Kraken Review: is het veilig? Wat je moet weten

Nu de wereldwijde interesse in Bitcoin naar een hoger niveau gaat, kan het vinden van een cryptocurrency-handelsbeurs met zoveel opties moeilijk zijn.

Een van de grootste beurzen die in populariteit is gestegen vanwege zijn betrouwbaarheid, concurrerende tarieven en beveiliging, is Kraken.

Bezoek Kraken

Hoewel we ernaar streven u in deze Kraken-recensie te voorzien van nauwkeurige en de nieuwste informatie, raden we u ten zeerste aan om de website te bezoeken om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen die daarna kunnen optreden..

Belangrijkste kenmerken:

 • Veilig en gereguleerd platform
 • Koop, verhandel en verkoop meer dan 54 verschillende cryptocurrencies
 • Hoge liquiditeit en lage handelskosten
 • Handel in crypto en Forex zoals EUR / USD
 • Verdien passieve beloningen door munten uit te zetten
 • Amerikaanse investeerders zijn toegestaan

algemeen

4.6 / 5 Bezoek Kraken

Makkelijk te gebruiken

Gebruikersomgeving

Vergoedingen

Veiligheid

Alvorens in deze recensie te duiken, is het dat wel ten zeerste aanbevolen om een ​​hardware wallet te gebruiken, zoals de Ledger Nano X bij het kopen van cryptocurrencies. Het eigendom van crypto blijft in het bezit en de controle van de belegger, niet de beurs. Lees onze gids over de beste Bitcoin-portefeuilles voor meer informatie.

Wat is Kraken?

Kraken is dat een digitale activa-uitwisseling verbindt gewillige kopers en verkopers van cryptocurrency op een eenvoudig en intuïtief handelsplatform. Het bedrijf is gevestigd in San Francisco nadat het in 2011 werd opgericht door Jesse Powell en officieel gelanceerd in 2013.

De beurs biedt zijn producten en diensten aan aan particulieren over de hele wereld met ondersteuning voor verschillende landen en fiat-valuta’s die kunnen worden omgewisseld in digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum..

kraken website


Sinds de introductie op de markt is Kraken een toonaangevende beurs geworden met een hoge reputatie op het gebied van gebruiksgemak, veiligheid en concurrerende prijzen. Het platform is geschikt voor ervaren crypto-investeerders om snelle fiat-stortingen en opnames te doen, visualiseer de prestaties van uw portfolio en volg alle digitale activa op één locatie.

Kraken vergeleken

Geavanceerde beveiligingsmaatregelen, een intuïtieve gebruikersinterface, de mogelijkheid om met hefboomwerking in cryptovaluta te handelen en een mobiele handelsapp zijn belangrijke kenmerken van Kraken. Deze vergelijkingstabel bevat alternatieve crypto-handelsbeurzen zoals Kraken.

Belangrijkste kenmerken & Diensten

Ontworpen voor iedereen

Een van de beste functies van Kraken is de simplistische website en mobiele app die er is geweest ontworpen voor nieuwe en geavanceerde Bitcoin- en cryptocurrency-investeerders. Het proces om u aan te melden, een account te verifiëren, geld te storten en cryptocurrencies te kopen, kan snel worden voltooid.

Wereldwijd beschikbaar

Kraken is beschikbaar voor klanten over de hele wereld en is ondersteund in de meeste landen over de hele wereld. Er zijn maar een handvol landen die dat wel zijn mag Kraken niet gebruiken of beperkte services hebben. Het is een gereguleerde beurs in de Verenigde Staten, met uitzondering van de staat Washington en New York.

