Terwijl u de wereld van digitale grootboektechnologie verkent, zult u vroeg of laat over Hyperledger horen. Dit open-source Linux Foundation beloofde project richt zich voornamelijk op het oplossen van problemen op bedrijfsniveau.

Hoewel je misschien denkt dat dit een enkel project is, is “Hyperledger” in werkelijkheid een overkoepelend project waaronder twaalf grote projecten gelijktijdig lopen en samenwerken met meer dan 260 grote organisaties op ondernemingsniveau..

Dit kan worden beschouwd als een gigantisch succes voor elk blockchain-project, aangezien het zijn reis begon in 2015. Zelfs in de huidige competitieve technologiemarkt waar grote haaien de kleinere verslinden, gelooft Hyperledger in de ‘samenwerkingsmantra!’

Vandaag gaan we deze GROTE speler ontleden in het blockchain-technologiescenario en je helpen er alles over te begrijpen.

 


Contents

Hoofdstuk-1: Databases en bedrijven
Hoofdstuk-2: Wat is Hyperledger?
Hoofdstuk-3: Hyperledger: The Enterprise Blockchain Greenhouse
Hoofdstuk-4: Hyperledger Design Architecture
Hoofdstuk-5: Core Hyperledger Use Cases
Hoofdstuk-6: Hyperledger-projecten: alle frameworks
Hoofdstuk-7: Hyperledger-projecten: alle tools
Hoofdstuk 8: Hyperledger BAAS-leveranciers
Hoofdstuk 9: Real-world bedrijven die Hyperledger-projecten gebruiken
Hoofdstuk 10: Wat is de langetermijnvisie van Hyperledger?
Hoofdstuk 11: laatste woorden

 

Hoofdstuk-1: Databases en bedrijven

Zijn databases overal?

Wie weet er niet van ‘databases’, toch? Elke dag gebruiken we de database bij bijna alles wat we doen. Zelfs de contactenlijst van uw mobiele telefoon is bijvoorbeeld een vorm van een database. Het is echter slechts een digitale versie van eerdere papieren adresboeken.

Een andere stap in complexe databases zou een breed scala aan informatie bevatten, zoals de lijst van patiënten, klanten, kiezers, werknemers, eigendommen, luxegoederen en meer. Sommige databases bevatten lijsten met programma’s of instellingen die met elkaar kunnen communiceren.

In feite is een database gewoon een set informatie die volledig op een specifieke manier is georganiseerd, en het is supergemakkelijk om bijgewerkte items daar te vinden.

Na de revolutie van computers in de jaren vijftig begonnen digitale databases aan populariteit te winnen bij de samenleving en het bedrijfsleven. Bovendien begon het met simpele toepassingen, maar het is uitgegroeid tot een belangrijkere factor in ons leven. Naarmate de bedrijven groeiden, namen ook de databases toe en begonnen ze ook te evolueren.

Bedrijven begonnen steeds meer kracht en snelheid te eisen; de databases begonnen relationele informatie te hebben op basis van kolommen en rijen. Het enige dat u hoeft te doen, is specifieke relationele informatie opvragen en de gewenste informatie krijgen die daarmee overeenkomt. Het is duidelijk dat je al deze dingen niet kunt doen met alleen maar papieren databases, toch?

 

De meeste databases van tegenwoordig worden gedeeld

Vanaf nu is de wereld meer dan ooit verbonden en hebben verschillende mensen of bedrijven toegang tot dezelfde informatie nodig. In plaats van voor iedereen dezelfde databases te maken, evolueerde de technologie en kregen we gedistribueerde databases.

Als u deze nu gebruikt, heeft meer dan één persoon nu toegang tot dezelfde informatie in databases. Is dat niet geweldig??

Laat me het verduidelijken met een voorbeeld. In een bedrijf kunnen werknemers op bepaalde tijden bepaalde vergaderingen hebben. Daarom zou het in papieren kalenders vrij moeilijk zijn om een ​​bilaterale vergaderdatum vast te stellen. Om dit te helpen, kunnen ze allemaal gewoon hun beschikbare timing instellen in een online agenda van waaruit een respectief schema kan worden bereikt.

Maar dit is slechts een eenvoudig voorbeeld. Daarom helpen gedistribueerde databases de productiviteit sneller te verbeteren. U hebt gewoon toegang tot bijna alles vanaf uw desktop of laptop, u hoeft niet persoonlijk ergens heen te gaan en tijd te verspillen.

Er zijn echter een aantal problemen en enkele serieuze vragen met het nieuwe type database. Typische problemen zoals deze doen zich voor:

 • Wie is betrouwbaar voor het delen van uw informatie?
 • Hoe weet je of iemand is wie hij zegt dat hij is??
 • Wat mogen anderen doen in de database?
 • Hoe detecteert u een beschadigd persoonlijk?
 • Wat kunt u doen om geschillen te beslechten??

Zoals u kunt zien, zijn er enkele tekortkomingen met het idee van gedistribueerde databases. Blockchain-technologie biedt echter een relatief nieuwe manier om naar deze databases te kijken. Het lost de meeste problemen op waarmee we te maken hebben met gedeelde databases.

 

Blockchain: een nieuw type database

De blockchain-technologie is een nieuwe vorm van de database zonder enige noodzaak voor centrale autoriteit of enig vertrouwen. In feite hebben gedeelde databases vaak te maken met vertrouwenskwesties. U vertrouwt de persoon die u online nauwelijks kent echter niet om uw informatie te bemachtigen.

Hier kan vertrouwen veel dingen betekenen. Het kan betekenen dat u wilt dat iedereen legitieme acties op de databases uitvoert. Gebruikers proberen elkaars persoonlijke informatie niet te stelen of de prestaties van anderen te verslechteren door valse middelen te gebruiken. Maar met blockchain hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Dit probleem brengt echter twee soorten blockchain naar voren.

Momenteel gebruiken veel van de cryptocurrencies een blockchain zonder toestemming. Hier kan elke gebruiker lid worden van het netwerk en heeft hij volledige rechten om eraan te werken. Iedereen kan bijvoorbeeld Ether of Bitcoin kopen; beide netwerken zijn zonder toestemming.

Aan de andere kant, als u een bedrijf runt, wilt u wat meer privacy. Dus het gebruik van geautoriseerde blockchain zou de strategische benadering zijn. Hier kunnen gebruikers die aan bepaalde criteria voldoen, het platform gebruiken en bepaalde acties uitvoeren. Bij sommige hiervan kan iedereen lid worden, terwijl alleen vooraf goedgekeurde personen transacties kunnen verifiëren.

In andere gevallen kunnen alleen vooraf goedgekeurde personen lid worden van het netwerk door middel van identiteitsverificatie.

Bovendien is het voor zakelijke gebruikssituaties het beste om vast te houden aan toegestane blockchain, omdat dit het bedrijf zelf meer voordeel geeft.

Lees meer over de geschiedenis van Blockchain-technologie.

 

Blockchain-machtigingen en consensus

Consensusprotocollen in blockchain-technologie spelen een grote rol als het gaat om het handhaven van de integriteit van het netwerk. Omdat het een betrouwbaar netwerk is en er geen centrale autoriteit is, zou de behoefte aan beveiliging duidelijk moeten zijn.

En dat is waar het consensusprotocol om de hoek komt kijken. Bovendien gebruiken deze netwerken blockchain om ervoor te zorgen dat alle informatie in het grootboek klopt. Om dat te doen, hebben consensusalgoritmen verschillende manieren of een reeks regels om uit te voeren.

Er zijn veel soorten consensusprotocollen met verschillende werkingskarakteristieken.

Bewijs van werk is bijvoorbeeld de manier waarop Bitcoin consensus bereikt. Andere typen hebben bewijs van inzet, bewijs van verstreken tijd en nog veel meer. Sommigen gebruiken zelfs een ander algoritme genaamd Byzantine Fault Tolerant.

Maar ongeacht hoe of welk type consensus u gebruikt, elk netwerk gebruikt cryptografie om de informatie in het grootboek te coderen. Op deze manier is het moeilijk te decoderen en daarom niet kwetsbaar voor aanvallen.

Bovendien gebruikt de toegestane blockchain het basisidentiteitsbeheersysteem om erachter te komen welke leden betrouwbaar zijn. Meestal gaat het om certificering of digitale handtekeningen.

Het goede nieuws is dat je blockchain niet echt hoeft te begrijpen op coderingsniveau om te weten hoe nuttig het echt kan zijn.

 

Meer weten over Blockchain-transformatie? Bekijk ons ​​Playbook voor Blockchain-transformatie!

 

Waarom is blockchain zo belangrijk voor zakenmensen?

Veel bestaande bedrijven kunnen uitstekend passen bij blockchain-technologie. Ze kunnen enorm veel tijd en geld besparen en uiteraard de veiligheid vergroten. Bovendien kunnen velen een heel andere marktplaats starten op basis van de enige blockchain.

De vorige generatie internet was geweldig voor het delen van alle soorten informatie, zoals documenten, liedjes, webpagina’s, foto’s, e-mails, video’s. Maar er is een groot probleem. Het wordt dus nogal moeilijk om uw identiteit te bewijzen.

Bij elke transactie is dan een tussenpersoon betrokken, zoals uw persoonlijke creditcardmaatschappij of bank, om de andere persoon te bevestigen dat u bent wie u werkelijk bent, voordat u iets koopt. Dit systeem zorgde voor vertragingen, fricties, extra kosten en vele andere faalpunten waar een hacker te gemakkelijk in terecht kan komen..

Maar blockchain opent de deur naar een nieuw rijk. Een plaats is beter geschikt om waardevolle informatie uit te wisselen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat deze uitlekt. Mensen kunnen nu vaststellen wie ze werkelijk zijn en kunnen obligaties, aandelen en geld, stemmen, loyaliteitspunten, intellectuele eigendommen, vertrouwelijke bestanden, enz. Verhandelen..

En dus maakt het niet uit of je de andere persoon vertrouwt of niet, zolang het maar via het juiste kanaal gaat, kun je zonder tussenkomst handelen. Laat de technologie meedoen met de tussenpersoon en bespaart een hoop geld. Kan het beter worden dan dit?

 

Bekijk onze Ultimate Blockchain Cheat Sheet voor meer informatie over blockchain op een gemakkelijke manier!

 

Hoofdstuk-2: Wat is Hyperledger?

Hyperledger is een open-source overkoepelend project van Linux Foundation, dat een breed scala aan frameworks en toolset voor ontwikkelaars en bedrijven biedt. De Hyperledger gemeenschap helpt bedrijven om op hun gemak te experimenteren met blockchain-netwerken.

Hyperledger werd in 2015 opgericht om de vooruitgang van blockchain voor ondernemingen te helpen door een consortium van vooruitziende bedrijven te vormen.

Grondbeginselen van Hyperledger Infographic

Waarom is het gemaakt??

Na de populariteit van blockchain-technologie waren veel bedrijven zeer geïnteresseerd in het werken met de nieuwe technologie. Maar ze realiseerden zich dat als ze gaan samenwerken, ze veel meer innovaties kunnen bereiken dan afzonderlijk.

Al deze bedrijven besloten toen om hun middelen samen te voegen en een omgeving te creëren die iedereen kon gebruiken. De vooruitziende bedrijven proberen nu blockchain-technologie meer geaccepteerd te maken en een standaardtechnologie van industriële kwaliteit.

Linux Foundation nam de voogdij over de Hyperledger, en het begon zich in de komende jaren te verspreiden. Op dit moment werken meer dan 260 organisaties ermee samen om ervoor te zorgen dat blockchain technologie van industriële kwaliteit wordt.

Hyperledger heeft nu 12 projecten, met 10 actieve werkgroepen, 110+ meetups over de hele wereld met 28.000 deelnemers. Iedereen die bij Hyperledger betrokken is, wil de blockchain-technologie modulair en open source maken zodat iedereen deze gemakkelijk kan gebruiken.

 

Is Hyperledger Open Source, maar waarom?

Hyperledger is een open-sourceplatform. Gewoonlijk, in het geval van propriëtaire software, geeft de verkoper of fabrikant de producten alleen tegen een vergoeding in licentie. In dat geval kan niemand de oorspronkelijke code-instelling van die software wijzigen. Maar in open source kan iedereen de code zien, downloaden en wijzigen.

En bovendien is open source-technologie veel logischer voor enterprise blockchains.

Als open source-software op de juiste manier wordt gecodeerd, ontworpen en geïmplementeerd, wordt het een effectieve keuze, en het is door de jaren heen bewezen.

Het is populairder en zeer betrouwbaar. Het Linux-besturingssysteem is bijvoorbeeld open source en draait op 90% van de openbare cloud-workload. Hier gebruikt meer dan 99% supercomputers het en 80% van de smartphones gebruikt het. Apache Web Server is ook open source en ondersteunt meer dan 405 van de websites die u zult vinden.

U ziet dus dat open source-platforms meer bekendheid krijgen, en de meeste ontwikkelaars houden hiervan.

 

Open source biedt enkele belangrijke voordelen

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom bedrijven beter voor open source-platforms kiezen. Bekijk de vijf voordelen van open source-platforms –

 • Meer competitieve mogelijkheden en functies

Open source-platforms creëren meer concurrerende niches omdat het een heleboel functies biedt die volledig gratis zijn. Als u bijvoorbeeld dezelfde soort functies krijgt in twee software waarbij de ene wordt betaald en de andere open source is, welke zou u dan kiezen??

Het is duidelijk dat deze platforms de concurrentie een kans geven omdat ze betere resultaten bieden.

 • Er is geen sprake van een vendor lock-in, waardoor klanten gemakkelijk kunnen overstappen

Gewoonlijk krijgt u bij bedrijfseigen software te maken met een situatie waarin de leverancier zich vasthoudt. Het is een situatie waarin u geen toegang krijgt tot de codering van de software. Om de software te krijgen, moet u ook een bepaald bedrag betalen. Hierdoor kunnen klanten niet gemakkelijk overschakelen van de software als ze deze na gebruik niet leuk vinden.

Maar in open source-software hoeft u zich geen zorgen te maken over vendor lock-ins.Als u ze niet leuk vindt, kunt u eenvoudig overschakelen naar een andere.

 • Hoogwaardige oplossingen

Open source biedt meer hoogwaardige oplossingen. In dit geval zorgt het kenmerk van interoperabiliteit voor de kwaliteit van het netwerk. Blockchain lijdt aan interoperabiliteitsproblemen. Maar Hyperledger biedt open source-platforms die milieuvriendelijker zijn voor een interoperabele omgeving.

