen groot probleem voor ondernemingen, maar in veel gevallen heeft de transformatie van het hele ecosysteem veel nodig dan u had verwacht. De kostprijsberekening wijkt af van uw wensen. Als u veel functies op uw zakelijke blockchain-oplossing wilt hebben, dan zou u daar veel geld aan moeten uitgeven.

Aan de andere kant, zoals we eerder zeiden, kunnen legacy-netwerken je een beetje naar beneden halen. Het is moeilijk om het te integreren met het bestaande raamwerk, dus je zou het volledig moeten veranderen, en dat is waar je voor de grootste uitdaging staat: daar heb je niet genoeg budget voor. Blockchain-transformatie moet gericht en strategisch zijn.

Dus als u een enterprise blockchain-oplossing wilt starten, moet u de blockchain voor enterprise-uitdagingen serieus nemen.

Nieuw bij Blockchain-technologie? Geen tijd om diep in de kern te gaan? Probeer nu onze blockchain-spiekbrief uit!

 

Hoofdstuk 8: What Is The Future?

Enterprise blockchain wint enorm aan populariteit. Het heeft een enorme vuurkracht die de gecentraliseerde platforms nooit kunnen hebben. Bedrijven waarderen dit netwerk langzaam, omdat ze blockchain voor ondernemingen kunnen hebben met efficiëntie en tegen lagere kosten.

Op deze leeftijd kan echter alleen enterprise blockchain zoveel back-up bieden. Bovendien zouden veel bedrijven die dit platform synchroniseren met de gedecentraliseerde applicatie in de toekomst schitteren als blockchain-technologie de wereld overneemt.

Maar daarvoor moeten geautoriseerde en openbare blockchain tegelijkertijd werken. Er wordt voorspeld dat openbare blockchain tegen 2020 zal werken met toegestane blockchain en een netwerksysteem zal creëren voor elk soort gebruik.

Als enterprise blockchain het schaalbaarheidsprobleem niet wil verminderen, moeten ze twee werkomgevingen samen hebben. Momenteel werken veel leveranciers zoals IBM, Accenture en Microsoft aan een blockchain-oplossing voor bedrijven.

Er gaan geruchten dat de socialemediagigant Facebook en zoekmachine-goeroe Google ook gretig aan de slag wil met een nieuwe vorm van technologie. Het is dus een goed begin, aangezien grote ondernemingen het ware potentieel van blockchain-technologie opmerken.

Deskundigen zijn van mening dat het toegestane blockchain-netwerk in 2013 een eerlijke ruimte zou kunnen bieden zonder dat er enige stimulans nodig is. En met meer gegevens vertrouwelijk, zouden organisaties de privacy kunnen handhaven.

Tegen 2028 zullen we overal enterprise blockchain-oplossingen zien, en tegen die tijd zou deze economie zijn potentiële vorm moeten hebben bereikt.

Meer weten over Enterprise blockchain-training? bekijk het vanaf hier!

Bekijk ook onze Blockchain-masterclass over Enterprise blockchain-training.

 

Hoofdstuk 9: laatste woorden

De impact van blockchain-technologie is behoorlijk overweldigend. Er zijn echter niet veel experts op de markt die de use-cases van het vele potentieel dat het heeft volledig kunnen begrijpen. Enterprise blockchain-bedrijven maken een geweldige start met alle grote reuzen aan boord.

Het zou blijven groeien en evolueren om volledig in staat te zijn om elke hindernis aan te kunnen. De groei van deze enterprise blockchain-oplossing kan versnipperd plaatsvinden. Het kost echter misschien niet zoveel tijd als we dachten.

In de komende 5-10 jaar zal deze industrie de bestaande vervangen, en tegen 2030 zullen we wereldwijd een blockchainbedrijf van $ 3 biljoen zien. Maar laten we voorlopig hopen op een betere toekomst en kijken wat er gebeurt.

Twijfel je nog steeds over blockchain? Bekijk onze “Top 50 Blockchain-interviewvragen en -antwoorden”, het zal zeker al uw zorgen wegnemen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me