Ondersteunde valuta’s

Met Kraken kunnen gebruikers op het platform kopen & verkoop digitale activa door te ondersteunen fiat-valuta’s die USD, GBP, EUR, CAD, CHF, JPY en AUD omvatten. Traditionele valuta’s kunnen op de beurs worden gestort met behulp van verschillende betaalmethoden voor elk land. Gebruikers op Kraken hebben keuze te over 54 verschillende cryptocurrencies die kunnen worden gekocht en verkocht op het platform met fiat.

kraken ondersteunde munten

Betaalmethoden

Een account bij Kraken kan worden gefinancierd met behulp van verschillende betalingsopties. Klanten kunnen geld overboeken naar het platform om digitale valuta te kopen / verkopen, zoals een bankoverschrijving, SEPA-betalingen, bankoverschrijving, SWIFT en zelfs de mogelijkheid om geld te storten met een bankpas om direct crypto te kopen voor alleen CAD.

De gemiddelde snelheid van elke betalingsoptie is een belangrijke overweging bij het kiezen van een stortingsmethode. Voor grote investeringen is het gebruik van een bank of overschrijving een van de beste manieren om crypto te kopen. Het is veilig en duurt 1 tot 3 dagen om te voltooien. Gebruikers die op zoek zijn naar een kleinere en onmiddellijke aankoop en de voorkeur geven aan het gemak, kunnen een pinpas gebruiken.

Is Kraken veilig?

Kraken lijkt een veilige en beveiligde fiat-to-crypto-uitwisseling te zijn voor het kopen en verkopen van digitale activa. Ondanks een eerdere hack in 2016 waarin een een klein aantal accounts is gecompromitteerd en geld werd gestolen, zijn er sindsdien geen grote veiligheidsproblemen geweest. De beurs heeft sterke beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd, zoals ongeveer vasthouden 95% van de activa van de klant offline in beveiligde opslagfaciliteiten.

Gebruikersaccounts kunnen worden gehard met behulp van Two Factor Authentication (2FA) om een ​​extra beveiligingslaag te bieden om beveiligingsrisico’s te minimaliseren. Alle gevoelige informatie wordt versleuteld en de servers en infrastructuur ondergaan regelmatig penetratietests om kwetsbaarheden op te sporen.

Is Kraken gereguleerd?

Kraken lijkt een gelicentieerde en gereguleerde cryptocurrency-handelsprovider te zijn voldoet aan de wettelijke en regelgevende vereisten in alle landen waar het actief is. Het bedrijf is geregistreerd bij FinCEN (VS), FinTRAC (Canada), AUSTRAC (Australië), Financial Conduct Authority (FCA) in het VK en FSA in Japan.

Accountregistratie & Log in

Om een ​​account aan te maken bij Kraken Exchange, moeten gebruikers dat zijn minimaal 18 jaar oud en wonen in een ondersteund land. Het proces om een ​​account te registreren is ongecompliceerd en duurt enkele minuten. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmaken of onderhouden van een Kraken-account of -portemonnee.

Nieuwe gebruikers moeten een geldig e-mailadres, mobiel telefoonnummer en persoonlijke gegevens invoeren. Voordat geld kan worden gestort, moet een Kraken ID-verificatieproces worden voltooid zoals hieronder beschreven.

Verificatie

Nieuwe gebruikers die een account bij Kraken aanmaken om cryptocurrency te verhandelen, moeten een basisverificatieproces voltooien en een ID indienen, waarmee gebruikers:

 • Storting & digitale activa intrekken
 • Digitale activa kopen / verkopen / verhandelen
 • Handel in cryptocurrency-paren met marge

Er zijn 3 verificatieniveaus beschikbaar die verschillende functies en limieten bieden, zoals een hogere storting & opnamebeperkingen, toegang tot futuresmarkten en handelen in de donkere pool van Kraken.

Om het verificatieniveau te verhogen, moeten gebruikers aanvullende identificatiedocumenten verstrekken en Two Factor Authentication (2FA) activeren om het verificatieniveau ‘Starter’ te voltooien. De vereiste informatie omvat een geldig e-mailadres, volledige naam, geboortedatum, telefoonnummer en fysiek adres.

Verwant: Kraken Vs. Gemini-vergelijking: welke Crypto Exchange is het beste?