Bovendien stelt open source een gebruiker in staat om vrijelijk verbinding te maken met andere open source-kanalen. Maar met propriëtaire software wordt het veel moeilijker.

 • Snelle bugfixes en aanpassingen voor de verbetering

Het is open source, iedereen is vrij om in de code te kijken. Met deze functie kan de gebruiker sneller bugs verhelpen. Iedereen die in de code kan kijken, kan de maas in de wet achterhalen en de wijzigingen aanbrengen om dat te verhelpen. Maatwerk speelt hier des te meer een grote rol.

Maar elke ontwikkelaar werkt anders, en het zal je verbazen hoe iedereen dezelfde code aanpast aan hun behoefte. Dit bevordert innovatie en creativiteit.

 • De totale eigendomskosten zijn veel lager

Je werkt aan een oplossing en daarvoor pas je open source software aan. Stelt u zich eens de kosten voor dezelfde oplossing voor zonder het oorspronkelijke open source-product. Zou u niet meer geld en tijd nodig hebben om de oplossing te ontwikkelen??

U krijgt een omgeving die met bepaalde aanpassingen perfect zou zijn voor uw bedrijf. Dus waarom zou je extra geld uitgeven om hetzelfde vanaf nul te ontwikkelen? Open bronnen passen niet direct in elke omgeving. Maar ze geven je de kans om de aanpassing aan te brengen en besparen je een hoop kosten.

 

Niet zomaar een gratis product

Voorheen betekende open source alleen dat het gratis is en dat mensen aangetrokken zouden worden. Maar de scenario’s zijn veranderd. Nu met alleen ‘gratis’ als functie, kan het de aandacht van de ontwikkelaars niet trekken.

Bovendien merken mensen nu de kernwaarden van open source op, en bedrijven gebruiken het om hun markt een boost te geven, risico’s te verkleinen en een concurrentievoordeel te behalen. Nu willen organisaties werken aan een strategisch project dat een aantal specifieke branchegerichte problemen oplost.

En dus, met open source in plaats van het hele concept helemaal opnieuw uit te vinden, kunnen ze meer verbeteringen toevoegen om het voor een ander doel te gebruiken.

Het is niet alleen geweldig voor technologische vooruitgang, omdat het innovatie stroomlijnt, maar het kan ook de kosten aanzienlijk verlagen. Dus als de ene branche een platform kan bouwen en andere het op verschillende manieren kunnen verbeteren, kan elk bedrijf dat dezelfde oplossing nodig heeft, hiervan profiteren. Ze hoeven de dingen niet helemaal opnieuw op te bouwen.

 

Open source vergroot het vertrouwen

Hyperledger gelooft dat blockchain het perfecte open source-platform als voorbeeld kan zijn, omdat het in grote mate omgaat met vertrouwenskwesties.

Blockchain zorgt voor een directe benadering, peer-to-peer transmissie, de meeste partijen die elkaar niet vertrouwen of welk overheidssysteem dan ook. Ze kunnen dus ook geen partijen vertrouwen om hun geschillen op te lossen. Daarom wordt het duidelijk om op de blockchain-technologie zelf te vertrouwen.

Hyperledger maakt het dus open source, omdat belanghebbenden nu samen kunnen komen en een geschikte omgeving kunnen bouwen voor industriële groei en voldoende vertrouwen hebben in de technologie zelf..

 

Meer weten over Blockchain? Bekijk onze Blockchain Fundamentals-presentatie en neem nu deel aan onze webinarcursus!

 

Hoofdstuk-3: Hyperledger: The Enterprise Blockchain Greenhouse

Hyperledger werkt toevallig als een blockchain-kas die ontwikkelaars, gebruikers en leveranciers van over de hele wereld samenbrengt onder één platform. Elke deelnemer op het netwerk heeft één ding gemeen: ze willen allemaal meer te weten komen over blockchain en bedrijfsoplossingen ontwikkelen om deze te gebruiken.

Ook al is blockchain een echt krachtige oplossing, je zult deze technologie niet overal kunnen passen.

Elk enterprise-bedrijf heeft zijn speciale vereisten als het gaat om de blockchain. Ze willen het op hun eigen manier aanpassen om aan hun behoeften te kunnen voldoen. Omdat verschillende organisaties andere vereisten hebben, kan blockchain geen enkel systeem of standaard zijn. Hyperledger verwacht blockchains te ontwikkelen en te helpen ontwikkelen met verschillende functies voor elke onderneming.

Een serre-achtige architectuur kan in dit geval deze technologie helpen bloeien. Daarom biedt Hyperledger deze structuur om nieuwe ideeën op te nemen, te helpen door middelen te geven en vervolgens de juiste distributie te maken.

Als kassenorganisatie krijgt u met Hyperledger een heleboel voordelen. Bekijk de voordelen hieronder:

 • blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
 • Verhoogde productiviteit door specialisme
 • Op samenwerking gebaseerde aanpak
 • Superieure waardecontrole van de code
 • Omgaan met intellectueel eigendom

 

Hyperledger voordelen

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

We weten dat het behoorlijk ontmoedigend kan zijn om door de open source-omgeving van Hyperledger te navigeren. Sommige organisaties geven het zelfs op vanwege de complexiteit en de kosten, of beginnen helemaal niet met hun ontwikkeling.

Maar met Hyperledger kunt u alle onderzoekslast verminderen, aangezien u in een samenwerkingsomgeving werkt met duidelijke communicatie. Een goed communicatiekanaal helpt je dus om vrij snel bij te praten over de codering of ontwikkeling. Op de lange termijn kun je veel sneller een oplossing ontwikkelen.

 

Verbeterde productiviteit door middel van specialisme

Een van de fundamentele economische aspecten van productiviteit is de arbeidsdeling. Je kent het misschien als specialisatie. Deze techniek zorgt voor het beste van de beste productiviteit van elke soort organisatie. Hyperledger gebruikt deze techniek om de ontwikkeling van elk project te stimuleren.

Hier zal niet iedereen alles tegelijk doen. Maar Hyperledger zoekt uit wat hun sterke punten zijn en stelt die mensen in staat om op dat speciale gebied te werken. Op deze manier worden de mensen een expert in wat ze uitblinken en schiet de algehele productiviteit enorm omhoog.

De voordelen zijn legio; u krijgt meer waarde, meer expertise en solide productiviteit. Omdat de blockchain open source is, zou het broeikaseffect zonder Hyperledger veel moeilijker zijn.

Het stopt ook de concurrentie omdat mensen aan hun specifieke vakgebied werken, dus concurrentie heeft geen zin. Hyperledger zal je aanmoedigen om de krachten te bundelen en hun onderzoek op een goede manier te gebruiken.

 

Op samenwerking gebaseerde aanpak

Blockchain is voorlopig een silo-omgeving. Maar typisch in dit soort omgevingen hebben veel mensen de neiging om ieders ontwikkelingen te dupliceren. Het repliceren van alle ontwikkelingen in blockchain is buitengewoon niet-productief, aangezien er nog niet veel open geesten van ontwikkelaars in de blockchain-pool zijn.

In Hyperledger zul je iets anders zien. Hier staat samenwerking voorop. Door samenwerking te gebruiken, kan Hyperledger de kans op duplicatie vermijden en de algehele ontwikkeling stroomlijnen. Bovendien moedigt het ook de hele gemeenschap aan.

Omdat ze zullen samenwerken, zou interoperabiliteit een andere potentiële functie zijn die Hyperledger gemakkelijk kan bereiken.

 

Superieure waardecontrole van code

Elke vorm van open source software wordt altijd gewaardeerd om hun hogere kwaliteitsniveau. Deze kwaliteit komt voort uit een zorgvuldige observatie van de code en veel foutopsporing. Hyperledger zal altijd de kwaliteitscontrole van codering voor elk project blijven promoten.

De technische commissie van Hyperledger zal elke regel code blijven beoordelen zolang ze deel uitmaken van het team. Het creëert een nieuw type edge voor het netwerk. Elk nieuw project zal behoorlijk wat kritiek krijgen en daardoor kunnen ontwikkelaars het kwaliteitsniveau verhogen.

Door dat op de lange termijn te gebruiken, kunnen leden leren van nieuwe projecten en deze ook in hun project gebruiken. Op deze manier bereikt Hyperledger het kwaliteitsniveau van de superieuren op het gebied van codering.

 

Omgaan met intellectueel eigendom

Een ander groot voordeel van Hyperledger is de omgang met intellectueel eigendom. Met de kasarchitectuur kan Hyperledger zorgen voor meer consistente zorg voor het intellectuele eigendom. Hyperledger gebruikt een Apache 2.0-codelicentie. Het gebruikt ook de Creative Commons Attribution 4.0 International-licentie voor elk soort inhoud.

Beide licenties beschermen het intellectuele eigendom en zijn uiterst vriendelijk voor de ondernemingen.

Hyperledger gebruikt dus één consistente benadering voor intellectueel eigendom en verwijdert de kosten en de complexe aard van contractuele relaties.

Op deze manier kunt u Hyperledger gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over juridische kwesties. Hyperledger is hier om je te steunen.

 

Hoofdstuk-4: Hyperledger Design Architecture

Gedistribueerde grootboeken hebben altijd een belangrijke vereiste, meestal voor verschillende gebruiksscenario’s. Als de deelnemers aan het spel bijvoorbeeld een enorm niveau van vertrouwen in elkaar hebben, zoals financiële instellingen, dan zou blockchain een rol kunnen spelen met behulp van de kortere bevestigingstijd en snelle consensusalgoritmen..

Aan de andere kant, als de deelnemers minimaal vertrouwen hebben, moeten ze een langzamere verwerkingstijd met meer beveiliging kiezen.

Hyperledger-ontwerparchitectuur en use cases Infographic

Hyperledger wil alle mogelijke use-cases op de markt dekken. Ze weten dat verschillende bedrijfsscenario’s verschillende uitkomsten hebben. Dat is de reden waarom Hyperledger de wijzigingen aanbrengt met decentralisatie, bevestigingstijden, vertrouwen en vele andere problemen. Elk probleem kan worden geoptimaliseerd voor verbetering in Hyperledger.

Om met de diversiteit om te gaan, volgt elk Hyperledger-project een bepaalde ontwerparchitectuur. Ze bevatten:

 • Modulair ontwerp
 • Extreem veilig platform
 • Interoperabel
 • Cryptocurrency-agnostisch
 • Hoogwaardige API-ondersteuning

 

De architectuur:

Modulair ontwerp

Hyperledger werkt altijd aan modulaire frameworks die uitbreidbaar zijn. Hier gebruiken ze gemeenschappelijke bouwstenen, die je in andere projecten kunt hergebruiken. Deze modulaire structuur is tamelijk efficiënt omdat ontwikkelaars ermee kunnen experimenteren zonder de algehele structuur van het netwerk te beïnvloeden.

Dit zorgt ervoor dat u een aparte component maakt die u kunt combineren en op basis daarvan een gedistribueerd grootboek kunt bouwen.

Het is een perfecte benadering die u krijgt van de Hyperledger-projecten. Uw ontwikkelaars zouden in staat zijn om aan elk model afzonderlijk te werken, en u kunt vervolgens andere eerdere modellen hergebruiken om een ​​nieuw model te maken.

De Hyperledger Architecture Working Group vermeldt alle modules voor verschillende toepassingen, zoals slimme contracten, grootboekopslag, identiteit, cryptografie, consensus, beleid en communicatie.

 

Extreem veilig platform

Wat is de belangrijkste factor voor een gedistribueerd grootboek? Het uitgebreide beveiligingsniveau is een van de topprioriteiten van DLT. Omdat er veel gebruiksscenario’s zijn waarin u mogelijk te maken krijgt met hoogwaardige gevoelige gegevens of transacties.

Aangezien gedistribueerde netwerken te maken hebben met een lading knooppunten, codebases en gegevensstromen, richt hacker zich primair op dit soort netwerken. Daarom moet beveiliging de eerste prioriteit zijn van elke infrastructuur. Ondertussen is het beveiligen van de blockchain geen gemakkelijke klus. Het is omdat Hyperledger veel functies moet bieden met behoud van de weerstand.

Robuustheid en beveiliging zijn de twee factoren die elke vorm van enterprise-grade blockchain laten evolueren. Op deze manier kan Hyperledger een kritische architectuur bieden voor de volgende generaties.

Al hun projecten zijn perfect beveiligd en volgen dezelfde principes van de Linux Foundations-kerninfrastructuur. Maar u zult blij zijn te weten dat alle Hyperledger-protocollen, algoritmen en cryptografie regelmatig worden gecontroleerd. Het zijn meestal beveiligingsexperts of een andere gemeenschap die deze codes controleert.

 

Interoperabel

Om blockchain in elke sector van ons leven te krijgen, moeten ze in de toekomst naadloos kunnen communiceren met andere systemen. Hiermee kunnen ze alle benodigde gegevens uitwisselen en een krachtiger netwerksysteem creëren.

Hyperledger wil alle applicaties en slimme contracten draagbaar maken voor alle andere blockchain-netwerken die er zijn.

Hyperledger probeert dus een interoperabel netwerk te creëren dat het acceptatieproces van de blockchain kan stimuleren.

 

Cryptocurrency-agnostisch

Hyperledger houdt zich niet bezig met cryptocurrencies of andere tokens op hun platforms. Al hun projecten zijn agnostisch voor cryptovaluta. Bovendien belooft Hyperledger ook om nooit hun cryptocurrency uit te geven.

Omdat ze geloven in de kerntechnologie om niet zomaar cryptocurrencies te beheren, maar omdat veel bedrijven cryptocurrencies in hun blockchain willen hebben, geeft Hyperledger je de opties om je cryptocurrencies op het netwerk te creëren..

Het netwerk heeft echter niet echt cryptocurrencies nodig om te functioneren.

 

Hoogwaardige API-ondersteuning

Elk Hyperledger-project zou u gebruiksvriendelijk en vol met API-ondersteuning bieden. Alle API’s die ze leveren, zijn in staat om met interoperabiliteit om te gaan. Met Hyperledger API’s kunt u communiceren met hun kernsysteem vanuit een externe clienttoepassing en netwerk.

Alle API’s helpen blockchain of elke andere gedistribueerde grootboektechnologie om zich te verspreiden over een breed scala aan gebruiksscenario’s.

 

Hoofdstuk-5: Core Hyperledger Use Cases

Laten we het nu eens hebben over het gebruik van Hyperledger. Hiermee begrijp je het concept veel beter. Elke use-case wordt vanuit zijn eigen perspectief getekend. Dit zijn slechts enkele van de populaire voorbeelden. Behalve deze kunt u Hyperledger in veel andere sectoren gebruiken.

Enkele hiervan worden hieronder gegeven. Kijk eens!

 • Bankieren
 • Financiële diensten
 • Gezondheidszorg
 • HET
 • Voorraadketenbeheer
 • Regering
 • Automobiel
 • Media en entertainment

In elke gebruikssituatie van Hyperledger kunt u hun tools gebruiken. In veel gevallen is er een speciale proof of concept. Laten we eens kijken wat ze zijn –

 

1. Bankieren

Als u een lening bij uw bank wilt aangaan, moet u veel informatie verstrekken die de banken zou overtuigen om de lening te verstrekken. Banken willen wel een lening verstrekken. Maar ze moeten ook een goed risico nemen als ze weten dat de lener ze kan afbetalen.

Daarom vragen banken om allerlei verificatiegegevens, zoals identiteitsbewijs, jaarinkomen, geboortedata, paspoortnummer, enzovoort..

Uiteindelijk is alle informatie die nodig is voor de PII alleen bedoeld om uw kredietwaardigheid te verifiëren. Sommige verordeningen staan ​​het delen van deze informatie met autoriteiten toe om het witwassen van geld mogelijk te voorkomen.

Als u al deze informatie zou krijgen, zou de bank echter een nummer één doelwit voor een hacker worden. En als de hackers op de een of andere manier voorbij de beveiligingsfirewall zouden kunnen komen, loopt elk individu dat bij die bank heeft geïnvesteerd risico.

Aan de andere kant is dit ook voor jullie geen gemakkelijke oplossing. Het proces van het aanvragen van een lening kost veel tijd. Bij elke nieuwe aanvraag loopt u ook het risico dat al uw persoonlijke gegevens worden misbruikt.

Maar met deze Hyperledger-use-cases kunt u uw persoonlijke gegevens delen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u op wat voor manier dan ook wordt beziggehouden.

 

Hyperledger Indy Architecture kan het proces aan

Met Hyperledger Indy zou elke aanvrager alleen de informatie delen die de bank nodig heeft om zijn identiteit of rangschikking te bevestigen. Zo krijgt iedereen een waarheidsgetrouw systeem en wordt de druk op de banken veel verminderd.

Als u op zoek bent naar een lening of een andere activiteit waarbij u uw persoonlijke gegevens met de banken deelt, dan kunt u dit in milliseconden doen met de Hyperledger Indy-architectuur. Niet slechts één, maar het aanvragen van 100 geldschieters zou binnen een milliseconde zijn gedaan.

In plaats van uw PII te achterhalen, kunt u gewoon nulkennisbewijs gebruiken om te verifiëren dat u ouder bent dan 21 en dat uw belastingbetaling vorig jaar een bepaalde drempel overschrijdt. U kunt ook uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en uw creditcardgegevens van de afgelopen week bewijzen.

Hyperledger Indy-architectuur zorgt voor de op grootboek gebaseerde identiteitsoplossing voor elk type bedrijf dat waarde moet leveren aan meerdere partijen. U wordt om toestemming gevraagd voordat u de informatie deelt, zodat u volledige controle heeft over al uw informatie.

 

Versterken met andere Hyperledger-projecten

De use case zou compacter kunnen worden met andere Hyperledger-projecten in de mix.

Met Hyperledger Burrow kunt u bijvoorbeeld elke leningaanvraag omzetten in een slim contract. In dit contract kunt u bepaalde regels controleren en de lening automatisch verwerken.

Gebruiksscenario’s van Hyperledger-stof kunnen hier ook worden gebruikt. Het kan een lidmaatschapssysteem creëren om reeds bestaande leden te valideren en er een zelf-soevereine identiteit voor te bieden. Gebruiksscenario’s van Hyperledger-stoffen kunnen echt schitteren in dit bestand.

 

2. Financiële diensten

Waarom zou een financiële dienst blockchain gebruiken? Welnu, de belangrijkste drijfveer achter deze sectoren is vertrouwelijkheid, privacy en verantwoordelijkheid. En uiteraard kunnen Hyperledger-use-cases ook financiële diensten omvatten voor het hebben van alle functies.

Speciale naleving van de financiële diensten moet de richtlijnen van Anti-Money Laundering en Know Your Customer volgen om de identiteit van een persoon te valideren. Al deze vereisten leiden tot geautoriseerde of private blockchains. Nou, omdat openbare blockchains niet in staat zijn om de vertrouwelijkheid te bieden die ze nodig hebben.

Verwerking na de handel in deze financiële sectoren is een van de beste gebruiksscenario’s van Hyperledger. En u kunt er echt van profiteren.

 

Een typische stap van verwerking na de handel –

Gewoonlijk omvat de verwerking na de transactie elke kleine stap die wordt gedaan nadat de verwerking van de transactie is voltooid. Laten we eens kijken wat de stappen zijn:

 • De Tarde valideren: Het bevestigen en valideren van de transactie komt direct na de handel.
 • De schikking vereffenen: Om de transactie te voltooien, moet u matchen met de eerste instructies en volgen met de bevestiging van het matchen met de instructies.
 • Nederzetting: U moet de wettelijke verplichtingen nakomen om het af te ronden. Dit houdt in dat elke afzonderlijke partij aanwezig is en hen op de hoogte stelt van de kwestie.
 • Bewaring van de handel: Als meerdere partijen de voogdij hebben over een handelsachtig onroerend goed, gebeurt de distributie van het onroerend goed gelijktijdig.
 • Eindrapportage: Nadat aan alles is voldaan, wordt de transactie afgerond met bovenstaande rapportage aan de autoriteit.

U ziet dus dat het handelsproces niet zo eenvoudig is als u dacht. De handel van vandaag lijdt onder dubbel werk, knelpunten en vertragingen.

 

Hyperledger kan het proces helpen stroomlijnen

Als u hetzelfde model voor het verwerken van de handel vergelijkt met blockchain, zult u bij elke stap een grotere toename in efficiëntie zien.

Met behulp van de peer-to-peer-oplossing van de blockchain kan elke partij de transactiegegevens verstrekken zodat andere partijen deze kunnen verifiëren. Alles doen op het Hyperledger blockchain-platform zou het hele proces stroomlijnen en het netwerk zou als een derde partij kunnen optreden. Maar in dit geval veel veiliger.

U kunt ook andere complexiteiten wegwerken, omdat alles wat nodig is, op het netwerk kan worden opgeslagen. U kunt dus gewoon de informatie voor een specifieke persoon verstrekken en deze binnen een paar minuten afhandelen.

Weet je wat dat betekent? Het betekent dat de essentiële stappen voor verwerking na de transactie vrij gemakkelijk op het platform kunnen staan.

 

Hoe Hyperledger-projecten kunnen helpen

Er zijn meerdere Hyperledger-projecten met meerdere gebruiksscenario’s om alle functies van de financiële dienstverlening te dekken.

Gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric kunnen in dit opzicht helpen om het leger uiteen te laten vallen met afzonderlijke endorser-sets en om specifieke knooppunten voor privacy in te stellen. Replicatie van dezelfde gegevens zou niet mogelijk zijn op het netwerk vanwege de consensusalgoritmen.

Hyperledger Sawtooth kan zijn transactionele functionaliteiten lenen om een ​​krachtige en betrouwbare oplossing te bieden voor de handel van financiële instellingen.

Elke verzekeringsmaatschappij kan de beveiligde slimme contractfuncties in hun bedrijf gebruiken om de claims nog sneller te verwerken zonder extra papierwerk. Dit vermindert uiteindelijk de risicofactor die aan deze instellingen is verbonden.

Hyperledger Indy-architectuur zou kunnen helpen met zijn privacybeleid zonder iets in gevaar te brengen. Alle projecten creëren dus een prachtig ecosysteem waar elk zijn speciale eigenschap kan bijdragen en kan helpen om de veiligheid van financiële handel te ondersteunen.

 

3. Gezondheidszorg

Gezondheidszorg is een van de belangrijkste gebruiksscenario’s van Hyperledger die momenteel op de markt zijn. Met de hulp van Hyperledger-blockchain kan deze sector nu eindelijk de referentie-artsen stroomlijnen. Identificatiedokters zijn erg belangrijk voor de gezondheidszorg. Dit proces stelt elk ziekenhuis in staat om te weten of hun artsen echt betrouwbaar of bekwaam zijn om mee te doen.

Maar het proces om dit te doen kost veel tijd. En niet te vergeten de enorme hoeveelheid papieren sporen die het achterlaat. Het dubbel controleren van alle gegevens uit die bestanden kost zowel de arts als het ziekenhuis veel meer tijd.

Een ander belangrijk probleem is de namaak van medicijnen. Elk jaar wordt een groot deel van de medicijnen nagemaakt. En het resultaat – het lijden van de consumenten. Deze medicijnen zijn niet alleen gevaarlijk, maar ze raken ook de gezondheidszorg met een slechte reputatie.

Gebruiksscenario’s van hyperledger kunnen er ook toe leiden dat de claim van de ziektekostenverzekering wordt geverifieerd. In geval van nood duurt het te lang om claims voor ziektekostenverzekeringen te verwerken. In plaats van te rusten, hebben de patiënten te maken met papierwerk en het proces, wat echt ontmoedigend is.

 

Hyperledger Blockchain kan hierbij helpen

De Hyperledger Indy-architectuur is meer dan in staat om het inlogprobleem van de ziekenhuizen aan te pakken. Het kan een veiliger netwerk bieden waar de medische scholen de inloggegevens van de artsen kunnen uploaden en hun verificatie-identiteiten kunnen creëren.

Elk ziekenhuis kan nu gewoon om informatie van het netwerk vragen en nagaan of ze daartoe in staat zijn of niet. Ze hoeven de medische scholen niet meer rechtstreeks te bellen om zich te verifiëren.

Ook het volgen van de medicijnen en het versnellen van het proces van een verzekeringsclaim is een andere geweldige functie van Hyperledger-blockchains.

 

4. Informatietechnologie

Met blockchain kunnen mensen nu hun zelf-soevereine identiteit op hun gemak krijgen. Dit is een uniek idee waarbij elke persoon zijn eigen ID krijgt en de gegevens erin kan beheren. In de IT-sectie zou dit tot grote vooruitgang kunnen leiden.

Een van de meest opwindende toepassingen van blockchain is de zelf-soevereine identiteit: het idee dat een individu eigenaar is van zijn eigen ‘identiteit’ en de gegevens eromheen beheert. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de IT van ondernemingen.

 

Hyperledger Indy-architectuur past hier precies

Het grootboek Indy biedt een zelf-soevereine identiteit. Door te koppelen aan de traditionele manieren van identiteit, krijgt u veel meer beveiliging en cryptografie met behulp van het platform.

Het verstrekken van individuele handtekeningen en het aanbieden van rijke metadata is het primaire doel van Indy. Er zijn echter enkele grote verschillen met andere grootboeken. Dit type identiteit is niet afgeschermd, gedeeld of gefedereerd. Alle identiteiten zijn hier overdraagbaar. U kunt uw ID dus gewoon overal mee naartoe nemen, waar er ook een gedistribueerd grootboek is.

Een gebruiker die zijn identiteit in een organisatie gebruikt, zou worden beveiligd, aangezien de organisatie de gegevens in de gebruikers-ID niet kan beïnvloeden.

Dus het gebruik van Indy kan organisaties helpen om hoogwaardige beveiliging voor informatietechnologie te hebben. Dat is waarom het een andere topcase van Hyperledger is.

 

5. Beheer van de toeleveringsketen

Je zou supply chain management misschien als een vrij eenvoudig model zien, maar naarmate de dagen verstrijken, wordt de architectuur steeds complexer. Vanwege de complexe aard van het beheer, wordt elke afzonderlijke fase van de toeleveringsketen een hindernis.

Beginnend bij de productie, wordt het een noodzaak om de voortgang van het product te traceren dat zijn reis naar de deur van de klant laat gaan. De fabrikant maakt kwaliteitsproducten, maar ergens tijdens de verzending worden veel producten gestolen of vervangen. Hierdoor zijn klanten niet blij met het resultaat.

Ook heeft elke sector van de toeleveringsketen te maken met transacties. Hoe meer het proces wordt gestroomlijnd, hoe beter de productiviteit.

 

Hyperledger-projecten kunnen de toeleveringsketen beheren

Hyperledger Sawtooth kan nuttig zijn om supply chains te beheren. Hiermee kunnen gebruikers een traceerbaarheidsnetwerk creëren, waarbij elke fase van de supply chain in het grootboek zou staan. Met behulp van IoT-sensoren kan het grootboek hun locatie, temperatuur en andere factoren registreren in het geval van verzending.

Hierdoor zouden de ondernemingen ook kunnen ontdekken wie de corrupte persoon is en hoe ze het systeem uitbuiten.

Ook zou het gebruik van de slimme contractfunctie van de Sawtooth het mogelijk maken om betalingen in elke fase soepel te laten verlopen. Enterprise kan echt profiteren van deze Hyperledger-use-cases.

 

6. Overheid

Overheden hebben veel taken nodig, zoals het verlenen van burgerrechten, het voldoen aan nalevingsvereisten, het bestrijden van frauduleuze activiteiten via een veilig, vertrouwd kanaal. Het bestaande model is echter niet voldoende om de burgers te bestrijden of de zorg te bieden die ze nodig hebben.

Bestaande modellen hebben veel gebreken en corruptie is het hoogtepunt in een typisch overheidssysteem. Mensen hebben hun vertrouwen verloren en zouden op andere derden vertrouwen die gemakkelijk gebruik zouden kunnen maken van hun informatie onder het mom van hulp. Overheden staan ​​voor uitdagingen als geen andere sector: administraties, data-architecten en privacybeleid.

Hyperledger-use-case bij de overheid kan het systeem helpen met het juiste beveiligings- en corruptievrije netwerk dat het nodig heeft. Van het handhaven van wetten tot het verstrekken van identificatie kan allemaal op het netwerk zelf worden gedaan.

 

Hyperledger-projecten kunnen de overheid helpen

Beginnend met het vervangen van een eenvoudig straatnaambord om een ​​noodgeval te veranderen, kon alles worden gevolgd met behulp van de Hyperledger Fabric-architectuur. Bovendien kunnen alle overheidsdiensten dit raamwerk gebruiken om een ​​grootschalig systeem te creëren.

Met deze nieuwe gebruiksscenario’s van Hyperledger kunt u elk type hulpprogramma binnen een stad volgen. Het zou dus veel gemakkelijker zijn om de burger te dienen en op hun gemak aan hun eisen te voldoen.

Bovendien zal het hebben van een transparant verkiezingssysteem het vertrouwen in het overheidssysteem behouden.