Geld storten op Kraken

Gebruikers kunnen snel en gemakkelijk overdracht van fiat-valuta, crypto of Tether (USDT) naar Kraken. Het geld wordt veilig opgeslagen in een Kraken-portemonnee die kan worden gebruikt om digitale activa te verhandelen. Bezoek de Kraken fiat-aanbetalingen pagina om de volledige lijst met ondersteunde stortingsmethoden, stortingsminima, stortingskosten en verwerkingstijden te bekijken.

Voor cryptocurrency-betalingen zoals Bitcoin, Ethereum, XRP en Litecoin is de snelheid van de storting om de exchange te bereiken afhankelijk van het aantal netwerkbevestigingen op de blockchain.

kraken aanbetaling

Cryptocurrency kopen met Kraken

Zodra een account is geregistreerd en geverifieerd, kan cryptocurrency worden gekocht met fiat-valuta met behulp van de uitwisseling. Er zijn 54 cryptocurrency-activa beschikbaar op Kraken om te kopen en verkopen zoals Bitcoin, Ethereum, Tether USD, XRP en Litecoin. Er zijn ook populaire DeFi-tokens zoals Compound (COMP), Kava (KAVA) en Kyber Network (KNC). Elke ondersteunde munt wordt vermeld met de huidige prijs, 24-uurs procentuele verandering en algemene marktkapitalisatie.

kraken crypto kopen

De eenvoudigste manier om een ​​crypto-aankoop te doen, is door de ‘Eenvoudige’ handelsinterface te gebruiken, zoals hieronder weergegeven, met behulp van een markt- of limietorder. Dit is waar beginners de meeste tijd zullen besteden aan het plaatsen van bestellingen op de markt. Ervaren beleggers en handelaren kunnen de gebruikersinterface ‘Intermediate’ en ‘Advanced’ gebruiken, die voorwaardelijke orders en geavanceerd risicobeheer omvat om hun portefeuille te beheren zoals hieronder weergegeven. Waaronder:

 • Markt
 • Begrenzing
 • Stop met verlies
 • Winst nemen
 • Stop loss-limiet
 • Neem winstlimiet

Handelaren die weten hoe ze orders moeten invoeren, zullen het eenvoudig te gebruiken vinden. Beginners vinden het echter misschien moeilijk om de basisinterface te gebruiken zoals die er is geen grafiek om de recente en huidige prijzen te tonen. Dit is een groot nadeel bij Kraken. Gebruikers moeten overschakelen naar Kraken Pro of een kaartplatform zoals TradingView gebruiken.

kraken gebruikersinterface

Kraken-vergoedingen

Kraken-vergoedingen zijn redelijk eenvoudig en zijn gebaseerd op het verhandelde activum, de locatie van de gebruiker en het gebruikte product / de dienst en het betalingstype. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de Kraken-portefeuilleservice om fiat- en cryptocurrency-munten op te slaan.

Direct kopen

Gebruikers op het platform kunnen digitale valuta op Kraken kopen met een debetkaart waarvoor 3,75% + € 0,25 transactiekosten in rekening worden gebracht. In vergelijking met andere platforms die creditcards / betaalpassen accepteren, is de vergoeding redelijk. Bij instant-buy-transacties zijn er spreadkosten die niet vastliggen, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van de marktomstandigheden.

Spot-handelskosten

Kraken Pro gebruikt een nemer- en maker-model met handelskosten van 0,16% en 0,26% respectievelijk. Er zijn volumestimulansen op basis van handelsactiviteit in de afgelopen 30 dagen voor alle cryptocurrency-paren. Handelaren worden gestimuleerd om met lagere handelsvergoedingen deel te nemen aan de markt om de beurs liquiditeit te bieden door het orderboek te vullen door voorwaardelijke en limietorders te plaatsen (d.w.z. maker fees).