Met Hyperledger Indy-architectuur wordt het uitgeven van een governance-ID een fluitje van een cent. Het Hyperledger-project is ontworpen om een ​​goed netwerk te bieden waar de identificatie van elke burger kan worden uitgegeven en op een veilige plaats kan worden bewaard.

Het gebruik van de identificatie in alle sectoren van het overheidssysteem zou dan gemakkelijker zijn. Ze kunnen gewoon de benodigde informatie uit het grootboek opvragen en krijgen wat ze nodig hebben.

 

7. Automobiel

Tegenwoordig hebben transporteenheden een veel complexer karakter in het netwerksysteem. Veel auto’s worden geleverd met software-afleveringen. Daarom wordt de behoefte aan beveiliging binnen het systeem steeds moeilijker te bieden.

De auto-industrie heeft nu te maken met microbetalingen, mobiliteitsdiensten, het opladen van elektrische voertuigen, slimme autostructuren en nog veel meer.

Om nog maar te zwijgen van de onderdelen van de industrie. Grote bedrijven hebben een wereldwijde markt en daarvoor kopen ze hun onderdelen wereldwijd in. Maar door het gebrek aan veiligheidsmaatregelen worden de onderdelen nagemaakt en krijgen de klanten uitvoer van lage kwaliteit. Traceerbaarheid is een must om defecte onderdelen of namaakonderdelen op te sporen als een manier om de consument te beschermen.

Dus, zoals je ziet, kunnen al deze problemen gemakkelijk worden aangepakt als ze de Hyperledger-blockchain in de mix stoppen.

 

Hyperledger-projecten die een helpende hand bieden

De auto-industrie is een populaire gebruikssituatie van Hyperledger. De Hyperledger-blockchain is volledig in staat om aan al hun behoeften te voldoen. Met Fabric kunnen de industrieën een platform bouwen waar ze congestiekosten, microbetalingen voor tolgelden, parkeren, elektrisch opladen of elke vorm van betalingsoplossing mogelijk kunnen maken..

U kunt het ook gebruiken om een ​​veilig afgiftepunt te hebben in het geval van kwetsbare pakketten.

Een geweldige manier om dit een van de beste Hyperledger-use-cases te maken, is door auto-onderdelen op de juiste manier te traceren. Op deze manier kunnen de industrieën omgaan met vervalsingen en zouden mensen elke dag een veiliger voertuig krijgen om te gebruiken.

Door de slimme auto’s met hun eigen Hyperledger-blockchainplatform te verbinden, zouden ze ook gemakkelijk toegang krijgen tot faciliteiten. Mensen zouden een betere transportservice krijgen, omdat het de passagier verbindt met de gewenste rit.

 

8. Media en entertainment

De media- en entertainmentindustrie lijdt bij vele gelegenheden zwaar. Het licentiëren van de muziek of inhoud en het verkrijgen van de uitvoerende rechten is nog steeds moeilijk om een ​​beter begrip van de kwestie te vinden. Dat is de reden waarom handmatige afstemming, slechte gegevenskwaliteit, gegevensduplicatie, een wereldwijd netwerk van organisaties of zelfs regeringen deze branche teisteren.

Als ze niet goed volgen, kan het wel een jaar duren voordat artiesten de royalty voor hun muziek krijgen.

Een ander belangrijk feit is het marketinggedeelte of het gebrek aan goede bekendheid. Bijna 50% van de totale marketingadvertenties mislukken omdat ze de doelgroepen niet kunnen bereiken zoals ze hadden gehoopt. Geënsceneerde meetsystemen en beoordelingen maken het voor elke muziekindustrie erg moeilijk om te weten hoeveel het publiek er echt van houdt.

Laten we samen met alleen fraude in digitale advertenties; het kost de industrie elk jaar meer dan 7 miljard dollar. U krijgt dus een slechte cashflow, lekken van de inhoud, arbeidskosten, geschillen en nog veel meer problemen.

Met het toenemende aantal Torrents, worstelt elk televisieprogramma of digitale inhoud om de inhoud alleen aan hun betalende klanten te leveren. Gelekt worden via de betaalde klanten is de belangrijkste bron voor het verliezen van waardevol inkomen.

 

Hoe Hyperledger-projecten kunnen helpen

Deze kan echt een van de beste gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric zijn. Met de hulp van Hyperledger Fabric-architectuur kunnen deze industrieën smart contract gebruiken om licenties te krijgen voor de muziek die ze maken. Het gedecentraliseerde Hyperledger-platform kan de inhoud volgen en de benodigde realtime update bieden.

Hyperledger Sawtooth kan in dit opzicht ook helpen, omdat het volledig in staat is om deze Hyperledger-use-cases aan te pakken.

Met behulp van Hyperledger kan blockchain de advertenties meer stroomlijnen en de echte feedback van het publiek krijgen in plaats van neppe. Het zal dus de totale kosten verlagen en de industrie helpen groeien.

 

Hoofdstuk-6: Hyperledger-projecten: alle frameworks

Hyperledger promoot een breed scala aan blockchain-technologieën. Momenteel hebben ze zes raamwerken onder hun tas. Laten we eens kijken wat ze zijn:

 • Hyperledger-Burrow
 • Hyperledger-stof
 • Hyperledger-Indy
 • Hyperledger-Iroha
 • Hyperledger-zaagtand
 • Hyperledger-raster

 

Overzichtstabel van Hyperledger Frameworks

Titel Omschrijving Toestand
HYPERLEDGER BURROW Het is een modulair blockchain-platform met geautoriseerde slimme contractintegratie. Het is gemaakt volgens de specificatie van de Ethereum Virtual Machine (EVM). Incubatie
HYPERLEDGER STOF De stof is een gedistribueerde grootboekoplossing met een modulair ontwerp waarmee ontwikkelaars voor elk doel een hoogwaardige applicatie kunnen maken. Actief
HYPERLEDGER INDY Indy is een gedistribueerd grootboekplatform dat een reeks bibliotheken, tools en herbruikbare componenten biedt om te helpen bij het bouwen van een gedecentraliseerd, op identiteit gebaseerd systeem. Incubatie
HYPERLEDGER IROHA Dit is een blockchain-framework voor eenvoudige blockchain-integratie in enterprise-architecturen. Actief
HYPERLEDGER ZAAGTAND Sawtooth is een blockchain-pak voor het uitvoeren, inzetten en bouwen van gedistribueerde grootboeken. Het biedt een gloednieuw consensusprotocol – Bewijs van verstreken tijd. Actief
HYPERLEDGER ROOSTER Grid biedt grootboekgebaseerde oplossingen voor supply chain management in sectoroverschrijdende scenario’s. Incubatie

 

Hyperledger-projecten: Infographic over frameworks en tools

1. Hyperledger-hol

Burrow is een van de Hyperledger-projecten die een raamwerk biedt. Hyperledger Burrow is een modulair blockchain-platform met toegestane slimme contractintegratie. Het is gemaakt volgens de specificatie van de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Burrow is het vierde gedistribueerde grootboekplatform van Hyperledger in 2017. Monax heeft het grootboek oorspronkelijk voorgesteld en ontwikkeld. Alle ondernemingen die een sterk blockchain-platform willen bemachtigen waar de belangrijkste focus op slimme contracten ligt, moeten dit project uitproberen.

Het gebruik van slimme contracten van Hyperledger bereikt een nieuwe hoogte voor dit project.

U kunt Burrow gebruiken voor doeleinden met meerdere ketens, aangezien het platform is ontworpen met het oog op specifieke applicatie-optimalisatie. Bovendien maakt de integratie van Hyperledger slimme contracten het zelfs nog lucratiever.

 

Onderdelen van Hyperledger Burrow

Het heeft voornamelijk drie verschillende soorten componenten, maar andere speciale onderdelen maken dit project zo lucratief. Zij zijn:

Een motor voor consensus: Burrow gebruikt het Byzantijnse fouttolerante Tendermint-protocol. Dit is een nieuw type protocol dat zorgt voor een hogere transactieratio. Maar u zou te maken krijgen met eerder bekende validators. Deze consensus laat het raamwerk ook niet splitsen.

Application Binary Interface (ABI): Elke transactie moet worden geconverteerd naar binaire codes omdat het blockchain-knooppunt het op die manier kan verwerken. Met de toolset in deze interface kunt u een andere solide Hyperledger slimme contracten samenstellen, implementeren en zelfs koppelen en de transactie formuleren om die Hyperledger slimme contracten in de keten te noemen.

Ethereum Virtual Machine (toegestaan): Hyperledger gebruikt deze virtuele machine om de bewerkingscodes van Ethereum te observeren en ervoor te zorgen dat de autoriteit het juiste machtigingsniveau heeft. Maar hoe worden de toestemmingsniveaus bereikt? Welnu, de native functies dwingen dit voornamelijk af en onderhouden ook de Hyperledger-codes voor slimme contracten.

Slimme contracttoepassing: Elke transactie moet een bepaalde volgorde volgen om de applicatiestatus te bereiken. De volgorde volgt de volgorde waarin de consensus elk van hen heeft afgerond. Gebruikers in Burrow kunnen dus slimme contractcodes binnen de transactie oproepen. Als ze de slimme contracten van Hyperledger noemen via een transactie, wordt deze uitgevoerd op de virtuele machine.

Application Blockchain Interface (ABCI): Slimme contractapplicatielaag maakt verbinding met de consensus-engine met behulp van de ABCI. Met deze interface kan de consensus-engine agnostisch zijn van de Hyperledger smart contract-applicaties.

 

2. Hyperledger-stof

De stof is een gedistribueerde grootboekoplossing met een modulair ontwerp waarmee ontwikkelaars voor elk doel een hoogwaardige applicatie kunnen maken. Met Hyperledger Fabric-architectuur krijgt u de schaalbaarheid, veerkracht, flexibiliteit en vertrouwelijkheid die u ooit nodig zult hebben voor uw bedrijf. Wat uw branche ook is, u kunt daarvoor de Hyperledger-fabricarchitectuur gebruiken.

Hyperledger Fabric-architectuur draait op een programmeertaal voor algemene doeleinden, waardoor deze vrij is van native cryptocurrencies.

De Hyperledger Fabric-architectuur heeft de meest diverse set van de ontwikkelingsgemeenschap. Veel organisaties hebben bijgedragen aan de gebruiksscenario’s van Hyperledger-fabric en de gemeenschap is nu vrij groot.

Nu zijn er meer dan 35 organisaties die de algehele kwaliteit van de Hyperledger-fabricarchitectuur handhaven. Samen met 200 ontwikkelaars vanaf de eerste implementatie.

 

De modulariteit

Hyperledger Fabric-architectuur is modulair. Zelfs als het een inplugbaar identiteitsbeheersysteem of consensus is, kan dit raamwerk elke onderneming aannemen en deze omzetten in Hyperledger Fabric-use-cases.

Gewoonlijk bevat de Hyperledger Fabric-architectuur de volgende modules:

 • Bestelservices waarmee Hyperledger Fabric-consensus de transacties kan bestellen en deze vervolgens naar andere knooppunten kan verzenden. (Steekbaar)
 • Lidmaatschapsserviceproviders, die de gebruikers op het netwerk associëren met cryptografische identiteiten. (Steekbaar)
 • Optionele peer-to-peer roddelservices die de uitvoer van het blok naar andere peers distribueren.
 • Slimme contractoptie die wordt uitgevoerd in een ingesloten omgeving.
 • Configureerbaar voor verschillende DBMS’en.

 

Slimme contracten

Met nieuwe slimme contracten van Hyperledger, in Fabric, krijgt u de kettingcode. Het is een functie die alle beveiliging of vertrouwen van de blockchain zelf krijgt. Dit is een bedrijfslogica die is gemaakt voor blockchain-training en -toepassingen voor bedrijven.

In plaats van voor de traditionele manieren te gaan, hebben ze enkele wijzigingen in de slimme Hyperledger-contracten doorgevoerd. Ze noemen het execute-order-validate.

Meestal volgt het drie grote stappen:

 • Transactie uitvoeren en vervolgens controleren op juistheid.
 • De transactie ordenen met behulp van het inplugbare Hyperledger Fabric-consensusprotocol.
 • De transactie valideren met behulp van toepassingsspecifieke regels voordat deze aan het grootboek wordt toegevoegd.

Dit nieuwe ontwerp verandert het transactieproces volledig, waardoor de prestaties van de slimme contracten worden opgeschaald.

 

Inplugbare Hyperledger Fabric-consensusprotocollen

Als een gebruiker transacties uitvoert op het platform dat het consensusmechanisme van Hyperledger Fabric moet doorlopen. Hier is de consensus van Hyperledger Fabric pluggable. Dus nadat u een transactie hebt gestart, wordt deze verbonden met de inplugbare Hyperledger Fabric-consensusmodule en doorloopt deze.

Omdat het modulair is, kan elke ontwikkelaar het aanpassen om een ​​specifieke oplossing te bieden. Op deze manier krijgt de inplugbare Hyperledger Fabric-consensus meer diversiteit. Ze staan ​​het platform echter toe om toolkits te hebben voor byzantijns fouttolerant of crashfouttolerant.

 

3. Hyperledger Indy

De Hyperledger Indy-architectuur is een andere geweldige toevoeging aan Hyperledger. Indy is een gedistribueerd grootboekplatform dat een reeks bibliotheken, tools en herbruikbare componenten biedt om te helpen bij het bouwen van een gedecentraliseerd, op identiteit gebaseerd systeem.

Alle identiteiten kunnen worden gebruikt op alle administratieve domeinen, organisaties en applicaties. Dat betekent dat u volledige zeggenschap heeft over uw identiteit en waar u deze gebruikt. Elke organisatie kan uw toegang weigeren, maar niet uw identiteit. Het blijft intact. Het stelt je ook in staat om je concurrenten, vrienden en zelfs tegenstanders te laten antwoorden op de gedeelde bron van de waarheid.

Met de Hyperledger Indy-architectuur krijgt u alle informatie over met wie u te maken heeft en hoe u elke vorm van informatie van de andere partij kunt verifiëren. Beide zijn een behoefte in ondernemingen van ondernemingsklasse.

 

Hoofdkenmerken van Hyperledger Indy Architecture

Zelf-soevereiniteit: in Indy kun je je identiteitsartefacten opslaan in het gedistribueerde grootboek. Alle artefacten kunnen cryptografische accumulatoren, bewijzen van bestaan, openbare sleutels en nog veel meer hebben. Niemand anders dan u kunt uw identiteit uit het grootboek verwijderen.

Privacy: het is duidelijk dat het systeem sterk moet worden beschermd. Daarom bewaart de Hyperledger Indy-architectuur het op een manier zodat niemand broodkruimels achterlaat.

Verifieerbare claims: voor het claimen van identiteit kan elke vorm van documentatie nodig zijn, zoals rijbewijzen, geboorteaktes, paspoorten, enzovoort. Als iemand er echter meer toegang toe krijgt, kunnen ze deze misbruiken. Daarom gebruikt het platform zero-knowledge proof om alleen de benodigde selectieve documentatie openbaar te maken.

 

Krachtige voordelen van Hyperledger Indy

De combinatie van de kenmerken van Hyperledger Indy-architectuur is behoorlijk krachtig genoeg. Maar met Indy kunt u meer gebruiksscenario’s van Hyperledger ontwikkelen.

Door elk systeem te hacken, kan de grote hoeveelheid gevoelige gegevens op het netwerk verdwijnen. Maar met Indy kunnen de bedrijven elke hacksituatie gemakkelijk aan. Het is omdat industrieën minder autoriteit hebben over de identiteiten, waardoor ze beschermd zijn tegen hacks.

Bovendien kan de identiteit een dynamisch punt bereiken waarop ze als een vrije marktplaats kunnen worden gebruikt. De Hyperledger Indy-architectuur beschikt over geavanceerde cryptografie, maar de API is vrij eenvoudig en eenvoudig. Het bevat slechts 50 C-oproepbare functies en idiomatische wrappers om populaire programmeertalen te ondersteunen.

 

4. Hyperledger Iroha

De Hyperledger Iroha is weer een van de prachtige Hyperledger-projecten. Dit is een blockchain-framework voor eenvoudige blockchain-integratie in enterprise-architecturen. Hyperledger Iroha kwam in het spel na Fabric en Sawtooth in 2016. Soramitsu ontwikkelde het project en stelde het samen met Hitachi, Colu en NTT Data voor aan Hyperledger.

Belangrijkste kenmerken van Hyperledger Iroha

 • Eenvoudig onderhoud en implementatie.
 • Tal van bibliotheken om te gebruiken voor ontwikkelaars.
 • Toegangscontrole is gebaseerd op rollen.
 • Het ontwerp is modulair opgebouwd.
 • Principe van scheiding tussen opdracht en vraag.
 • Identiteits- en activabeheer.

Hyperledger Iroha heeft een kwaliteitscontrolemodel waarin ze deze volgende punten zorgvuldig verbeteren –

 • Prestaties (gebruik van middelen en tijdgedrag)
 • Betrouwbaarheid (herstelbaarheid, fouttolerantie)
 • Bruikbaarheid (herkenbaarheid van geschiktheid, bescherming tegen gebruikersfouten, leerbaarheid)

 

Waar kunt u Hyperledger Iroha gebruiken?

Er is een lijst met Hyperledger-gebruiksscenario’s die Iroha gebruiken. Het bedrijf hoopt dat ontwikkelaars geïnspireerd raken door deze applicaties en meer uitvinden met Hyperledger Iroha. Bekijk de veelvoorkomende gebruiksscenario’s van Hyperledger Iroha –

 • Certificaten in gezondheidszorg en onderwijs

Hyperledger Iroha kan nuttig zijn bij het certificeren van instellingen zoals scholen, medische en technische instellingen en universiteiten. Met behulp van het toestemmingsmodel zal Hyperledger Iroha deze instellingen helpen om certificerende identiteiten op te bouwen en vervolgens de certificaten uit te reiken.

Elk van deze certificaten zal een verificatieproces doorlopen. Hogere autoriteiten zullen ze persoonlijk verifiëren.

 • Grensoverschrijdende overdrachten

Het Hyperledger Iroha-platform zal in staat zijn om een ​​snellere en efficiëntere output te leveren. Met deze ondernemingen kunnen activa met minder complexiteit worden beheerd. Het gebruik van slimme Hyperledger-contracten om de betaling uit te voeren, zou veel eenvoudiger zijn.

 • Financiële toepassingen

Een andere populaire use case voor Hyperledger Iroha zijn de financiële sectoren. Dit platform is geweldig voor controleprocessen. Omdat het toegang kan beperken op basis van de persoon. Ook hier kan iedereen zijn gewenste privacyniveau krijgen.

Bovendien kunt u transacties traceren, wat helpt om eventuele illegale activiteiten direct op te sporen. Ook kunnen slimme contracten van Hyperledger de financiële sector meer ten goede komen in Iroha.

 • Identiteitsbeheer

Hyperledger Iroha biedt intrinsieke ondersteuning voor het beheren van identiteit. Elke gebruiker op het systeem kan zijn eigen unieke account met persoonlijke informatie hebben om geautoriseerd te worden. Met deze functie is Hyperledger de perfecte oplossing voor KYC-toepassingen.

 • Bevoorradingsketen

Het beheren van de toeleveringsketen is vrij eenvoudig met Hyperledger Iroha. Grote ondernemingen kunnen dit platform gemakkelijk integreren met hun eigen platform en het zal hen elk detail over een item laten weten. Het zal dus helpen om de verblijfplaats van elk fabricageproces op te sporen.

 

5. Hyperledger zaagtand

De Hyperledger Sawtooth is een blockchain-pak voor het uitvoeren, inzetten en bouwen van gedistribueerde grootboeken. Gedistribueerde grootboeken bieden aan om digitale archieven te hebben zonder een centrale autoriteit. Door de complexe aard van het netwerk en de instellingen die wat meer centralisatie zoeken, wordt decentralisatie echter vaak onmogelijk.

Hyperledger Sawtooth wil de gedistribueerde systemen echter gedistribueerd houden en de slimme contractfunctie van Hyperledger veiliger maken voor bedrijven. Om te passen in de ondernemingsgerichte categorie is Hyperledger Sawtooth een modulair platform. Dit stelt de ondernemingen in staat om voor zichzelf te bellen; ze kunnen kiezen wat voor soort kenmerken ze in het grootboek willen optellen.

 

Top technische innovaties in Hyperledger Sawtooth

Sawtooth behandelt enkele van de nieuwe technologische innovaties van de blockchain. Laten we eens kijken wat ze zijn:

Dynamische consensus: Een gebruiker kan consensus veranderen in consortia op de draaiende blockchain. Het enige wat ze hoeven te doen is een transactie uitvoeren en de real-time pluggable consensus gebruiken.

Bewijs van verstreken tijd (PoET): Dit is een consensusalgoritme dat op een vergelijkbare manier werkt als Proof of Work, maar het heeft niet het grotere stroomverbruik.

Transactiefamilies: Dit is een slimme contract-abstractie. Hiermee kan de gebruiker een smart contract in elke taal schrijven. Ze krijgen de ultieme vrijheid om dat te doen.

Ethereum-contracten compatibiliteit: Als de ondernemingen dat willen, kunnen ze het Ethereum-contract gebruiken in plaats van de Hyperledger-slimme contracten. Het Ethereum-contract aansluiten is volledig compatibel met het grootboek. Ze kunnen het doen met behulp van de Burrows EVM.

Parallelle transactie-uitvoering: Hyperledger Sawtooth maakt parallelle transactieprocessen mogelijk. Dit versnelt de validatieprocessen.

Privétransacties: De clusters van dit platform kunnen worden gebruikt als een afzonderlijk toestemmingsknooppunt. Wat betekent dat? Welnu, het betekent dat u een aparte privéketen kunt creëren en meer vertrouwen kunt hebben in uw transacties.

 

Gebruik het voor ondernemingen

Ondernemingen hebben te maken met een groot aantal deelnemers en Hyperledger Sawtooth is volledig in staat om het toenemende aantal knooppunten aan te kunnen.

De PoET biedt ook meer beveiliging tegen elke slechte speler op het netwerk en laat niemand het framework saboteren.

Bovendien kunt u hiermee ook on-chain governance hebben om de consensus of eventuele regels die door het consortium worden gegeven op elk moment te upgraden. Het betekent dat het consortium de consensus kan wijzigen wanneer ze maar willen.

 

6. Hyperledger-raster

Grid biedt grootboekgebaseerde oplossingen voor supply chain management in sectoroverschrijdende scenario’s. Voornamelijk Hyperledger Grid is een op WebAssembly gebaseerd project. U krijgt veel datamodellen, bibliotheken en SDK om de ontwikkeling van klantinterfaces en slimme contracten voor de toeleveringsketen te verbeteren.

De toeleveringsketen is een van de populaire gebieden voor blockchain en ervoor zorgen dat steeds meer gebruiksscenario’s in deze sectie de algehele technologie ten goede komen. En een gedeeld platform kan dit allemaal tegelijk bereiken. Door het brancheoverschrijdend gebruiksvriendelijk te maken, wordt ook de algehele aard van het supply chain management gediversifieerd.

 

Is Hyperledger Grid voor platformonafhankelijke integraties?

Dit project zegt niets over het verbieden van het gebruik van andere platforms. Het zorgt echter voor een veilige oplossing die het gebruik op andere platforms ondersteunt. De bibliotheken die u hier krijgt, zouden op andere platforms moeten kunnen worden uitgevoerd. Hyperledger Grid wil de ontwikkeling van supply chain-oplossingen niet beperken door alleen hun platforms te gebruiken in plaats van andere.

 

Geen applicatie

Velen verwarren dit project met een toepassing voor toeleveringsketens. Maar helaas is het dat niet. Het is een verzameling frameworks, tools en bibliotheken die de ontwikkeling van andere applicaties zullen helpen. Het zorgt ervoor dat andere ontwikkelaars gemeenschappelijke gronden kunnen gebruiken om applicaties bouwen dat zal de barrière van platforms verlagen.

Op deze manier zouden gebruikers vaker tussen applicaties kunnen schakelen, wat de flexibiliteit vergroot.

 

Het verschil met Hyperledger Composer

Hyperledger-raster lijkt misschien een beetje op de componist, maar dat is het niet. Ze hebben vergelijkbare doelstellingen, maar het mechanisme dat ze gebruiken is heel anders. Het raster wil geen tool zijn om code te genereren. Het wil eerder een raamwerk zijn met handige tools die specifiek in de toeleveringsketen zouden worden gebruikt.

 

Kun je het vergelijken met Indy?

Beide platforms lossen specifieke domeingerelateerde problemen op. Typische grootboekkaders kunnen sommige specifieke problemen niet alleen oplossen, en deze twee lijken goed te werken voor die scenario’s. Deze problemen hebben echter een breder spectrum, dus beide platforms kunnen verschillende gebruiksscenario’s hebben.

 

Is net bruikbaar voor andere industrieën?

Hyperledger Grid is ontworpen om dichter bij de toeleveringsketen te staan ​​en alle voordelen op dit gebied te bieden. Ontwikkelaars kunnen de tol van dit platform echter gebruiken om het aan te passen en het ook geschikt te maken voor andere niches.

 

Hoofdstuk-7: Hyperledger-projecten: alle tools

Hyperledger promoot een breed scala aan blockchain-technologieën. Momenteel hebben ze zes gereedschappen onder hun tas. Laten we eens kijken wat ze zijn:

 • Hyperledger-remklauw
 • Hyperledger-cello
 • Hyperledger-componist
 • Hyperledger-verkenner
 • Hyperledger-quilt
 • Hyperledger-Ursa

Overzichtstabel van Hyperledger-tools

Titel Omschrijving Toestand
HYPERLEDGER REMKLAUW

 

Benchmarking-tool voor blockchain-platforms. Het analyseert de prestatieklasse van elk blockchain-platform op basis van vooraf gedefinieerde use-cases. Incubatie
HYPERLEDGER CELLO Module toolkit voor implementatie van Blockchain as a service. Het vermindert de inspanning voor het maken, beëindigen en beheren van blockchainservices. Incubatie
HYPERLEDGER COMPONIST

 

Hyperledger Composer biedt een ontwikkelingsframework en toolset voor het stroomlijnen van de implementatie van blockchain-applicaties. Incubatie
HYPERLEDGER EXPLORER

 

Webvriendelijke weergavetoegang voor het netwerk, zoals knooppunten, blokken, statistieken, transacties, slimme contacten en nog veel meer. Incubatie
HYPERLEDGER QUILT

 

Het is een zakelijke blockchain-tool die interoperabiliteit biedt tussen gedistribueerde grootboeksystemen met behulp van het Interledger-protocol. Incubatie
HYPERLEDGER URSA

 

Ursa werkt als een gedeelde cryptografische bibliotheek die al het cryptografische werk bijhoudt. Op deze manier kunnen bedrijven dubbel werk vermijden en hebben ze zekerheid. Incubatie

 

1. Hyperledger-schuifmaat

De Hyperledger Caliper is een benchmarking-tool voor blockchain-platforms. Het analyseert de prestatieklasse van elk blockchain-platform op basis van vooraf gedefinieerde use-cases.

 

Waarom heeft de Hyperledger-community Caliper gemaakt?

Blockchains-gebruikers zijn het meest bezorgd over de algehele prestaties van elk blockchain-platform voordat ze het gebruiken. Er zijn echter geen opties om te weten of een blockchain-oplossing in staat is om de gewenste output te leveren of niet.

Er zijn enkele rapporten over de blockchain-prestaties in verschillende scenario’s, maar dat geldt niet echt als een benchmarkingtool. Hyperledger Caliper hier zou je zeker helpen. Het is een benchmarking-tool die werkt als je hem een ​​vooraf gedefinieerde infrastructuur geeft.

Omdat veel blockchain-platforms hun eigen sterke punten hebben, heeft de Hyperledger-gemeenschap besloten om niet met een veel voorkomende vorm van benchmarks te gaan.

 

Redenen om geen gemeenschappelijke grond te hebben

Er zijn drie redenen waarom Hyperledger Caliper geen gemeenschappelijke benchmarkstandaarden heeft. Dit zijn –

 • Geen broncode: Hoewel er enkele prestatierapporten zijn over blockchain-projecten, bieden ze in de meeste gevallen geen broncode om het platform te evalueren. Het wordt dus onmogelijk om een ​​gemeenschappelijke benchmarkmethode toe te passen.
 • Gemeenschappelijke prestatie-indicator: Elk platform is anders en richt zich op specifieke kenmerken van de blockchain-oplossingen. Niemand kan deze frameworks dus direct vergelijken met andere frameworks die zich richten op verschillende elementen. Daarom heeft Hyperledger Caliper geen ideale standaard.
 • Gebruiksscenario’s: Elk framework heeft een behoorlijk aantal use-cases. Gebruikers zijn vooral nieuwsgierig naar de use-cases, en Hyperledger Caliper zou dat kunnen gebruiken om een ​​benchmark voor de gebruikers te bieden. Voor elk platform moet de use case echter worden gewijzigd, samen met de eisen van de gebruiker om goed te kunnen evalueren.