Stabiele munt & Forex handelskosten

Net als bij de spot-handelskosten voor cryptocurrency, gebruikt Kraken een maker en taker-model voor het verhandelen van Forex-paren zoals EUR / USD en waarbij een stablecoin de basisvaluta is (USDT / USD, DAI / USDT). De vergoedingen zijn iets lager in vergelijking met traditionele digitale valuta-activa ter plaatse.

Marge & Futures-handelskosten

Kraken rekent een vaste vergoeding voor margeposities tussen 0,01% en 0,02% die bovenop de handelsvergoeding komen voor elke transactie. Dit omvat het openen en sluiten, waardoor de margetoeslag effectief wordt verdubbeld. De vergoedingen zijn vrij hoog en negeren enkele van de voordelen van handelen met marge, aangezien de kosten de positie opeten.

Niet alle cryptocurrency-uitwisselingen zijn hetzelfde.

VERGELIJK KRAKEN MET ANDEREN

Nu vergelijken!

Handelaren die de voorkeur geven aan hefboomwerking, kunnen beter het Futures-platform van Kraken gebruiken. Net als bij de spot trading fees, wordt een maker en taker-model gebruikt met op volume gebaseerde incentives. Volume op Kraken-spotmarkten, FX-paren en stablecoin-orderboeken dragen echter niet bij aan op volume gebaseerde kortingen op Kraken Futures en vice versa. De tarieven zijn als volgt:

Stortingskosten

De aanbetalingskosten voor het overboeken van fiat-valuta naar de beurs variëren afhankelijk van het land en de gebruikte betalingsmethode. Over de regio’s heen, met behulp van een bankoverschrijving is een van de goedkoopste en snellere stortingsopties. Raadpleeg de onderstaande gids en kijk op de website voor meer informatie.

Uitzetten met Kraken

Kraken-gebruikers hebben het extra voordeel dat ze dat kunnen inzet hun favoriete munten en fiat-valuta op het platform om beloningen te verdienen. Met uitzetten kunnen beleggers hun posities in digitale activa binnen een Kraken-portemonnee maximaliseren en samengestelde beloningen verdienen om de portefeuille geleidelijk uit te breiden.

kraken uitzetten

Kraken ondersteunt momenteel het uitzetten van 8 populaire cryptocurrency-munten zoals Bitcoin, Polkadot, Cosmos, Kava, Ethereum, Tezos en Kusama. De uitzetbeloningen variëren per munt tussen 0,25% en 20% per jaar. Om beloningen te verdienen, is het net zo eenvoudig als het kopen van een ondersteund activum en het opslaan in een Kraken-spotportemonnee.

Gebruikers kunnen ook fiat valuta zoals de Amerikaanse dollar (USD) of de euro (EUR) en profiteer van samengestelde beloningen van respectievelijk 2% en 1,5%. Vergeleken met cryptolening- en renteplatforms zoals BlockFi, Crypto.com en Nexo, zijn de inzetbeloningen lager, maar het inzetinkomen op Kraken is nog steeds hoger dan bij de meeste traditionele instellingen en banken.

Veel Gestelde Vragen

Is Kraken betrouwbaar?

Kraken is een gevestigd cryptocurrency-platform dat de tand des tijds heeft doorstaan ​​sinds de lancering in 2013. Het heeft verschillende uitdagingen meegemaakt, zoals de Mt. Gox hack en ontwikkelde zich tot een veilige, betrouwbare en veilige uitwisseling voor het kopen van digitale valuta’s zoals Bitcoin en Ethereum.

In vergelijking met andere cryptocurrency-uitwisselingen onderscheidt Kraken zich als leider op het gebied van betrouwbaarheid vanwege de naleving van de regelgeving in verschillende rechtsgebieden en beschikt het over innovatieve beveiligingsprotocollen om een ​​veilige handelservaring voor alle beleggers te garanderen..

Kun je Kraken gebruiken in de VS.?