 

2. Hyperledger-cello

Dit is weer een van de Hyperledger-projecten in de wachtrij. Hyperledger Cello is een modulaire toolkit voor implementatie van Blockchain als een service. Het vermindert de inspanning voor het maken, beëindigen en beheren van blockchainservices.

Het primaire doel van deze toolkit is om een ​​creatieve charme te geven aan het blockchain-ecosysteem. Het belangrijkste is dat bedrijven nu gretiger zijn voor Blockchain als een service-oplossing. Maar ze zijn misschien niet enthousiast om de diensten van een andere BAAS te krijgen.

Maar als ze Cello gaan gebruiken, kunnen ze het blockchain-platform gebruiken zonder ver te hoeven nemen. Deze toolkit is ook zeer gunstig voor die leveranciers die BAAS aan ondernemingen willen leveren.

De Cello Hyperledger-gemeenschap biedt een geautomatiseerde en efficiënte multi-tenant ketenservice die verschillende infrastructuren biedt voor een specifieke implementatie.

Deze omvatten voornamelijk virtuele machines, bare metal en cloudplatforms (vergelijkbaar met Amazon Web Services). Ook biedt deze Hyperledger-community containerplatforms zoals Kubernetes en Docker Swarm. Al met al zal elk klein hulpmiddel de algehele efficiëntie van de BAAS een boost geven.

 

Dashboard voor cello

Met Hyperledger Cello krijgt u een dashboard. Hiermee kunt u –

 • Bekijk de status van uw blockchain-netwerk
 • Bekijk statistische gegevens zoals kettingcodeprestaties, blockchain-gebeurtenissen en systeemgebruik
 • Beheer het netwerk door ze te ontwikkelen, configureren en verwijderen
 • Zorg voor kettingcode door de bestaande te uploaden en nieuwe te implementeren

Momenteel is Hyperledger Fabric echter het enige blockchain-platform dat Cello ondersteunt. De Hyperledger-community wil het ook toegankelijker maken voor andere frameworks.

De architectuur is ook modulair, dus u kunt pluggable toolkits gebruiken. Hyperledger Cello werkt op JavaScript en Python.

 

3. Hyperledger Composer

Populaire Hyperledger-projecten de Hyperledger Composer biedt een ontwikkelingsframework en toolset voor het stroomlijnen van de implementatie van blockchain-applicaties. Hyperledger Composer zelf is geen raamwerk, maar als je het integreert met een bestaand raamwerk, kan het dat raamwerk veranderen in een ontwikkelingssysteem met behulp van zijn toolkits.

Een van de beste functies van Hyperledger Composer is de mogelijkheid om een ​​snellere en eenvoudigere manier te bieden om slimme contracten te maken. Dit lost veel op zakelijke problemen best gemakkelijk.

Met Hyperledger Composer kunt u een blockchain-oplossing in slechts enkele weken implementeren !! Dit is uitzonderlijk een snel project van de Hyperledger-gemeenschap.

Met Hyperledger Composer kunt u ook snel een zakelijk netwerk modelleren en vervolgens andere tools gebruiken om functies te integreren die u in het systeem wilt optellen. Het netwerk kan activa hebben – immaterieel of tastbaar. Het kunnen eigendommen, diensten of zelfs goederen zijn en er zullen transacties mee verband houden.

Maar met Hyperledger Composer kunt u bepalen hoe de activa zullen omgaan met transacties.

Doorgaans hebben blockchain-bedrijfsmodellen gedefinieerde deelnemers die communiceren met de activa. Met behulp van Hyperledger Composer kunt u een unieke identificatie hebben voor verschillende bedrijfsnetwerken.

Momenteel ondersteunt Hyperledger Composer alleen de Hyperledger Fabric-infrastructuur.

 

Kenmerken van Hyperledger Composer

 • Simplistisch ontwerpschema. U kunt alle codes in JavaScript schrijven, waardoor u minder problemen ondervindt. JavaScript is een van de populaire programmeertalen, dus u hoeft geen harde programmeertaal te leren.
 • Ontwikkel toepassingen die gereed zijn voor productie, gewoon vanuit uw webbrowser. Het is ook relatief sneller.
 • Hyperledger Composer gebruikt LoopBack om in uw systeem te integreren. Zo kun je direct verbinding maken met je blockchain-systeem.

 

4. Hyperledger-verkenner

Het is een van de Hyperledger-projecten voor webvriendelijke weergavetoegang voor het netwerk, zoals knooppunten, blokken, statistieken, transacties, slimme contacten en nog veel meer. Maar waarom zou u Hyperledger Explorer gebruiken? Nou, zou het niet handig zijn om het netwerk vanaf één plek te controleren?

Bovendien moeten ontwikkelaars die meer blockchain-toewijzingen of -oplossingen proberen te creëren, superioriteit hebben en de gezondheid van het netwerk zien voordat ze het uitrollen. En Hyperledger Explorer is daar gewoon perfect voor.

Hiermee kunt u de status van uw netwerk zien en een aanpassing aanbrengen als er een fout in de codering is. Ook willen bepaalde ondernemingen om veiligheidsredenen een onderhoudscommissie hebben. Ze kunnen deze tool ook gebruiken om te zoeken naar specifieke transacties van blokken.

Voordat u deze door de Hyperledger-gemeenschap voorgestelde toolkit gebruikt, moet u echter over de juiste autorisatie voor het platform beschikken. Of het nu open source of commercieel is, u kunt toegang verlenen op basis van de positie van de gebruiker op het platform.

 

Doel van Hyperledger Explorer –

 • De Hyperledger-gemeenschap wil een webgebaseerde blockchain-verkenner maken. En deze verkenner zou eenvoudig te installeren zijn.
 • Maak het toegankelijker voor andere blockchain-platforms.
 • Gebruik de nieuwste technologie en tools voor de implementatie, het onderhoud en de uitbreiding van blockchain-platforms.
 • Zorg voor een standaardpakket voor elke ontwikkelaar.

Hyperledger Explorer kan momenteel werken met het Hyperledger Fabric-framework. Integratie met andere netwerken is aan de gang.

 

5. Hyperledger-quilt

Het is een zakelijke blockchain-tool die interoperabiliteit biedt tussen gedistribueerde grootboeksystemen met behulp van het Interledger-protocol. Hyperledger Quilt implementeert ILP in de programmeertaal Java. Maar wat is ILP?

ILP is een open source-protocol. Hiermee kan een bedrijf een globale naamruimte creëren voor gebruikersaccounts en globale betalingen doen, meestal via grootboeken.

 

Waarom Hyperledger-quilt gebruiken?

Meestal is het grootboeksysteem behoorlijk losgekoppeld. U kunt geld of andere activa binnen een land verzenden, meestal als u en de ontvanger rekeningen hebben op vergelijkbare grootboeken of netwerken. Maar als het gaat om het verzenden van geld naar een persoon in een ander grootboek, is het te complex. Ook al zijn er verbindingen binnen netwerken, maar op de een of andere manier zijn ze extreem traag of duur.

Om de situatie het hoofd te bieden, introduceerde de Hyperledger-gemeenschap het inter-ledger-protocol dat de nieuwe gedistribueerde grootboektechnologie kan aannemen.

Het volgt een soortgelijk concept als internetprotocollen. Het IP-adres zorgt ervoor dat de informatie wordt verpakt en vervolgens wordt gerouteerd om deze via het kanaal af te leveren.

ILP verpakt het geld of activum op dezelfde manier, routeert het en levert het aan andere grootboeksystemen. Hyperledger-quilt is volledig in staat om bedrijven van Enterprise-kwaliteit aan te pakken; vooral geschikt voor financiële sectoren.

 

Wat biedt Quilt?

Door Hyperledger Quilt te gebruiken, krijgt u –

 • Set regels voor interoperabiliteit binnen grootboeksystemen. Het bevat meestal elementaire escrow-procedures.
 • De standaard voor adresformaat dat grootboekonafhankelijk zal zijn.
 • Kader voor het implementeren van protocollen.

 

6. Hyperledger Ursa

Ursa is de nieuwste Hyperledger-projecten die zich bij de groep voegen. Ursa werkt als een gedeelde cryptografische bibliotheek die al het cryptografische werk bijhoudt. Op deze manier kunnen bedrijven dubbel werk vermijden en hebben ze zekerheid. De structuur is modulair en ondersteunt ook andere Hyperledger-projecten.

Hyperledger Ursa is een relatief nieuwe toevoeging en het bestaat om u een veiligere set cryptografische bibliotheken te bieden die u in de gedistribueerde grootboeksystemen kunt gebruiken.

Bovendien zal het alle modulaire handtekeningen en systematische sleutelprimitieven volgen en behouden. Op deze manier zouden ontwikkelaars cryptografische schema’s kunnen wijzigen met behulp van eenvoudige cryptografie. Door het te gebruiken, kunt u ook nieuwere implementaties van cryptografie in handen krijgen.

De Hyperledger-gemeenschap wil Ursa in Rust schrijven. Het heeft echter andere interfaces met verschillende talen.

 

Waarom zou u Ursa gebruiken??

Naarmate de Hyperledger-gemeenschap volwassen werd, voelde elk project binnen het bedrijf behoefte aan geavanceerde cryptografie. Het individueel maken van cryptografie kost echter veel meer tijd. Maar als ze een gemeenschappelijke gedeelde bibliotheek hebben om samen aan de cryptografieën te werken, zou dat de ontwikkeling veel meer stroomlijnen.

Hyperledger Ursa heeft echter ook andere voordelen:

 • Geen duplicatie: Het implementeren van crypto kost veel tijd, om nog maar te zwijgen van het aantal complexiteiten dat het met zich meebrengt. Bovendien kan het ontwikkelen van crypto mogelijk ook duplicatiemogelijkheden hebben. Maar met Ursa kunnen ze het bijhouden en onnodige duplicaties voorkomen.
 • Hogere beveiliging: Als u ze allemaal in Ursa zou houden, zou het beveiligingsniveau zeker toenemen. Het afzonderlijk veilig houden van verschillende cryptografieën zou meer vergen dan ze veilig op één plek te bewaren.
 • Mening van een expert: Experts kunnen hun mening geven over nieuwe cryptografie in Hyperledger Ursa. Op deze manier zouden nieuwkomers de technologie efficiënter kunnen leren en perfectioneren.
 • Interoperabiliteit: Het gebruik van dezelfde cryptobibliotheek uit het grootboek zou interoperabiliteit garanderen. Het zou veel gemakkelijker te bereiken zijn.
 • Nieuwer project: Nieuwere projecten helemaal opnieuw maken zou eenvoudiger zijn als de ontwikkelaars vanaf het begin geperfectioneerde cryptografie in handen kunnen krijgen.

 

Hoofdstuk 8: Hyperledger BAAS-leveranciers

Hyperledger-ecosysteem en visie-infographic

 

 • Orakel

Een van de uitgebreide BAAS-leveranciers van Hyperledger blockchain is de Oracle. Oracle deelt een andere aanpak uit voor BAAS, alleen voor zakelijk gebruik. De leverancier laat u uw Hyperledger-blockchain implementeren en wijzigingen aanbrengen in bestaande grootboeken. Met Oracle zou u kunnen genieten van de volledige uitbreiding van Hyperledger-projecten en informatie kunnen delen met uw bedrijfslinks.

Momenteel is Hyperledger Fiber-implementatie het meest populaire schema van Oracle. En ze bieden elke functie van de Hyperledger-blockchain. Als u specifieke blockchain-implementaties wilt maken die bij uw bedrijf passen, kunt u dat vrij eenvoudig doen.

Bovendien, als Hyperledger updates of wijzigingen in de code aanbrengt, bent u de eerste die deze updates ontvangt. Het platform draait voornamelijk op een composable architectuurmodel. De kern van het platform biedt u verschillende lagen met interfaces om de insteekbare modules aan te passen.

 

Belangrijkste eigenschappen

 • Transparante oplossingen: Alle gebruikers in het netwerk zouden de consistente gegevens in het grootboek kunnen zien. De toegang kan echter worden geweigerd als ze niet over de juiste autorisatietoegang op het netwerk beschikken.
 • Onmiskenbare consensus: De consensus hangt voornamelijk af van de meerderheid van de gebruikers. Als ze besluiten dat een transactie geldig is, is deze ook geldig. Als ze besluiten dat het niet geldig is, wordt het geweigerd. Maar als het eenmaal is besloten, kan niemand het veranderen.
 • Onveranderlijk: Het werkt vergelijkbaar met de openbare blockchain, dus niemand kan transacties wijzigen nadat deze in het grootboek zijn opgenomen.
 • Versleuteld blok: Een juiste versleuteling van het grootboek zorgt voor ultieme veiligheid, aangezien niemand het kan ontcijferen.

 

 • IBM

IBM is een van de toonaangevende BAAS-leveranciers van Hyperledger. Samen met hen bedachten ze de meest geavanceerde blockchain-technologie: Hyperledger Fabric. IBM biedt ook het beste van de beste enterprise-ready oplossing tot uw beschikking.

 

Zijn er speciale functies??

Innovatie

IBM biedt een breed scala aan Hyperledger-applicaties voor uw ontwikkeling. U kunt gaan voor een online, lokale of gedeelde omgeving. Maar misschien moet u ontwikkelingstoolkits in handen krijgen. Nou, niets om je zorgen over te maken, alle tools van Hyperledger staan ​​tot je beschikking. Het enige dat u hoeft te doen, is modules aan te sluiten en creatief te worden.

 

Kracht

Wat veel bedrijven willen, is macht over het netwerk. Ondernemingen of andere organisaties hebben te maken met hun gevoelige persoonlijke documentatie. En als ze een netwerk aanbieden waar iedereen zijn gevoelige informatie kan inzien, kan het uit de hand lopen.

Dus ga ermee om, IBM zal u een paneel geven van waaruit u het grootboek van tijd tot tijd kunt controleren.

 

Operationeel

IBM biedt de hoogwaardige prestaties die u kunt halen uit Hyperledger-projecten. Het is dus geen probleem voor u om toegang te krijgen tot een naadloze omgeving met eindeloze keuzemogelijkheden. IBM staat voor je klaar.

 

 • AWS

Amazon Web Services of AWS is een prachtige toevoeging aan de Hyperledger BAAS-leverancierslijst. Wil je deze blockchain op een eenvoudige manier integreren met je bedrijf, dan moet je zeker eens kijken naar AWS.

Het bouwen van uw eigen schaalbare oplossingen is eenvoudig. Elk netwerk wordt volledig beheerd door Amazon. Dus als u alleen de sjabloon krijgt, wordt het werk van uw kant uit handen genomen. Laat het AWS-team voor de rest zorgen.

Bovendien zijn de oplossingen hier economisch en van hoge kwaliteit.

 

Wat is het voordeel?

 • Implementatietijd

Het implementeren van uw Hyperledger-blockchain-netwerk zou slechts een minuut of zo duren. Voorlopig biedt AWS alleen Fabric-implementaties.

 • Optie om te kiezen

U kunt de container kiezen om uw AWS-sjabloon uit te voeren. U kunt kiezen tussen EC2-instanties voor het uitvoeren van Docker- of Amazon Elastic Container Service (ECS) -clusters.

 •  Gereedschap

De sjabloon die AWS zal bieden, wordt geleverd met de benodigde tool om de netwerkstructuur te implementeren of te beheren. Deze zijn veelal geschikt voor situaties waarin een bedrijf blockchain wil integreren als intern netwerk.

 • Geen verborgen kosten

Het belangrijkste is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele extra verborgen kosten. In AWS betaalt u alleen voor de services. Nadat u de sjabloon heeft ontvangen, hoeft u geen rekening te houden met verborgen kosten.

 

 • Microsoft Azure

In samenwerking met Hyperledger biedt Microsoft nu ook BAAS-services. Bovendien kunt u het met Microsoft Azure binnen een dag aan de slag!

Maar het meest opwindende van deze leverancier is dat het slechts een paar klikken kost om het in te stellen. Er is echter een addertje onder het gras. De Workbench van Azure is voornamelijk bedoeld voor ontwikkelingsdoeleinden, dus het zal geen zin hebben om het alleen als een grootboeksysteem te gebruiken.

Azure liep niet achter op andere leveranciers op het gebied van ontwikkeltools. Ze bieden veel ontwikkeltools om de implementatie te starten.

 

Lijst met functies

 • Geproduceerde goederen worden gevolgd met sms- en spraakinterfaces.
 • Internet of Things-integratie wordt geleverd met de oplossingen. Het opsporen van producten of zendingen met behulp van het IoT is dus vrij eenvoudig.
 • Het managen van kernprocessen verloopt via een ERP-systeem. Deze systemen zijn volledig in staat om te communiceren met gebruikers.
 • De implementatie van een blockchain-oplossing is vrij snel en het verhoogt de efficiëntie.
 • De kosten voor implementatie op bedrijfsniveau zijn relatief goedkoper. Bovendien biedt het ook aan om het oude netwerksysteem te veranderen met blockchain.

 

 • Alibaba Cloud

De Alibaba Cloud is een andere BAAS-leverancier van Hyperledger. Het platform is het populairst voor het aanbieden van een enterprise-grade oplossing aan bedrijven. Als u dit gebruikt, kunt u ook zonder gedoe genieten van de voordelen van Hyperledger.

Zelfs als u geen tijd heeft om het te implementeren, zorgt Alibaba Cloud ervoor dat het voor u wordt gedaan.

 

Voordelen van Alibaba Cloud

 • Biedt beveiligingsstrategieën om beveiliging op militair niveau te bieden en heeft isolatie met meerdere tenants.
 • Wordt geleverd met een betrouwbare gegevensopslag. Schaalbaarheid is dus geen probleem en u krijgt zelfs in moeilijke tijden naadloze prestaties.
 • Eenvoudig en gemakkelijk Biedt administratieve functies die helpen om het project binnen een paar klikken te creëren.
 • Open ecosysteem Wordt geleverd met een open ecosysteem. Het zou dus een groot aantal applicaties en gegevens ondersteunen.

 

Hoe zit het met andere functies?

 • Alibaba Cloud werkt samen met de Hyperledger-community en biedt op deze manier de meest geavanceerde technologieën.
 • Met de snelle modus kunt u de blockchain met slechts één klik implementeren.
 • Creëer consortia en tel uw deelnemers op, krijg hulp bij het beheren vanuit Alibaba Cloud.
 • Bekijk de prestaties van uw platform en beheer de activiteit van andere gebruikers.
 • CA-certificeringen voor overheidsbeveiliging.
 • Biedt Chaincode slimme contracten en laat u het contract met meerdere partijen tegelijk maken.

 

 • Huawei

Huawei is de nieuwkomer op dit gebied. Het is echter vanaf nu de enige BAAS-leverancier voor Hyperledger in Azië. Maar de services zijn niet alleen beperkt tot Azië. Bedrijven in de buurt zijn vrij om een ​​oplossing op het platform te zien.

 

Heeft het voordelen?

 • Iedereen kan gebruiken: Huawei richt zich uitsluitend op Hyperledger-bedrijfsoplossingen. Het maakt gebruik van Fabric 1.1 om het platform te ontwikkelen en duurt slechts een paar minuten om te implementeren.
 • Flexibel: Huawei biedt als BAAS de meest uiteenlopende reeks consensusprotocollen op de markt. Dit is de reden waarom het bereiken van 5000 transacties per seconde een gemakkelijke taak is. Bovendien krijgt u ook een flexibel schakelprotocol, dynamische koppeling en resourcebeheer.
 • Kostenefficient: Het is vrij kosteneffectief om een ​​project met Huawei te implementeren. Het enige dat u hoeft te doen, is betalen voor de middelen die u nodig heeft. De totale kosten voor verschillende functies zijn ook goedkoper dan bij andere populaire leveranciers.
 • Bescherming en beveiliging: Het wordt geleverd met een paneel om al uw knooppunten en toegangsrechten te beheren. Bovendien is de cyberbeveiliging ter plaatse en zal er geen enkele aanval plaatsvinden.
 • Authenticatie: Bedrijven hebben authenticatieprotocollen nodig, en ze moeten volledig bewijs zijn. Als iemand op de een of andere manier een maas in de wet krijgt, kunnen ze het leger uitbuiten en gevoelige informatie compromitteren. Om hiermee om te gaan, biedt Huawei een ander soort authenticatieproces aan waardoor het onveranderlijk wordt.

 

 • Accenture

Het bedrijf Accenture is een van de enterprise-grade blockchain-enthousiastelingen. Accenture was vanaf het begin geïnteresseerd in blockchain en werkte samen met veel blockchain-platforms.

Een van hen is Hyperledger en Accenture is een van de BAAS-leveranciers. Met Accenture krijgt u ook een adviesoplossing en typische Hyperledger-services.

 

Wat bieden ze?

 • Creatieve strategieën: Dus je wilt blockchain inzetten, maar weet niet hoe je moet beginnen. Met het diverse team van experts analyseert Accenture uw bedrijf en geeft vervolgens aan hoe u uw adoptie kunt starten.
 • Applicatiegericht platform: Uw bedrijf komt uit een selectieve niche, dus u moet uw blockchain-ruimte vergelijkbaar maken met die niche. Maar welke oplossingen zou u kunnen bieden? Accenture helpt u daar achter te komen.
 • Ontwikkelingsomgevingen: De oplossing ontwikkelen is eenvoudig met Accenture. Ze bieden prestaties boven alles.
 • Speciaal ontwerp: Ze kunnen de Hyperledger-oplossing ontwerpen die u wilt. U hoeft alleen maar uw vereisten aan hen op te sommen.

Bekijk onze Ultimate Blockchain Business Strategy Guide en ga aan de slag!

 • Samsung SDS

De oplossing die Samsung SDS biedt, is een beetje anders dan bij andere leveranciers. Ze bieden blockchain-oplossingsoptimalisatie alleen voor Hyperledger Fabric. Hun Nexledger-platform is meer dan genoeg om aan al uw Hyperledger-behoeften te voldoen.

Met hun platform kunt u enterprise-grade oplossingen krijgen met meer verbeterde functies. Dat betekent dat u een aangepaste Hyperledger Fabric-oplossing krijgt waarin ze hun eigen Nexledger Accelerator zouden integreren om het transactieproces te versnellen. Maar denk niet dat ze de andere kenmerken van het project hebben weggelaten.

Met Samsung SDS kun je van al deze dingen genieten, maar het gaat sneller.

 

Kenmerken van Samsung SDS

 • Hoge performantie: Door de integratie van de accelerator krijgt u hoogwaardige oplossingen op basis van Fabric.
 • Bewaken en beheren: Bekijk uw blockchains-activiteit en maak nieuwe blokken vanuit een beheersysteem.
 • Slimme contracten: Integratie van krachtige slimme contractfuncties zou uw transacties meer stroomlijnen.
 • Transacties met een hoog volume: de accelerator verhoogt de transactieratio’s van Fabric blockchain. Dus in plaats van het oude transactietarief te krijgen, kunt u te allen tijde hoge volumes verwerken.

 

Hoofdstuk 9: Real-world bedrijven die Hyperledger-projecten gebruiken

Vanaf vandaag zijn er slechts drie Hyperledger-projecten actief: Fabric, Iroha en Sawtooth. Omdat ze gratis te gebruiken zijn, gebruiken veel bedrijven deze projecten om goede use-cases te bedenken voor hun specifieke niches. Ik zal het hebben over welke echte bedrijven de Hyperledger-blockchain gebruiken. Dus laten we beginnen!

 

 • CLS

CLS gebruikt Hyperledger Fabric om zijn nieuwe blockchain-gebaseerde betalingsverrekeningsoplossing genaamd “CLSNet” aan te drijven. Dit platform helpt de efficiëntie van operationele processen te verbeteren, zoals realtime bewustzijn van elke valuta, het optimaliseren van intraday-liquiditeit, het verminderen van risico’s en nog veel meer. Dit bedrijf is een van de grootste aanbieders van risicobeperking en afwikkeling in de wereldwijde deviezen.

CLS wil deze netting-oplossing vooral integreren in de FX-markt die onder meer bedrijven, hedgefondsen, vermogensbeheerders, broker-dealers, broker en banken omvat. Gebruikers kunnen FX-instructies indienen bij CLSNet voor swaps, niet-leverbare forwards, forwards, next / tom day, spot en same-day trades voor meer dan 140 valuta’s.

Elke gebruiker die de oplossing gebruikt, krijgt operationele risicobeperking, efficiëntie, systeemverwerking en verbeterde liquiditeit.

 

 • Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)

FDA gebruikt Hyperledger Fabric om medische gegevens te beveiligen. Het zou patiënten een betere manier geven om met hun eigen informatie om te gaan en tot ontdekkingen te leiden. Deze gezondheidsinformatie kan betrekking hebben op genomische gegevens, elektronische medische dossiers (EMR), klinische onderzoeken, enz. Het is een schaalbare en efficiënte manier om alle gezondheidsgerelateerde gegevens in één grootboek bij te houden.

Tegenwoordig hebben patiënten niet genoeg toegang tot hun eigen gezondheidsinformatie, zodat ze deze informatie kunnen delen met relevante onderzoekers. Maar met de oplossing kunnen ze hun gegevens delen in een veilige omgeving en kunnen ze bijdragen aan medische ontdekkingen. Het geeft de zorgverleners of onderzoekers dus eindelijk 360 ° toegang tot de informatie van de patiënt.

 

 • Sichuan Hejia Co.Ltd.

Hejia werkt samen met een farmaceutische detailhandelaar, een bank en een ziekenhuis aan het Yijian Blockchain-technologie-applicatiesysteem. Het systeem is gebaseerd op Hyperledger Fabric. Het belangrijkste doel is om de financiële uitdagingen voor farmaceutische producten uit de weg te ruimen. Hejia wil het applicatiesysteem uitbreiden met meer banken, ziekenhuizen en retailers, waardoor een ecosysteem ontstaat.

Het applicatiesysteem zou worden opgenomen in het beheer van de toeleveringsketen van het farmaceutische bedrijf en zou de medicijnen volgen om de transparantie te bevorderen. Het zorgt ook voor alle financiële transacties met de bank die het kanaal gebruiken. Al met al zou het systeem de omzet verminderen die nodig is voor elke verzending van medicijnen.

 

 • London Stock Exchange Group

De London Stock Exchange Group gebruikt de Hyperledger Fabric-applicatie in de financiële niche om een ​​commercieel zakelijk netwerk te creëren. Ze zijn echter van plan het netwerk te gebruiken om interoperabiliteit met hun bestaande systemen tot stand te brengen en zo hun efficiëntie te vergroten.

Het project moet vertrouwelijk en gescheiden zijn, aangezien deze twee essentiële componenten zijn van alle financiële diensten.

Hyperledger Fabric kan hier de back-up verzorgen. Het kan het project in staat stellen om gevoelige informatie te delen op het geautoriseerde netwerk. Het project zal ook het hoogste niveau van cryptografie gebruiken om het platform te beveiligen.

Andere financiële organisaties kunnen via dit platform interoperabiliteit bereiken met de London Stock Exchange-groep.

 

 • TenneT

De vraag naar elektriciteit neemt met de dag toe en het aanbod ervan wordt volatieler. In de nabije toekomst kunnen er momenten zijn waarop het aanbod van elektriciteit niet aan de vraag kan voldoen.

En deze onbalans zal leiden tot stroomuitval en een negatieve invloed hebben op een technologisch onderbouwde samenleving. Om hiermee om te gaan, bedenkt TenneT een oplossing. TenneT gebruikt hierbij gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric om een ​​grootboek te vormen dat vraag en aanbod opspoort.

Om het tekort aan vraag op te vangen, zal TenneT bovendien huishoudelijke batterijen of opgeslagen elektriciteit gebruiken om het net van stroom te voorzien.

Momenteel proeft het bedrijf het project nog steeds. Om een ​​continue elektriciteitsstroom te behouden, registreert deze Hyperledger Fabric-applicatie de beschikbaarheid van gebruikers die bereid zijn om hun elektrische auto-accu te lenen om het net van stroom te voorzien. De applicatie zal noteren welke beschikbaar zijn voor gebruik en vervolgens die bron gebruiken om de stroomuitval te beheren.

Bovendien belooft TenneT om de beschikbaarheid van elektrische auto’s niet te veel te gebruiken of in gevaar te brengen, of overlast voor de klanten te veroorzaken..

 

 • SAP

Softwaregigant SAP lanceerde een cloudplatform als middel om de blockchain-applicaties te helpen ontwikkelen. SAP maakt gebruik van Hyperledger fabric use cases in dit platform en wil een oplossing bieden voor ondernemingen.

Het heeft ook bijgedragen aan de eerste implementatie van het Hyperledger-fabricproject. SAP werkte vanaf nu samen met meer dan 65 bedrijven voor het nemen van blockchain-samenwerkingsinspanningen in verschillende toepassingen, zoals productie, toeleveringsketen, transport, farmaceutica en voedsel.