Kraken Exchange is gevestigd in de VS en is een geregistreerd bedrijf bij FinCEN, de regelgevende instantie in de Verenigde Staten die de exploitatie van licentieverlening aan financiële dienstverleners regelt. Dit betekent dat inwoners met Kraken cryptocurrencies kunnen kopen, verhandelen en verkopen in de VS. Aangezien de beurs is geregistreerd in de VS, moet het bedrijf zich melden bij de IRS om aan zijn belastingverplichtingen te voldoen. Evenzo moeten Amerikaanse handelaren ook elk jaar hun belastingaangifte indienen.

Kan ik Kraken gebruiken in Australië?

Kraken is een gereguleerd cryptocurrency-platform in Australië waarmee gebruikers Australische dollars (AUD) kunnen storten via een bankoverschrijving. Er zijn geen stortingskosten en geen wisselkoerskosten. Het geld komt meestal binnen 2 werkdagen aan, afhankelijk van de bank zodra een crypto-aankoop is voltooid.

Heeft Kraken een demo-handelsaccount??

Kraken biedt momenteel geen demo-account aan voor beginners om vertrouwd te raken met het platform of om te oefenen met handelen met nepgeld. Handelen vereist een andere set vaardigheden dan beleggen en het wordt aanbevolen om te leren handelen op een cryptocurrency demo-handelsaccount. Twee van de meest populaire Bitcoin-demo-accounts die in verschillende landen over de hele wereld beschikbaar zijn, zijn eToro en Plus500.

Is Kraken goed voor daghandel?

Kraken biedt een hoge liquiditeit in zijn orderboeken en concurrerende maker- en taker-vergoedingen, wat wenselijke eigenschappen zijn waar ervaren daghandelaren naar op zoek zijn. Het platform is ontworpen voor actieve handelaren op Kraken Pro met geavanceerde cryptohandelhulpmiddelen en grafieken.

Professionele handelaren die echter een breed scala aan munten met een hoge hefboomwerking willen verhandelen, zijn wellicht beter geschikt voor derivaten en hefboomplatforms met hoge dagelijkse handelsvolumes om grote orders te vervullen. De meest populaire beurzen ter wereld die speciaal zijn gebouwd voor daghandel zijn:

 • Bybit
 • BitMEX
 • FTX

Accepteert Kraken creditcards?

Kraken ondersteunt alleen pinpasaankopen voor Canadese dollars. Alle andere fiat-valuta’s zoals USD, EUR, GBP, AUD, CHF en JPY kunnen niet worden gestort met contant geld, bankpas, Amazon-cadeaubonnen, creditcard of PayPal om crypto op Kraken te kopen.

Gevolgtrekking

Om onze Kraken-recensie af te sluiten, kunnen beginnende cryptokopers en intermediaire investeerders hun uitstapje naar digitale valuta beginnen met een brede selectie munten die kunnen worden gekocht met verschillende fiat-valutaparen. Zijn kracht ligt in zijn sterke veiligheidsmaatregelen, betrouwbaarheid, naleving van regelgeving en concurrerende handelsvergoedingen die handelaren met een hoge nettowaarde belonen.

Bezoek Kraken

Naar onze mening is Kraken meer geschikt voor intermediaire handelaren dan beginners die hun eerste aankoop van Bitcoin of een andere munt willen doen. De gebruikersinterface kan een beetje verwarrend lijken en biedt niet de eenvoud van zijn concurrenten zoals Coinbase, Gemini of eToro.

Over het algemeen is Kraken een van de meest aanbevolen en gerenommeerde beurzen ter wereld.

Het is belangrijk om een ​​wereldwijde en betrouwbare crypto-uitwisseling te gebruiken om Bitcoin en cryptocurrencies te kopen, verhandelen en verkopen. Verschillende uitwisselingen zijn gehackt of er is geld van klanten gestolen. De volgende cryptocurrency-handelsbeurzen – naast de bovenstaande beurs – zijn bekend en vertrouwd om een ​​veilige manier te bieden voor beginners en professionele cryptohandelaren om fiat-valuta te storten en digitale activa te kopen.

Bezoek Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map