Met deze Hyperledger fabric-applicatie kun je je blockchain inzetten in een cloudomgeving. Ook het ontwikkelen, testen en maken van prototypes van slimme contracten of andere applicaties kan op het netwerk worden gedaan.

U kunt reeds bestaande oplossingen uitbreiden en consortia of private blockchain-systemen creëren. SAP wil zich niet alleen richten op de technologie zelf. Maar ze willen ook andere niches verkennen, zoals bedrijfswaarden, use-cases, kostenberekening en nog veel meer. Bovendien belooft de Hyperledger Fabric-applicatie vanaf het begin integriteit en datakwaliteit.

 

 • ANZ, Westpac en Scentre Group

Een andere populaire gebruikssituatie van Hyperledger-weefsel is de digitalisering van bankgarantieprocessen voor het leasen van commercieel onroerend goed. De samenwerking van ANZ, Westpac en Scentre Group maakt het mogelijk. Ze gebruiken Hyperledger Fabric van IBM om het systeem van stroom te voorzien.

De oplossing is om DLT te gebruiken om de behoefte aan papieren garanties te elimineren. Op deze manier wordt alle documentatie gedigitaliseerd en wordt de kans op knoeien en frauduleuze activiteiten verkleind. Gewoonlijk hebben banken te maken met veel hindernissen als het gaat om het leasen van commercieel onroerend goed, omdat er veel duplicatie en temperament zijn. Maar de Hyperledger Fabric-applicatie hier zou de slechte partij voorgoed kwijtraken.

Bovendien zal de oplossing ook de status van de garanties volgen en rapporteren door middel van meerdere wijzigingen. Dit stelt banken in staat de zaken onder controle te houden. De groep staat te popelen om deze oplossing met andere industrieën te delen en een groter pilootproject te vormen.

 

 • UBS

Met behulp van Hyperledger Fabric-use-cases maakt UBS samen met andere bedrijven zoals Commerzbank, Bank of Montreal (BMO), Erste Group en CaixaBank een nieuw wereldwijd handelsplatform Batavia. UBS krijgt momenteel technologische begeleiding van IBM.

Elke organisatie, groot of klein, heeft toegang tot deze Hyperledger Fabric-applicatie Batavia en kan in elke handelsmodus gebruikmaken van de handelsfinancieringssector. Bovendien maakt het niet uit of u handelt in lucht, land of zee.

Momenteel ontwikkelen de vijf banken het samen en neemt UBS het voortouw. Handelsfinancieringssectoren kampen met veel problemen en het gebruik van Hyperledger Fabric-use-cases in deze niche kan mogelijk het productiviteitsniveau verhogen.

Bovendien ondersteunt de Hyperledger Fabric-applicatie Batavia een transparante, efficiënte en kosteneffectieve manier om de handel te maken. Het wereldwijde handelsplatform zou deze organisaties dus kunnen helpen om grensoverschrijdende handel en meerpartijenhandel toegankelijker te maken.

 

 • Verander de gezondheidszorg

Gebruiksscenario’s van Hyperledger Fabric bestaan ​​al geruime tijd. En dit keer neemt Change Healthcare het voortouw met de nieuwe Hyperledger Fabric-applicatie, het Intelligent Healthcare Network ™.

Dit netwerk is nu beschikbaar voor gebruik en mensen kunnen hun claims transparant beheren. Intelligent Healthcare Network is de allereerste enterprise-grade blockchain-oplossing in de gezondheidszorg.

Door het platform te gebruiken, kan de zorgorganisatie de status van de ingediende claims en overmakingen gedurende de volledige claimcyclus volgen. Om het efficiënter te maken en over te dragen, zal de Hyperledger Fabric-applicatie ook het vertrouwen tussen de gebruikers controleren, traceren en ontwikkelen.

Het is een patiëntgerichte zorgoplossing die gaandeweg meer innovaties kan streamen.

De Hyperledger Fabric-applicatie kan ook een administratieve, klinische en financiële transactie van duizenden andere zorginstellingen verwerken. Uiteindelijk verandert Change Healthcare dus letterlijk de manier waarop de zorgsector werkt.

 

 • Nationale Bank van Cambodja

Een ander goed voorbeeld van het Hyperledger Iroha-framework is de Nationale Bank van Cambodja. Ze zetten Bakong in – een banksysteem dat draait op Hyperledger Iroha. De Nationale Bank van Cambodja heeft dit systeem ingezet om financiële systeemondersteuning te bieden voor vermogensbeheer binnen de banken van Cambodja.

Ze werken momenteel samen met Soramitsu om het blockchain-platform uit te testen voor de lancering. Als het project slaagt, zou het de mogelijkheid van de centrale bank kunnen vergroten om interbancaire transacties en leningen te controleren en te vergemakkelijken.

Bovendien willen ze de kosten voor interbancaire kredietverlening verlagen; ze ondersteunen nu echter geen cryptocurrencies. Als u het platform gebruikt, kunt u genieten van betaalbare, veilige, efficiënte en soepele transactieprocessen als u in Cambodja woont.

Bovendien richten ze zich in dit stadium vooral op de operationele functionaliteiten die passen bij het beleid van de bank. Het ondersteunt ook het gebruik van lokale valuta.

 

 • Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc..

Een in Japan gevestigde wereldwijde ongevallen- en eigendomsverzekeringsgroep Sompo Japan Nipponkoa Holdings Inc. gebruikt Hyperledger Iroha om derivatencontracten te doorstaan. Het gebruik van blockchain is een verzekeringsorganisatie die tegenwoordig enorm populair is en Sompo is de laatste die zich bij de competitie heeft aangesloten.

Volgens de verzekeringsmaatschappij hebben ze onlangs het ware potentieel van blockchain geïdentificeerd dat ze kunnen gebruiken voor het al dan niet catastroferen van risico-overdrachtsprocessen. Ze lopen voorlopig achter het product aan. Japan wordt blootgesteld aan veel natuurrampen zoals vulkaanuitbarstingen, tyfonen en aardbevingen. Daarom neemt de vraag naar klimaatderivaten toe.

Sompo wil zijn klanten handige afgeleide diensten bieden, samen met een hogere efficiënte output. Als ze blockchain gebruiken om deze afgeleiden uit te geven, dan kunnen ze een geautomatiseerd product aanbieden waarbij de parameter weersituaties in de vergelijking zal opnemen.

En het gebruik van Hyperledger Iroha is volkomen logisch, omdat het de functies kan bieden die Sompo nodig heeft.

 

 • Soramitsu

Soramitsu maakt gebruik van Hyperledger Iroha om financiële instellingen en bedrijven te helpen bij het beheer van al hun digitale activa. Hoewel Soramitsu de oorspronkelijke ontwikkelaar is van het project Iroha en ze enorm hebben bijgedragen aan de Hyperledger-gemeenschap. Ze schreven het project ook in C ++, zodat ontwikkelaars het kunnen gebruiken om een ​​betrouwbare en goed presterende oplossing te ontwikkelen.

Bovendien werkt Soramitsu nu aan andere oplossingen met Hyperledger Iroha; meestal zijn dit mobiele applicaties voor contracten, identiteit of digitale assets.

Een van de projecten waar ze aan werken is Sora. Het is een identiteitstoepassing die de kern vormt van uw privacy- en identiteitsbeheerplatform. U kunt uw identiteit beheren met behulp van dit platform en indien nodig informatie delen via een privékanaal.

De universiteit van Aizu gebruikt hun project ook om een ​​lokale valuta te creëren waarin de studenten direct kunnen betalen voor universitaire voorzieningen met behulp van de mobiele app. Ze testten de app in eerste instantie binnen de universiteitscafetaria en winkels.

 

 • T-Mobile

Hyperledger Sawtooth wordt langzaamaan populair bij veel bedrijven, voornamelijk vanwege het feit dat het een hoop functies biedt. Onder de bedrijven gebruikt T-Mobile dit platform ook om een ​​identiteits- en toegangsbeheeroplossing te creëren met de naam Sawtooth Hyper Directory.

Het draait voornamelijk op Proof-of-Concept en Intel bouwt het model voor hen. Hyper Directory behandelt problemen die verband houden met identiteitsbeheer. De gebruikersinterface biedt een eenvoudig te gebruiken webgebaseerde toegang tot het platform.

T-Mobile zal ook een slimme contractfunctie in het project hebben om auditoplossingen aan te bieden. Bovendien maken ze het open source. Met behulp van deze directory kunt u uw identiteit bewaken en gemakkelijk beheren. De oplossing is dus toegankelijk voor klanten en voor hun bedrijven.

 

 • Effectenbeurs van Tel Aviv

TASE werkt samen met Fintech-hub TheFloor en Accenture aan een uitleenplatform voor blockchain. Op dit moment heeft Israël geen centraal punt voor het uitlenen van aandelen, en het kredietverleningsproces vindt doorgaans plaats binnen de interbancaire sector.

Bovendien wil dit uitleenplatform toegang geven aan veel grotere gebruikers, samen met snellere output. Het kan ook eventuele kortetermijnleningen ondersteunen.

Ze zijn echter meestal gericht op langetermijnleningen van aandelen in plaats van short selling, aangezien dit een volatiele markt creëert.

Tel Aviv Stock Exchange gebruikt Hyperledger Sawtooth om het platform van stroom te voorzien. Intel is de oorspronkelijke ontwikkelaar van dit platform. Hyperledger Sawtooth kan functies beloven zoals slimme contracten, peer-to-peer-transacties en een verhoogd beveiligingsniveau, waardoor het platform onveranderlijk wordt.

Bovendien houden de voordelen daar niet op. Door het op een uitleenplatform te gebruiken, kunnen de kosten van de ontwikkeling worden verlaagd. Het zou ook de markt kunnen stabiliseren en het voor mensen geschikter maken om aandelen te kopen.

 

 • Nationale bank van India

Een andere toepassing van Hyperledger Sawtooth is de BankChain – een consortium van Indiase banken. Hier is de State Bank of India de oprichter van BankChain. Door samen te werken met Primechain-technologieën proberen ze het consortium van banken te laten groeien. Momenteel hebben ze meer dan 27 leden uit India en het Midden-Oosten.

Momenteel willen ze Hyperledger Sawtooth gebruiken om een ​​superieure Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering and Counter-Terrorism Financing (AML / CFT) te implementeren. Het raamwerk Sawtooth is volledig in staat om deze vereisten vrij gemakkelijk aan te kunnen.

SBI wil vooral meer efficiëntie toevoegen in de financiële sectoren om te voorkomen dat transacties en vertrouwelijkheid van gegevens in gevaar komen.

Ze willen ook dat Intel de technisch adviseur is om het maken van het project te stroomlijnen. Bovendien zouden andere banken, door gebruik te maken van het BankChain-platform, kunnen genieten van lagere kosten voor infrastructuurontwikkeling, samen met hoorbaarheid.

 

Hoofdstuk 10: Wat is de langetermijnvisie van Hyperledger?

Brede integratie 

Hyperledger-blockchain voorziet een veelvoorkomend probleem waarmee iedereen in de toekomst te maken zou krijgen. Mensen zouden hun gegevens via gedistribueerde platforms willen delen; Er is echter geen enkel vertrouwenspunt tussen alle gebruikers.

Nou, de oplossing zou zijn, gedistribueerde grootboektechnologie. Hyperledger blockchain wil een gemeenschap opzetten waar DLT’s en blockchains vaker voorkomen dan een exotische technologie te zijn.

Een brede integratie zou echter niet eenvoudig zijn. In de meeste gevallen, als het blockchain-platform meer beveiliging en privacy biedt, worden de prestaties op de een of andere manier verslechterd. Dit betekent dat we verschillende soorten blockchain moeten hebben waar elk systeem met elkaar kan communiceren. Op deze manier kan blockchain een ecosysteem zijn waar mensen alle use-cases kunnen hebben.

Hyperledger blockchain wil hun frameworks interoperabel en modulair houden om met deze problemen om te gaan.

 

Verwisselbare modules

Hyperledger blockchain probeert in de toekomst veel modules te ontwikkelen. Ze willen elk terrein bestrijken zodat ontwikkelaars ze samen kunnen combineren om een ​​werkplatform te maken. Bovendien zouden deze platforms veilig, samenhangend en zeer functioneel zijn.

Deze modules zouden ook kunnen communiceren met andere modules op hetzelfde platform of andere platforms. Maar het primaire doel is om het geschikt te maken voor niet-experts die een blockchain kunnen bouwen, zelfs als hij niet weet hoe hij moet coderen.

 

Samenwerking met concurrentie

Hyperledger blockchain wil partnerschappen meer promoten. Je zou blij zijn te weten dat ze het ecosysteem niet alleen willen domineren. Ze willen ook samenkomen met andere blockchain-platforms en de community laten groeien.

Het bevorderen van samenwerking zou ook in deze niche zorgen voor meer groei. Omdat bedrijven de concurrentie zouden stoppen en zouden samenwerken, kunnen ze veel sneller met meer oplossingen komen.

 

Verzameling van tools

Sommigen van jullie denken misschien dat de Hyperledger-blockchain een enkele softwarestack aan het worden is. Maar het vertrouwen is dat ze gewoon een verzameling tools en frameworks willen bouwen die gemakkelijk te gebruiken zijn. U krijgt dus volledige toegang om die frameworks te gebruiken en tools om uw eigen platform te maken.

Ze zullen uw gebruik dus niet beperken of u niet vertellen om te stoppen met het gebruik van andere blockchain-grootboeken. Bovendien is het de bedoeling om zoveel mogelijk ontwikkelaars in hun gemeenschap te hebben. Dit zorgt voor de algehele groei van bedrijven en ondernemingen.

 

Hoofdstuk 11: laatste woorden

We leven allemaal in een tijd waarin technologische verschuivingen nogal exponentieel zijn. Alles is nu verbonden en mensen eisen dat ze altijd verbonden zijn. Zowel in uw privéleven als in uw zakenleven heeft u wellicht gemerkt dat u meer communicatie, digitale inhoud en data nodig heeft.

Maar al deze hebben een privé, veilige en betrouwbare omgeving nodig. Hyperledger probeert u dit allemaal op een gemakkelijke manier te bieden. Blockchain en DLT’s zijn oplossingen voor toekomstige behoeften. En Hyperledger brengt creativiteit en gebruiksgemak in die context.

Omdat het open source is, kunt u hun reeds ontwikkelde projecten volledig gebruiken. Hopelijk zien we steeds meer van hun prachtige projecten en zien we hoe het blockchain-ecosysteem zijn glorie bereikt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me